Milyen Kanadában élni? Ha jobb, mint Magyarországon, jövök!

pestieszti témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2007 Május 9.

 1. horvathc

  horvathc Állandó Tag

  Az én véleményem az, hogy mindig van kivétel, nekünk kell megmutatni, hogy mi mások vagyunk. ;) De amúgy én is hallottam, hogy a magyar útlevél láttán jobban megvizsgálnak mindent, mert tényleg rossz híre van a "magyar romáknak". :(

  Mi feleségemmel most április 28-án költözünk ki, majd meglátjuk, milyen kint.
  Több volt kollégám is kint van már, kb. 3 éve, és ők jól érzik magukat. Mi is így fogjuk!!! :)))))
   
 2. kerek-alma

  kerek-alma Állandó Tag

  nagyon igazad van,es nem fonjak kolbaszbol a keritest itt sem mint sokan gondoljak! Dolgozni,tanulni es dolgozni !!
   
 3. kerek-alma

  kerek-alma Állandó Tag

  es a legjontosabb,hogy legyen munkahely es nyelvtudas!!!
   
 4. KDina

  KDina Állandó Tag

  A minap olvasgattam a neten és a szemem elé került egy kanadai oldal,ami arról szól,hogy hol a legjobb élni Kanadán belül. Elég friss adatokat közöl,mert 2 hete íródott és hozzá is lehetett szólni. Az egésznek a lényegét az adja,hogy ezt abszolút kanadaiak írták és csakis kanadaiak véleménye szerepel benne. Az eredmény nagyon megdöbbentő,hogy miket írtak a saját városaikról.
  Akkor bemásolom,hogy ki mit írt:

  Tom · 2 weeks ago
  Winnipeg is in the top 10??? You guys obviously haven't been there in the summer with the mosquitos that resemble small airplanes, the wind in the winter which makes the winters ridiculously cold, the drug problem. I'd never consider moving to Winnipeg. (Winnipeg benne van a top 10ben??? Valószínűleg nem voltatok még ott a nyáron, a szúnyogok,akkorák,mint egy kisebb repülő,télen a szél iszonyatosan hideggé teszi a teleket, vmint a drog probléma. Soha még csak fontolóra sem venném,hogy Winnipegben költözzek.)

  Janey · 2 weeks ago
  Victoria #2..., most boring place on earth, we call it the "nearly dead city" what a stupid survey. (Victoria a 2. helyen..., a legunalmasabb hely a földön, mi csak úgy hívjuk a "majdnem halott város",micsoda hülye felmérés.

  Andy · 2 weeks ago
  Obviously something is very askew here... Edmonton #7... having lived in many other cities in Western Canada and been to some in Eastern Canada, I'd rate it at #180. Worst City Council going, pollution, very high taxes, lousy snow removal, worst streets in Canada (the whole city is one big pothole), infrastructure is falling apart (many water main breaks this winter). Dirty, full of litter, lousy LRT and Bus system. A very high crime rate... 14 murders so far this year, that's one per week. (Nyilvánvaló,hogy vmi nagyon nem stimmel itt...Edmonton a 7. helyen...rengeteg más városban éltem Nyugat Kanadában és voltam néhányszor a keleti részen is,így én a 180. helyre tenném. Itt a legrosszabb a városi tanács,a légszennyezés,nagyon magas az adó,pocsék a hóeltakarítás, a legrosszabb utcák itt vannak egész Kanadán belül,-az egész város egy nagy gödör-,az infrastruktúra darabjaira esik szét- rengeteg vízvezeték tört el a télen,a város koszos,tele van szeméttel,pocsék LRT (Light rail system,olyan,mint Mo,-on a hév) és busz menetrend. Nagyon magas bűnözési ráta.14 gyilkosság történt eddig ebben az évben,ez hetente 1-et jelent.)

  Marv · 2 weeks ago
  St Albert, I live here taxes are high high high. Nice city but we pay through the nose for it. (Nn itt élek St. Albertben és az adók magasak,magasak,magasak. Szép város,de a gatyánk rámegy.

  Kazoo · 2 weeks ago
  Ottawa is not bad, but to me there are too many politics here because its the Capital of Canada. It drives us nuts.
  Gatineau in QC is not a user-friendly town. They build their Senior homes too far away from amenities. They also need affordable housing for for people that cannot afford these big rents. Lots of turbines being built(not good). Forget about find a bungalow here in town without paying 1/2 a million dollars and up. If you like Condos you're welcomed here that is what we have mostly, but not good with kids, unless you want to buy row housing, that we have lots of those, which comes with nosy neighbors and everything else.
  (Ottawa nem rossz,de számomra túl sok a politizálás,mivel ez Kanada fővárosa. Ettől meg lehet őrülni.
  Gatineau (Quebec tartományban) nem egy jól elrendezett város. Az idősek- otthonát túl messzire építették a kényelmes megközelítéstől. Szükséges lenne megfizethető házakra azoknak,akik nem tudják a bérleti díjakat fizetni. Rengeteg turbina épült (ez sem jó). Felejtsd el,hogy tudsz házat venni itt anélkül,hogy ne fél millió dollárt,vagy még többet kelljen fizeti. Ha lakás párti vagy,akkor légy üdvözölve,mert itt leginkább ez található,de gyerekekkel nem a legjobb,hacsaknem ikerházat akarsz venni,amiből elég sok van itt nálunk,bár itt meg a szomszédok hangosak és minden egyéb,ami ezzel jár.

  Hurt'n in Victoria · 2 weeks ago
  I live in Victoria, and will be leaving soon. Low wages, high real estate prices, and VERY high cost of living. Oh bty, a HUGE income disparity due to low paying service jobs everywhere. Did I mention the homeless problem, very bad. City has it's priorities wrong. (Én Victoria városban élek és hamarosan elköltözöm. Alacsony bérek, magas lakás és ház árak és NAGYON drága a megélhetés. Oh és erről jut eszembe,hogy ÓRIÁSI jövedelem egyenlőtlenség következtében alacsony fizetésű szervíz (szolgáltatói) munkák mindenhol. Említettem már a hajléktalanokkal kapcsolatos problémát?Nagyon rossz a helyzet. A város nem tudja,hogy mi a fontossági sorrend.

  J R · 2 weeks ago
  I grew up in Burlington Ontario and it is possibly one of the places most devoid of any social, economic, religious, and ethnic diversity. It's populated by 2 children having families with nice houses and nice cars. We called is Borington. (Én Burlingtonban nőttem fel -Ontario- és valószínűleg ez az egyik legüresebb hely mind szociális,közgadasági,vallási és etnikum különbözőség szempontjából. Minden családnak átlagosan két gyereke van,szép házzal és szép kocsival. Mi csak Boringtonnak (szójáték,ugyanis a boring az unalmasat jelent.) hívjuk.

  Somewhere Warm · 2 weeks ago
  My choice - Kelowna. Beautifull lakes, world class skiing, wine country, great weather, incredible golf courses. The list just goes on and on. (Az én választásom Kelowna. Gyönyörű tavak, elsőosztűlyú síelési lehetőség, borok,nagyszerű golf tanfolyamok. A lista egyre csak bővül.

  Montreálról nem írtak,így én megteszem. Itt aránylag jó a jövedelem-árak egyensúly,a lakások bérleti díja átlagot nézve szintén megfizethető,az alapélelmiszereken (kenyér,tej,tojás,gyülömcsök,zöldségek,hús,stb.) nincs áfa,a tömegközlekedés a belvárosban (itt nem a külkerületekről beszélek) jó.
  Az egészségügy szar (ezalatt most leginkább azt értem,hogy az orvosok segghülyék),bár itt alanyi jogon jár a háziorvosi szolgálat,így ha nincs munkád,nem kell fizetned a "tb-t",hogy legalább a házidokidhoz el tudj menni,a a külvárosokban a közlekedés szar,a benzin itt is drága,az emberek kb ugyanolyan bunkók,mint Mo.-on,itt nem lehet lógni a "BKV"-n,mert a sofőrnél kell fizetni és sajna nem km-re megy az ár,így akkor is 3 dollárba kerül egy buszozás,ha csak 1 megállót mész és akkor is ha végig,de hogy egy kis jó is legyen ebben,azt a jegyet,amit a buszon veszel fel tudod használni 2 órán belül egy másik buszra,így akkor ott nem kell fizetned újra a jegyért, akkor a tél itt nagyon sokáig tart,pont tegnap esett jégeső és olyan hideg van,hogy meg lehet fagyni,mindig fúj a szél (nyáron is).
  Biztos kihagytam egy csomó mindent,de most hirtelen ezek jutottak az eszembe.
   
  Lobo Masuga és Thomp kedveli ezt.
 5. Cincis2007

  Cincis2007 Új tag

  Sziasztok!

  Októberben fogok szülni de addigra kint szeretnék lenni.
  Drága kint szülni? Kiengednek egyáltalán a repülőtéren??? Mi van akkor ha ameddig kint lehetek fél évig ott szülők?
  várom válaszotokat.
  előre is köszönöm.
   
 6. marton01

  marton01 Kitiltott (BANned)  Kedves pestieszti!

  Engedd meg, hogy pár sorban megpróbáljalak lebeszélni kiköltözési szándékodtól, dacára a Téged ért sérelmek végett.
  Azzal kezdeném, hogy Én is őslakosa vagyok ennek a (ahogy Vitéz nagybányai Horthy Miklós mondotta volt: vörös rongyba bújt bűnös város) Bpestnek, és tudom milyen, rossz tapasztalatokban nincs hiány. De azt azért elfelejtetted üzenetedben leírni, hogy a szurkáló nem magyar(bár szerintem ez mindenki számára egyértelmű) volt. Ha legalább olyan országot szeretnénk, mint mondjuk Finnország akkor Tegyünk érte, mert a menekülés csak rövid ideig megoldás. Ha a történelem példáját venném, akkor Atilla hun király a szökötteket(nem hadifogoly!!! hanem izzig-vérig hun) kikérte Rómától, és ha nem bánod akkor most nem írnám le mivel büntették a szökötteket, mert lássuk be ez is szökés volna.
  Ha 10-20 évig mindenki elmenekülne, akkor az országot már nem Magyarországnak hívnák. Rád éppúgy szüksége van a köztársaságnak, a Nemzetnek és a társadalomnak egyaránt. Nem is beszélve arról, hogy aki ide született, annak nem csak jogai de kötelezettségei is vannak.
  Ha probléma van, akkor vegyük fel egymással a kapcsolatot, és segítsünk egymáson, mert össze kell tartanunk és meg kell védenünk Hazánkat akár külső akár belső ellenség támadna ránk.
  Pm-be válaszolj, ha úgy gondolod hogy fontolóra veszed/vetted javaslatomat.
  Soha ne add fel!
  Kitartás!
  Tisztelettel: marton01

  Ui.: Azt természetesen nagyon sajnálom ami történt Veled, de a megoldást itthon és egymás segítségével kell megoldani. Természetesen nem elsősorban erőszakkal, hanem józan ésszel, de ami a Miénk, azt sosem dobjuk oda senkinek koncként. Ha kell megvédjük a tulajdonunkat ha kell akár az életünk árán is. Ez kötelességünk!
   
 7. ekho

  ekho Új tag

  Kedves marton01!
  Ne haragudj, hogy így ismeretlenül írok neked, de a pestiesztinek írt válaszod eszembe juttatott valamit.
  Mielőtt a gondolataimat megosztanám veled (és másokkal), mindenképp meg le kell írnom, hogy én kozmopolitának vallom magam. Nem, ez nem egy betegség, nem egy irányzat, és nem egy koktél, és habár nem vagyok ezzel túl népszerű, de ez van. Ha hiszed, ha nem, van ilyen. Szerencsémre én olyan közegben nőttem föl, ahol igenis létezik a másság elfogadása. Ez a másság lehet nemzetiségi, lehet nemi, lehet vallási, lehet bármilyen. Olyan helyen nevelkedtem, ahol egy épületen belül több nemzet, de nyugodtan mondhatom, hogy több kontinens lakói éltek békében, nyugalomban, mint Budapesten egy kerületben. Beszélek (a magyar anyanyelvemen kívül) három nyelven. Szóval én megtanultam, hogy mindenhol emberek élnek. Élhetnek boldogan, összetartásban, békében, szeretetben. Függetlenül attól, honnan jöttek, mit csinálnak, mit esznek, mit hisznek, mit olvasnak, vagy mit gondolnak. Megtanultam nem ítélkezni. Nem haragudni a másikra, mert nem úgy cselekszik, ahogy az nekem logikus vagy jó. Nem keresni az ellenséget másokban, mert rá kellett jönnöm, hogy bizony néha az ellenség ott van bennem is. Ez is csak nézőpont kérdése. Talán ismered: Megkérdezték a kisfiút, hogy mi szeretne lenni. Azt válaszolta, hogy "Katona!" "Na, de azt megöli az ellenség." - mondták neki. Erre ő határozottan rávágta, hogy "Akkor ellenség!"
  És akkor a lényeg:
  Az ellenség, természeténél fogva mindenhol ott van, és folyton azt lesi, hogy megtalálják-e. És a legnagyobb öröme, ha végre rálelnek, mert akkor végre azt teheti, amihez a legjobban ért. Rombolhat. Szurkálhat. Vághat. Lőhet. Bánthat. Okot mindig tud rá találni. Nem fog kérdezni. Az ok ott van a fejében, és ez neki elég, hogy cselekedjen. Néha akkor is jön, ha nem keresed. Meglep, és bánt. Általában azokat, akik védtelenek. Akik nem akarnak harcolni. Akik békét akarnak. Csak békét.
  Sajnálod, ami pestiesztivel történt? Dehogy sajnálod! Végre egy újabb példa, egy ok, hogy gyorsan klaviatúrához ülhess, és azt írhasd, hogy nem magyarok szurkáltak. Ítélkezel. Egy ártatlan sérült ember történetét használod, hogy megmutasd, miként gondolkozol. Ahogy én is a te válaszodat használom, hogy egy kicsit ellenpólust adjak. Ilyenek vagyunk. Ettől ilyen színes a világ. :)
  Hogy ki döntse el, hogy én hova mehetek, és hol élhetek, nem hiszem, hogy rajtam bárki másnak feladata. Hogy ide születtem, nem azt jelenti, hogy itt is kell meghaljak. Számos példa utal arra, hogy olyan emberek, akik nem itthon gyarapították a tudásukat, a vagyonukat, többet tettek a hazánkért, mint azok, akik itthon hangosan próbáltak úgy tenni mintha. Szóval, ha valakinek mennie kell, mert a megérzései, a sorsa, az életösztöne ezt diktálja, akkor hagyni kell menni. Hogy miként bántak anno a szököttekkel, nem tudom, de azt vajon Te, kedves marton01 tudod-e, hogy milyen évet írunk most, és hogy azóta hány év telt el?
  Civilizáció, fejlődés, haladás, de ide sorolható még a felfedezés, a kalandvágy, és a szabad gondolkozás is. Ismerősek ezek a kifejezések? Azt, hogy ide írhatsz, szintén ennek köszönhető. Igaz?!
  Kérlek gondolkodj el ezen. Ha pestieszti menni akar, mert bántják, akkor nem az a megoldás, hogy lebeszéled, és arra buzdítod, hogy fegyverkezzen fel, és legyen ő is harcos. Mi van, ha ő nem akar harcolni az ellenséggel? Mi van, ha ő nem akar több vért? Mi van, ha ő csak nyugodtan akar élni egy olyan helyen, ahol kicsit jobb, mint ahol már attól fél, hogy minden irányból támadás érheti? Ki vagy Te, vagy bárki más, hogy megmondja, hogy pestieszti mit tegyen? Ki vagy Te, vagy bárki más, hogy fegyverbe szólítsd pestiesztit, hogy harcoljon, miközben ő inkább élni szeretne. Hogy mit kéne tenned? Ha engem kérdezel (de valószínűleg nem), akkor sikeres jövőt. Nagyon szép az eszme, ami mögé álltál, és biztos vagyok benne, hogy sok követőre lelsz, de szerencsére van még szabad gondolkodás, és szabad akarat.
  Boldog vagyok, hogy sokan nem értenek velem egyet, és maradnak itt ebben a csodálatos országban, de ne ítélkezzen senki azok felett, akik nem így tesznek, mert ez a szabadság, és ezt nem veheti el tőlünk senki. Az is szabad döntésed, hogy maradsz, de az is, hogy mész. Én tisztelem a döntésedet, és habár az eszközeiddel nem értek egyet, de semmi pénzért nem beszélnélek le arról, hogy maradj. Azt kívánom neked, hogy boldog ember légy.
  A legnagyobb tisztelettel,
  ekho
  Ui.: Mond meg nekem, hogy mit kéne tennie egy hívő, de nem vallásos értelmiségi, iskolázott, szakmával és számos nyelv tudásával rendelkező, rendkívüli munkabírású, és rendkívüli tűrőképességű 18 éves kora óta folyamatosan dolgozó kétgyermekes apának, akinek elsődleges kötelessége felnevelnie a gyerekeit, és kötelessége a lehető legbiztonságosabb, legszebb jövőt biztosítani a számukra? Mit kell tennie, ha most ez itthon nem lehetséges? Köszi, de a harcaimat én magamban vívom meg. Mások bántása nem emel a magasba. Nincs olyan tárgyam, vagyonom amit harccal megvédenék. Az egyetlen értékem a családom. Bármimet vihetik, ha a családomat ezzel megvédhetem. Az optimizmusom meg arra késztet, hogy merjek cselekedni, és minden rendben lesz. Akárhol is éljünk.
  (A fene, ha ezt a levelet szétszabdalom 20 részre, simán megvan a beugróm :p )
   
 8. KDina

  KDina Állandó Tag


  Kedves Marton!

  Te vmelyik hungarista csoport tagja vagy? Nem rosszból,csak kíváncsiságból kérdezem,mert az "átlag" magyar ember nem ennyire odaadó az országáért.
  Szép,meg jó dolog szeretni a hazánkat,csak éppen a hazánk nem szeret minket...Én eddig ezt tapasztaltam,elég ha a fizetésekre,a kiadásokra,az életszínvolnalra,stb,stb gondolunk.
   
  Lobo Masuga kedveli ezt.
 9. Lobo Masuga

  Lobo Masuga Állandó Tag

  Na ezért vagyok ezen a forumon,köszönöm a segitséget,de ezek a megfelelö szavak.
   
  KDina kedveli ezt.
 10. szamóca02

  szamóca02 Állandó Tag

  az ismerőseim ismerőseinek ismerősei, akik amúgy itthon rendes, dolgos munkábajáró ismerősök voltak, kimenvén kanadába csak a segélyekből jobban élnek (persze csak állítólag), így hát azóta nem is nagyon törik magukat, hogy munkát keressenek...
   
 11. szamóca02

  szamóca02 Állandó Tag

  de lehet, hogy nem is olyan egyszerű mindenféle engedélyek nélkül...
  mármint munkát keresni, ill találni
  hmm?
   
 12. Sidhe

  Sidhe Kitiltott (BANned)

  Van egy olyan (talán francia) mondás, hogy minden népnek olyan vezetői vannak, amilyet megérdemel.... ha megnézed az átlagmagyart, egy egészen pöppel talán még jobban is jártunk.
   
 13. Sidhe

  Sidhe Kitiltott (BANned)

  Ha annyira dolgosak és becsületesek, akkor gondolom megalázó nekik segélyből élni, ha jól, ha nem jól. Különben ha ott jobban élnek segélyből, akkor itt szabályosan nyomorogniuk kellett.

  De szerintem valahol az egész dolog sántít.

  Dolgozni meg normális esetben azért dolgozik valaki, mert akar dolgozni, és nem azért, mert egyébként éhen hal.
   
 14. klossis

  klossis Új tag

  Szia! Én 34 éves vagyok , és jövő év nyarán szeretnék 2 gyerekemmel kiköltözni. szeretném tőled megkérdezni, te hogyan csináltad , volt e segítséged , és ha lenne számomra hasznos információd , szívesen fogadnám . Köszönöm előre!
   
 15. Levente73

  Levente73 Új tag

  Munka

  Sziasztok,ha tudna segiteni valaki abba,hogy munkat talaljak,Kanadaban vagy az Usa-ban.
   
 16. szidonie81

  szidonie81 Állandó Tag

  Valaki tudja, hogy a DALF, DELF, CAMBRIGE nyelvvizsgakat elismerik Kanadaban?
   
 17. juharlevél1234

  juharlevél1234 Állandó Tag

  Próbálkozz inkább az IELTS-sel, az a tuti!
   
 18. zeneszter

  zeneszter Új tag

  Sziasztok, szeretnék kimenni Kanadába, zenetanári, zenetörténészi előadóművészi diplomáim vannak. (és tapasztalatom is).
  Tudtok esetleg bármiféle ötletet arra, hogy milyen módon fogjak hozzá?
  Bármilyen tanácsot megköszönök.
   
 19. Jadge §

  Jadge § Kitiltott (BANned)

  www.cic.gc.ca az egyetlen mod ahol kezdeni KELL
   
 20. csafi

  csafi Állandó Tag

  Jobb Kanadában...

  Maradok
   

Megosztás