Milyen nevet adnál/adtál a gyerekednek?

dearie-

Állandó Tag
Állandó Tag
Név választása

Sziasztok!

Érdemes megnézni a nevek jelentését. Szerintem névválasztásnál fontos a hangzás, egyediség, jelentése, becézése. Nem csípem a külföldi neveket, a kétértelmű neveket.
Lány: Dóra, Fanni Csenge
Fiú: Ádám, Benedek

Szép napot mindenkinek!
Dearie
 

Bors Máté

Állandó Tag
Állandó Tag
A lányaimat Viktóriának és Szilviának hívják. Engem Lászlónak hívnak, de szívesen használom a második keresztnevemet, a Mátét.
 

tablet

Állandó Tag
Állandó Tag
Semmiképp nem adnék olyat, ami miatt később közröhej tárgyává válna. Az én lányom Noémi, szerintem ez egy nagyon kedves, szép név.
 

Manózi

Állandó Tag
Állandó Tag
Már sokat gondolkoztam, hogy hogy hívjam majd a gyerekimet. Nekem sok tetszik, de ha különlegesről van szó, szerintem: a Tekla, vagy a Dalma lánynevek szépek. Fiú névnek meg, például a Bálint. Nem hiszem, hogy sok Bálint lenne.
 

crusoe01

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt nem feltétlenül a jelentésére kell összpontosítani, hanem hogy a vezetéknévvel hogy cseng össze. Ha vezetéknév utsó betűje magánhangzó, nem jól jön ki ha a keresztnév magánhangzóval kezdődik. Bár ezzel lehet nem mondtam ujat.... Én idegenkedem a külföldi nevektől.
 
Ez egy érdekes kérdés...
A magunk részéről egyszerű,szerintem szép nevet adtun fiainknak: Péter és Dániel...
Bár ugye van egy mondás: Nomen est omen- azaz a név előjel....
Elég sok csibész Dániellel találkoztam... De ez azért annyira nem nagy baj...
De amiért hozzászoltam... Szép dolog, hogy előre gondolkodtok a gyermekek nevén..
Orvosként rendszeresen találkozom 6 hetes kicsikkel. Nem hiszitek el, hogy az aktuális mozi és tévéfilmek mennyire befolyásolják a névválasztást: ;)
Amikor a 300 volt a mozikban megjelent a Leonidász, Trója után az Achilles, és az egyéb sorozatokról még nem is beszéltünk....
 
Oldal tetejére