Milyen színdarabot néztél meg utoljára?

rókalány témája a 'Film, színház, tánc' fórumban , 2004 December 1.

 1. hobbihilda

  hobbihilda Állandó Tag

  Nem bulvár

  Aki mostanában jó színházat szeretne nézni, annak A Pintér Béla társulatot ajánlom, a Szkénében játszanak. Ezen felül a Sanyi és Aranka színházat,, a Tiszta vicc című darabban Csákányi Eszter brillíroz - és a többiek sem maradnak el mögötte.
   
 2. sape

  sape Állandó Tag

  A tizedes meg a többiek című előadást láttam az elmúlt héten
   
 3. rubens

  rubens Kitiltott (BANned)

  Én a Valahol Európában című darabot láttam nem rég. Az tényleg szép volt.
   
 4. gini8411

  gini8411 Új tag

  Eljött tegnap Debecene a Macskák,jó is volt, meg nem is, de Csutka és Hirtling zseni
   
 5. alaine81

  alaine81 Állandó Tag

  Én a Vörös és feketét láttam a Vígben.Hát...nem voltam elájulva.A díszlet közepén volt egy hatalmas körhinta-aminek volt ugyan egy kevés funkciója egy-egy jelenetben,de nem hiányzott volna,ha nincs benne.Ezen kívül azonban a díszletet csak 1ágy,egy szék,egy asztal és egy látra alkotta nagyjából.Érdekes volt.
   
 6. aquavitae

  aquavitae Állandó Tag

  Az elmúlt vasárnap látta az Édes bosszút a Játékszínben - már másodszor. Most sem okozott csalódást. Gálvölgyi és Hernádi fergetegeset alakítanak mindig.
  Várom a most vasárnapot, mert megnézhetem a Jövőre, veled, ugyanitt-et a Madáchban. Az első sorból. Sosem ültem még első sorban...
   
 7. alaine81

  alaine81 Állandó Tag

  Ajánlom mindenki figyelmébe az Ájlávju c. darabot. A Centrál színházban (volt Vidám színpad) játsszák, óriási!Zenés darab,szórakoztató,elgondolkodtató egyszerre.
   
 8. Tamburás

  Tamburás Állandó Tag

  Sziasztok!

  Életem egyik legcsodálatosabb színház-élményét éltem át tegnap este a Thália színházban. Orosz pantomimes bohócszínház.... néhány szó róluk:

  Teatr Licedei és az orosz család, amely meghódította a közönséget
  Az 1968-ban, Leningrádban (Szentpétervár) alakult Licedei Oroszország első és mindmáig egyetlen pantomimes bohócszínháza. Az elmúlt tíz év során a színház számos országban fellépett, valamint az amerikai Lensinkton díszpolgári címe mellett, kolumbiai, hongkongi, kínai, németországi, hollandiai és franciaországi fesztiválok első díjaival is büszkélkedhet.
  Manapság a Licedei Színház hírneve a populáris bohózat és a kortárs orosz pantomim különböző formáinak vitathatatlan és jól érzékelhető alkímiájára alapul, és a gyökerek a commedia dell'artehez nyúlnak vissza. Az összetevők közötti egyensúlyt okosan és dühös vakmerőséggel hozzák létre, ami nélkülözhetetlen a kegyetlen és maró humor pillanatainak megteremtéséhez, ami aztán dühben és szürreális képekben teljesedik ki. A bohócokhoz hasonlóan krétafehér az arcuk és buta, óvatos arckifejezéssel néznek. Vérükben van az abszurd. Nem piros az orruk, de a hajuk olyan, mintha petárda robbant volna fel benne. Senki nem szól egy szót sem, mégis mindenki mindent ért és megállíthatatlanul nevet!!!
  A színházi rangsorok bohócszínház kategóriájában a Licedeit a világ vezető társulatai között jegyzik.

  "A nevető Oroszországból sok szeretettel... és csodálatos játékkal." (The Times)

  Vasárnapig még lesz előadás, ha tehetitek menjetek el, mert egy életre szóló élmény, s mondhatom, hogy nem csupán színházi értelemben:)!!!

  Akiknek pedig nincs rá módja, azok számára itt az előadás, de tudnotok kell, hogy élőben 100-szor jobb :--:;-)!! Mondok egy példát: Csörög a telefon a színpadon. Az anya felveszi, majd meglepve áttrappol a kagylóval a színpadon és lenyújtja egy nézőnek. Azt hinnéd beépített ember, ám a néző meglepve feláll fülén a kagylóval, majd a közönséghez fordul elvörösödve és közli, hogy a vonal túlsó végén egy hang azt kéri, hogy az ötödik sor álljon fel... És ez csak egy apró példa volt. A nézők az első pillanattól kezdve be vannak vonva az előadásba, szóval meglepetés az lesz;)!!

  http://video.google.com/videoplay?docid=9104513793129778898

  Akinek esetleg meg lenne a társulat bármely előadása dvd-n, kérem írjon nekem, mert mindenhol kutakodtam a neten, de megszerezhető, letölthető verzióban nem találtam tőlük előadást :-(!!!
   
 9. Bonavita

  Bonavita Állandó Tag

  Én nemrég Bulgakov: Mester és Margaritáját a nemzetiben.
   
 10. nani49

  nani49 Állandó Tag

  Legutóbb szegeden a Nemzeti Szinházban a királyasszony lovagját láttam,Kamarás Ivánnal,a darab jó de a szinészek ,hát nem voltam oda.....
   
 11. roni01

  roni01 Állandó Tag

  Én az Anconai szerelmeseket láttam Nyíregyházán a Móriczban. Nagyon jó jó volt nemcsak a darabb, a színészek is. :)
   
 12. jozko

  jozko Állandó Tag

  Sajnos nem megyek gyakran a színházba, de utoljára decemberben voltam, láttam Osztrovszkij darrabját: Farkasok és Bárányok. A Radnótiban. Nagyon tetszett.
   
 13. holy25

  holy25 Új tag

  Édesketes hármasban... Oroszlán Szonjával és Miller Zoltánnal a budapesti Madách Színházban
   
 14. Moncsa1978

  Moncsa1978 Állandó Tag

  színdarab

  Már régen voltam színházban. A Fekete Péter című operettet néztem meg.
   
 15. Pasenyka

  Pasenyka Állandó Tag

  Legutóbb az Androgűnt láttam a Békéscsabai Jókai Szinház vigadó termében.Ez egy nagyon érdekes interaktív árnyjáték volt felnőtteknek. Témája a férfi és nő kapcsolatáról szólt.
   
 16. leeah

  leeah Állandó Tag

  A. P. Csehov: Három nővér
  A Kolozsvári Állami Magyar Színházban

  A három nővér leghőbb vágya, hogy Moszkvába menjenek, de mert ennek semmi akadálya nincs, nem mennek.

  „A Három nővér megváltásról szóló drámaként izgalmas számomra. Eszerint a három nővér tulajdonképpen egyetlen nőalak három vetülete: a gyermeki, a női és az anyai, akiknek együtt kell maradni ahhoz, hogy lehetségessé váljon a túlélésük. Ott lebeg az Atya szelleme, nem tudnak, és nem is akarnak megszabadulni tőle. A Fiú is megjelenik, hiszen a darab elején a nővérek Versinyin megérkezését már-már messianisztikus módon élik meg: őbenne látják a megváltót, aki végre Moszkvába viszi őket. És végül ott a Szentlélek is, amelyet én a szenvedéssel azonosítok. Azzal a szenvedéssel, amelyet a szereplőknek különböző formában ugyan, de vállalniuk kell. Vonz a Három nővér zeneisége is, amely rokonítható az általam annyira kedvelt abszurd művekkel. Ez a zeneiség, mint minden szimfonikus szerkezetű mű, nagy pontosságot és pontos tonalitást, hangszínt, atmoszférát, színárnyalatokat követel.“ Tompa Gábor
   
 17. hedgie

  hedgie Új tag

  Sziasztok!

  Én a Magyar Színházban Gogoltól a Háztűznézőben-t láttam, Gregor Bernadettel. Kicsit tartottam az alakítástól, mert most láttam először színpadon, de kellemes csalódás volt. Kár, hogy ilyen bulvárfruskát csinált magából, pedig semmivel sem volt rosszabb, mint a többiek, csak a megítélése már nem csak a játéka függvénye.
  Aki emlékezetes volt mellette, az Őze Áron - de hozzá nem kell kommentár.
   
 18. Pasenyka

  Pasenyka Állandó Tag

  Sziasztok! Itt egy reklámanyag az Androgün darabról.
   
 19. düdüke

  düdüke Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én családommal A Pál utcai fiúk című regény színpadi átdolgozását láttuk, nagyon humoros formában.
   
 20. nsne

  nsne Állandó Tag

  Április 8 Szolnok. -Országúton-. Magyarországi ősbemutó. Federico Fellini világhírú flimjének felejthetetlen története.
   

Megosztás