Milyenek a Magyarok?

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
És tegyük hozzá: igaza volt. Magyarnak vagy franciának lenni kulturális kérdés, nem faji/vérségi. Ha kisgyerekkora óta franciának nevelték, akkor az.
Az, hogy az apja magyar, még nem ok arra, hogy őt is magyarnak tekintsék.
 

Gabizita

Állandó Tag
Állandó Tag
Sarkozy először meghatottságának adott hangot: "Kisgyerekkorom óta büszke vagyok arra, hogy egy nagy, szép és régi nemzethez tartozom, Franciaországhoz" - mondta a politikus.
Na hat eleg meglepo lenne, ha allamfoi valasztasok alatt azzal dicsekedne , hogy O magyar (vagy fel magyar , nem tudom)
Legyunk logikusak emberek ! Es nem rosszindulatuak , csak ugy alapbol !! Mert engem inkabb ez emlekeztet akkor a magyarsagra sajnos :( Es Miert kell ennek igy lennie ? >:confused:
 

oma

Állandó Tag
Állandó Tag
Na hat eleg meglepo lenne, ha allamfoi valasztasok alatt azzal dicsekedne , hogy O magyar (vagy fel magyar , nem tudom)
Legyunk logikusak emberek ! Es nem rosszindulatuak , csak ugy alapbol !! Mert engem inkabb ez emlekeztet akkor a magyarsagra sajnos :( Es Miert kell ennek igy lennie ? >:confused:

En is igy latom a dolgot. Pont most, Franciaorszag elnokekent nem fog "magyarkodni". Ellenben en hallottam tavaly, talan tavalyelott egy CNN-nek adott interjujat, ahol meg buszken emlegette fel magyar eredetet. Valtoznak az idok, a politika...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Sarkozy#Family_background
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
:roll:
Egen, valóban, ő is egy jobboldali politikus a sok közül. Na jó, béke legyen veletek.
:5:
 

firtosi

Állandó Tag
Állandó Tag
E,Ágnesnek !
Majd ha egyszer Magyarországra látogat mint államelnök,akkor majd büszkén
fogja hangoztatni :) Máskor pedig aszerint,hogy a francia vagy egyéb érdek
hogyan fogja követelni.Erről (is) szól a politika :)
 

Bertuccio

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek! Úgy gondolom, hogy be kell lássam , hogy tévedtem!Meggongolatlanul és hevenyészett olvasás után tettem be ide ezt a felsorolást, az sem mentség, hogy egy barátomtól kaptam és az sem ,hogy nem olvastam el rendesen.Végig olvastam aprólékosan és mélyen magamba néztem TÉVEDTEM, elnézést kérek a felsorolás jó néhány részének idiótasága miatt.
 

oma

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv Mindenkinek! Úgy gondolom, hogy be kell lássam , hogy tévedtem!Meggongolatlanul és hevenyészett olvasás után tettem be ide ezt a felsorolást, az sem mentség, hogy egy barátomtól kaptam és az sem ,hogy nem olvastam el rendesen.Végig olvastam aprólékosan és mélyen magamba néztem TÉVEDTEM, elnézést kérek a felsorolás jó néhány részének idiótasága miatt.

Sebaj, Bertuccio. Az ominozus szoveg mar megjarta magat itt a forumon elobb is: http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?t=6648&page=11 #106

-"Figyelmetekbe ajánlom, hogy ezt nem én írtam, egy általam nem nagyon ismert irodalmár tollából való az idézet..." - irta volt kesobb, visszakozaskent, az ifju holgytag, aki betette sajat neve alatt.

Biza jo lenne, hogyha nem nagyon ismert irodalmarok iromanyait nem kapkodnak annyira a tomegek.. hisz olykor komolyan szegyent valloak azok. ;)
 

Bertuccio

Állandó Tag
Állandó Tag
A nem végigolvasott és elhamarkodott email közreadása megtépázta a büszkeségem és nem nyughattam, hogy kiköszörüljem a csorbát(mégha csak magam előtt is).A következő felsorolás mindenképpen igaz és nem is fűzök hozzá kommentárt.
Mit adtunk a világnak?

talalmany1.jpg


A világon bárhol találkozhatunk magyarokkal. Ha nem is személyesen, de találmányaik, életművük révén biztosan. A világ minden részén használnak olyan hétköznapi tárgyakat, amelyekről a legtöbben nem is tudják, hogy magyarok találták ki őket, illetve magyarok által váltak ismertté. Megszoktuk, hogy otthon és irodában, autóban és vonaton kényelem vesz körül minket, és nem is gondolunk bele mai jólétünk eredetébe. Pedig megéri visszatekinteni azokra a feltalálókra, akiknek többek között a golyóstollat, a villanykörtét vagy a filmfelvevot köszönhetjük. A közlekedésben Kandó Kálmán nevét kell elsőként említeni, aki a fázisváltós villamosvontatás feltalálójaként és megvalósítójaként ismert. Találmányát először Olaszországban hasznosították: itt építették meg a világ első, Kandó Kálmán módszerét alapul vevő villamosított vasútvonalát. A közlekedés másik forradalmasítója Bánki Donát, aki a gépkocsik máig nélkülözhetetlen alkatrészét, a porlasztót fejlesztette ki. Találmányát az 1900-as párizsi világkiállításon mutatták be. Galamb József nevéhez a tömeggyártás megvalósítása, Jendrassik Györgyhöz a kis teljesítményű és súlyú diesel és gázturbina, valamint az általa tervezett motorokkal meghajtott motorvonatok és sínautók feltalálása fűződik.

A levegő első ura minden bizonnyal Schwarcz Dávid volt - bár a léghajózást nem az ő nevéhez kapcsolja a világ. Pedig Schwarcz találta fel az alumíniumból készült léghajót, amely mégis Zeppelin által vált ismertté. A magyar feltaláló már a sikeres próbarepülést sem érhette meg, és művét - miután a terveket megvette Schwarcz özvegyétől - Zeppelin tette világhírűvé. Kármán Tibor szintén a levegőben kísérletezett: a hangsebesség feletti repülés és a korszerű rakétatechnológia egyik meghatározó kutatója volt. Az alapkutatások területén mások mellett Jedlik Ányos alkotott maradandót: a Siemens-et megelőzve épített dinamó-elektromos motort, és az őnevéhez fűződnek a szódavízgyártó gép tervei is. Eötvös József a róla elnevezett ingával lett világhírű, amely például az olajkutatásban jelentett előrelépést. Neumann János a számítástechnika alapjait rakta le, egyebek között azzal a híres következtetésével, hogy az agy nem a számítógép nyelvét használja. Kemény János György pedig e gondolathoz társította az általa kidolgozott BASIC nyelvet. Szent-Györgyi Albert Nobel-díjat kapott a hexuronsav képletéért és a C-vitaminért, amely azóta a világon ezernyi változatban kapható. Szilárd Leó, az atomreaktor terveinek megalkotója, sosem gondolta volna, hogy találmányát egykor háborús célokra használják majd. 1940-ben küldte el az atomreaktor leírását a Physical Review-höz, és a szabadalmat később egy dollárért vásárolta meg az Egyesült Államok kormánya. Az 1900-as évek elején polgáriasodó Magyarország egyre újabb és újabb használati tárgyakat élvezhetett. Irinyi János a gyufával ajándékozta meg a háztartásokat, biztonságosabbá téve ezzel a nyílt láng használatát.

talalmany2.jpg
Puskás Tivadar közelebb hozta egymáshoz az embereket azzal, hogy feltalálta a telefonközpontot, később pedig a mai kábeltévé ősét, a telefonhírmondót, míg a világvevő rádiót Korda Dezsőnek köszönhették az emberek. Ő találta fel ugyanis a folyamatos állomáskeresést lehetővé tevő forgókondenzátort. A villanykörtének nevezett Wolfram-szálas izzó a Tungsram-labor kutatóinak, Just Sándor, Hanaman Ferenc, Bródy Imre munkájának eredménye. A félautomata fényképezőgépeket és filmfelvevőket ugyancsak magyarok - Mihályi József és Riszdorfer Ödön - alkották meg elsőként. Mihályi Super Kodak Six 20-as fényképezőgépét az 1939-es New York-i világkiállításon be is mutatták. A diavetítő és az éghetetlen film ugyancsak magyarok találmánya. Bláthy Ottó nevéhez fűződik a fogyasztásmérő, a villanyóra kitalálása. Másokkal együtt ő volt egyébként a transzformátor megalkotója is. Mihály Dénes a hangosfilm és a televízió ősének a feltalálója, és az első, gyakorlatban használt színes televíziónak is magyar tudós a szülőatyja: Goldmark Péter Károly nevéhez fűződik ezen kívül a mikrobarázdás lemezjátszó is. De magyar találmány a sztereó rádióadás is. A golyóstollat Bíró László József szabadalmaztatta, Gestetner Dávid a sokszorosító papírt, a stencilt vezette be a köztudatba, Gábor Dénes pedig a holográfia feltalálója. A felsorolást még sokáig lehetne folytatni, hiszen a történelem, a tudomány és a művészet minden területén kiváló magyarokat találunk. Sorolhattuk volna még a magyar zene nagy alakjainak, Kodálynak, Bartóknak a nevét, vagy jeles költoinket, köztük Petőfi Sándort, József Attilát, és Széchenyi István, Kossuth Lajos is megérdemelt volna néhány szót. A hely azonban véges, így most csak a feltalálók bemutatására szorítkoztunk, gondolván, róluk általában kevesebb szó esik, még akkor is, ha nap mint nap találkozunk életük nagy találmányaival.
 

Bertuccio

Állandó Tag
Állandó Tag
Wass Albert : Ki a magyar? Ki a magyar?


Ki a magyar hát, cimbora?

Te, vagy én? Vagy a harmadik?

Nosza döntsük el szaporán,

míg el nem süllyed a ladik!

Ragadjunk hát lapátot, csákányt,

evezőt! Ebura fakó!

Így csináljuk már ezer éve,

ez hát nekünk való!

Aztán , ha majd holt tetemünket

kiveti a víz a partra:

magyar leszel Te is, én is,

a harmadik is, mind, mind, kit halva,

bevert fejjel, némán, gyászban

fektethetünk a ravatalra.


(1947)



Ezen a linken általam nagyrabecsült emberek előadásait lehet megtekinteni, remélem nem ítéltek elhamarkodottan.

http://www.dobogommt.hu/dobogo/letoltes.php?dlid=alldownloadshun20070129213849
 

jlaci

Állandó Tag
Állandó Tag
... Az hogy itt magyarországon sokan nem ugy állnak a munkához ahogy kellene, annak a kormány is oka. Nem fizetik meg az embereket és a munkahelyen nem követelték meg első perctől kezdve a preciz, pontos munkát...

Kedves Cola!
Remélem, ha végigolvasod még egyszer, amit írtál, árnyalod a véleményedet.
Merthogy Magyarországon lezajlott egy rendszerváltás, és a munkabérek, a munkahelyi precíz, pontos munka már nem elsősorban a kormány hatáskörébe tartozó dolgok... (kivéve persze a kormányhivatalokat, de itt a munkavállalók elenyésző hányada található.)
Figyelmedbe ajánlom továbbá a fórum témák politika-mentességét, én ezt úgy is értem, hogy a magyarországi politikai lózungokat felesleges külföldre exportálni.
Amúgy pedig minden értelmes vitára nyitott vagyok, veled is soki mindenben egyetértek. Barátsággal üdvözöllek és a fórum valamennyi olvasóját: Laci.
 

jlaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs, a hozzászólás első része beidézés, hát nem igazán sikerült. Máskor majd jobban ügyelek. Üdvözlettel: Laci.
 

firtosi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt elszúrtam nagyon és nevetséges amit beírtam :)
Helyesbítek : Tévedni emberi dolog,mondta a teknősbéka,amikor leszállt a
mosdótálról

Röhöghet az egész fórum rajtam :) :) :) :) Tévedtem én is :) :)
 
Oldal tetejére