Mit olvastál utoljára? II.

ladysla témája a 'Irodalom' fórumban , 2019 November 22.

 1. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kedves Fórumozók!

  A topic a technikai okok miatt lezárt

  Mit olvastál utoljára ?
  folytatása.

  Kellemes fórumozást!
  Ladysla
   
  Utoljára módosítva: 2019 November 22
  Exom, Vampirdama és Beka Holt kedveli ezt.
 2. libinti

  libinti Állandó Tag

  Sziasztok! Lee Child Jack-Reacher krimisorozatának mind a 23 részét elolvastam és el vagyok veszve, mert jelenleg nincs több rész. Nagyon-nagyon jók voltak! (És Tomnak még a halvány emléke sem derengett olvasás közben :) Most itt keresgélek a korábbi ajánlásaitok között, hátha találok valami jót. Úgyhogy írásra fel és írjatok ide, mert van akit érdekel, hogy mit olvastatok utoljára!
   
  Beka Holt kedveli ezt.
 3. Kyry

  Kyry Állandó Tag

  Sziasztok!
  A könyv: Tara Altebrando: A távozás.
  Ismertető: Hat ötéves gyerek nyomtalanul eltűnik. Tizenegy év múlva öten közülük visszatérnek, de egyikük sem emlékszik arra, hogy hol voltak ennyi ideig, ki vitte el őket és miért.Scarlett az egyik az öt közül. Amikor hazatér, alig ismeri meg az anyját, és fogalma sincs róla, ki ő valójában. Lucasra azonban emlékszik, mint ahogy a fiú is rá, de egyikük sem emlékszik Maxra, a hatodik áldozatra. Ő még nem jött vissza. És most mindenki válaszokat akar.
  Véleményem: Maga a történet érdekes, de lehetett volna sokkal igényesebb regényt írni belőle. Olyan kamasz-történet lett, pedig többre-jobbra érdemes. Összességében megéri elolvasni.
   
  Beka Holt kedveli ezt.
 4. ferlin

  ferlin Tag

  Boér T. Albert: Betyárnak áll a világ
  Humoros írás a magyar tájszólás ízeivel.
  Fülszöveg: Az Alföldön, hol még a gémeskútban is pálinka hömpölyög, és betyárok uralják a szikes puszták határát, van egy legendás kis falu. De az a sok csoda és jelenés, amiből minden napra kijut, kibékíthetetlen ellenségeskedést szít a gazdák és napszámosok között. A kapzsi kocsmáros, az itókás plébános, az együgyű csendőr, vagy a falu bolondja, mind részesévé válnak a különleges eseményeknek, kiváltképp Kószó Márton tizenéves kamasz, helyi rosszcsont, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a néphiedelmek valósággá váljanak.
  covers_579002.jpg
   
  bennyx67 és Beka Holt kedveli ezt.
 5. callie

  callie Állandó Tag

  Sziasztok!
  Callie T. Sword:
  Tobozba zárt szívek
  Vanessa Williams egy cumbriai kisvárosban él, az erdő mélyén dolgozik egy kis építészirodában, látszólag békés, egyhangú, idilli és unalmas a munkája és az élete is. Vanessa mindezzel tökéletesen meg is van elégedve. Az egyetlen emberi kapcsolata ezen a félreeső északi vidéken a fiatal és vonzó főnöke, Liam, akinek a szakértelme ámulatba ejti Vanessát. Bár látszólag hidegen hagyják egymást, egy közös üzleti út Skóciában alaposan felforgatja a munkakapcsolatot az építész és irodai asszisztense között.

  Tűlevelek
  Alex Goodwin, a sikeres építészmérnök, karriere csúcsán van, mégis úgy érzi, valami hiányzik az életéből. Egyetemi tanárként a tervezőiroda, a Kendalban fekvő tóparti háza, és a Manchesteri Egyetem között ingázik. Az építészeti nívódíj és számtalan kapcsolat után ébred rá, hogy valójában a szerelemben is lehet nyerni. De vajon ki az igazi nyertes a folyton versenyben lévő Alex oldalán?

  Vérvörös óceán
  Kim de Noir a pályaválasztás időszakában felvételi előkészítőre jár. Bár mindene a rajz, mégsem tudja eldönteni, hogy haladjon a családi vállalkozás biztos keretei közt, az apja által kijelölt úton, vagy lázadjon fel és keresse meg a saját útját. Építészmérnöki vagy képzőművészeti? Miközben a családjától a bizonytalanságban eltávolodik, úgy kerül közelebb egy sráchoz, aki a végső döntésben nagy befolyással bír, és mindent megváltoztat Kim életében ez a váratlan helyről érkező szerelem.

  Tenger a tengerben
  Olívia Somerhalder, a végzős gimnazista, éppen az érettségijére készül. A felkészülés alatt anyja új családjával tölti az időt, és közben megismerkedik a helyi klub egyik lemezlovasával. Eleinte bizonytalan a srác vonzalmában, de ahogy telnek a hetek a srác egyre egyértelműbb zenei üzenetekben fejezi ki, hogy számára ő az igazi. Ahogy a páros egymásra talál, úgy kezdődnek a bonyodalmak Liv életében. Ace múltja, és straight edge-s elvei egyre különösebb helyzetekbe keverik Liv-et. A történet végén Ace mégis hajlandó feladni a „SE" elveit Liv miatt.

  A tengerek az égig érnek
  DJ Ace és Liv Somerhalder története folytatódik.
  Dj Ace, a nemzetközi karriert befutott lemezlovas öt év, és egy hosszú kapcsolat után visszatér szülővárosába. Liv Somerhalder az egyetemi vizsgaidőszak kezdetén a nyárnyitó buliban egy zeneszámot kér. Ace a buli utolsó zárószámaként bejátsza a Last Dance-t. A kérdés csak az: valóban ez lesz az utolsó táncuk?

  Vízgyöngyök
  Szerelem első látásra. Mark pontosan tudja, hogy ez történt vele, amióta gyerekként először megpillantotta az új szomszéd kislányt, Lia Edmondsont. A végzős Mark ezúttal eldönti, összeszedi minden bátorságát, és megszólítja a balettóráról hazafelé igyekvő lányt. Akár egy balettelőadás, elkezdődik a felvonás, de vajon milyen vége lesz kettőjük duettjének?

   
 6. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Exom, Demeterné Nagy Erika és Hekate kedveli ezt.
 7. LolaCica

  LolaCica Tag

  Sziasztok!
  Legutóbb Rejtő Jenőtől olvastam a Vesztegzár a Grand Hotelbent. Hihetetlenül vicces, fordulatos. Tanácsos otthon olvasni (én többször felnyerítettem a buszon olvasás közben).
   
 8. Dóri998

  Dóri998 Állandó Tag

  Sziasztok,
  Legutóbb M. Robinsontól olvastam az El Diablo-t. Nem az én műfajom, de annyira magával ragadott a történet, hogy alig tudtam letenni. Még soha nem olvastam el, ennyire hosszú könyvet ilyen rövid idő alatt.. Csak ajánlani tudom, de kizárólag erős idegzetűeknek, mert eléggé megrázó.
   
 9. Minerisz

  Minerisz Állandó Tag

  DurbeyfieldT2 kedveli ezt.
 10. Exom

  Exom Állandó Tag

  Sziasztok!
  Legutóbb Nalini Singh Egy világ két faj, állandó küzdelem című sorozatának 13. részét (A tél pajzsa) olvastam. Az egyik kedvencem ez a sorozat, mely egy nagyon jól felépített fantasy történet. Élvezhető volt eddig mindegyik része, csak ajánlani tudom őket. Nekem nagyon jó kikapcsolódást nyújt. Az írónőnek van még több könyvsorozata, többek között az Angyali vadász, melyet szintén ajánlok mindenkinek, aki szereti a fantasy könyveket. Köszönet a fordítóknak akik révén élvezhetjük ezeket a könyveket mi is.
   
 11. vacsildi

  vacsildi Állandó Tag

  Sziasztok!

  Andrea Weaver: A jövő krónikája.

  Szerintem zseniális! Izgalmas történet több idősíkon, a rá jellemző humorral fűszerezve, rengeteg "tanítás", és egy elgondolkodtató (és valószínűleg igaz); (nagyon úgy tűnik, hogy igaz); (egyre inkább úgy tűnik, hogy igaz) háttérvilág. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

  "Vajon mi emberek miért nehezítjük meg ennyire egymás sorsát? Miért raboljuk meg egymás szép életét, álmait, nyugalmát? Miért akarunk mások kárán érvényesülni, meggazdagodni, versenyt nyerni? Ki és mi fizeti meg nekünk végül a túlhajtott fáradozást? Érdekli-e a lelket a sikerült verseny, a magas beosztás vagy a sok pénz? Érdekli-e a lelket a megszerzett hatalom? Nem. Őt csak az érdekli, hogy az adott lehetőségekkel hogy bántunk. Az adott körülményekben mennyit adtunk önmagunkból. Mennyi békét és biztonságot sugároztunk másoknak. Mennyi álmot segítettünk megvalósítani. Csak azt nézi, hogy megőriztük-e magunkban az áldást, mellyel útra keltünk. Csak az érdekli, adtunk-e belőle másoknak is..."
   
 12. Truzsi

  Truzsi Őstag Ezüst támogató

  Szervusztok,

  John O'Farrell: A férj, aki elfelejtette a feleségét

  Az este, jobban mondva az éjjel fejeztem be ezt a könyvet. Egy beharangozóban valaki azt írta, hogy romantikus és, hogy hűűű, de nagyon vidám könyv... amiből persze egy szó sem igaz. Cseppet sem vidám a történet, mégha happy end is a vége, bár el kell ismernem: végig pozitív hangulatot áraszt, szóval nem egy könnyű sztori!
  Vaughan, a 40-es középiskolai történelem tanár bolyong a városban és nem emlékszik semmire. Sem arra, hogy ki ő, sem semmi másra; annyi emléke van, hogy gyerekkorában sokat nézte a tv-ben a Mr. és Mrs. showműsort. Ez pedig ugye kevés. Természetes a mentők beszállítják a kórházba, ahol próbálja összerakni magát, vadul kutat emlékek, emléktöredékek után, de semmi eredménye. Gyűrűs ujján még látszik egy karikagyűrű nyoma, tehát házas, de nem emlékszik a feleségére. Egy hét gyötrődés után feltűnik a barátja, aki hazaviszi, mesél neki, próbál benne emlékeket ébreszteni, többek között elmeséli neki, hogy éppen válófélben van a feleségétől, akire nem is emlékszik.
  Olyan ez az amnézia Vaughan számára, mint amikor a számítógépen nyomunk egy nagyresetet, de előtte kivesszük az adatokkal teli merevlemezt és a helyére egy teljesen üreset teszünk. Természetesen Vaughan felveszi a kesztyűt, amit az élet dob elé és újraépíti önmagát; igyekszik egy jobb emberré válni, elsősorban a családja, gyerekei számára és eközben szépen vissza-visszajönnek emlékek, érzések, régi és új gondolatok, sugallatok. Ami nagy pozitívuma a könyvnek, hogy minden azért nem jön vissza, tehát nem megyünk egy nyálas, csöpögős happy endig!

  Akkor jöjjön az értékelés: 10/7.
  Nem tudom megmondani miért, de nem tudott maradéktalanul lekötni, néha vissza kellett mennem több oldalt is, mert nem emlékeztem, mit is olvastam, azonban mindent összevetve még a tűrhető kategóriába sorolom. Maga az alapötlet jó, a második esély, a hogyan fejlődjünk, hogyan váljunk jobb emberré, a "mi a fontos az életben?" kérdést keményen boncolgatja, amit azért nem könnyű megvalósítani, mert talán a saját árnyékunkon a legnehezebb átlépni. Nem mindenkinek adatik meg egy jó kis amnézia...
  Cselekményes, fordulatos írás, bár néhol nekem nem volt logikus a történet szövés: pl: miért Vaughannak kell titokban megkeresnie a válófélben lévő feleségét, miközben a feleség egy szuper jólelkű, melegszívű teremtés, olyan igazi Terézanyatípus, vagy amikor már minden hullám elcsitul a történetben, Vaughan jobb ember lett, stb... miért kell megint vihart kavarni egy felbukkanó hamis emlékkel? Kicsit olyan, mintha oldalszámra fizették volna az írót és még 50 oldalon át kellett húzni, tekerni a történeten, hogy meglegyen a kialkudott oldalszám...
   

  Csatolt fájlok:

 13. VadFelleg

  VadFelleg Állandó Tag

  A napokban fejeztem be Frederick Forsyth: A Róka című könyvét. Annyira izgalmas és érdekes volt, hogy alig tudtam letenni. A cselekményről nem szeretnék írni, hadd legyen meglepetés a leendő olvasók számára is. Viszont nagyon tetszett egy fontos tény, mégpedig az, hogy egy - a "normális" vagy ép emberek megítélése szerint - eltérően viselkedő fiú valójában számítógépes zseni, s képes arra, amire jóval tanultabb elmék sem.
   

Megosztás