Hírek Miniszterelnök is érintett lehet egy korrupciós botrányban

A kanadai hatóságok nyomozást indítottak Doug Ford ontariói miniszterelnök ügyében, egy 8,28 milliárd kanadai dolláros zöldövezeti földcsere-botrány miatt – írja a The Star kanadai lap.

A kanadai politikus a Progresszív Konzervatívok Párt tagja, és ez a jobboldali politikai szervezet egyre szorosabb kapcsolatot ápol a Fidesszel. A volt kanadai miniszterelnök, Stephen Harper nemrég Orbán Viktorral tárgyalt Budapesten, Doug Ford pedig tavaly novemberben fogadta Novák Katalin köztársasági elnököt Kanadában. Lázár György amerikai magyar újságíró a korrupciós hírt úgy kommentálta a közösségi oldalán: „hogyan lehetséges az hogy a magyar politikusok mindig a földkerekség legkorruptabb politikusaival barátkoznak? Ehhez tehetség kell...”

Az észak-amerikai országban a Kanadai Királyi Lovasrendőrség (RCMP) egyik osztálya foglalkozik a korrupciós és politikai bűncselekményekkel, így kedden ők adtak ki egy közleményt: "Az Ontario Tartományi Rendőrség beterjesztését követően az RCMP O osztályának érzékeny és nemzetközi nyomozásokkal foglalkozó egysége vizsgálatot indított az Ontario tartomány azon döntésével kapcsolatban, hogy a Greenbelt egyes részeit fejlesztés céljából megnyitják.” A nyomozás azután indult, hogy a Ford engedélyezte a fejlesztést 3 ezer hektárnyi, környezeti szempontból érzékeny zöldövezeti területen, amely egy 81 ezer hektáros régióban van Nagy Torontó és Hamilton környékén. A hírek szerint egy szokatlan folyamat indult el, mely egyes befektetőknek kedvezett. Az ügy augusztusi kipattanása óta lemondott a tartomány lakásügyi minisztere és annak kabinetfőnöke is. A múlt hónapban távozott Ford gazdasági minisztere is, szintén egy érintett ingatlanfejlesztő céggel kapcsolatos ügy miatt.

Doug Ford nemrég arról beszélt, hogy „hiba” volt a zöldövezeti terület megnyitása, és visszavonta a tervet.

Az ontariói miniszterelnök irodája most azt közölte, együttműködnek a rendőrséggel a vizsgálat során. „Zéró toleranciát tanúsítunk minden jogsértéssel szemben, és elvárjuk, hogy bárki, aki részt vesz a zöldövezeti földekkel kapcsolatos döntéshozatalban, kövesse a törvény betűjét” – fogalmazott a miniszterelnöki hivatal szűkszavú közleményében. Az ellenzék örül, Mike Schreiner, a zöldek vezetője arról beszélt, „örömmel hallja, hogy az RCMP vizsgálja azt a korrupciós folyamatot, amelynek során néhány gazdag, jó kapcsolatokkal rendelkező földspekuláns pénzt kapott”. Tim Gray, az Environmental Defence ügyvezető igazgatója (a szervezet is szorgalmazta, hogy a rendőrség vizsgálja meg a földcserét), azt mondta: „Doug Ford miniszterelnök állításával ellentétben Ontarióban több mint elég föld áll rendelkezésre a növekvő lakásigény kielégítésére anélkül, hogy kiterjesztenék a városok és települések határait, és feloldanák a zöldövezeti védelmet”.

Az Abacus Data közvélemény-kutatása szerint a botrány ártott a pártnak, támogatottságuk a júliusi 41 százalékról augusztusban 38 százalékra, a múlt hónapban 34 százalékra esett vissza.

1697201686084.jpeg
 
Nézd már a szüljük tele a világot Katalin ide is utazott?
Meg nem áll körbe körbe.Még a Szijjártó(külügyes) se megy annyit
 
Utoljára módosítva:
Az ügy augusztusi kipattanása óta lemondott a tartomány lakásügyi minisztere és annak kabinetfőnöke is. A múlt hónapban távozott Ford gazdasági minisztere is, szintén egy érintett ingatlanfejlesztő céggel kapcsolatos ügy miatt.
Igazán irigyelhetünk egy nem következmények nélküli országot
Van következmény és számonkérés.
Nem csak orbániáda létezik
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,930
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére