Mit olvastál utoljára? II.

S Nagy-Zekmi

Állandó Tag
Állandó Tag
Karády Anna: A füredi lány.
Magyar Outlander! Tetszett a könyv, olvasmányos és érdekes. A cselekmény gördülékeny, vannak meglepő fordulatok. Tetszett, hogy Oroszy Mihály ugyan nagyon pozitív figura, de mégis voltak hibái, több dimenziós személyiségnek ábrázolta a regény. Egyetlen dolgot kifogásoltam benne: a nyelvezetet. Sokkal meggyőzőbb és hitelesebb lenne a könyv, ha a 18-ik században élő szereplők (megközelítőleg) 18-ik századi magyart beszélnének (ezt szembeállítva a narrátor, valamint a főhős, Almássy Anna gondolataival, amelyek 21ik századi magyarul hangoznának igazán jól. Kíváncsi voltam mért jogász foglalkozást választott az írónő a főhőse számára. Várom a folytatást! Ebben a hónapban jelenik meg „A füredi földesúr”
 

Tintamin

Állandó Tag
Állandó Tag
Salamon Pál: A Sorel-ház

Letehetetlen, óriási történet. Pazarul megírt 3-generációs családregény, melyben benne van a magyar történelem, nagyon szívhezszólóan megírva. Utóbbi évek egyik legjobb olvasása volt nekem, kedvencemmé avanzsált, csak ajánlani tudom.
 
Nem is olyan rég pár kötetet elolvastam, John Flanagan: A vadonjáró tanítványa sorozatából.
Tetszett, mert ifjúsági sorozat, de felnőttek is szórakoztató lehet. Egyszerű, de nem alacsonyodik le. Érezni az események súlyát, és a szerethető szereplőkkel együtt ez nagyon jó kombót alkot. Szép kemény fedeles kiadás csak hab a tortán. Tudom ez ne mindenkit érdekel, de olyan jó kézbe venni.
Kezdőknek akikkel meg kell szerettetni az olvasást is egészen jó választás, de egy fantasyvel ismerkedőnek is.
 

FelixJaeger

Állandó Tag
Állandó Tag
C.J. Fayard & Tim Morgan: A Káosz arénája.A legújabb könyv a Cherubion Fantasy Exkluzív sorozatból.A sorozat rajongóinak szerintem kötelező elolvasni. :)
 
Oldal tetejére