Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. Krémusz

  Krémusz Állandó Tag

  Nyugodj meg Jutkabe! Maximum annyi történhet, hogy ezt jegyzőkönyvben rögzítik a szakértők. De ott megfogalmaztathatod, hogy kértél állásfoglalást ez ügyben az OH-tól (ami sajna, mint tudjuk jogilag nem releváns egy esetben sem, ezt gondosan odaírják mindegyik végére...) Nem te leszel az egyetlen, aki így jár. Sajnos elég nagy volt ez ügyben a változás és az információk nem mindig jutottak el időben a kollégákhoz. De egy ombutsmani állásfoglalás értelmében nem lehet fényképeket beletenni ("Az ombudsmanhoz érkezett észrevételek miatt az a döntés születetett az Útmutató javított változatának megjelenése után, hogy fényképeket és videofelvételeket nem szabad feltölteni a portfólióba. Ez kimarad, már nem lehetséges. A portfólióvédésen van lehetősége a pedagógusnak fényképet,videofelvételt bemutatni.") Mivel a döntés az útmutató módosítása után született, ezt nem vehetik szigorúan a Ti esetetekben. Pláne úgy, hogy te mindent megtettél annak érdekében, hogy szabály és jogszerűen járj el. Jó, ha ezt tudod.
  Koncentrálj a védésre, az órádra. És hajrá! Drukkolunk neked, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben is lesz :)
   
 2. Moni24

  Moni24 Állandó Tag

  Tegnap tájékoztattak, hogy csak közvetlen a védésem előtt kaphatom meg a kérdéseket. :(
   
 3. Krémusz

  Krémusz Állandó Tag

  Nem irigyellek! De én úgy gondolom, olyan kérdések lesznek, amelyeket felkészülés nélkül is meg tudsz válaszolni. A kérdések célja az, hogy információhoz jussanak a szakértők olyan indikátorok tekintetében, amelyekre nem, vagy kevés információt találtak a portfóliódban. Nézd át az indikátorokat, és gondold végig, hogy melyikre, hol találnak vonatkozásokat a szakértők. Amúgy meg ők is tisztában lesznek a körülményekkel, bízz a rugalmasságukban, emberségükben!
  Jó felkészülést! Szorítok neked! :)
   
  vbagi, Mariannka23, Verőce és 1 másik tag kedveli ezt.
 4. jutkabe

  jutkabe Állandó Tag

  Köszönöm, egy kicsit megnyugodtam. Attól tartottam, hogy az egészet érvénytelennek tekinthetik, így értelmetlenné válna a rengeteg beleölt idő,munka,ideg. Jó lenne olyan szakértőt "kifogni",aki hozzád hasonlóan rugalmas,megértő.:dr_24:
   
 5. Moni24

  Moni24 Állandó Tag

  Újabb tájékoztató email érkezett, ma délután kapom a kérdéseket. :hurra:
   
  Mariannka23, Verőce és Krémusz kedveli ezt.
 6. Krémusz

  Krémusz Állandó Tag

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Március 18
 7. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Krémusz kedveli ezt.
 8. csuÁgnes

  csuÁgnes Állandó Tag

  Sziasztok!Minősítési eljárásrendbe kérnék segítséget: ápr.9-ére lett véglegesítve ped.II-be való minősítés,elnökként vagyok megbízva.A mai napon telefonon értesített a minősítésre váró pedagógus intézm.vezetője,hogy az érintett pedagógust a minősítés napján műtik meg:nem tud a minősítésen részt venni.Mi a pontos teendő?Előre is köszönöm!
   
 9. vandor64

  vandor64 Állandó Tag

  Szia ! A minősítési eljárás rendje szerint igaz a két óra/foglalkozás megtekintése-ez a mi esetünkben ( óvónő) kétszer 45 perc, azaz 1,5 óra. Erre az időre kell két foglalkozás/ tevékenység tervet írnod. Nem tudom milyen a helyi PP-tek, de ebbe a másfél órába a foglalkozás (ha az kötött) kb.: max 30 perc. Ezen kívül lehet a játékidőben egyéni fejlesztés, vagy játékos átmozgatás stb.. Mi például projekt rendszerben tervezünk, a játékba ágyazott tanulás komplex módon jelenik meg, így ki lehet emelni két területet, és arra két foglalkozás vázlatot írni. A lényeg, hogy találd meg azt a két területet, amire tervet írsz, a saját gyakorlatotok szerint. A napirendedbe nézd meg, hogy hol van az a másfél óra, ahol a legtöbbet tudsz mutatni és azt az időszakaszt adja meg a vezetőd a szakértőknek, amikor felveszik vele a kapcsolatot egyeztetés céljából Pl. : 9- 10, 30-ig vagy 8, 30-tól 10-ig stb. igény szerint.
   
 10. Kedves Verőce! 2014. áprilisi feltöltő vagyok és 24 év szakmai gyakorlati idővel rendelkezem. Ezek szerint nekem még nem kötelező jelentkeznem a minősítésre. Igen ám, de szeretnék jelentkezni. Szerinted nekem díjtalan az eljárás? Többször átolvastam a közleményt, de ez a része nem világos. Mi a véleményed?
   
 11. jagi61

  jagi61 Állandó Tag

  A Pedagógus II. fokozat elérését megcélzó minősítési eljárásra azok az alábbi feltételeknek megfelelő, jelenleg Pedagógus I. besorolású pedagógusok jelentkezhetnek, akik:
  • pedagógus-szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlati idővel vagy
  • legalább 26 év szakmai gyakorlati idővel vagy
  • magasabb vezetői vagy vezető megbízással és legalább 8 év szakmai gyakorlati idővel rendelkeznek.

  A pedagógusok számára a minősítési eljárás díjtalan.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 12. hajthatatlan

  hajthatatlan Állandó Tag

  Az eljárás biztos, hogy díjtalan, de a 2016-os eljárásba nem kerülhet be, mert már Ped II-ben van. Igaz, hogy ideiglenesen, de ott van. Most várni kell, hogy a különös feltételek rá vonatkozóan lehetőséget adjanak a jelentkezésre.

  "A Közlemény alapján ki kerülhet be a 2016-os minősítési tervbe?
  1. A Pedagógus II. fokozat elérését megcélzó minősítési eljárásra azok az alábbi feltételeknek megfelelő, jelenleg Pedagógus I. besorolású pedagógusok jelentkezhetnek, akik:

  • pedagógus-szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlati idővel vagy
  • legalább 26 év szakmai gyakorlati idővel vagy
  • magasabb vezetői vagy vezető megbízással és legalább 8 év szakmai gyakorlati idővel rendelkeznek.
  A pedagógusok számára a minősítési eljárás díjtalan.

  Az eljárás keretében lefolytatott minősítési eljárásban „megfelelt" minősítést szerző pedagógusokat 2017. január 1-jétől Pedagógus II. fokozatba sorolják be."
   
  Verőce kedveli ezt.
 13. Igen, értem. Én azonban nem Ped. I. fokozatban vagyok, hanem Ped. II. Még anno egyszerűsített portfóliót írtam.
   
 14. Ó, neeee. épp ettől tartottam. Szeretnék túl lenni rajta.
   
 15. melinho

  melinho Állandó Tag

  Csak kérdezem ha Ped. II. fokozatba van akkor nem ezt a különleges feltételt kell nézni?
  1.) Minősítő vizsgára, eljárásra kötelezettek:
  ..................
  - azok a 2014. évi rendkívüli eljárás keretében 2015. január elsejével ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba besorolt pedagógusok, akik legfeljebb 23 év szakmai gyakorlati idővel rendelkeznek.
   
 16. hajthatatlan

  hajthatatlan Állandó Tag

  Igen, ők a kötelezőek, de Nofertiti777 azt írta, neki 24 éve van, így nem tartozika kötelező jelentkezők közé
   
 17. Moni24

  Moni24 Állandó Tag

  11 kérdést kaptam a védéshez. És kell vinni a bemutató óra tematikus tervét és az óraterveket is 10 példányban.
   
  erakucko, platan59 és Verőce kedveli ezt.
 18. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Miért, hányan lesznek?
   
  platan59 kedveli ezt.
 19. fofo74

  fofo74 Állandó Tag

  Köszönöm szépen a válaszaitokat. Én is úgy gondoltam, hogy óvodában max 1 foglalkozást és játékidőben fejlesztést lehet tartani.
   
  Szamóca88 és Verőce kedveli ezt.
 20. cseplinné

  cseplinné Állandó Tag

  Sziasztok! És mi a helyzet azokkal a pedagógusokkal, akik ideiglenesen át lettek Ped. II-be sorolva, egyenlőre még nem kérték a minősítést, és 2017-ben pedig elmennek nyugdíjba. Nekik megmarad a Ped. II.?, ill. ennek alapján fogják a nyugdíját kiszámolni?
   

Megosztás