Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

centrino témája a 'Jóslás' fórumban , 2007 Április 9.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  Nagyon szívesen :)
   
 2. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

 3. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  A vak ember álma

  Álmodik-e aki vakon született? És ha igen, lát-e álmában?

  Természetesen a vakon születettek is álmodnak, igaz azonban, hogy aki így született, vagy öt éves kora előtt vesztette el szeme világát, nem lát álomképeket. Ettől persze álma még ugyanolyan gazdag lehet, mint egy látóé.

  Látó embernél az érzékszervi megoszlás az álmokban erős képi dominanciát mutat: álmainkat nagyrészt képek alkotják, ezt követik a hangok (65%), majd ezután jön az egyensúlyérzékelés (8%), hőérzékelés (4%), és néha megjelenik az álmokban az ízlelés, szaglás, tapintás is.

  Aki hét éves kora után vesztette el látását, annak nagyon élénk álomképei lehetnek, akár 20-30 évvel szeme világának elvesztése után is. Az öt és hét év közöttiek látásvesztése egyelőre még nem teljesen feltérképezett területe a tudománynak.

  Az álmodás az alvás REM (Rapid Eye Movement) fázisához köthető. Ilyenkor megfigyelhető, hogy az alvó szeme mozog a lezárt szemhéjak alatt. Sok tudós úgy gondolja, hogy ezek a szemmozgások az álomképekhez igazodnak.

  Aki születésétől vak, vagy ötéves kora előtt vesztette el látását, annál előfordul, hogy alváskor nincs REM-szakasza, vagy mindenesetre nagyon alacsony amplitudójú. A hét év után vakká váltaknál megfigyelhető az REM-szakasz.

  Mivel a vakok álmaiban is dominálnak a tapasztalataiknak megfelelő érzékszervi benyomások, álmaik hangilag sokan gazdagabbak, mint a látóké. Kutatások szerint a süket emberek álmaikban is jelbeszéddel kommunikálnak, és álmaikat sokkal gazdagabb színvilág jellemzi, mint a hallókét.

  Egyébként a vakok álmaira jellemző, hogy jellemzően megszokott világukon belül zajlik, kevesebb bennük a váratlan fordulat, szemben a látókéval.

  National Geographic Online

   
 4. Csillagvirag

  Csillagvirag Állandó Tag

  Nagyon ritkan emlekszem az almaimra ujabban, de szivesen olvasom a tieiteket, es az elemzeseiket is.

  De azert itt egy egeszen friss alomtoredek, ami azert furcsa, mert nehez lefoditanom barminemu vonatkozasat...
  Gyakran almodom, hogy meg kellene menteni valakit, hogy segitsegre volna szuksege, keres, de mire odaerek eltunik (ez altalaban ferfiember), es aztan en keresem vegig az egesz almon keresztul es kutatok utana, de nem akadok a nyomara.Tegnap ejjel egy reszeg ferfi volt az..., fiatal magas,vekony, keskenyarcu, sotet gondorhaju, sotet ruhas ferfi...eleg tisztan emlekszem az arcara...egy buszon utaztunk, tudtam, hogy reszeg,segiteni kell rajta es keresni kezdtem, de amint keresni kezdtem nyomaveszett az emberek kozott,aztan ujra megjelent...az arca es alakja maradt meg az emlekezetemben, az hogy mozgo buszon vagyunk, az hogy segiteni szeretnek es keresem...Nem alltam kulonosebb kapcsolatban vele, nem is ismert talan, masfele nezett.A torekenyseget erzekeltem, es azt hogy nemigen van jelen ott a buszon az emberek kozott...Tudtam, hogy reszeg, de nem ez latsz0tt rajta.
  Az lenne a kerdesem, hogy szerintetek mirol "beszel" ez az alom? Bar most kicsit szkeptikus vagyok, nem tudom, hogy ekkora "anyagra" lehet-e ertelmezest epiteni.
  Szeretettel Csillagvirag
   
 5. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  Szia CsillagVirág: milyen gyönyörű neved van, ha tudnád :)

  Ez 1 kéregálomnak tűnik: valójában önmagát jelenti.

  Valamilyen területen vereséget szenvedhettél, de újra és újra beszállsz a felesleges küzdelem mókuskerekébe, hogy ne kelljen ezt önmagadnak bevallanod, pedig a meccs már lezajlott.
  A törékeny részeg figura kezdi pontosítani, körvonalazni, hogy mivel lehet ez kapcsolatos.
  Az ismeretlensége, a közöttetek lévő kontaktushiány, a törékenysége, a kívülállósága és a jelenvalótlansága (részeg) mind - mind azt tükrözi, hogy amiben a be nem vallott vereséget elszenvedted, az nem is a Te felelősséged, nem is a Te feladatod: nem a Te batyud volt.
  Nem kellett volna felvenned; magadra vállalnod.
  Én ezt látom benne.

  Szeretettel dreamaya kiss
   
 6. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Gyönyörű és különös álom, imádom elolvasni mások titokzatos álmait;), de az elemzés is csodás!
  Én is köszönöm, hogy olvashatom az elemzéseidet Dreamaya. kiss
   
 7. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  Köszönöm szépen én is, hogy így érzed :oops: kiss
   
 8. Csillagvirag

  Csillagvirag Állandó Tag

  Kedves jo Dreamaya!
  Meglep es nagyon hiteles szamomra is az ertelmezesed. Milyen bolcsessegbol lathatsz igy ra az alom melysegeire? (Mert ralatsz, ugy erzem!) Nagyon koszonom az ertelmezesedet es a figyelmedet kulon!!!! kissUtmutato szamomra!

  A nevem valasztasanak tortenete van, a mesek vilagabol meritettem, ami hatartalan melysegekben epiti a szimbolumait, mint az almok.De kivancsi volnek szamodra mit jelent.
  Szeretettel Csillagvirag
   
 9. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  Nagyon szívesen és köszönöm szépen kedves szavaidat :)
  A nevedről majd külön írok; rendben? kiss
   
 10. mirjam77

  mirjam77 Állandó Tag

  engem is szórakoztat az álomfejtések olvasása, bár én alig szoktam emlékezni az álmaimra,csak 1-2 álomra évente...az alvásom is különös egy ideje, olyan, mintha ébren lennék alvás közben is...nehéz leírni, de ugyanúgy tudok mindent mint ébren és ugyanúgy észlelek is mindent...ettől függetlenül pihentető és regeneráló az alvásom és nagyon kevésre van szükségem, csak az éjfél előtt legyen, az a lényeg....
   
 11. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Az én álmaim is nagyon realisztikusnak tűnnek. Előfordul, hogy feleszmélek, de visszaerőltetem magamat az álomvilágomba, mert mindenképpen folytatni szeretném. Különosen a visszatérő álmokkal vagyok így. Van olyan álmom, ami olyan, mint egy folytatásos filmsorozat. :) Néha elgondolkodom rajt, hogy ez hogy lehet...? Teljes képtelenségek, amelyekre egészen biztos, hogy napközben soha nem gondolok, mégcsak elképzelni sem tudok. Talán ezért is olvasom akkora élvezettel Dreamaya álomfejtéseit is, mert ahogy látom nem olyan "direktek" a következtetései, mint például nekem, laikusnak, aki nem értek sem a pszichológiához, sem máshoz, ami szükségeltetne.;)

  Emlékezni pedig csak úgy vagyok képes, ha reggel ébredéskor visszapergetem és bevésem az emlékezetembe.

  Mirjam! Az nem lehet olyan nagy baj, ha álmodban úgy érzed, mintha ébren lennél, de az biztos sokkal nehezebb volt, amikor ébren voltál és mégis úgy érezted, mintha álmodnál...:-D
   
 12. Csillagvirag

  Csillagvirag Állandó Tag

  Varom, hogy irj!Szeretettel Csillagvirag:..:
   
 13. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  CSILLAGVIRÁG NÉVELEMZÉSE
  Szia :)
  Álomelemzésnél teljesen tiszteletben tartom mások személyiségét: nincs lehallgató készülékem és semmiféle programozási technikával nem praktizálok.

  Az álom számomra olyan, mint a madár röptében elhullajtott tolla, ami 1 tó felületén visszatükröződik.
  És én a tükörképet látom.

  Ebből következően CsillagVirág, arról nincsenek információim, hogy Te miért választottad ezt a nevet: emögött nagyon sajátságos, egyéni szimbólumok, események húzódhatnak meg, amik után én természetesen nem nyomoztam semmiféle módszerrel.

  Mégis, miért mertem vállalni ezt, hogy mesélek a nevedről?
  Ismét a tó tükrére hivatkozom: ha beledobsz 1 kavicsot a vízbe, akkor vízgyűrűk, hullámok keletkeznek és azok elindíthatnak 1 szabad asszociációt.

  Több úton is foglalkoztam a neveddel.

  :) Maga a szó Csillagvirág két irányt jelölhet egyszerre.
  Egyrészt Te 1 földre szállt angyal lehetsz, aki csillagként éltél a galaktikában, de most virágként inkarnálódtál, hogy örömet okozhass az embereknek.
  Vagyis ez 1 fentről lefelé mutató folyamat.
  Ugyanakkor virágként szeretnél többé válni - Te 1 emelkedett lélek vagy - arra vágysz, hogy csillag legyél és a fényeddel mutasd másoknak az utat.
  Ez pedig 1 lentről felfelé mutató folyamat.

  Mindebből arra lehet következtetni, hogy a hétköznapokban nem teljesen jársz a Földön: afölött lebegsz 1 picivel.
  Nem tudom, hogy az avatarképed kit ábrázol, de a női alakon is látszik ez: figyeld csak meg.
  Nincs súlya a figurának, 1 kis fényfolton álldigál: mintha a gravitáció nem is hatna rá igazán.

  Külön érdekes, hogy van nekem 1 IkerLáng Barátom, akivel autista gyermekek képeit elemeztük itt a fórumon és az egyik párhuzamos elemzésben ő ugyanazt a képelemet VirágCsillagnak nevezte, amit én CsillagVirágnak :o
  Ez a kétféle megfogalmazás ugyanarra az objektumra nézve tökéletesen megtestesíti azt, amiről beszéltem a neveddel összefüggésben..
  Belinkelem az elemzések helyeit:
  http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?t=12575&highlight=k%E9pelemz%E9s&page=29
  http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?t=12575&highlight=k%E9pelemz%E9s&page=36

  :) :) Érdekességképpen megnéztem a neten 1 kalkulátorral, hogy a neved számmisztikailag 'mit jelent' (ehhez nem kellett a születési idő).

  Az üzenet:
  Csillagvirág: 7
  A Szeretők
  A szeretők megértik a szeretet fontosságát létünkben, átérzik, hogy a szeretet vezet a teljességhez.
  Igyekeznek összeolvadni, eggyéválni a mindenséggel.
  Ők azok, akik szabadon, teljes szívükből hoznak döntéseket, de előfordulhat az is, hogy elérhetetlen szerelmi álmokat kergetnek.

  Egy másik kalkulátor pedig a neved alapján az életminőségedre ugyanezt a Jelet adta!

  :) :) :) Magának a növénynek a leírása:
  Csillagvirág
  (növ., Ceropegia L.), az asclepiadeák cserjéi v. kuszó növényei, ellenes v. örves, néha tarka levelekkel, szép tölcséralaku, a tövön duzzadt, sátorozó virágokkal, sokmagu tüszőgyümölccsel. Kelet-Indiában s Afrikában honosak, nálunk üvegházban tartják.
  A C. candelabrum L. Kelet-Indiában fáról-fára kuszik, rajtok természetes élő diszítményt alkot.
  Piros és sárga virágai számos, nagy, csüngő ernyőben vannak egyesülve, de fölfelé ágaskodnak, mint a karós gyertyatartó ágai.

  :) :) :) :) Ezt az Osho-idézetet pedig én találtam Neked:
  "Amint látni kezded, hogy az élet nem komoly, hanem egyfajta játék, szíved minden terhétől egyszeriben megszabadulsz.
  Többé nem félsz az élettől, a haláltól, a szerelemtől - minden félelmed eltűnik.
  Az ember ilyenkor nagyon könnyűvé, szinte súlytalanná válik.
  Annyira, hogy felemelkedhetsz a végtelen égbe."

  Szeretettel dreamaya
   
 14. Csillagvirag

  Csillagvirag Állandó Tag

  Nagyon-nagyon koszonom, kedves Dreamaya, ezt az alapos elemzest! Nagyon vartam tegnap ota es ajandek nekem! Lesz, mit emesztgetnem a nap folyaman. Most annyit tudok elmondani, hogy talalonak erzem sok aspektusaval (bar en a lentrol felfele toro iranyt, es annak nehezsegeit es szepsegeit erzekelem tudatosan).
  Es meg talan annyit, hogy a kepen en vagyok a fiacskammal...A mese pedig, amibol a nevvalasztas ihletodott kicsit osszecseng az iranyvalasztas szempontjabol azzal, amit te is leirtal, hiszen arrol szol, hogy a kicsi kiralykisasszony csak ugy mentheti meg hattyuva valtozott testvereit, ha het evig egyetlen szot sem szolva inget szo nekik csillagviragbol, es ezeket rajuk boritja.Ez a mese nagyon kedves nekem...Fantasztikusnak tartom,hogy valakinek hatalmaban all, akar is, tud is igy segiteni...Es most utkereso korszakaban vagyok az eletemnek, ezert szomjazom is azt hogy tukrot tartsanak nekem.Koszonom, hogy te ezt megtetted.Nagyon halas vagyok ezert.
  Elolvasom a kepelemzeseiteket, mert en erot is meritek a " csillagvirag" jelenteseibol, olyan mintha valoban osszekotne a csillagokkal,a vilagmindenseg reszeve avatna, aminek, azt hiszem, ismeretlen csodalatos viragai vagyunk valamennyien.
  Szeretettel olel Csillagvirag
   
 15. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  Nagyon örülök, ha segíthettem valamiben és szívesen tettem kiss
   
 16. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

 17. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Ma hajnalban azt álmodtam, hogy anyámnál jártam. A kerti wc mellett rengeteg piros érett paradicsom volt kazalba rakva, és azt szedtük le a majdem száraz szárakról.
  Mondtam néked, hogy a zsendülteket is le kell szedni! Mondta anyám, és amit mutatott zsendültnek pirosra érettek voltak. Ekkor egy férfi ment el a kert mellett oldalt, pedig a valóságban egy telekkel arrébb van a csatlakozó utca. Azt énekelte: " Debrecenbe kéne menni, paradicsomot kéne szedni."
  Erre ébrdtem fel.Sok szeretettel üdvözlök mindenkit Erzsi.kiss
   
 18. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

 19. dreamaya

  dreamaya Kitiltott (BANned)

  Bár már megértél rá, hogy felöltsd a mágus piros ruháját - erre a paradicsom színe utal - nem hiszel magadban, mert méltatlannak ítélt helyen (WC mellett) növekedtek, ráadásul száraz szárakon piroslanak a terméseid.
  Tetejébe 1 külső mércére hallgatsz, miszerint az általad érettnek látott paradicsomot édesanyád zöldülőnek ítéli meg.
  Vagyis többféle módon hipnotikusan kisebbítik a spirituális fejlődésed területén elért eredményeidet.
  Váratlan helyről kapsz majd feltehetően segítséget, hogy saját utadra térj.

  Paolo Coelho küldi Neked ezt az ideillő idézetet:
  "Légy akárki, csinálj akármit, ha valamit igazán akarsz, az azért van, mert ez a kívánság a Mindenség lelkében született meg.
  Ez a te küldetésed a Földön."

  Szeretettel dreamaya
   
 20. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedes Dreamaya!
  Nagyon fején találtad a szöget. Valóban úgy van, ahogy leírtad.
  Köszönöm az idézetet.
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás