Mitől félsz a legjobban? Hogy próbálsz tenni ellene?

ttimeea témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2006 Október 5.

 1. ttimeea

  ttimeea Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
  csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.  Én nagyon rettegek a kutyáktól! Pedig nekem is van 1. Tavaly megtámadott egy, azóta a sajátomnak nem merek hátat fordítani, pedig tudom, hogy soha nem bántana.
  Ti mit tennétek, hogy elmúljon ez a félelem?
   
 2. tibi

  tibi Állandó Tag

  Szia timi!
  Azt tudnod kell,hogy a kutya megérzi a félelmet. Soha ne nézz a szemébe, mert kihívásnak veszi. Ha valamit mondasz neki, utasítod valamire, légy határozott és következetes. Ugyanakkor dícsérgesd ha valamit jól csinált.
  A sajátodat csak ismered.Milyen fajta?
   
 3. ttimeea

  ttimeea Állandó Tag

  Az enyém és a támadó kutya is németjuhász
   
 4. tibi

  tibi Állandó Tag

  Keményen kell fogni érezze, hogy te vagy a főnök.
   
 5. Ati73

  Ati73 Állandó Tag

  Sziasztok!a barátnőm,én és a Taky németjuhász kutyám erdei sétára indultunk, jelzem,a kutya nagyon szófogadó és okos, de kinn a természetben a szabadságérzést mindig meghagyom neki, ugy gondolom ,ennyi kell. Egy adott pillanatban a barátnő túlzottan is hergelni kezdte a kutyát, pedig először találkozott vele, a Taky rávetette magát, mindenki reakció nélkül maradt. Az eredmény pozitiv, meguszta a barátnő egy kisebb horzsolással az alkarján. Merész volt mindkettejüktől a tett!?
   
 6. WebDragon

  WebDragon Állandó Tag

  A félelem hatására, hormon termelődik a szervezetben, ami a vérkeringésnek köszönhetően a bőrön keresztül érezhető, illat formájában. Egy kutyát nem lehet becsapni. Aki fél, azt hamarabb megtámadja, ugatja egy kutya. Látszólag értelmetlen emberekkel szemben az én kutyám is furán viselkedik. Talán épp ezért, mert titkolni próbálják a félelmüket...

  Hogy a topiknál is maradjunk... talán egy medúza raj, ill rája mérgétől rettegek igazán. Na a cápa se piskóta...
   
 7. platon

  platon Állandó Tag

  A támadó cápák is érzékelnek valamit, amikor a fürdőzők közűl választanak áldozatot. A kutyák támadását ma már jól ismert tények alapján ismerjük. Jól nevelt és emberekhez szokott kutya nem támad emberre. A dominancia a falkán belül, teritórium védelem, a táplálék védelme, és a párzási időszak agresszióját ismerni kell a gazdának. Félni az emberektől lehet igazán!
   
 8. pajke

  pajke Állandó Tag

  Nemtudom megmagyarázni de mindig valami félelmet érzek amikor autót hallok megállni a házunk előtt...
   
 9. Mrs. Julius

  Mrs. Julius Állandó Tag

  Nekem Klaustrophobie (bezartsagerzes) van. Eleg pocsek dolog, mert nem tudsz ellene semmit tenni. Alattomosan jön, hirtelen rosszul erzed magad es annyi. Nem marad mas hatra, mint menekülni...
   
 10. Rinka

  Rinka Állandó Tag

  Gyerekkoromban a szomszéd német juhásza,a láncát eltépve hátulról rámugrott, lerántott a földre, a mellkasomra állt, és morgott.A gazdája alig tudott kiszabadítani alóla.Akkor annyira megijedtem, hogy minden kutyától félni kezdtem.Volt, hogy a boltba nem mertem bemenni, mert egy kutya volt kikötve a bolt ajtajához. Nekem szerencsére elmúlt a félelmem, amokor saját kutyám lett, és megtanulktam bízni benne.De hosszú idő volt, amíg ezt elértem, szánt szándékkal kényszerítve magam a kutyákkal való találkozásra.
  Nem tudom, mi a jó módszer, talán mindenkinél más és más.
   
 11. alberth

  alberth Állandó Tag

  Nekünk a postásunk fél borzasztóan a kutyától. Pedig már próbáltam megmagyarázni neki, hogy a mienk barátságos. Nagyon fél tőle...
   
 12. pistuka

  pistuka Állandó Tag

  talán nem voltál elég meggyőző ! :D milyen kutyád van ?:D
   
 13. alberth

  alberth Állandó Tag

  Egy bűbájos vadászkutya (angol kopó). Nagyon mozgékony és barátságos, jó középtermet. Szép kutyus neve: Snoopy
   
 14. pistuka

  pistuka Állandó Tag

  ez valóban szép kutyafajta ! ha egyröl beszélünk ilyen ?:
   
 15. alberth

  alberth Állandó Tag

  Kedves Pistuka!
  Jól ismered a kutyafajtákat, mert ilyen. Abban különbözik a képen lévőtől, hogy a fehér kevesebb és a vöröses több benne.
   
 16. pistuka

  pistuka Állandó Tag

  megtisztelsz kedves alberth ! szeretem a kutyákat igaz most nincs de a magyar vizsla a kedvencem előtte volt a családunkban /vadász család / voltunk !:(
   
 17. alberth

  alberth Állandó Tag

  Magyar vizslát én is mindig szerettem volna. Legutóbbi kutyánk egy törpeschnauser volt. Nagyon jó természetű, tündéri kutyus, csak kényes volt a táplálkozásra, a kutyaepilepszia sem kerülte el. Nyírni is kellett a ,,fazon" miatt kb. havonta, a nyírástól pedig mindig félt. Ezért választottunk később rövidszőrű vadszkutyát.
   
 18. pistuka

  pistuka Állandó Tag

  igen én is a rövidszőrű kutyákat kedvelem főleg a vadászkutyák állnak hozzám közel és a barátom miatt aki kutyatenyésztő volt a dobermann ő aztán értett a kutyákhoz !
   
 19. alberth

  alberth Állandó Tag

  Én is ismertem egy ilyen dobermann és német-dog tenyésztőt Hajdúböszörményben. Gyönyörű kutyái voltak. Érdekes, hogy dobermann egyre kevesebb van mifelénk, pedig még kb. 10 éve nagy divat volt a tartása. Nekem még a német -dog szimpi, csakhát lakásban tartáshoz már túl nagy...
   
 20. pistuka

  pistuka Állandó Tag

  az én barátom kiszombori volt felénk azért még elég sokan foglalkoznak vele,igaz már nem akkora divat mint régebben .a kutyák lakásban tartása főleg a nagyobb testűeké valoban problémás és szerintem az állatnak sem jó !
   

Megosztás