Mire jó a parapszichológia?

phoebeth témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2010 Július 5.

 1. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  [FONT=&quot]pl.: Témakörök:[/FONT][FONT=&quot] Extraszensz bioenergetika; Hatodik érzék-Radiesztézia; Grafo-pszicho-morbo-analízis; Számmisztika-Numerológia; Vallásfilozófia; Intraszensz bioenergetika*; Geomantia; Taraczközi rajzteszt I; Taraczközi rajzteszt II*; Teleradiesztézia; Reiki, Reiki II*; Regressziós-reinkarnációs tréning*; Lélekterápia; Progressziós tréning*; Szellemgyógyászat; Kabbala; Spirituális asztrológia; Tarot, Grafológia; Parajelenségek; Szimbolika-Álomfejtés*; Ezoterikus hangterápia, Magyar világrend*; Magyar mitológia*; Kronofilozófia-időfizika; Alkímia;[/FONT] Meditációs-vizualizációs tréning; Thanatológia; Hermetika; Ezotéria; Prekogníció; Kristálygyógyászat; Fényterápia, Pszichoanalízis; Telepátia; Mágia; Enneagram; Spirituális kommunikáció; stb.
  De reiki helyet prana is lehet.
   
  Nancy47 kedveli ezt.
 2. monkababa

  monkababa Állandó Tag

  Sziasztok. Nemrég végeztem a Mantrán és lehet, hogy az adott papír mit sem ér, de számomra, amiket a suliban tanultam és átéltem, gyakoroltam az többet ér egy államilag elismert másik papírral. Ezeket a dolgokat nem tanítják másfajta iskolákban. Részemről annyi, hogy ez, ha soha nem is dolgoznék, mint parapszichológus, akkor is hasznát venném, mert amennyi önismeretre szert tesz egy ember a három tanév alatt, azt bárhol az élet bármelyik területén hasznosítani képes. Tudod, ismerd meg önmagad, és ismered az egész világot!
   
  Macserina, Nancy47 és phoebeth kedveli ezt.
 3. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Szia!
  Mi volt az, amire azt tudod mondani, hogy maximálisan a magadévá tudtad tenni? Tehát amiben biztos jártasságra tettél szert?
   
  phoebeth kedveli ezt.
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag


  Kedves monkababa
  -
  Nem akarok szemtelen lenni, valoban tény, hogy recitálással, mondatok szavak ismételgetésével meglehet szabadulni a dadogástol de ehez elég lett volna egy logopedus is.
  -
  Ha csak nem akarsz kigyot büvölni amihez a sziszegés állitolag hasznos.
  -
  Igazad van normális iskolában nem tanitanak démonokrol és nem beszélnek "negativ erökröl". Az nem is lenne normális.
  -
  A legtöbb embernek nem kell felnött korában ezerszer elismételnie, hogy: "SO-HAM", "én vagyok aki vagyok", arra már a polyában rálehet jönni ha a szülök hozzánk szolnak.
  -
  Ha pedig a gyereknek cicire van szüksége akkor azt nem kell a "nönemü buddhához valo menekülésnek"
  "OM TARE TU TARE TURE SOHA" nevezni, elég az oáááá-zás.
   
  monkababa kedveli ezt.
 5. monkababa

  monkababa Állandó Tag

  Szerintem ezt nem nagyon lehet szavakkal kifejezni, ha mégis megpróbálkoznék, akkor elsőként az önismeret szóval tudnám leginkább leírni. Ha ismered ugye önmagad, akkor ismersz mindenkit. A 3 év alatt szépen sorban választ kaptam a kérdéseimre, persze vannak olyanok, akik nem... Ez teljesen szubjektív. Ikrek aszcendenssel nekem könnyű nyitottnak maradnom, ami egyik feltétele, hogy fejlődhessek... ahogy bezárok, vagy egy vágányra sodródom, a fejlődés lassul, majd leáll. Az önismeret után, amit lényegesen megtanultam, az az egyensúly. Minden ezen nyugszik. A betegség kialakulása és gyógyítása. A pszichoszomatikus betegségek értelme, eleve a betegségek értelme, és miután az ember rájön a betegségeinek (akár egy horzsolás is) okára, máris másképpen látja a világot. Mert ami kint az bent.
  Még sorolhatnám, hogy mit tettem magamévá, de igazából rájöttem, hogy az a tapasztalat, amit mások a könyvekből ismernek, az nekem az életemmé vált és válik még folyamatosan.
  Sokunknak az életét mentette meg ez, vagy egy ehhez hasonló iskola. Nekem is. Eddigi életem legnagyobb belső válságát éltem akkor, amikor jött a mentőöv, amibe elsőnek kapaszkodtam, majd úsztam vele, később már örültem, hogy részese voltam annak, amiből kimentett, különben soha nem találtam volna önmagamra. Azt is alaposan megtanultam, miért és hogyan jó meditálni számomra, ami egy fontos alapja az előbbieknek. Szinte mindent használok, amiket tanultam. A vizeletterápiától kezdve, a dietetika, a számmisztika, kronobiológia, asztrológia, programozás, pszichológia, jóga ésatöbbi, mind mind az életem részei (persze mind mind még fejlődik bennem is), ezért semmire nem mondhatom, hogy teljes mértékben elsajátítottam. Csak annyira sajátítottam el, amennyire képes voltam, a többi, meghallatlan információt meg az idő táplálja, no és az intuíció. :)Ezutóbbi kettő dolgot is úgymond magamévá tettem, bár ezeket nem lehet tanulni, de mégis. :D
  A rendszereken keresztül rájövünk, hogy ezeket az információkat mi már tudtuk, mégis kellett a rendszer, hogy felébressze bennünk, de a kiindulópont az ugyanaz, mint a végpont. Szóval minden egy folyamatosan változó változatlan.
  ....
   
 6. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Csak tudnám minek jársz még ide. Van saját fórumod ahol szapulhatod a népet. És itt nem sokat segítesz, mert elméletileg ez egy parapszichológiai fórum, nem az utálom az ezoterikát fórum.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 7. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves phoebeth
  -
  Sok ember nincs abban a helyzetben, hogy egy jelenséget megtudjon magyarázni természettudományos alapon. A bizonytalanság egyre nö, a hiszékenység piaccá érett, a parapsychologia szedi az álldozatait.
  -
  En csak a hiányzo fogyasztovédelemet kivánom potolni azáltal, hogy egyszerü magyarázatokat keresek állitolagos PSI-jelenségekre. Gondolom ezzel nem zavarok itt senkit?
  -
  Egy topikkal odébb pl. a polarizátiot, amivel minden fotográf már egy evszázada dolgozik, amivel a bormérök a szöllö cukortartalmát mérik, aminek felismerése nélkül nem lenne antibiotikum, most valaki "paranormális" jelenségnek kiálltja ki. Hát engedelmeddel ....
   
 8. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Hát engedelmeddel : nem mindenki bormérnök,vagy "fotográf",de még csak nem is gyógyszerkutató :,,:

  Ne a hiányzó "fogyasztó védelmet" pótold,hanem azt írd le amit megígértél. Majd este elolvasom,most megyek fotografálni,különösebb "ismeretek" nélkül. :..:

  Csak úgy mellékesen jegyzem meg: penész és pókháló már akkor is volt,amikor még az emberek nem ismerték az antibiotikum szót,mégis nagyon jól használták a sebeikre.

  Ha az a nyűves foton a világ kezdete óta így műxik,lelke rajta. Ha ez természetes jelenség,akkor mi a nyavalyát foglalkoznak vele annyit a fizikusok? Miért nem mennek helyette kapálni?
   
  Macserina, phoebeth és evapatocs kedveli ezt.
 9. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Tudod, akár, hogy próbálkozom nem tudlak megérteni. Miért haragszol ennyire a világra.

  És csak azt mondtam, hogy itt a parapszichológiáról szeretnék beszélni, nem a te utálatodat szeretném olvasni, elmondtad a véleményedet köszönöm, de szeretném, ha a témánál maradnánk, a többihez van saját fórumod.
   
 10. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves phoebeth

  Hogyan reagáljon egy tudományosan gondolkodo ember ha álltudományokkal vagy ezoterikával találkozik?
  Ignorálja egyszerüen? Ne vegye fel az ember a lapot? Csináljon ugy mindha minden rendben lenne?
  -
  A legtöbb embernek, akinek a tudományokkal kevés dolga van, nem ugrik be rögtön, hogy amit hall tudomány vagy mese. Az ilyeneket szerintem nem lehet cserben hagyni.
   
 11. daibo

  daibo Állandó Tag

  "...A tudomány hozza létre a történeteket, amikből élünk és a tudomány egy nagyon zord történetet mondott el. Azt mondja, hogy mi valamilyen genetikai tévedések vagyunk, hogy génjeink alapjában véve csak kihasználnak minket, hogy a következő generációk felé lépjenek és véletlenszerűen mutálódunk. Azt mondja, mi az univerzumon kívül vagyunk, egyedül és egymástól elválasztva létezünk és mi egy ilyen magányos tévedések vagyunk, egy magányos világegyetem magányos bolygóján.
  És a tudomány közli a világegyetemről kialakított képünket. Közli a magunkról kialakított képünket. És most rájövünk, hogy ez a kép, ez a különválasztottság az egyik legrombolóbb dolog.
  Az, ami a legtöbb problémát okozza a világon. És most rájövünk, hogy a paradigma rossz, hogy mi nem vagyunk különállóak. Mi mindannyian egyek vagyunk. Mi mindannyian együtt vagyunk. Lényünk leges-legalsó elemi szintjén mi össze vagyunk kötve. És, próbáljuk megérteni és elfogadni, hogy mik a következményei mindennek? Mit is jelent igazából nekem és az életemnek? Szükségünk van egy új spirituális miliőre. Szükségünk van egy új spirituális megértésre, hogy mi is az emberi lény természete. Mivel a régi módszerek, a régi mitológiák, régi monarchiák, királyok, Isten, szemben a régi törvényes tudományos módszerekkel, ez mind halott. Ezeket el kell temetni. Egy új birodalomra, egy új szemléletre van szükségünk. És azt hiszem a kvantumfizika, ha egyáltalán valami, segíteni tud, hogy a jó irányba lépjünk.
  Azt hiszem az új paradigma kulcsszempontja - legalábbis az orvostudományban, ami a szívem csücske - hm, hogy a tudatosság valóságos és hatása van. Értelmünkön túl kell lépjünk, hogy létrehozzuk az új paradigmát. Nagyon is elképzelhető, hogy ami benned történik - az agyadban, az idegrendszeredben, a megfigyelésed természetében, ahogy a memóriád dolgozik, ahogy az eszed dolgozik - Nagyon is elképzelhető, hogy ami ott történik, az, valamiféle megfigyelő és anyag közti kapcsolat, ami valójában valóságossá teszi a dolgokat számodra, befolyásolva azt, ahogy a valóságot érzékeled. Nem változtatja meg a kinti valóságot. Tudod, nem változtatsz meg nagy székeket és nagy teherautókat, és bulldózereket és felszálló rakétákat. Te nem változtatod meg azokat. Nem. De megváltoztatod azt, ahogy érzékeled a dolgokat és lehet azt, ahogy a dolgokról gondolkozol, ahogyan érzel a dolgokról, ahogyan érzékeled a világot.
  A végtelen információ, amit az agy minden egyes másodpercben feldolgoz, azt mondja nekünk, hogy a világ több, mint amit felfogunk belőle. Mégis, minden egyes pillanatban belemerülünk érzékelésünk élményébe - látva, szagolva, ízlelve, érezve - ahogy belemerülünk érzéki valóságunkba.
  Mi semmit sem tudunk a valóságról és minden érzékünk az úgynevezett kinti
  valóságról, az érzékszerveink által megszűrt. Az agy minden másodpercben 400 milliárd bitnyi információt dolgoz fel, de mi csak 2000 bitnyit tudatosítunk. Ez azt jelenti, hogy a valóság mindig az agyban történik...."

  Idézet: Mi a csudát tudunk a világról c. film folytatásából, a Le a nyúl üregén-ből
   
  Nancy47 és phoebeth kedveli ezt.
 12. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  De zavarsz, mert nem erre vagyunk kíváncsiak. Sztem neked vmi féle törődés hiányod van és így akarod elérni, hogy az emberek foglalkozanak veled. Végül is eddig bejött..
   
 13. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Szerintem akkor beszélj ilyeneket, ha lesz rá okod. Persze mindenhol van átverés, de ez nem azt jelenti, hogy minden ezoterikus szolgáltatás átverés, csak a szokásos kivételek itt is meg vannak. A magyarok általában a negatív kritikát szeretik hangoztatni, szeretünk ezeken felháborodni és megbotránkozni, ahoz, hogy mi valamiről pozitív véleményt írjunk annak nagyon jónak kell lennie. És amikor azt mondom, hogy az ezoterika csodás tudomány, akkor az azt jelenti, hogy van sok nagyon jó tapasztalatom vele, és ezért írom le.
   
 14. Rock4ever

  Rock4ever Új tag

  valaki elmondharna nekem mi a lenzege a ppszihologianak
   
 15. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  hát én is erre várok, de végül is, a megnézed a tantárgyakat abból lehet látni a körvonalait,
  két félét lehet tanulni, az egyik amikor a különböző para jelenségeket vizsgálod a másik pedig, az aminek a tantárgyait láthatod leírva
   
 16. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  A valasz egyszeru Balogh Bela: A vegso valosag!!

  Ha esetleg nem olvastad el meg akkor rajta.Sok mindent elmagyaraz sot meg egy kis mecsest is meggyujt neked a sotetben :)
  De amig nem hiszel vagy pontosabban nem fogadod el a lathatlanvilag letezeset addig nincs is mirol beszelni.
  Vagyha rakeresel a neten Emotonak a viz uzenete cimu eloadasra akkor igen jol elmagyarazza hogy amig nincs megbenned az a fajta-formaju vizkristaly ami ezt az informaciot viszi/atadja addig sosem fogod megerteni mert nem tudod felfogni.

  Ja es meg egy dolog ugye ez a temahoz ugy jutsz kozel ha az elmeden tul lepsz es elengeded a kepzelo erodet.de ugye azt tudjuk hogy a tudomanyt pedig pont az elme rakta ossze.Szoval aki tudomanyosan gondolkozik az sosem fogja megerteni ezt a dolgot.
  Kellemes Napot mindenkinek.
   
  monkababa és phoebeth kedveli ezt.
 17. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  Ja meg egy gondolat tessek tanulmanyozni a Seth-szovegeket.
  Igaz mindenki maskent/masuton megy fel a csucsra,de nekem ezek a kozvetitesek aranyat ertek es igen nagyban megvaltoztatta a gondolkodadomat.
  Az alapmondasa a konyvnek :Te teremted meg a sajat valosagodat!Bar gondolom ez a mondat nem erint meg mert akkor nem irtad volna a felettieket :)
   
  phoebeth kedveli ezt.
 18. dolphin3

  dolphin3 Vendég

  Paulinyi Tamás: Világegyetem és parapszichológia

  –Az univerzum, a para…

  A parapszichológia szó szerint azt jelenti, hogy valami pszichológia melletti, azzal párhuzamos, de azzal nem azonos dolog (a “para-” előtag “valami melletti”-t jelent). Ha parapszichológiáról van szó, a legtöbb embernek mindenféle furcsa dolog jut eszébe: szellemek, rontás, UFO-k, esetleg a Loch Ness-i szörny, a jetik, vagyis mindenféle igazából nem ide illő fogalom. A parapszichológiát magát is elég sokféleképpen művelik, illetve hát a mai világban boldog-boldogtalan futószalagon potyog ki a különféle parapszichológiai főiskolákról meg nagyon-szabad egyetemekről, és nyitja meg rendelőjét mint okleveles parapszichológus… ez általában nem azonos a tudományos parapszichológiával. Azért tartom fontosnak azt, hogy mi most a tudományos parapszichológiának a tényeiből induljunk ki egyfajta valóságmodell elkészítéséhez, mert ez nem kíván meg igazából hitet. Tudományos eszközökkel, tudományos módszerekkel és következtetésekkel jut el olyan nagyon fontos tanulságokig, amelyek alapvetően világszemléleti jelentőségűek. A tudományos parapszichológiának egyébként körülbelül 150 éves múltja van, a klasszikus pszichológiához hasonlóan, ami azt jelenti, hogy az 1800-as évek közepén, amikor tömegesen divatba jöttek a médiumi szeánszok, a tanult, tudós emberek elkezdték közelebbről megvizsgálni a jelenséget. A médiumok ugye - spiritiszta felfogás szerint - a túlvilágon tanyázó lelkeket képesek magukon keresztül megszólaltatni. Azon túl, hogy nyilván nagyon sok becsapás, sarlatánság, “másámítás” és önámítás történt, kiderült, hogy ezek a médiumok olyan dolgokról tudnak beszámolni, amikhez semmilyen szín alatt nem férhettek hozzá sem érzékszervileg, sem logikai következtetések útján. Nagyon sokáig a parapszichológiai vizsgálatok hátterét ez a fajta spiritiszta felfogás jellemezte. Mindmáig a tudományos módszerekkel kutató parapszichológusok között is meglehetősen dominál a spirituális meggyőződés, vagyis egyfajta szellemvilágba vetett hit (nem azonos természetesen a spiritizmus és a spirituális meggyőződés), hogy van egy olyan láthatatlan dimenzió, vagy több láthatatlan dimenzió, ahol a testet túlélő, a testtől független tudati, lelki, szellemi lények élik életüket, és a parapszichológiai jelenségek ezeknek a hatásoknak köszönhetők.
  De mit is nevezünk parajelenségnek? A tudományos definíciója a parapszichológiának úgy szól, hogy élőlény és környezete közötti (vagyis a mindenség, hiszen élőlény és környezet: ebben minden benne van! ) olyan megfigyelhető (tehát nem teoretikus vagy hitbéli, hanem valamilyen módon mérhető) kölcsönhatásokat vizsgál, amelyeket nem az ismert fizikai hordozók közvetítenek. Ez lényeges definíció, ugyanis kezdettől fogva – és máig is - vitatják, hogy ezek vajon fizikai jelenségek, amiket még nem ismerünk, vagy valami természetfölötti, úgynevezett metafizikai, a fizika eszközeivel soha meg nem ismerhető dolgok. Én azt hiszem, hogy szerényebb és talán okosabb dolog az előző magyarázatot elfogadni, ti. hogy a pillanatnyi fizikai ismeretek alapján nem tudjuk megmagyarázni. Vegyük például a telepátiát: ez a legnépszerűbb, legáltalánosabb, tudományos körökben is leginkább elfogadott parajelenség. Mi is a telepátia? Szó szerint “távérzet”, “távérzékelés”. Nem ezt jelenti a parapszichológiában, az egy másik fogalom, amit hivatalosan clairvoyance-nak hívnak. Mondjuk inkább azt, hogy “gondolatátvitel”. Ez magyarosan hangzik, és nagyjából megmagyarázza, hogy nem akaratátvitel, stb., hanem gondolatátvitel. De ezt még tovább kell definiálni: olyan információkapcsolat élőlény és élőlény között, amelyet nem az ismert fizikai hordozók közvetítenek. Információkapcsolat természetesen létezik élőlény és élőlény között, most is annak vagyunk tanúi: én beszélek, ti hallgatjátok, ez abszolút információkapcsolat, gondolatátvitel, majdnem telepátia. Csak éppen azért nem az nyilvánvalóan, mert ismerjük a fizikáját (rezegnek a hangszálaim, rezgetik a levegőt, ami a fülünkben a dobhártyát rezegteti, az idegingerület a hallókéregig jut,… stb.). Akkor lenne telepátia, ha itt ülnék némán, lefátyolozva, mi több, Faraday-kalitkába rakva (tehát elektromágnesesen is teljesen leárnyékolva), ólommal leforrasztva stb., miközben ti valamiért mégis folyamatosan tudnátok, hogy én mire gondolok. ( Igaz, rendkívül ritka az, hogy olyan szinten történjen a telepatikus információátadás, mint amilyen pl. a verbális kommunikáció.) A lényeg tehát, hogy olyan gondolati kapcsolat, amelynek biztos, hogy nem az ismert fizikai hordozók a közvetítői. Azt is lehet mondani, hogy nem az (ismert) érzékszerveinkkel fogjuk ezeket az “adásokat”, éppen ezért egy olyan nagy csoportnak a legnépszerűbb tagja a telepátia (parapszichológiai értelemben), amelyet úgy hívnak, hogy extraszenzoriális percepciók. (Maga a kifejezés egy képzavar, hiszen a percepció érzékszervi észleletet jelent. A tudományos definíciók nemcsak e téren nem tökéletesek, általában aki jobban ismeri ezeket a nomenclaturákat, tudja, hogy nagyon sokszor döcögnek, csak nagyjából képesek meghatározni a meghatározandót.) Én azt szoktam ajánlani, hogy “érzékszerveken túli észlelések”-nek fordítsuk.
   
 19. HDoresz

  HDoresz Állandó Tag

  Érdekes téma
   
  phoebeth kedveli ezt.
 20. HDoresz

  HDoresz Állandó Tag

  Jár, h nem él most a topic
   
  phoebeth kedveli ezt.

Megosztás