Milyen Kanadában élni? Ha jobb, mint Magyarországon, jövök!

pestieszti témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2007 Május 9.

 1. pestieszti

  pestieszti Új tag

  Sziasztok!

  Véletlenül találtam rá fórumotokra, de nagyon megörültem neki. Hetek óta az jár a fejemben, hogy el akarok költözni Magyarországról. 3 ötletem volt: Kanada, ÚjZéland vagy Ausztrália.
  Itthon egyre rosszabb minden, akivel találkozom (főleg a középkorú emberek) mindenki azt mondja, hogy ha csak tíz évvel lenne fiatalabb "megpattanna mint a pöttyöslabda". De persze nem azért szeretnék elköltözni innen, mert mások is mennének, hanem mert nem látom azt, hogy itt a munkának és erőfeszítésnek meg lenne az eredménye. Persze lehet itt is pénzt keresni, de az nem minden. Az életérzés, a miliő ami körbeveszi az embert nap, mint nap, az általános apátia, közöny, depresszió, frusztráció, agresszió. Ezt múlt pénteken éreztem meg a saját bőrömön. Péntek este indultunk hazafele párommal a második kerületből (itt, Budapesten) a Moszka térről, amikor megtámadott minket 2 késes férfi és egyikőjük széltében átvágta a csuklómat csontig. Nem kért, nem mondott semmit, csak szúrt. Betelt a pohár, elegem van ebből az országból. Biztosan elköltözöm innen, már csak az a kérdés, hogy hova.
  Kedves barátaim, mondjátok el nekem, milyen Kanadában élni?
   
 2. sparrow

  sparrow Állandó Tag

  Igaz En nem Kanadaban elek ,de csak azt tudom neked mondani hogy minden orszagban megtortenik az ami veled tortent. Semmivel sem kulomb a politika vagy az egeszseg ellatas, vagy az eletmod itt mind otthon. Csak ugy tudod eldonteni hogy hol jobb neked ha kimesz Kanadaba hathonapra es korulnezel.
   
 3. pestieszti

  pestieszti Új tag

  Szia Sparrow (Pater?)
  Lehet, hogy megtörténhet máshol is az ami velem, de a mindennapok itthon elég nyomasztóak és ez rátesz egy lapáttal a hangulatra.
  Szóval azt mondod, hogy kint sem jobb semmi? Mióta élsz kint?
   
 4. bubu

  bubu Állandó Tag

  Kedves pestieszti! Hat az elet itt (szerintem) persze hogy jobb, de
  eppen ugy mint mindenut a vilagon a kozbiztonsag itt is igen megrommlott.
  Itt legfeljebb lovoldoznek, nem keselnek, de csak ezert orszagot cserelni
  meggondolando.
   
  kerek-alma kedveli ezt.
 5. Sziszi22

  Sziszi22 Állandó Tag

  életminőség

  A csoda tudja. Egy ilyen eset mindenhol nagy traumát okozna bennem is. De azért ahoz, hogy elköltözzek a szülőföldemről, még sokrétűbb okok kellenének. Sajnálom, hogy ilyen esett meg!
   
  kerek-alma kedveli ezt.
 6. kenomajas

  kenomajas Állandó Tag

  En 30 ev magyarorszagi elet utan jottem Kanadaba 7 eve. Otthon megtapasztaltuk a nyomor es a kemeny elet minden arnyoldalat. En batran mondom neked, hogy jobb Kanadaban. Foleg ha csaladod van, es fontos a gyerekeid jovoje.
   
 7. kenomajas

  kenomajas Állandó Tag

  viszont azt nem birom elviselni, mikor valaki Kanadaba telepul, es sir, hogy itt is milyen rossz. Akkor vissza kell menni Magyarorszagra.
   
 8. CSODÁS

  CSODÁS Állandó Tag

  Többször voltam külföldön rövidebb-hosszabb ideig,barátoknál,rokonnál.
  Ott sem fenékog tejfel és nincs kolbászból a kerités.
  Szépnek és jónak látszik az élet,mert csak vendég vagyok és hazajövök,ezzel a tudattal kellemes.
  Nos ők is elmondtak életükből sok,nehéz évet,amit idegenben kellett átélniük és végül hosszú évek után beilleszkedni.Mindezt aránylag fiatal éveikben tették.
  Én mindig boldogan tértem haza.
  Jól meggondolandó Pestieszti.Sajnálom ami történt veled.
  Életemben sokszor éreztem úgy,hogy kimegyek a világból nehéz helyzetemben,de megoldottam a kemény dolgokat.
   
 9. vica1277

  vica1277 Állandó Tag

  Sziasztok! Nehéz dolog ez, mostanában én is elvágyódom innen, de valahogy azt hiszem sokáig nem bírnám odakint, de igazából gondolkodom én is erősen, hogy még most, mikor 30 pár éves vagyok, mert később már nem lesz rá sem erőm, sem lehetőségem. De ugy van ahogy mondod csodás, nagyon de nagyon meg kell gondolni egy ilyen lépést:
   
 10. CSODÁS

  CSODÁS Állandó Tag

  Kedves Pestieszti,egy nagyon fontos tényezőt nem irtam le.Amikor tudod,hogy bizonytalan ideig nem tudsz hazajönni és rád tör a "honvágy" !
  Az rettenetes betegség,teljesen letaglóz és oly szomorúságot okoz,hogy sajog a lelked.Velem nem történt meg,de aki szenved ebben ,mai napig is rátör.
   
 11. ancsa0221

  ancsa0221 Állandó Tag

  Sajnos máshol is előfordulhat, hogy megtámadják az embert. Azért az anyagi bizztonság is - ha van - nagyon fontos az ember életében.
   
  krumpir kedveli ezt.
 12. fájósmancsú

  fájósmancsú Állandó Tag

  Szia Pestieszti,
  sajnálattal olvastam mi történt veled. Egy ideje magam is sűrűn jártam a Moszkva téren keresztül a másodmunkahelyemre olykor késő este értem haza. Azt kell mondjam olykor a véletlenen múlik az ilyesmi.

  A kinti életről barátnőm által tudok pár sort írni Neked.
  Ő már közel 8 éve él kint első fiát itthon szülte de a második már kint jött a világra. Az első 2 év arra kellett számukra hogy egyenesbe jöjjenek. Dolgozni mindenhol elég keményen kell, hiszen a társadalom főként azokat a bevándorlókat segíti, akik termelnek, hoznak valamit a konyhára /itthon is igy müködik, bár mostanában már minket/aktív dolgozókat/ is leír a felsőbb politikai rendszer/lásd pld-nek egészségügy/
  Szerencséjük talán abból adódóan volt, hogy előzöleg volt ismerettségük kint, így nem a "vakvilágba" utaztak az utolsó pénzükön.
  Rendszeresen haza tudnak jönni 2 hetekre, bár az idei kimaradt mert új lakásba/előkertes házba költöztek Whitby-ba.

  A közbiztonságról csak annyit írnék, hogy itthon késelnek, külföldön robbantgatnak,lövöldöznek. Ha ezért akarnál csak más országban élni, felesleges, mert csöbörből vödörbe esnél :), viszont ha jobb életkörülményt szeretnél biztosítani magad és családod számára és szereztél elég nyelvi ismeretet +szakmát érdemes előbb érdeklődni ,akár itt a fórumon is.

  Sok sikert a továbbiakban és remélem hogy a lelked is hamar meggyógyul, nem csak a tested.
  szeretettel
  Kriszti
   
 13. gergo20

  gergo20 Új tag

  Hát én nem tudom!VAn ismerősöm aki kint élt Amerikában!Ott született neki a 3. gyereke és azt mondta össze se lehet hasonlítani az itthoni meg az ottani kórházi légkört!Ott minden nap 3 menüből választhatott ebédett mindenkinek külön szobája volt és nem vették el tőle a babát!A közbiztonság manapság szerintem sehol se mondható jónak,pláne nem 1 nagy városban nem még hogy 1 akkora városban mint mondjuk Toronto vagy hasonlók!Mindenhol meg kell dolgozni a pénzünkért de nem mindegy hogy, hogy állnak az emberhez.Megbecsülik-e?Meg aztán a fizetés se mindegy,az ember kidolgozza a belét aztán kap egy kis aprót!Szerintem ez kint teljesen más kép működik.Itthon volt úgy,hogy egyszere kb 2-3 helyen dolgoztam és akkor tudtam azt mondani,hogy most kb egyenesbe vagyok.De én fiatal vagyok,20 éves!Mit csináljon 1 oan ember aki túlépte a 40 és otthon van a 2 gyereke van kutyája,macskája meg egy nagy háza amit fent kell tartani!Jól van,hogy a felesége is dolgozik de akkor is a kettejük keresete jó esetben ha eléri 300 forintot.Mire elég az havonta?Mikor iskola kezdés fejenkét 20 ezer forint és még nem vettél nekik bérletet meg miegymás!

  Ui.: Sokkal de sokkal jobb kint mint itthon.A pénzért minden hol meg kell dolgozni,aki nem szeret dolgozni annak mindegy hol van!
   
 14. CatAngel

  CatAngel Állandó Tag

  sziasztok,

  Én 22 leszek, és legalább 18 éves korom óta tudom, hogy nem akarok Magyarországon élni. 18 évesen megpróbáltam kimenni USA-ba, persze csak először 1 hónapra, hogy milyen is lehet ott (annál többet nem szerettem volna ott lenni). Akkoriban párom is ként élt Floridában (Ő mondta, hogy sokkal jobban meg lehet élni a fizukból mint itthon), szóval az is egy hajtó erő volt, hogy a Nagy Ő kint van, én meg itthon. Hála a nagykövetségnek nem engedtek ki (még tanultam, nem volt csak diákmunkám, meg végülis ami még nagyban ideköt Mo-hoz a lakásom), de mind1.
  Mostanában előkerült ismét a téma, hogy menjük ki külföldre, de most nekem van egy 2 éves sulim megint, hátha dolgozhatok így már abban a szakmában, amiben igazán szeretnék (reklámgrafikusként), tudom külföldön is Dunát lehet velük rekeszteni, de mégis, hátha tudok majd olyan jó lenni...
  Szóval 24 fele leszek, mikor oda jutok, hogy elinduljak a nagyvilágba. Úti cél: Franciaország / Ausztrália / USA / Kanada. Legalábbis valamelyik talán összejön a 4 közül.
  Végülis az a lényeg, hogy úgy érzem Magyarországon nem tudják megadni számomra azokat a körülményket, hogy családot alapíthassak Párommal. Nevetséges, hogy csak az én fizetésem (felsőfokú végzettséggel) annyi (persze ha van épp állásom), hogy egy garzon lakás havi rezsijét kitudjam fizetni, de akkor még nem ettem, nem ittam, nem csináltam semmit, csak vegetálok. Arról nem is merek álmodozni, hogy szórakozni menjek (mozi vagy akármi más), 22 évesen elmondhatom magamról: 2 éve nem jutott arra pénzem, hogy elmenjek szórakozni (pedig tényleg nem csak abból áll a világ). Nyaralni meg csak úgy megyünk külföldre, hogy előtte másfél évvel elkezdünk félre rakni, hogy 2 napot legalább nyugiban tölthessünk. De ismerek olyan embert is a környezetemben, aki ezt sem engedheti meg magának. Manapság már az is luxus, hogy az ember lánya babát vállaljon itthon (akármennyire is szeretnék nem engedhetek meg magamnak ilyen luxust sem), és akkor csodálkoznak a népesség kutatók, hogy Magyarország népessége csökken...
  Ahogy lesz rá alkalmam (2 év múlva), én tutira megyek innen el.
   
 15. swenson

  swenson Állandó Tag

  Hát, azért ez szomorú.
  De igaz.Pocsékul érezzük magunkat a saját hazánkban.
  Bocs, de nem emlékszem már a hozzászólók nevére, de te, akit sajnos megkéseltek (remélem már jobban vagy), és még sokan mások nem a közbiztonság romlása miatt menekül el innen.
  Kilátástalan az anyagi helyzetünk.A Kádár-rendszerben büntették aki, nem dolgozott. Most minket dolgozókat büntetnak adóval, tb-vel, nyugdíjjárulékkat stb. 20 éve dolgozom az eü-ben, jelenleg 70 ezerért.A párom mozd.vez., ő 110-120 ezret kap.A gyerekünk ( egy van, többet vállalni se mernénk) most fog ballagni, érettségizni. Nem tudom, hogyan finanszírozzuk majd a továbbtanulását. Még soha nem voltam külföldön, sőt, a Balatont sem láttam.
  De még így is a "középosztályba" tartozunk.
  Azért is választottam ezt a szakmát, mert állítólag ápolónőre mindig szükség van- na, már ez sem igaz. Ekkor jön a sressz- mi lesz, ha felmondanak?
  Pár évvel ezelőtt öregbácsi egy nagyvárosban , forgalmas helyen (mindegy hol) feküdt a padon- már két napja halott volt. Közönyösség mások iránt- nagyon megtanultuk.
  Egy hete kért tőlem egy asszony pénzt zsemlére- vettem neki kettőt. Hozzámvágta. Tégy jót, s megdobnak zsemlével.
  Itt MO-n is vannak ám klassz kórházak! Úgysem tudod megfizetni.

  Tudjátok, már én is elfáradtam. De hová menjek? Itt kellene hagynom a szeretteimet. Különben is csak a magyar nyelvet ismerem-annak idején oroszt kellett tanulni.
  De nem csak ebbe fáradtam ám el-mindig rohanok. Tudj' Isten hová,de már nem tudok sétálni.Elfelejtettem.
  Ha valamit rosszul csinálok, rögtön ejnye bamba lelkem! Ha jól: olyan nincs, hogy köszönöm. Nehéz lenne kimondani?
  Magyarország egyharmada depressziós, egyharmada alkoholista, egyharmada gazdag.
  Na, ez a kétharmad érzi magát rosszul.
  Van egy rossz bringám, azzal jövök dolgozni, s hogy megtaláljam a jót is az egészben, van hová mennem, dolgozhatok - annyiért amennyiért- (másnak még ez sem adatik meg), nem éhezem (bár gőzöm sincs milyen a pl.kaviár íze, de kell az nekem?), a lányom tanul (tanulhatna jobban is a kis lusti), a páromnak is van munkája, van lakásunk a harmadik emeleten- mindig tudod ki mit főz, mikor él házaséletet stb.-, ja, a páromnak is van egy 10 éves bringája.
  Megtanultuk , hogyan éljünk túl egy-egy napot. Igyekszem, hogy a rosszban is meglássam a jót- elég nehéz, de néha sikerül.
  Magyar vagyok. Azt hiszem én maradok.

  Szeretettel:swenson
   
  krumpir kedveli ezt.
 16. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Szia Swenson! Én is maradok! :D
   
 17. Vivien83

  Vivien83 Állandó Tag

  olyan sok szép dolgot hallottam már Kanadáról, biztos tuti hely lehet
   
 18. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Pénz, biztonság, jólét. - valóban ez kell ahhoz, hogy az ember megengedhesse magának, hogy örüljön és szeressen? A pénz elválaszt..., a biztonság minden nap elfeledteti, hogy ma is új nap virradt..., a jólét sosem jön el, mert semmi nem lehet elég jó... ;D
   
  richrich kedveli ezt.
 19. swenson

  swenson Állandó Tag

  Teljesen mindegy hol vagy.Olyan az életed, amilyenné formálod.
  Inkább légy a hazádban. Végülis tök mindegy hol esik a fejedre a tégla:))

  Itt nincs földrengés (ill.csak alig érezhető), nincs hurrikán, tornádó, cunami stb. Van árvíz + aszály.
  Jó hely ez, egyszerűen meg kell látni benne a szépet.
  Hiába van sok pénzed, ha rákos vagy, lemehetsz a térképről is.Ha nincs normális társad, ha nem lehet gyermeked, ha elvesztettél valakit- és ráadásul oly messze vagy tőle, hogy el sem tudsz búcsúzni, vagy ápolni- megéri???
  Szépen hangzik- Amerikában élek!
  Én Magyarországon.És itt is akarok meghalni majd.

  Szeretettel:swenson
   
  richrich és calendar2010 kedveli ezt.
 20. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Az amerikaiak szeretik a fegyvereket. Nagyon szeretik őket... - mert rettegnek...?! Egymástól?!!! Kanadában hogy van ez? A késelés ellen legalább védekezhetünk valahogy, de ha lelőnek, az már más tészta.
   

Megosztás