Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Varázsdoboz ,
mi az , hogy 30 cm ?? Guggolva járnak a varjak a magas hómiatt a felhök között !!:rohog::rohog::rohog:
Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten 35, Lillafüred-Jávorkúton 33, a diósgyőri mérőállomáson 17, Aggteleken pedig 30 centiméteres hóréteget mértek. Heves megyében Kékestetőn 26, Mátraszentimrén 14 centiméternyi hó hullott.

Akkor megint átvertek:(
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt felénk, a nyugati határszélen egész nap esett, apró, kis hódara. A füvön és a fákon vékony hólepel. Az utak vizesek.
Most már nem esik, remélem nem fog lefagyni, mert holnap jön a kisunokám Ausztriából.

Végülis kelkáposzta főzeléket készítettem a fasírozotthoz. Holnap is az lesz az ebéd, mindenből maradt.
 

cat34

Állandó Tag
Állandó Tag
Emlékeztek még erre?
Mert én igen, és gyerekként imádtam: 1987. január

87082_723220_1000x700.jpg
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Reggel feltettem egy adag bablevest. Vettem gombát és karfiolt - gondoltam azt kirántom. A gombát már elő is készítettem; a karfiolt ahogy daraboltam nagyon kicsik voltak a rózsái. Változtattam: ebből sajtos karfiol lesz és előfőztem. 10 óra körül kimentem ablakot pucolni. Mire végeztem a leves megfőtt, csak be kellett rántani. A karfiol is kihűlt, megkóstoltam, hogy elég sós-e. Aztán amíg térültem-fordultam mindig bekaptam egy-egy falatot. Úgy jártam, mint Beka a sajttortával. A végén mind megettem csak úgy magába. Férjem hozott a hétvégén pohárdesszertet a boltból, azt megettem desszertnek. A papírját ugyan kidobtam, de lehet, hogy volt benne egy kis alkohol is a csokis desszertben. Nem baj, legalább jobb kedvűen folytatom az ablakpucolást! :rohog:
 

KISSNÉCSKE

Állandó Tag
Állandó Tag
Kissnécske !
Ne izzélkedjél má itt velünk !! Már nekem folyik a nyálam mint a vén Boxer kutyánknak , ha cobákot lát !:rohog::rohog: aztán gondolhatnál igy estevén a vérnyomásunk és cukrunk magasságára , igaz cukor van elég a sütin .;)
Dehogy izélkedek!!! Csak annyira szeretek sütni, hogy na!! Mindent lefényképezek, hozzáírom a receptet, és így lesz meg a "Mami szakácskönyve" az unokáimnak! ;):);):)
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag

Gomba leves, lecsó, sushi.
Utóbbit természetesen a lányom készítette, mivel ma szabin van és megtudtuk, hogy a fiunk is benéz hozzánk. Kicsit zavaros ez a menű, viszont a sushi is és a lecsó is átlagon felül jól sikerült. Sajnos a fiam még később érkezik....
Jelentem, felénk még nem volt hó, bánatos borongós az idő és szemerkél az eső.

IMG_4436.JPG IMG_4445.JPG IMG_4446.JPG IMG_4447.JPG IMG_4438.JPG
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
A bableveshez tegnap még csináltam gofrit, de az el is fogyott. Ma kakaós csigát sütök a leveshez.

Az ablakpucolással tegnap végeztem. Majd egyenként a függönyök mosását intézem el és legalább ez a karácsonyi hajrá előtt kész lesz. Jövő hétre a beltéri ajtók takarítását tervezem. És lassan elő is kerülhetnek a karácsonyi díszek.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére