Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
álmomban édesanyámmal ballagtunk hazafelé, tél volt és sötét. sehol senki. meghallottam, ahogy két érfi beszélget. a fák eltakarták őket, és egyébként is elég messze voltak. az egyik azt kiáltotta a másiknak: 450! arra gondoltam, biztosan 450 méterre van már a parttól, ugyanis a jégen igyekezett valahová. egyszercsak egy reccsenést hallottunk, aztán egy hatalmas csobbanást és ahogy a jég elkezd repedezni. aztán már csak a tökéletes csendet.

Kedves Gizmo!

téged egy kalandra hivnálak. Vizsgáld meg külön a következő tartalmakat: mit jelentett számodra az édesanyáddal sétálni? Mit jelent számodra az édesanyád, az álmod mögötti érzésekre figyelj és tartalmakra, ezeket jó leirni. Mit jelent a számok világa? Mit a reccsenő jég, mit jelent a számithatóság, számitás világa, a férfiak világa?
Emlékszel-e arra a napodra vagy hetedre, amikor ezt álmodtad? Érezted-e veszélyben magad?

Számomra az kérdés, hogy valójában általánositható-e az álmod mondanivalója. Vajon nem egy röpke veszélyérzés fogalmazódik-e meg, amit átéltél?
Az is egy értelmezési lehetőség, h. édesanyád melletti biztonságot kellene felcserélned egy rejtett veszélyeket hordozó világgal szemben. Mert azt a
szorongást is kifejezheti az álmod, amit a levállás, önállósodás jelent egy még meg nem ismert éppen ezért veszélyesnek hitt világgal szemben...egyfajta riadalmat az ismeretlen előtt...
:)Csillagvirág
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Én, ha jól emlékszem kedden, azt álmodtam, hogy az egyik fiatal, férfi gyakorlatvezetőmmel (aki mellesleg nagyon kedves és jó fej) a nagymamám ágyában vagyunk. Tanulunk, tanulunk, valamit magyarázott, egyszer csak megcsókol... Hát néztem egy nagyot, de örültem... Aztán átöleltük egymást, hozzámbújt, a fejét simogattam. Kb. ennyi történt álmomban, de amióta csak meglátom, az jut eszembe, hogy álmomban milyen puha volt a haja... És nem tudom megállni, hogy ne vigyorogjak. Nem is tudom, miért álmodok mostanában ilyeneket, mert egyrészt boldog párkapcsolatban vagyok, másrészt soha eszembe se jutna egy tanárommal kavarni...

Akkor ez egy határétlépő élmény, lehet hogy a megismerés határait feszegeted, a lehetőségeid határait. Saját lehetőségeidet határolod be, vagy tágitanád ki azzal, hogy álmodban átléped a tiltott zónát. Tabunak tekintett dolgok mögé nézel. Ezt egyébként mintha a választott avatarkép is igazolná.
Az álmodban harmonikusan feloldod a tabukat, nincsenek határok. Ugy tünik, hogy egy régi mentalitás, érték és elvárásrendszer keretében valami ujjal kisérletezel. Talán pont ezzel a problémával szembesit az álom, pont ez a kérdés, hogyan harmonizálható egy régi értékrenddel egy kitagadott, határátlépő élmény...

Ugyanakkor talán szivesen megismernéd ezt az embert, a tanárodat.......Ehhez is nagy-nagy, saját határokat is átlépő nyitottság kell, mint minden valódi találkozáshoz, mégha csupán barátság születik belőle akkor is.

Szeretettel Csillagvirág

ajto_01.jpg
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
...Ugyanaz a szimbólum, ugyanaz a szó mindenki számára kicsit más tartalmat hordoz...

Hervay Gizella:

Levél helyett

Milyen gyönyörű: szólni lehet, és kiszámíthatatlan, hogy mit válaszolnak. És megtörténhetik: társra is találhatunk, csak meg kell tanulnunk az ő egyetlen, soha meg nem ismételhető nyelvét. Csak meg kell ismernünk, a föld rétegein át haladva, a történelem korszakain át haladva, eljutva oda, ahol ő csak ő, ahol ő a teljes világegyetem, és megszólítani.
Megtalálni azt a szót, amit ő keresett, de nem talált, amire szüksége van, hogy a föld rétegein át haladva, a történelem korszakain át haladva, eljusson végre oda, ahol ő csak ő, ahol ő a teljes világegyetem. Felesleges és nevetséges olyan szavakat dobálni felé, amelyeket mi szeretünk, ezzel csak megütjük, hiszen én, ha azt mondom: tej, nagy diófát látok, a lomb közt kis égdarabok, a fa alatt kerti asztal, pohárban tej, tündöklik a tej, a táj. De lehet, hogy ő arra emlékezik, hogy nem kapott tejet, nem volt, és az anyja messze volt, és megütöd a szóval. De ha megtalálod neki azt a szót, amit keres! Társad lesz és válaszol, és válaszában felfénylik az elveszett szó, ami gyermekkorod zsebéből valamikor nyomtalanul kigurult.
Ha megtalálnám! Sose merném többet kimondani a szót: szeretlek! Csak azt mondanám: vonat, mert talán állomás mellett lakott, és évein át-átzakatolt a vonat, félelmet hozott és sóvárgást távoli tájak felé. Vagy azt mondanám: cigaretta, mert kidobta a vonatablakon át a csomag cigarettát, mikor tisztuló tüdővel robogott a szerelem felé.
Csak rá kell figyelni, a mozdulataira: karjával most olyan ívet ír le, amilyet csak az tud, aki egész lényével mozdul vagy szól, semmi más nem válasz neki, csak az, ha te is egész valóddal felé fordulsz.
A szájad mellett egy ránc emlékezik, és a szemedben olyan látható a szégyen, hogy elfordul és cigarettára gyújt. Fájdalmaiddal soha el nem érheted, arcodon a fájdalom nyomai, és hangodat érdessé teszi a visszafojtott sírás. E1 kell hagynod emlékeidet is, mert történelem előtti korból valók, mikor még nem tudott emberhez szólni az ember, csak ütött. Csupa kék-zöld folt az arcom, nem szóltak hozzám, csak ütöttek, s nekem most szólnom kell, meg kell találnom azokat a szavakat, amelyekre neki van szüksége. Hiába mondom a magam szavait, nem figyel oda. Kikapcsolja a telefont.
De hiszen volt egy mozdulata, feléd fordult, mint aki egész lényével mozdul, felé fordultál, mint aki egész lényével válaszol, megölelt, mint aki először ölel, mint aki utoljára ölel, megölelted, mint aki először ölel, mint aki utoljára ölel. Mégis csak ennyit mondtam: szeretlek.
 

mihaela

Állandó Tag
Állandó Tag
tanito almok

Üdv Mindenkinek!

Egy kalandra hívnálak Benneteket: aki szeretné megosztani másokkal mit álmodott, az itt megteheti. Nagyon érdekes történetek születhetnek, remélem nem fullad érdektelenségbe a topic, és nem csak én fogok irogatni. :)

Természetesen érdekel, hogy van-e visszatérő álmotok, vagy valami különleges élményetek ami az álommal kapcsolatos. Vált-e már valóra álmotok? (álmodtál és rövidesen tényleg megtörtént)

Remélem érdekes a téma másoknak is, én nagyon sokat tanultam belőle amikor rendszeresen írtam mit álmodtam. Még ha nem is írjátok ide, akkor is nagyon ajánlom, hogy próbáljátok ki azt, hogy egy hónapig mindent leírtok rögtön ébredés után. Tanulságos visszaolvasni...

Kiegészítőként most kezdtem el egy tudatos álommal foglalkozó tanfolyam anyagát, majd beszámolok a tapasztalatokról. Ha valakit érdekel el tudom küldeni az anyagot, és csinálhatjuk együtt.

Remélhetőleg holnap reggel jövök egy érdekes történettel.

Jó éjszakát és szép álmokat!

Mar gyermekkoromban is voltak almaim ami akkor erdekesnek tuntem, majd kesobb amikor idosebb lettem ertettem meg hogy ezek az almok tanito celzatuak.
Sokat almodtam de nem akaror leterhelni senkit ezert kivalasztottam egyet.
Mielott lefekudtem a fejlodesemmel foglalkoztam es almomban megkaptam a valaszt.
Egy sotet nagy viz partjan altam valakivel. Ennek a valakinek soha nem latom az arcat mindig melettem all es ha kel magyaaraz is.
Nos a parton emberek altak akik poharazgatak csufolgotta, provokaltal. Ugyet se vetettem rajuk mert mas kototte le a figyelmem. A nagy sotet vizben emberek usztak, de mindenik ember melett ott volt egy motorcsonak. Kisebb szigetekkel volt teletuzdelve a hatalmas sotet viztomeg. Eszrevettem hogy azok ki kifulladtak az uszasban ki voltam emelve a motorcsonakba es letettek oket a szigetre pihenni. Es akkor tettem fel a kerdest, de hiszen nem latszik a tulso part, es akor a kiserom elore mutotot ahol a horizonton megpillantottam a tulso partot, ahol gyonyoru napsutes ragyogta be a partot.
Nem kivanom kommentalni az almomat, mert szerintem mindenki megtalalja benne a keresett valaszt.

Ezt az almost meg sok hasonlo kovette. Mihaela
 

mihaela

Állandó Tag
Állandó Tag
beavatas

Szia :)
Elisabeth Haich: Beavatás c. könyvében és a rejtélyes topikban érdekeseket olvashatsz arról, milyen kincset is rejthetnek valójában a piramisok:
http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?t=9850&pp=10&page=212
Szeretettel dreamaya

Igen erdekes megvilagitasban tarja fel elenk a piramisok szerepet de engem sokkal inkabb megfogot az a resz amiben leirja hogy miket kellett tanuljon es mijen gyakorlatokat vegzett mig megkapta a beavatast. Meg mai napig is hasznalom mert meg most is annyi atolvasas utan is hasznat veszem peldaul az ikertulajdonsagoknak, meg hogy hogyan erte el a belso egyensulzat amikor tokeletesen megtanult erzelmein uralkodni, Mindenkinek szivbol ajalom az elso kotet vege fele kezdodik, erdesem ujbol beleolvasni Mihaela
 

szanij

Új tag
Az álmok üzenete

Nekem az a tapasztalatom, hogy az álmok valamit előrejeleznek az ébredés utáni napra vonatkozólag. Hogy konkrétan mire kell számítani, azt nem tudtam megállapítani. Viszont lehet tudni, hogy valami jó vagy rossz dolog történik-e. Ezt az álomban megélt érzés jelzi nagyon egyszerűen: ha jó érzés töltött el bennünket, akkor jó dolog fog történni, ha kellemetlen volt az érzés (félelem, harag, bosszúság), akkor rossz.
Egy példa a legutóbbi álmomból: Azt álmodtam, hogy az autóm kulcsa (ráadásul mind a kettő) a házam előtt egy faágra volt felakasztva. Rögtön néztem, hogy hol lehet az autóm, de nem volt a helyén, ahol hagytam. Rádöbbentem, hogy biztos ellopták. Ez annyira kellemetlen érzés volt, hogy felébredtem rá. A kellemetlen élmény a valósában is elért, mert jött hozzám egy mesterember, akivel egy munkát beszéltem volna meg, de olyan unszímpatikus volt a hozzáállása, hogy a végén megegyezés nélkül, mondhatni haraggal váltunk el.
 

VManna

Állandó Tag
Állandó Tag
vonat

A álmomban vonatra szálltam rokonommal. Hirtelen vihar lett. Láttam, hogy ledőltek a zászlót tartó rudak. A vonat elindult mocsáron majd vízáron keresztül a szüleim faluja felé. Eközben azt láttam, hogy a koszos árban emberek küzdenek az életükért. Lehúztam az ablakot és kis unokaöcsémmel együtt mentettük befelé az embereket a vonat biztonságába. :confused:
Mit jelenthet szerintetek?
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
A álmomban vonatra szálltam rokonommal. Hirtelen vihar lett. Láttam, hogy ledőltek a zászlót tartó rudak. A vonat elindult mocsáron majd vízáron keresztül a szüleim faluja felé. Eközben azt láttam, hogy a koszos árban emberek küzdenek az életükért. Lehúztam az ablakot és kis unokaöcsémmel együtt mentettük befelé az embereket a vonat biztonságába. :confused:
Mit jelenthet szerintetek?
Szia :)
Ez az álom 1 kísérletről szól: hogyan fogadja / fogadná a környezeted, ha belső igazi lényed szerint cselekednél?
1 szárnypróbálgatást ír le, amikor próbatétel elé állítod mind önmagadat, mind a környezetedet.
Ahhoz hasonló ez, amikor abba a tóba, ahol a lochnessi szörny lakik, próbaképpen beledobsz 1 követ.
Ha peched van és pontosan fején találod a szörnyikét, akkor éppen az álmodban lefestett jelenet játszódhat le!

Bár rövid az álmod, én meglehetősen fontosnak tartom és ezért mesélnék még róla.
Az említett kísérlettel feltehetően azt szeretnéd letapogatni, hogy meddig terjed a saját hatalmad.
Függhetsz valakitől és a szabadságod biztosítása miatt túlzottan, mondhatni jelképesen / ld. zászló / ragaszkodhatsz valaminek a megvalósításához, ami lehet: igazából nem is annyira sürgős...? ...fontos?
Igaz, ez a belsődből jön, de ha erőszakkal szeretnéd véghezvinni: akkor konfliktusba, bajba kerülhetsz és ez másokat is érinthet / "Hirtelen vihar lett. Láttam, hogy ledőltek a zászlót tartó rudak_...a koszos árban emberek küzdenek az életükért..." /.
Vagyis valamilyen területen nem feltétlenül szükséges ugyan a célodról lemondanod, de feltételezhető: taktikát kell váltanod, hogy a környezeted ne akadályozzon a megvalósításban / ne történjen semmi baj.

Mivel még nem találkoztunk, ezért jelzem számodra, hogy bár én a Mesteremtől tanult módszerrel elemzek álmokat, időnként ezzel párhuzamosan Szepes Mária: Az álom mágiája c. könyve alapján IS megnézem a megfejtést.
Mária Néni Álomszótárából kiírom számodra a kulcsszavakat: szerintem döbbenetes az egybeesés.

ÁRADÁS
Valamely helyzetben bűvészinasokká lettünk.
A felidézett erők kitörtek medrükből, és katasztrófával fenyegetnek.

MOCSÁR
Talajvesztettség. Ellenállás hiánya végzetes befolyásokkal szemben.

VIHAR
Valami kirobban, félelmet kelt, de baj nélkül lezajlik és enyhülést hoz.

VONAT
Az Idő és a Tér kiszabott sínpályáján tovagördülő sorsunk s a vonatot érő bajok, útjába gördülő akadályok életünk menetére, gondjaira utalnak.

Szeretettel dreamaya
 

NagyKata

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ma éjjel nagyon rossz álmom volt(az utolsó,mert több álamomra is emlékszem ma éjjelől).Érdekelne a véleményetek,és nem igazán tudom értelmezni az álmaimat.

Az egyik történet:egy klán félébe éltem.Olyan maffia féle,arab szokásokkal.Nem tudom hogyan kerültem oda,családtag voltam-e,csak azt tudom velük éltem,és volt szavam.Egy kisfiú,(a kisebbik befolyással bíró örökös)olyan 10éves volt.!!aA bátyja házastársát sikerült neki elcsábítani,pár év múlva felesgéül veszi,ha ő is tud rá várni.És a nő bele ment.Erre a bátyja felbérelt valakiket(de valahogy ők is a családhoz tartoztak),hogy öljék meg.Titokban.Én valahogy ezt tudtam,inkább érzetem,és le tudtam őket állítani egy darabig.Aztán egy nap edzésre érte mentem a kisfiúnak,és ahogy beszálltunk a kocsiba,láttam ott vannak az üldözői.De neki nem szólhattam,hogy ők akik üldözik,és ő nem is sejtette.El akartunk gyorsan hajtani,a kisfiú vezetett.Sajnos pont,az egyik foci pályáról érkező csapat kissrác miatta nem sikerült,elindulnuk.A kisfiú,megérzete(olyan telapátiaszerűvel),hogy azt gondolom menekülj,és elkezdett futni,én meg a másik írányba futottam,de csak azért,hogy én ne keveredjek semmi szinten a dologba.Nem félelemből,nem akartam belekeveredni,nem is tudommegmagyarázni,hogy miért.(Én is valami magas ranggal rendelkeztem,de nem tudom mivel.)Az egyik üldöző viszont el kapott engem,mondtam neki,hogy ne bántsa,és ő erre nem is futott utánna,de azt mondta csináljak úgy mintha,a futó pályán futnék.És nem látnék semmit.A másik felbérelt családtag,elkapta közben a kisfút,és halálra rugdosta.Én meg csak,halottam ahogy kiabála ksifiú,de nem mehettem oda segíteni,csak a fülemet befogva futottam.És egyszer csak már nem hallottam hangot,és akkor átfutott az agyamon,hogy miért nem segítettem,hisz csak egy kisfiú,még ha kicsiként is felnőttként van kezelve.Ezután viszont felébredtem.Nagyon megrázott,ez az álom.
Ha valaki tudna nekem vélemyényt mondani,hogy mit is jelenthet,megköszönném.

Kata
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!
Ma éjjel nagyon rossz álmom volt(az utolsó,mert több álamomra is emlékszem ma éjjelől).Érdekelne a véleményetek,és nem igazán tudom értelmezni az álmaimat.

Az egyik történet:egy klán félébe éltem.Olyan maffia féle,arab szokásokkal.Nem tudom hogyan kerültem oda,családtag voltam-e,csak azt tudom velük éltem,és volt szavam.Egy kisfiú,(a kisebbik befolyással bíró örökös)olyan 10éves volt.!!aA bátyja házastársát sikerült neki elcsábítani,pár év múlva felesgéül veszi,ha ő is tud rá várni.És a nő bele ment.Erre a bátyja felbérelt valakiket(de valahogy ők is a családhoz tartoztak),hogy öljék meg.Titokban.Én valahogy ezt tudtam,inkább érzetem,és le tudtam őket állítani egy darabig.Aztán egy nap edzésre érte mentem a kisfiúnak,és ahogy beszálltunk a kocsiba,láttam ott vannak az üldözői.De neki nem szólhattam,hogy ők akik üldözik,és ő nem is sejtette.El akartunk gyorsan hajtani,a kisfiú vezetett.Sajnos pont,az egyik foci pályáról érkező csapat kissrác miatta nem sikerült,elindulnuk.A kisfiú,megérzete(olyan telapátiaszerűvel),hogy azt gondolom menekülj,és elkezdett futni,én meg a másik írányba futottam,de csak azért,hogy én ne keveredjek semmi szinten a dologba.Nem félelemből,nem akartam belekeveredni,nem is tudommegmagyarázni,hogy miért.(Én is valami magas ranggal rendelkeztem,de nem tudom mivel.)Az egyik üldöző viszont el kapott engem,mondtam neki,hogy ne bántsa,és ő erre nem is futott utánna,de azt mondta csináljak úgy mintha,a futó pályán futnék.És nem látnék semmit.A másik felbérelt családtag,elkapta közben a kisfút,és halálra rugdosta.Én meg csak,halottam ahogy kiabála ksifiú,de nem mehettem oda segíteni,csak a fülemet befogva futottam.És egyszer csak már nem hallottam hangot,és akkor átfutott az agyamon,hogy miért nem segítettem,hisz csak egy kisfiú,még ha kicsiként is felnőttként van kezelve.Ezután viszont felébredtem.Nagyon megrázott,ez az álom.
Ha valaki tudna nekem vélemyényt mondani,hogy mit is jelenthet,megköszönném.

Kata
Szia :)
Ezt az álmot nehéz értelmezni több okból is.
Nem elsősorban a zaklatottságodból adódó fogalmazás ennek az oka.
Úgy érzem: a többi álmod is lényeges volna a megfejtéshez és érzek 1 pici befolyásoló nyomást a háttérben; mintha valaki kisebbíteni szeretne Téged a saját szemedben :o
Tehát csak tükörcserépként próbálok 1 mozaikdarabkából szempontokat adni ahhoz, hogy miképpen tudnád ezt magad számára lefordítani.

Annyit sikerült kihámoznom a történetből, hogy 1 gyermek - felnőtt viszonylatban
- hangsúlyozom: az álmodban!!! -
inkább a gyermek viselkedik felnőttként (ha jól értettem: elcsábította a sógornőjét, autót vezetett stb. kb. 10 évesen). Valami oknál fogva Te nem állsz a saját felnőtt magaslatodon és ez a saját értelmezésedben is tragikus következményekkel jár...("...akkor átfutott az agyamon,hogy miért nem segítettem,hisz csak egy kisfiú,még ha kicsiként is felnőttként van kezelve...").

Vagyis a világ tótágast állt Benned az álmodban.

:arrow: Ennek pl. lehet az az oka, hogy valamely gyermek - szülő viszonylatod egyensúlya megingott.
Bert Hellinger magyarországi honlapjáról idéznék:

A SZÜLŐK
"Én a szüleim vagyok" - mondják, és mi mindannyian. "Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú (teljes) életű légy a földön!" - szól a parancsolat. Nem csak akkor, ha születésünkkor nem tettek ki az utcára, vagy csak akkor, ha lakást, kocsit kaptunk tizennyolcadik születésnapunkra. Tisztelni azért, mert az Életet - az ő tehetségük szerint - megadták! Ez nem függhet attól, hogyan viselkedtek velünk, nem függhet tehetségüktől, erkölcsi magatartásuktól - semmitől. Nem kell, hogy nekünk megfelelően legyenek tiszteletreméltóak. Miért?! Mert az Élet tisztelete szorosan összefügg az ő tiszteletükkel, ezen keresztül pedig a saját magunk, saját életünk elfogadásával. Az Univerzumban ők az az egyetlen pont, ahol megjelenítődtünk. Ők a forrás és ők az út a mélyebb forráshoz, a Teremtő Erőhöz, a teremtéshez....
...
Az a tény, hogy ők előbb jöttek az Életbe; az Univerzumba, mint én elegendő ok arra, hogy ők a Nagyok, én pedig a Kicsi. Az ő szüleik, a nagyszüleim a Még Nagyobbak, és így tovább a Legnagyobbig, az Élet Forrásáig. Ez a felismerés és elismerés lehet gyógyulásunk és új életünk forrása.

:arrow::arrow: A tótágas viszont azt is jelentheti, hogy valaki - akár Te sajátmagad - áldozatot készül Belőled kialakítani.
Ehhez sem fűzök túl sok kommentárt: a Tarot XII. Az Áldozat Lapját teszem fel ide (ha magadra vállalod ezt a szerepet, az álmod szerint más valaki válhat valódi áldozattá emiatt!).

mahangedman.jpg

:arrow::arrow::arrow: Valami miatt eszembe jutott Jonathan Swift fejtetőre állított világa a Gulliver kalandos utazásaiban: talán az Utazás Lilliputba részt és az értelmezését érdemes volna elolvasnod.

:arrow::arrow::arrow::arrow: Bármilyen furcsa és szokatlan a felvetés: az álmod a 2 agyféltekéd közötti együttműködés kiegyenlítésére (is) figyelmeztet.
Ezzel kapcsolatban a kreatív tanulásos topikba feltettem 1 mudrát, aminek intenzív gyakorlása szerintem mindenképpen jót tesz: akár a gyermek_felnőtt, akár az áldozat_áldozó szerepek kiegyenlítéséről legyen szó (katt a keresztes linkre).
#106
Visszahathatsz a testi működésen keresztül ilyen jellegű problémák megoldására is.
HakiniMudra_18939.jpg

Szeretettel dreamaya
 

VManna

Állandó Tag
Állandó Tag
köszi

Szia :)
Ez az álom 1 kísérletről szól: hogyan fogadja / fogadná a környezeted, ha belső igazi lényed szerint cselekednél?
1 szárnypróbálgatást ír le, amikor próbatétel elé állítod mind önmagadat, mind a környezetedet.
Ahhoz hasonló ez, amikor abba a tóba, ahol a lochnessi szörny lakik, próbaképpen beledobsz 1 követ.
Ha peched van és pontosan fején találod a szörnyikét, akkor éppen az álmodban lefestett jelenet játszódhat le!

Bár rövid az álmod, én meglehetősen fontosnak tartom és ezért mesélnék még róla.
Az említett kísérlettel feltehetően azt szeretnéd letapogatni, hogy meddig terjed a saját hatalmad.
Függhetsz valakitől és a szabadságod biztosítása miatt túlzottan, mondhatni jelképesen / ld. zászló / ragaszkodhatsz valaminek a megvalósításához, ami lehet: igazából nem is annyira sürgős...? ...fontos?
Igaz, ez a belsődből jön, de ha erőszakkal szeretnéd véghezvinni: akkor konfliktusba, bajba kerülhetsz és ez másokat is érinthet / "Hirtelen vihar lett. Láttam, hogy ledőltek a zászlót tartó rudak_...a koszos árban emberek küzdenek az életükért..." /.
Vagyis valamilyen területen nem feltétlenül szükséges ugyan a célodról lemondanod, de feltételezhető: taktikát kell váltanod, hogy a környezeted ne akadályozzon a megvalósításban / ne történjen semmi baj.

Mivel még nem találkoztunk, ezért jelzem számodra, hogy bár én a Mesteremtől tanult módszerrel elemzek álmokat, időnként ezzel párhuzamosan Szepes Mária: Az álom mágiája c. könyve alapján IS megnézem a megfejtést.
Mária Néni Álomszótárából kiírom számodra a kulcsszavakat: szerintem döbbenetes az egybeesés.

ÁRADÁS
Valamely helyzetben bűvészinasokká lettünk.
A felidézett erők kitörtek medrükből, és katasztrófával fenyegetnek.

MOCSÁR
Talajvesztettség. Ellenállás hiánya végzetes befolyásokkal szemben.

VIHAR
Valami kirobban, félelmet kelt, de baj nélkül lezajlik és enyhülést hoz.

VONAT
Az Idő és a Tér kiszabott sínpályáján tovagördülő sorsunk s a vonatot érő bajok, útjába gördülő akadályok életünk menetére, gondjaira utalnak.

Szeretettel dreamaya
Nagyon köszönöm a válaszod. Most még próbálom értelmezni, mert elsőre kicsit "sűrű". Egyenlőre azt tudom, hogy nemtudom merre induljak, de valamerre el kell indulnom. :confused:
 

VManna

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves dreamaya!
Úgy értelmezhetem, hogy az életem útjába akadályok kerülnek? A vonat egyébként visszafelé, a szüleim háza (szülőhazám) felé vitt. Egyetlen egy nagy célom lenne az életben még, amire vágyom. Évtizedek óta hiába.
Azért köszönöm és leírom Neked egy másik álmomat is amire most emlékszem.
Többször álmodtam (legtöbbször veszélyhelyzetben, félelmemben) azt, hogy nagyon fontos lett volna valakit (legtöbbször édesanyámat) felhívnom a mobilomon, de egyszerűen nem tudtam. Nem tudtam bekapcsolni, vagy a telefonszámot nem tudtam megkeresni benne, stb. Mit jelenthet ez? :rolleyes:
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Kedves dreamaya!
Úgy értelmezhetem, hogy az életem útjába akadályok kerülnek? A vonat egyébként visszafelé, a szüleim háza (szülőhazám) felé vitt. Egyetlen egy nagy célom lenne az életben még, amire vágyom. Évtizedek óta hiába.
Azért köszönöm és leírom Neked egy másik álmomat is amire most emlékszem.
Többször álmodtam (legtöbbször veszélyhelyzetben, félelmemben) azt, hogy nagyon fontos lett volna valakit (legtöbbször édesanyámat) felhívnom a mobilomon, de egyszerűen nem tudtam. Nem tudtam bekapcsolni, vagy a telefonszámot nem tudtam megkeresni benne, stb. Mit jelenthet ez? :rolleyes:
Az álomidő eltér a hétköznapitól. Vagyis az álmod lehet, hogy éppen ezzel a problémakörrel kapcsolatos:
"Egyetlen egy nagy célom lenne az életben még, amire vágyom. Évtizedek óta hiába."
Erre én is felfigyeltem:
"A vonat elindult mocsáron majd vízáron keresztül a szüleim faluja felé."
Tapintatból nem tértem ki erre, mert Neked kell tudnod eldöntened: a szülői ház mennyiben támogatott a célod elérésében?
Nem amiatt került-e a 'vonat' bajba, mert illúziókba kapaszkodsz ezzel kapcsolatban?
Nem állsz-e olyan döntő lépés előtt, amivel valamilyen módon közelednél a szülői házhoz és fontos volna, hogy tisztán láss?
Stb.
Ezeket én nem értelmezhetem helyetted.
A telefonálással kapcsolatos szorongásos álmaid alátámasztják azt, hogy jócskán felnőtt létedre erősen kötődsz a szülői házhoz.
Ez tükrözheti azt, hogy túlzottan függsz a szüleidtől; de utalhat 1 önértékelési zavarra is.
Szeretet vesz körül, csak meg kellene magadnak bocsátani és magadhoz kellene engedni azt.
 

tunderlako

Kitiltott (BANned)
Kedves Csillagvirág, nagyon köszönöm, amit írtál, a kedvességed és segítséged.:) Valóban olyan helyzetben vagyok, amikor is erőre van szükségem, kicsit mégis még nem látok tisztán, mit kéne tennem, de majd kitisztul. Még egyszer köszönöm az írásod, és tanácsaid.
Még lenne két álom is, amit megosztanék veletek, ezek is mostanában történtek és számomra sokatmondóak:
Egy hegy tetején mintha fesztiválon lettem volna, egy szakadék szélén lévő padon ültem és néztem a fellépő, fiatalokból álló zenekart, akik mintha világzenét játszottak volna. Aztán egyszercsak kivált közülük egy szőke hajú nő, mintha indián ruhában lett volna, sötétbarna szörmeruhában, egy nagy dobbal állt a mikrofon elé, elkezdett kántálni, eleinte finoman, lágyan, aztán egyszercsak olyan hangon kezdett énekelni, hogy beleborzongtam. Erőteljes hangok jöttek ki belőle, csodálatos élmény volt álmomban őt hallgatni, közben a dobot is ütötte, mintha valami sámándalt adott volna elő.
A másik álmomban annyira emlékszem, hogy egy nagy tó, vagy folyó mellett álltunk, és a távolban valószerűtlenül csodálatos naplementét néztünk, csodálatos színekkel, de közben előrébb a felhők közül is kikandikáltak a nap sugarak úgy, mint amikor a víz alatt látod áttörni a sugarakat a vizen. Mintha két nap lett volna. És annyi információ szólalt még meg bennem, hogy " a nép, amely a színekből táplálkozik!". Köszönöm, hogy megoszthattam veletek az élményeimet:). Szép napot Mindenkinek!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére