Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

 1. mfg92

  mfg92 Állandó Tag

  Darynda Jones- Első sírhant
  Jó volt. Élveztem a humorát, bár néha zavaros volt a cselekményszövés. Azért várom a folytatást.
   
 2. Badariné Pál Tímea

  Badariné Pál Tímea Állandó Tag

  Most olvastam el az ötven árnyalat trilógiát. Nagyon sok negatív kritikát kapott, de mégis mindenki ezt olvassa, hát gondoltam elolvasom. Olvasás közbeni benyomásaim hullámzóak voltak, a 2. könyv tetszett a legjobban. Nekem a szex csak másodlagos volt, mondhatnám túl sok, de ami mögötte volt az fogott meg igazán. Képesek vagyunk megváltozni, vagy más lenni valakiért aki fontos nekünk?
   
  ditti28 és sivecste kedveli ezt.
 3. worker

  worker Állandó Tag

  Bán Mór: Hunyadi- A Holló háborúja
   
  raszta6921, dominipater és tovizsuzsi kedveli ezt.
 4. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Patricia Briggs: Bone Crossed (Mercy Thompson 4.)
  Az előző résznél azt gondoltam, ezt nem lehet tovább fokozni, de P.B.-nek sikerült. A sok izgalom, pergő cselekmény mellett azért is tetszett annyira, mert minden egyes szereplő egy kidolgozott karakter, nem egyforma klisékkel operál.
   
 5. Takácsné Gyöngyi

  Takácsné Gyöngyi Állandó Tag

  Julia Quinn maratont tartok :)
   
  Borzosland, NAGY PIROSKA és elina99 kedveli ezt.
 6. tovizsuzsi

  tovizsuzsi Állandó Tag

  Én is letöltöttem, de még nem olvastam. Mi a véleményed róla?
   
  worker kedveli ezt.
 7. Takácsné Gyöngyi

  Takácsné Gyöngyi Állandó Tag

  Ma teljesen összezavarodtam... Gondoltam elolvasom Redmerski, J. A.: A soha határa c könyvét, nézegetem a borítót, áh mondom én ezt már olvastam, de rá kellett jönnöm, hogy nem is, csak a borító egy az egyben megegyezik Rebecca Hamilton: Az Öröklétű borítójával. Jobban oda kéne hogy figyeljenek a kiadók. Engem megzavart. :\
   
 8. Batyubácsi11

  Batyubácsi11 Állandó Tag

  Chruchill: II.Világháború
   
  raszta6921 kedveli ezt.
 9. Ildikó|Sunshine

  Ildikó|Sunshine Állandó Tag

  Szívből ajánlom :)
  Békés Pál: Csikagó
  Illetve Sorsfordító szerelem Garbo Kiadó Antológia
   
 10. worker

  worker Állandó Tag

  Nagyon tetszett. különösen az a vonulata ami az összes előző kötetben is megfogott, hogy Hunyadi is esendő ember. Hoz jó és rossz döntéseket ami sok ember életébe kerül saját oldalán is. Nagyon tetszik Bán Mór elmesélő stílusa, hogy az egészet elmondatja a "szép öregemberrel" (érdekes, hogy amikor a könyveket olvasom és arról van szó, hogy megfilmesítik, a szép öregember szerepébe nekem mindig Bitskey Tibor ugrik be, róla hitelesen el tudnám képzelni azt a szerepet). Így szabadabban tud hiteles kordokumentumokat leírni, hiszen valamelyik előző könyvben éppen Dénes rótta fel az öregnek, hogy kicsit kicifrázza az elmondottakat. De a véleményem lényegét talán a következő sorok inkább tükrözik. Az első 5 kötetet letöltöttem a netről és úgy olvastam. Közben 2012-ben a Fülesben Fazekas Attilától képregényként is megjelent az első kötet. Majd az év végén színes képregény formában is kiadták. Annyira megfogott az egész sorozat hangulata, hogy megvettem rendes könyvben mind a 6 kötetet és a képregényt is. A Holló háborúját könyvként olvastam, mert nem találtam linket, ahonnan letölthettem volna. Azért áldoztam rá pénzt mert szerintem a sok megjelenő könyv közül ez a sorozat megérdemelné, hogy ott legyen mindenki könyvespolcán. Azért írtam hogy rááldoztam, mert nem a könyvet drágállom, hanem sajnos a mi keresetünk annyi amennyi, és ehhez képest drága szinte minden könyv. De nem akarok politizálni, csak ez úgy kikívánkozott belőlem. Összeségében nagyon tetszett, várom a következő részeket. A tartalomról azért is nem írtam semmi lényegeset, mert a poént nem akartam lelőni, vagy ahogy mostanában fogalmazzák a neten egyes helyeken, "spojlerezni tilos" (ezt a kifejezést csak nem rég tudtam meg mit jelent). Számomra ebben a sorozatban Bán Mór nem tudna írni olyan regényt, amiről rossz véleményem lenne. Tudom ez elfogultság, de így érzem.
   
  tovizsuzsi kedveli ezt.
 11. worker

  worker Állandó Tag

  Sebő Ödön - A halálra ítélt zászlóalj
   
 12. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Patricia Briggs: Silver Borne (Mercy Thompson 4.)
  Nagyon jó volt. Ha lenne folytatása, azonnal nekiállnék. És olyan magasra tette a léce, hogy igen körültekintően kell kiválasztanom a következő olvasmányomat.
   
 13. tejszinhab

  tejszinhab Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én utoljára magyar szerzőtől olvastam. Elsőkönyves író, és nagyon tetszett a történet!
  Cserna Olga: Árnykrónikák, Véráldozat I
  Titokzatos gyilkosságok történnek, melyek nem csak az emberek világát bolygatják fel. A természetfeletti lények is elkezdenek vizsgálódni az ügyben, melynek szálai lassan az emberi nyomozást vezeto nönél futnak össze. A siker érdekében a szabályokat tisztelö, az Árnyvilágtól teljesen elzárkózó Sophie St. Jamesnek és az árnyvilági örzö, édesség - s irányításmániás Lia Valeriusnak együtt kell müködnie. Sophie-t nehéz feladat elé állítja az Árnyvilág és a pökhendi örzö kétes módszereinek elfogadása, Lia pedig hosszabb kényszerpihenö után bizonyítani akarja alkalmasságát. Vajon mire kell az áldozatok lecsapolt vére? És ki az utolsó áldozat? Kiderül a humorral, romantikával és izgalmas nyomozással átszött történetböl.
   
 14. Batyubácsi11

  Batyubácsi11 Állandó Tag

  Havas Henrik: Kurvaélet
   
  bagameri67 kedveli ezt.
 15. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Patricia Briggs: River Marked (Mercy Thompson 5.)
  A sorozat eddig megjelent utolsó része. Kicsit laposabb volt, mint az előzőek, de remélem, P.B. összeszedi magát és a következő rész újra olyan izgalmas, fordulatos, pörgős lesz majd, mint az első 4 volt.
   
 16. kakamatyi78

  kakamatyi78 Új tag

  Neil Gaiman: American Gods
  Zsenialis. Ajanlom a figyelmetekbe.
   
 17. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Amanda Quick: A szerető
  Kis romantikára vágytam, megkaptam. Mondjuk hajszálra más történettel, enyhe változtatásokkal olvastam már ilyesmit (kora XIX. század, arisztokrata pasi és kissé alacsonyabb származású nő együtt nyomoz egy zsaroló után, és naná hogy egymásba szeretnek, a nő még szűz, házasság - happy end), de mot pont ez kellett.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Január 11
  Borzosland kedveli ezt.
 18. Grace1999

  Grace1999 Tag

  Stephenie Meyer-Breaking Dawn :)
   
 19. Mytia

  Mytia Állandó Tag

  Elizabeth Hoyt - Szenvedély. De az összes művét szeretem élen a Hollóherceggel és a Bűnös csábítással. Manapság, amikor mindent elárasztanak a kritikán aluli populáris romantikus, vámpíros és szexregények, még nagyobb szükség lenne ilyen írókra. Imádom, hogy a karakterek (még az állatfigurák is) esendők, emberiek, tökéletlenek, imádnivalók. Semmi erőlködés. Elhiszem, hogy ez akár az életben is megtörténhetne, mint a mesékben :D
   
  BUBUKA78, tovizsuzsi és Godzi75 kedveli ezt.
 20. ditti28

  ditti28 Állandó Tag

  A Gyönyörű idegent. Háááát nem mondanám hogy el vagyok ragadtatva tőle!
   

Megosztás