Mit adtál ma?,és mi az Amit kaptál?

katus témája a 'Fotó album' fórumban , 2006 December 10.

 1. katus

  katus Állandó Tag

  BÁCSI és a kastély

  Szürkület volt már amikor elindultam haza egy közeli kisvárosból,néhány kilóméterre van a falu ahova szántókon keresztűl lakatlan területen át kell haladni.Alig kiértem a városból,az utmentén egy kicsinyke alakot -vettem észre.Esteledett a szürkület fényeiben világitottak az autók lámpái.A kicsinyke bácsi kezeit nehéz teherként,egy egy szatyor huzta le majdnem a földet súrolva.Megálltam,megkérdezzem hova megy?Ragyogó mosollyal felelte,a kastélyba az otthonba,! Vakitóan hófehér ing,és a fekete legfeketébb árnyalatú öltönyben,kalappal a fején szájában félig elégett cigarettával nézett rám!,Tessék beülni mondtam,ő a táncosoktól megszokott lábmozdulattal eltaposta cigarettáját,terheit a lábhoz lerakva
  fürgén beült mellém.Fejéről szinte sebesen lekapta kalapját,amit átfogott kezeivel.-A Mariska házánál voltam,itt halt meg bent még a nyáron,házát feltőrték,minden értéket elvittek, a könyvek ottmaradtak ezek nem kellettek senkinek sem,hát elhoztam őket.Közben befordultam a kastélyhoz vezető útra,lassan menve hogy hallgathassam őt.Az autóban terjengett a mély doh,és a bácsiból áradó örömteli lelkesedés.Kipirult arcal mesélte,hogy ezeket a könyveket,van aki bent eltudja olvasni.Megérkeztünk a kastély elé,itt a portánál aranyos jó lesz mondta.Azokkal a gyors mozdulataival kiugrott a kocsiból,fejére rakta kalapját,kivette kincseit a nehéz szatyrait, megköszönte,hogy elhoztam,és elindult a porta felé.Meg sem hallva szavaimat,hogy én köszönöm,amiért életem egy rövid szakaszán együtt utazhattam Vele.
  Leengedtem az ablakokat még halljam hanját,csengve odaszolt a portásnak Karcsikám irjon be,megjöttem,azt nem kell hogy kocsival".Elindult a kastélyba befele,közben meredten néztem utána a kastélyt,mely a Nemesy család nyári lakhelyéül szolgált az ezerhétszázas években,most az
  ilyen Nemes lelkek lakhelyéül nyújt otthont.Otthont azoknak akiknek nincs családjuk,azoknak akiknek van,de nem tudnak gondoskodni,vagy nem akarnak ezekről a megfáradt öreg testekről.Bácsi eltünt a nagy bejárati ajtó mögött,én még álltam a nagy díszes kapu előtt mely a kastély területét zárja le az úttól,ami az én számomra most az életbe vezet,de bentlakóknak ebből az életből kivezető útat jelenti.Emlékembe őrizve a bácsit,aki erejéből adott még két szatyor könyvnek,nekem viszont,megmutatott egy másik értekrendű képet magáról és arról a korról amiben élte életét.Szemeimben gyülekező könnnyek homályosá tették előttem az utat,amin haladhatok tovább.
   
  Rózsakvarc kedveli ezt.
 2. vöry

  vöry Állandó Tag

  Sziasztok!

  Tetszik ez a topic :) . Még csak dél van, de ma már adtam tanácsot, segítséget, néhány jó szót és sok mosolyt. Amit kaptam..... nos Reggel egy ellenséges és mogorva arc :-x (valami ilyesmi), és ha most észreveszik mit csinálok akkor az sem dicséret lesz.... de talán a nap végére történik valami csoda.....
  ;) ;)
   
  magdizet kedveli ezt.
 3. erwin27

  erwin27 Állandó Tag

  Akarsz kirándulni?

  <img src="http://www.internationalposter.com/pimages/FRL11664.jpg">
   
 4. manyacska

  manyacska Állandó Tag

  Most,így a nap végén,(M.országon este 19 óra van) ha összegezni kell az adott és kapott dolgolgokat, bizony szomorú lett a mérlegem. Kaptam törődést, türelmet, szeretetetj, ezzel szemben az én "adományom" vajmi kevés volt. Azt hiszem ezt a mérleget mindenkinek el kellene készitenie minden nap végén. Azonban erre -egészen idáig- én sm gondoltam.
   
 5. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  ezt a szep topic-ot :656:
   
 6. katus

  katus Állandó Tag

  Nagyon nagy szerettel köszöntök Mindenkit!Titeket akik ellátogattatok i
  de,és természetesen azokat akik nem jártak itt még!
  Kaptam egy levelet megosztom veletek!
  Balogh Béla: A barátság
  Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik,hogy valahol már tlálkoztunk.Mintha régen testvérek lettünk volna.Még inkább,mintha ikrek lettünk volna.S ezért a tralálkozás csak viszontlátás.Amikor pedig az ember barátjától elszakad,tudja hogy ez a távozás csak látszat.
  Valahol együtt marad vele úgy,ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.

  Adtam,magamat aki én vagyok,amit a legjobb tudásom szerint adni tudok szeretetemet.
   
  Istarea és Rózsakvarc kedveli ezt.
 7. Brigi

  Brigi Állandó Tag

  Mosolyt, és mosolyt........
   
 8. Hajnalcsillag

  Hajnalcsillag Állandó Tag

  Kaptam...

  ... egy nagyon kedves barátnőmtől, egy nagyon kedves levelet. Ő az, aki felhívott a hét végén is és erőt adott. Köszönöm!
  Én pedig odaadtam ma az amúgy - számomra - fölösleges helyijárat jegyemet egy hajléktalannak, akit a sofőr jegy hiányában nem engedett fel a buszra.
  További szép napot kívánok mindenkinek! :):)
  Szia Katus!!!!!!:)
   
 9. Tuláliber

  Tuláliber Állandó Tag

  Kaptam két levelet, egy kifli csücskét. Adtam egy üveg kajszilekvárt.
   
 10. marslako

  marslako Állandó Tag

  Remélem ma reményt tudtam adni valakinek, aki nagyon fontos nekem. Igyekeztem neki segíteni.
  Kaptam sok napsütést és mosolyt.
   
 11. marslako

  marslako Állandó Tag

  ....és egy aranyos levelet is :) köszönöm!
   
 12. icsi

  icsi Állandó Tag

  Kaptam egyórás dumcsit a barátnőmtól telefonon,kétórás dumcsit a nagymamámtól élőben.Adtam gyógyszert a fél családnak,és finom kajákat a jelenlévő összes családtagnak . aki nincs itt arra gondolok egyfolytában.
   
 13. lackovar

  lackovar Állandó Tag

  Türelmet kaptam és szeretetet adtam
   
 14. VaZsu

  VaZsu Állandó Tag

  Jó tanácsot egy távol élö barátnömnek,szépszavakat és a segítség örömét.
   
 15. boholino

  boholino Állandó Tag

  Adtam néhàny ötletet...mit kaptam? semmit :) de nem vàrok semmit :D
   
 16. exlexman

  exlexman Kitiltott (BANned)

  Tanulságot kaptam: Rájöttem, ha emberek kezébe hatalom kerül, elő tör a foguk fehérje és azt nem mások épülésére, hanem a másokal szembeni arogáns dühük kifejezésre juttatására használják!

  El fogok gondolkozni azon, hogy hány korábban megsegített embertársam él vissza azza a segítséggel amit tőlem kapott és azokat akik méltatlanok rá, pellengérre állítom, és elveszem tőlük azt aminek birtoklásához hozzásegítettem!

  Elveszem amit adtam: mert amit adtam jogot jelent mások megsegítésére!

  Amit elveszek: Másokon virtuálisan élősködő személyes érdekeiket sem látó emberek, gátlástalan viselkedése!

  ..és lőn a reggel, helyre állt a béke az emberek között! :)
   
 17. boholino

  boholino Állandó Tag

  Fejfàjàst kaptam :) , tegnap este sok vendég volt :-D , de nem miattuk lett , hanem a borocskàtol !
   
 18. Mrs. Julius

  Mrs. Julius Állandó Tag

  Influenzat kaptam a fiamtol.:12:
   
 19. csili

  csili Állandó Tag

  baráti szeretetet és segítséget, nem ezért,de adtam töltött káposztát ebédre, amit szeretettel tettem , és remélem a barátom mind megette
   
 20. hontalan

  hontalan Állandó Tag

  Probálok minden nap jó lenni a többi embertársamhoz, hogy Ök
  is jók lehessenek hozzám.:)
   

Megosztás