Milyenek a Magyarok?

Spanky témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2006 Február 4.

 1. juna

  juna Állandó Tag

  ,,Milyenek a magyarok?? Szerintem nagyon királyok vagyunk!!! Nem??"

  De igen!!!
  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>[​IMG]</o:p>
  <o:p></o:p>
  <o:p>,,Magyarnak lenni: nem a szó,<o:p></o:p>
  a név, az ősök, az élet,
  magyarrá csak a szív tesz
  és a lélek!”
  <o:p></o:p>
  (Alföldi Géza)

  </o:p>
   
 2. MadGhost

  MadGhost Állandó Tag

  Milyenek a Magyarok? Emberből vannak, tele erényekkel, hibákkal, mint a föld bármely nemzete.
   
 3. Garou

  Garou Állandó Tag

  Mi magyarok tehetséges nép vagyunk. Régen még talán büszkék is voltunk hazánkra, magyarságunkra, történelmünkre. Azután ezt a magyarságtudatot évtizedek alatt, valahogy kinevelték népünkből, sajnos. Lassan eljutunk oda, hogy a hazaszeretet pejoratív fogalom lesz.
   
 4. vigeza

  vigeza Állandó Tag

  Teljesen eggyet értek vannak hibáink is erényeink is mint bármely nemzetnek:777:
   
  tornando kedveli ezt.
 5. aniko45

  aniko45 Állandó Tag

  Sajnos vezetőink mindent megtesznek azért hogy jóhírünket elrontsák!Az állandó egymásra mutogatás senkinek sem használ,jó lenne legalább kifelé egységet mutatnunk!Van egy olyan szólás ,hogy míg két ember él a Földön mindig lesz viszály!------nos ez ránk magyarokra úgy látszik ,fokozottan igaz!Amit közöltél Garou azzal egyetértek!:confused: :confused: :confused:
   
 6. oma

  oma Állandó Tag

  Merre kifele??? Talan felenk?! - A kinti magyarok talan "egysegesek"; dehogyis, egy jaromba fogva szethuznak, mint nagyapam bivalyai, valamikor anno.:mad:
   
 7. bubu

  bubu Állandó Tag

  Kedves oma! Valoban valahogy ez regi problema, sajnos!!:(
   
 8. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  s

  Milyenek a magyarok? - talán rossz a kérdés. Mint minden olyan kérdés ami egy kalap alá vesz bármely népcsoportot. Sietek hozzátenni, hogy valóban vannak karakterisztikus hasonlatok, de ez nyilván a hosszú egymás mellet élés hozadéka. De alapvetően van az EMBER!
  Valóban tehetséges nép a magyar - gondolom az évszázados keveredés is belejátszik ebbe - de nyelvi zártsága sok mindent meghatároz. Börtönben tartja a magyarok alkotásainak a zömét - legyen az irodalom, szinház, de még a film is - s ezen keresztűl a kommunikáció hiánya beárnyékolja alkotásaink zömét. Piacképessége is megnehezül. Amire egy angolnyelvű alkotásnak több száz milliós piaca van addig magyarul mindez 14 millió ember ,,privilégiuma,,.
  Számtalanszor olvastam a világhirű magyar paprika, tokaji, Pick szalamámi... s aztán itt szembesülnöm kellett azzal, hogy ugyan kérem...
  Teller Edével folytatott beszélgetésem alkalmából ezt a névsort sorolta fel Teller: Tudja a Jancsi - Neuman János - kitalálta a computert, ami nélkül nem lett volna atombomba, a Kálmán Theodor megalkotta a jet motort és igy lett hordozója is a bombának, és ehhez Wigner Jenő megtervezte az első atomreaktort amelyikben megtörtént a atommaghasadás Csikágóban 1938-ban s ehhez ott volt megszállotnak Szilárd Leo. Voltak idők amikor magyarul ment a beszélgetés. Szép névsor. Talán csak annyi szépséghibája van, hogy ők csak igy utólag a mieink, voltak idők amikor eltaszitottuk magunktól őket.
  Milyen az EMBER gondolom az a legfontosabb. Ne dobálódzon az ember nagy szavakkal, szerényebben messzebbre juthatunk.:444:
   
 9. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Nem csak a vezetőink. Aki gyakran utazik külföldre, tapasztalhatja, hogy a magyarokat - egynémely magyart, nem mindent persze - messziről megismerni jellegzetes alpári modoráról. Na, ők azok, akik aztán tényleg sokat rontanak a megítélésünkön.
   
 10. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Pufi hozzászólásához: Sztem mint minden, ez a nyelvi dolog is relatív. Ugye nem biztos, hogy a zsömle kicsi, mondták annak idején az előző rendszerben, lehet, hogy a pofánk nagy. Szóval nem biztos, hogy mi vagyunk zártak, lehet, hogy az angolmán világ zárt, és saját nyelvén kívül nehezen fogad el bármi mást. Ráadásul "kis nemzet" vagyunk, és kis nemzeteknek hiába vannak nagy emberei, nagy alkotásai, arra a nagyvilág nehezen figyel fel. Mégis nekünk volt Munkácsink, Szentgyörgyink, stb. igaz, ahhoz, hogy "kinőhessék" magukat a világ felé, világpolgárrá kellett válniuk. Ez nem biztos, hogy a mi hibánk. Más "kis nemzetek" is hasonló problémával küzdenek. Vajon ki tudná pl., hogy ki volt Teszla, és mit tett le az asztalra, ha nem amerikában tette volna.
   
 11. vigeza

  vigeza Állandó Tag

  Milyen igazad van pufi csak akkor lettek ők magyarok amikor kint hiresek lettek,hogy addig mik voltak az egy másik fórum téma!
  Gondolok itt Teller Edére,Szilárd Leóra stb....de ugyanakkor az is igaz hogy miután a magyar-finn nyelvi rokonság megdőlni látszik mi vagyunk az eggyetlen nép aki nem tartózik eggyetlen más nyelvcsoportba sem.
  Pont ezért nem kellene a határon kivül szorult magyarságót hagyni elsorvadni mert úgy még kevesebbek leszünk!!!!!!!!
   
 12. Garou

  Garou Állandó Tag

  Kedves Anikó45!
  Köszönöm az egyetértést. Teljesen igazad van. Olvastam valahol, hogy minden népnek olyan vezetői vannak, amilyeneket megérdemel. Úgy látszik mi valahogy ilyen politikusokat érdemlünk:( .
  üdv
   
 13. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Még talán annyit, hogy Tellerrel 1984-ben csináltam egy interjut amiben a következőt mondja arra a kérdésemre, hogy milyen a kötődése a magyarsághoz:
  Hát elsősorban az anyanyelvem. Beszélek 5 világnyelvet, de a mai napig 40 év után is magyarul jutnak el az információk hozzám a leggyorsabban a legérthetőben. Néha olvasom ezt az Ady Endrét, talán már nem is értem pontosan, de fürdök a szavak a mondatok szépségében...
   
 14. black_bird

  black_bird Állandó Tag

  Tipikus magyar kerdes! Miert van az, hogy a nagykepü angol, a bekepzelt francia, a magabiztos amerikai, a megközelithetetlen japan, a mindig mosolygo kinai ezt a kerdes soha nem teszi fel maganak?

  Olyan a magyar, amilyen!
   
  tornando kedveli ezt.
 15. Bertuccio

  Bertuccio Állandó Tag

  Lehet igazad benne de ez sem magyar találmány ,Te még nem láttál németet mondjuk a balatonon.? Nem rosszabb a magyar semmilyen más népnél.
   
 16. Bertuccio

  Bertuccio Állandó Tag

 17. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Oké, ez teljesen jogos! Mentségemre legyen mondva, hogy nekem jobban fáj, ha egy magyar viselkedik minősíthetetlenül, mert arról engem is megítélnek. Egy német rossz modora maximum bosszant. És amíg engem zavar, hogy mit fognak gondolni rólunk, magyarokról, a németet - mint írta is egy hozzászóló - csepet sem zavarja, hogy mit mondanak róla, róluk németekről a világ többi lakói. Lehet, krónikus önbizalomhiánnyal küszködünk mi magyarok? :rolleyes:
   
 18. mikimilla

  mikimilla Állandó Tag

  Sajnos azt kell hogy mondjam, a magyarok irigyek, főleg egymásra.
   
 19. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Hmmm,:confused:
  nem tudom, de en az egvilagon senkire sem vagyok irigy.
   
 20. Pufi

  Pufi Állandó Tag

  Spanky ;n Rad vagyok irigy. Ha en egyszer olyan sovany lehetnek...
   

Megosztás