Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

centrino témája a 'Jóslás' fórumban , 2007 Április 9.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. cndh1

  cndh1 Állandó Tag

  Álmom

  Sziasztok!
  Van egy visszatérő álmom, amit már többször álmodtam, de nem tudom, hogy mit jelent.
  Arról szól, hogy nézem az arcom egy fürdőszoba tükörben. Az arcom és a hajas fejbőröm tele van pattanásokkal, sebekkel, és néhol ki van hullva a hajam. Ilyenkor mindig felijedek.

  A másik dolog: az utóbbi hónapokban szinte mindig fekete-fehérben álmodom, és sokszor az álom jelenetei sötétben (éjszaka) játszódnak. Ez mit jelent? Igaz, az utóbbi időben elég depressziós vagyok, lehet, hogy ezért.
   
 2. cndh1

  cndh1 Állandó Tag

  Folyó

  Ja, és még egyet elfelejtettem, ezt is már többször álmodtam.
  Úszom egy folyóban/tóban. A víz sima, és tiszta, átlátszó. Viszont amikor lenézek a víz alá, a meder alja tele van szeméttel meg hínárral. Ez mit jelenhet?

  Azt hiszem, a gondolataim legbelül, legalul tele vannak "szeméttel".
   
 3. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Szeretettel üdvözlök mindenkit.

  Ma reggelre nagyon fura álmom volt.
  Erzsiméknél voltam, és beszélgettünk. Előjött a macskájuk, ami a valóságban másként néz ki. Fehér fiú,fiatal macskájuk van. Álmomban egy anya nőstény macskájuk volt, és olyan idős fia, mint a valóságban lévő, csak mind a kettő cirmos volt. Megsimogattam az anyamacskát, és tovább beszélgettünk. Arra figyeltem fel, hogy a fiatalabb macska ropogtat valamit. Odamentem, és egy macskát evett. Pont olyan idős volt mint ő, az is cirmos volt, és már csak a feje volt meg. Megiszonyodva kaptam fel fülénél fogva a macskafejet, és felsikítottam álmomban. _Ez a fej még meleg! Mintha még mindig élne!_ Mondtam a lányomnak, hogy elviszem tőlük a macskákat. Bele is tettem mind a kettőt egy-egy szatyorba. Mondta a lányom, hogy messzire vigyem, mert 2-3 falun belülről úgy is visszajönnek. Felültem álmomban egy buszra, és elvittema macskákat Miskolcra, ami az ország túlsó csücskén van. Mikor szabadon engedtem, haza indultam. De még a megyén sem értem ki, mikor láttam, hogy katonai terepautók, harckocsik mennek Miskolc irányába. A katonai járművek irányába sok 40-50 év körüli férfiak futottak, és az egyik fejét felém fordítva futás közben kiabálta. _ Mennek, hogy a macskáidat kilőjék, mert Miskolc minden egyes macskáit kiirtották!_ Döbbenten álltam, és azon gondolkoztam, hogy mi az Isten csudájának kell egész katonaságnak felvonulni ahhoz, hogy két macsekot kilőjenek.
  Erre ébredtem fel. Fogalmam sincs, hogy mit is jelenthet ez a rendkívül furcsa, érzelmileg felkavaró álmom.
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 4. Prjucsok

  Prjucsok Állandó Tag

  Nehéz megmondani így, hogy nem ismerlek. De legjobb tudomásom szerint a tükrös álom azt jelentheti, hogy nehezen békülsz meg magaddal. Mert az arc az ember legfőbb azonosítója, mások is erről ismernek fel leginkább, magadat is így tudod azonosítani (tudtommal nagyon kevés állat látja meg egyáltalán a tükörben a képét, és egyetlen állatról sem hallottam, amelyik rájönne, hogy az ő maga). Mivel az arcod valamennyire el van torzulva, úgy érezheted, hogy nem is vagy önmagad. De a sebek mögött azért felismerhető vagy, tehát nem lehet olyan nagy a baj. :)
  A fekete-fehér álom tudtommal elég gyakori. Olyat is hallottam már, hogy igazából minden álom fekete-fehér, de reggel általában nem tudok visszaemlékezni arra, hogy színeket láttam-e. Az éjszakai jelenetek viszont tényleg utalhatnak depresszióra, vagy akár valami nehéz helyzetre, amelyből nem tudsz kikeveredni.
   
 5. Prjucsok

  Prjucsok Állandó Tag

  Lehet, de az is előfordulhat, hogy van a közeletekben egy folyó, amelyikben sok a szemét. :) Elég sok ilyen folyót lehet találni a világon, sajnos. :(
  Ami furcsa: hogy a meder ALJÁN található a szemét. A tetején szokott úszni, mert általában könnyebb a víznél. A hínárnak is kell a napfény, hogy fotoszintetizálni tudjon, tehát a felszín közelébe szokott felnyúlni. Szóval mindenképpen többletjelentése van ennek a vízfenéknek.
  De ami azt illeti, hogy a gondolataid legbelül mivel vannak tele... Az is jusson eszedbe, hogy ami a víz fenekén van, az LÁTSZIK. Itt olyasmiről kell, hogy szó legyen, amiről nagyon is jól tudsz, vagy legalább szeretnél tudni róla. Semmi nincs elrejtve, csak kicsit beljebb/lejjebb lökve a kelleténél. Tarts egy kis szellemi takarítást. :)
   
 6. Prjucsok

  Prjucsok Állandó Tag

  Álmomban két kislányt láttam, pávára vadásztak íjjal és nyíllal, annak az iskolának az udvarán, ahova gyerekkoromban jártam (már lebontották). Megpróbáltam lebeszélni őket, de nem emlékszem, hogy sikerült-e... :)
  Nézegetem itt a hozzászólásaitokat, furcsa, hogy milyen sokszor álmodom én is hasonlókat, mint amilyeneket itt részleteztek, és a legtöbb mégsem hagy bennem félelmet. Nagyon ritkán félek álmomban. Mostanában előfordul, hogy kellemetlent álmodom (éber életemben sose voltam még olyan nehéz helyzetben, mint az utóbbi egy-másfél évben, és mivel önhibámon kívül kerültem bele, kikecmeregni is bajos belőle), de rémálmom sose szokott lenni.
  És igen, én is át szoktam élni az álombeli bénulást, de szinte mindig felébredek belőle, és az is inkább kellemetlen, mint rettegést keltő. Úgy értem, nem félek ilyenkor, csak mindig valami rendkívül kényelmetlen helyzetben fekszem, és "rémesen" :) idegesít, hogy nem tudok megmozdulni. Pl. a számra csúszott a takaró, és nehezen tudok lélegezni, vagy a karomon fekszem, és elzsibbad. A végén fel szoktam ébredni, helyrerakom magamat is meg a takarót is, és minden rendben. Ha ilyenkor azt álmodom, hogy valaki bejön a szobába, az sose félelmetes alak, általában olyasvalaki, aki egyébként is a házban tartózkodik, és ismerem.
  Kisgyerekkoromban álmodtam egyszer igazi horrort, két levágott fejet, amelyek beszéltek és énekeltek, és az egyiknek külön még sebet is ejtett valaki a megmaradt nyakán, hogy vérzett, de semmi indulat nem jelent meg az arcokon, teljesen nyugodtak voltak, és én sem emlékszem, hogy különösebben féltem volna.
   
 7. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  A napokban azt álmodtam, hogy egy soha nem látott méretű túristabuszra szálltam fel. Hatalmas méretű volt, mintha 3 emeletes lett volna, és három sor szék volt rajta egymás mellett. Akkora bőrönddel szálltam fel, mint egy szekrény. Öklömnyi méretű epret vittem fel magammal a buszra, ami komlóra hasonlóan fürtös termésű volt. Mind három gyermekemnek vittem egy-egyet, de azon kívül volt még velem egy fürt, ami soványabb termésű volt. A buszon egy anyuka mellé ültem, akivel vele utazott a szőke fürtöshajű kislánya. Mivel láttam, hogy megkívánta a nálam lévő epret, oda adtam néki. Akkor felpattant egy törpe férfi a buszra, és erőszakosan követelte az epret. Mondtam, hogy oda adtam a kislánynak. A gyerekeim eprét akarta megszerezni, de nem adtam, akkor nagyon meglepődtem, mert lehullott eperszemeket találtam, és azt adtam néki oda.

  Ma hajnalban pedig inkavilágban jártam.
  Öt éves kisfiú voltam, és egy valamilyen Istennek akartak a papok feláldozni oltáron. Egy fekete kapucnis palástban egy szakállas alak aranymarkolatú, nagyon vékony, kb. 1 m hosszú pengéjű tőrt emlet fel magasba, hogy a fejtetőbe beleszúrja, úgy, hogy a gerincemen végig menjen. Én összecsuklottam, és azt mondtam: "Itt a testem vigyétek, de én ebben nem vagyok hajlandó részt venni." És otthagytam őket. A pap próbált életet lehelni belém, hogy fel tudjon áldozni, de nem sikerült néki. Akkor a kőből rakott oltár alapzatánál egy deszkákból ácsolt csapóajtón keresztül ledobott a pincébe. Ott nem a földre pottyantam, hanem egy testes indián asszony ölébe, aki az édesanyám volt. Ő csukott szemmel tapogatott végig, mert azt hitte, hogy az arany tőr markolatát fogja tapintani a fejtetőmön. De ott nem volt semmi. Akkor éreztem, hogy megkönnyebbült. Addig rázott, míg ájult állapotba nem kerültem. Kiabálni nem mert, mert félt, hogy az inka pap meghallja, és megöl. Kilopott a hegyekbe, és ott felélesztett az abban az időben körükben ismert módszerrel. Hegyekben is nőltem fel, és sámán lettem, de egész életemben mereven jártam, nagy nehézségekkel küzdöttem meg, míg el tudtam fogadni, hogy a gerincemnek semmi baja nem lett, mert a tőr nem érintette a testem. Láttam magam 5 évesnek, és 50 évesnek is. És azt is láttam, hogy többen ellentálltak a feláldozásnak. Volt akikből a koronacsakrájuknál fény csapott ki, és elolvasztotta az aranytőrt, volt aki csak meghalt, volt aki eltűnt a pap elől, volt aki az aranytőrrel élte le az életét, de nem engedelmeskedett a papnak. Többség meghalt. Én gyógyító sámán voltam, aki nagyon hosszú életet élt, és sok embert meggyógyított, és tetszhalálból visszacsalogatott, visszakönyörgött az életbe.
  Nagyon megható volt.
   
 8. yamahadgx

  yamahadgx Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én azt álmodtam, hogy ufók voltak az utcánkban. Fehér csészealj volt és a szomszéd háznak az antennáit próbálták eltávolítani. Lehet, hogy bután hangzik, de álmomban elég hátborzongatónak tűnt...
   
 9. Igipapa

  Igipapa Állandó Tag

  ...
  és azóta nem ért téged a külvilágból agresszió?[/quote]
  Agresszió nem ért de anyagilag mintha elkezdtünk volna lefelé botorkálni.
  Na jó.
  Ezt a meg nemszorító intézkedéseknek köszönhetjük.
  A nejemet úgy tették ki 18 év után, hogy itt írd alá és holnaptól nem kell bejönnöd, nekem meg dec.31 után szűnik meg a melóhely :)
  A mackókat már megmentettem egy másik álomban.
  Egyszerűen úgy aludtam el, hogy na akkor innen folytassuk... és úgy lett :)
  Az "új" álmomban elég volt csettintenem és lett híd, átmentem és egyszerűen szétkergettem az acsarkodó kutyákat, a macik meg hancúroztak tovább......
  üdv Igi
   
 10. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Pedig csak meg akarták óvni a háziakat a Fásy-mulatótól...
   
 11. most

  most Állandó Tag


  sokan nem tudnak gyászolni vagy nem fejezik be gondolván igy megőrzik kapcsolatukat ... ez hosszú téma ... a gyász utolsó szakasza lemaradt ...ha befejezted a gyászt akkor
  ébren is visszatudod idézni s minden dolgot amit tőle tanultál ..
  vedd végig mit köszönhetsz neki- mit nem!... és mi volt éltének legfontosabb mondanivalója számodra..mindezeken elgondolkozva válsz igazi örökössé, és az léte iránti hála érzése állandósul benned
   
 12. most

  most Állandó Tag

  törődj többet a barátaiddal nem elég együtt álmodni a létet...
   
 13. most

  most Állandó Tag

  ugyan Sisne- nét kérdezted de azért írok neked én is :)

  ( hiányzik nekem is nem jó h egyedül írogatok jobb ha több megközelítésben látjátok az álmaitokat ... F1 Sisne hol vagy ? )

  olvasatomban párod örülni fog, kapcsolatod javulhat... a medvéid (bocsok) a természetes erőd amit kutyáid ( fegyelmezésre - őrzésre használt erő ) elfolyatnak... a lágyékot nem részletezném :) ugye érted ...nem az állatok okoznak fájdalmat hanem a természet ellenesség ...álmod szerint vannak tartalékaid azt az energiát amit fegyelmezésükre fordítasz fordítsd inkább megismerésükre ... minden jó valahol vagy valamikor....
   
 14. most

  most Állandó Tag

  igen ez egy visszajelzés pszichédtől h a magasságtól való félelmed indokolatlan félelemed csökkent, amit tettél azért h megoldódjon a dolog s kezdi meghálálni a törődést
   
 15. most

  most Állandó Tag

  zabolátlan nyers természetes (ffi) erő ( europában ... máshol pl tigris)
   
 16. most

  most Állandó Tag

  1 álmod azt mondja van vkid... egy idős személy aki szivesen megosztaná veled a dolgait de te másként értékeled ezeket a dolgokat mert az idősödés látod bennük.. foglalkoztat az öregedés

  2 lányod nagylány lett (mint a bimbó kivirágzik )mások már észreveszik s neked is nyilvánvaló kell legyen

  3 szereted a két öreget nem tudsz dönteni - melyiket jobban ...szeretnéd ha szeretet lenne közöttük ma is ( valószínűleg a néni haragszik a bácsira h magára hagyta - megelőzte de ez csak a napi apropólényeg amit ennek kapcsán érzel...) álmod megmutatja h az öregség is lehet szeretettel teli ( újfent az öregedés ...) szépen szeretetben megöregedni ....vágya mutatott egy lehetséges példát
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 17. most

  most Állandó Tag

  bocsi rövid álom leírás- rövid válasz
  álmod azt mondja probléma megoldó stratégiád nem épp megfelelő sőt
  gyerekes
   
 18. most

  most Állandó Tag

  1 rondának látod magad d... túl sokat foglalkozol a hibákkal külsőségekkel ... keresd meg az értékeidet

  2 valóban ez a depresszió...de nem szeretem ezt a betegség kategóriát olyan megváltozhatatlanak tűnik... úgy-van ahogyan írod a psziché jelzi a lehetőséged h sarkítasz és mindent jó és rossz fekete és fehér szemszögből nézed így elveszted az élet lényegét ...kezdetnek talán vegyél egy kaleidoszkópot és fess csak színeket egymásmellé tárgyak nélkül...

  3 félsz a pszichédtől azt gondolod a tudatalattid még inkább elnyomandó eltakarandó pedig ott vannak az újra hasznosításra váró
  személyes kincseid képességeid vonzerőd stb

  nem nem a gondolataid ! csak ez a szokásod rossz, úgy gondolod az ítélet kell vezérelje az életed ...
  pedig összességében pszichéd kétségbeesetten újra és újra magyarázza neked (látod mennyire segít ...s ez is te vagy ) álmaiddal h túl sok benned az ítélkezés - kerüld ki ezt a csapdát jó és rossz-fekete és fehér- tegyél te szép dolgokat..
  s te-és életed is megszépül ...
   
  cndh1 kedveli ezt.
 19. Silvy97

  Silvy97 Állandó Tag

  gyakran álmodok a halott nagyapámmal.
  barna zsombor (barátok kozt petije) Azt mondta álmomban hogy legyek színész.
   
 20. most

  most Állandó Tag

  a macska nagyon hatékony ragadózó ( kígyóval is elbánik némelyik) csak nekünk viselkedik úgy mintegy ártatlan gyermek...
  életedben van egy terület amikor ezt szeretnéd elfelejteni ...
  el-bagatellizálod a dolgot és csodálkozol amikor komoly ffi erőt igénylő problémává bonyolódik a dolog ... ami fontos neked abba tessék több energiát tenni ...(mennél több érzelem van egy álomban annál fontosabb nekünk a mondanivalója )
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás