Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Mimme

  Mimme Állandó Tag

  Én most olvastam ki egy szuper könyvet Doris Lessingtől a Megint a szerelem című könyvet. Ajánlom bárkinek, aki szereti a szépirodalmat, a sok ponyva után egy kis művelődés sosem árthat! Az írónő 88 évesen irodalmi Nobel-díjat kapott, érdemes tehát olvasni tőle. :)
   
 2. ikon77

  ikon77 Állandó Tag

  HANKISS ELEMÉR: Az emberi kaland
  Nem regény, szociológiai írás. Segít helyrerakni a dolgokat az életben, ha túl sok a miért.
  Ajánlom mindenkinek.
   
 3. stolee

  stolee Állandó Tag

  Nicholas Sparks: Az utolsó dal

  17 éves Veronica 'Ronnie' Miller (Miley Cyrus) élete fenekestül felfordult, amikor szülei elváltak, és az apja, Steve (Greg Kinnear) New York-ból a georgia-i Tybee Island-re költözött. Három évvel később még mindig munkál benne a düh, és teljesen elidegenedett a szüleitől, különösen az apjától... egészen addig, amíg az anyja úgy nem dönt, hogy mindannyiuk érdekét az szolgálná a legjobban, ha Ronnie eltöltene egy nyarat Tybee Island-en Steve-vel.

  Ronnie egykori zongorista és zenetanár apja csendes életet él a tengerparti kisvárosban, elmerülve egy munkában, amely a helyi templom központi műalkotása lenne. Ronnie és Steve találkozásából egy felejthetetlen történet bontakozik ki a szeretetről és annak számtalan megnyilvánulásáról - az első szerelem, a szülők és gyerekeik közti szeretet -, amely igazolja, hogy a mélyen átélt kapcsolatok hogyan tehetik tönkre szívünk érzéseit... és hogyan képesek meggyógyítani azt.
   
  Orchidea 22 és drAnd kedveli ezt.
 4. zoltot

  zoltot Állandó Tag

  Méltósággal megszületni és szülni

  [​IMG]

  Elhagytam hát a klinikát, mert nyughatatlan szívem arra csábított, hogy újabb, hatékonyabb, a modernnek nevezett orvostudomány által nem használt módszereket kutassak fel és tegyek közkinccsé.

  Jártam tovább a magam választotta úton és egyszer a kezembe került Leboyer doktor két könyve, A gyöngéd születés és a Szülés gyöngéden.
  A könyvek olvasása által okozott élmény felelevenítette bennem Lampé Professzor Úr hajdani kezdeményezését – találjunk jobb, emberibb utakat, módszereket a szülészet számára.

  Úgy érzem, tartozásom van az Emberek felé, amelyet csak azzal tudok leróni, ha felhívom az Ön figyelmét arra, hogy

  Így is lehetne!

  Arra, hogy igenis létezik jobb lehetőség, ami nem más, mint:

  Méltósággal megszületni és szülni.
   
 5. Dolcezza

  Dolcezza Állandó Tag

  [​IMG]

  Sziasztok!

  Sherrilyn Kenyon Éjféli vad című könyvét két napja fejeztem be. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
  Nekem személyszerint nagyon tetszett.
  Kyrianosz története nagyon megérintett.Az a személy támadta hátba akiért mindent feladott, hátat fordított szüleinek és hercegi címének. Végül miatta feszítették keresztre. Ezt követően a bosszú miatt vált sötét vadásszá ám a bosszút nem tudja végrehajtani a szeretett nőn. Majd úgy néz ki a történet vége felé a sors megismétli önmagát. Ám szerencsére itt is happy end a vége :D
   
 6. Dolcezza

  Dolcezza Állandó Tag

  [​IMG]

  Aveline az apja párbaj kihívása miatt megy el Lucien DuFeronhoz. Lucien nagyobb összeget nyert a lány apjától,de a férfi csalással vádolta DuFeront. 3 éjszaka fejében Lucien elengedi Aveline apja adósságát és eltekint a párbajtól is. A 3 éjszaka leteltével a fiatalok útjai elválnak. Ám mindegyik érzi, hogy többek voltak egymás számára puszta testi kapcsolatnál. Luciennek 5 hosszú évre nyoma veszik. Eltűnése után visszatér Londonba és nem hajtj más csak a bosszú az ellen az ember után aki miatt a földi pokolba került. Lucien szerint csakis egyetlen ember lehet sorsáért felelős mégpedig Aveline apja. EL is megy a lány házához és ott váratlan meglepetés éri. Kiderül hogy van egy lánya és hogy a férfi akinek bosszút esküdött élő halott. Hogy mihez kezd ezek után a két fiatal és hogy ki is áll valójában Lucien elrablása mögött azt nem árulom el, maradjon meg a könyv elolvasásának örömének.
  Nagyon tetszett, csak ajánlani tudom!!!
   
  Orchidea 22 kedveli ezt.
 7. Devon89

  Devon89 Új tag

  Danielle Steel -Megváló szerelem
  Röviden:Egy gazdag csajsziról szól,kinek szülei hamar meghaltak,s az összes pénze rámaradt. Ugye a felső tízezerből való,így hát nyomasztja rangjának súlya,és egyáltalán nem szereti ezt a csillogó életet,azt,hogy egyszerűen nem hagyják élni a hülye elit kötelességek miatt.Csakhogy megérkezik egy férfi az életébe,aki gyökeestől kirángatja onnan :D

  [​IMG]
   
 8. BandR

  BandR Állandó Tag

  könyv

  Nora Roberts: Őszinte hazugságok
  Úgy hírdetik, hogy "Egy könyv, amit nem lehet letenni".
  Van benne igazság.

  Röviden a tartalma:
  Eve Benedict a mozi utolsó istennője. A füstös hangú szexszimbólum két Oscar-díj tulajdonosa, négyszer ment férjhez, és számtalan szeretője volt. Nincs olyan titok, olyan botrány, amiről ő ne tudna. Eve elhatározza, hogy kiadja memoárjait, méghozzá kegyetlen őszinteséggel. Maga választja ki életrajzíróját, Julia Summerst, hogy elmesélje neki élete történetét. Julia, akinek ehhez fel kell cserélnie nyugodt connecticuti életét a Beverly Hills-i pompára, utálja a rivaldafényt, de szereti a munkáját és otthonát, ahol egyedül él tízéves kisfiával. Ezt a lehetőséget, amilyen csak egyszer adódik az életben, hogyan utasíthatná vissza? Eve nevelt fia, Paul Winthrop azonban ellenzi az életrajz kiadását, egyszersmind kihívásnak tekinti Julia meghódítását. Julia megtapasztalja, meddig képesek Eve ellenségei elmenni, hogy megakadályozzák a könyv megjelenését, és közben a nő legféltettebb sötét titkát is meg kell ismernie. Ez a titok alapjaiban változtatja meg Julia életét – mely kis híján brutális véget ér.

  NEKEM TETSZETT!!!!
   
  oregsoma kedveli ezt.
 9. esther000

  esther000 Állandó Tag

  Még nem olvastam el, csak majdnem :) de nagyon jó! Már százszor megmondtam! - ez a címe! Ajánlom, ha fel akarsz készülni időben a gyerekvállalásra és a gyerekek okos játszmáira! :)
   
 10. zoltot

  zoltot Állandó Tag

  Hans-Ulrich Grimm - A leves hazudik

  [​IMG]

  Vajon mi a közös a csokoládéban, a kutyaeledelben és a szájvízben? Mi az, ami a műsajtban éppúgy benne van, mint a perecben és a fogkrémben? Egy jó adag kémia adalékanyagokkal fűszerezve: szinte nincs termék asztalainkon és tányérjainkban a modern élelmiszer-feldolgozás közreműködése nélkül.
  Madártollból bonbon vagy péksütemény készíthető, zöldborsóból marcipán, baktériumokból kávétejszín vagy krémsajt - az aromák segítségével minden ehetővé válik. Szervezetünk azonban abból él, amit elfogyaszt. Az ételek az ember számára bizonyos szempontból olyanok, mint a benzin az autó számára. Senki sem merné megkockáztatni a kísérletet, hogy autójába beletöltsön valamit, aminek ugyan benzinszaga van, de valójában víz benzinaromával. Még akkor sem, ha ez természetazonos benzinaroma.
  Ételeink szép új világában a címzett valahol lemaradt. Ha ételeink csak olyanok mintha, olyan az ízük, mintha, és olyan az illatuk, mintha, akkor szervezetünk is csak úgy fog működni, mintha...
  Hans-Ulrich Grimm könyve már szinte legendás beszámoló napjaink élelmiszeriparának milliárdos üzletéről.
  Mindegy, hogy kenyér, virsli vagy csecsemőeledel, érzékeinket manipulálják és átprogramozzák - a műételek szintjére. A botrány folyamatos, a kockázatokat senki sem ismeri.
  A könyv aktualizált kiadása számos új adattal szolgál, bemutatja az ámítás szinte hihetetlen trükkjeit, és a mindinkább globálissá váló élelmiszeripar működését. Életünk egyik legfontosabb szegmenséről nyújt olyan információkat, melyeket különben csak a bennfentesek ismernek.
   
 11. 1pinguka

  1pinguka Állandó Tag

  Frank McCourt - Angela's Ashes ( Angyal a lepcson )

  Frank McCourt könyve "kötelező" olvasmány. Sajat eletet mutatja be, gyerek koratol kezdve. Ír katolikus gyerekkent nott fel, ami mar sejteti hanyatatott sorsat, de mégis humorral, szeretettel, életkedvvel tud írni róla! Szamomra feledhetetlen elmeny volt a konyv.
   
 12. edidzsoszi

  edidzsoszi Állandó Tag

  Én egy kissé könnyedebb könyvet olvastam utoljára, Kerstin Gier- Halálom után felbontandó
  Ez egy fiatal nőről szól, aki öngyilkosságra készül (tudom, mi ebben a könnyed), de a véletlenek úgy hozzák, hogy nem sikerül neki... Humoros könyv egy német írónőtől...
   
 13. Farkie

  Farkie Állandó Tag

  Én most éppen (az egyetemi vizsgaidőszak közepén, de pihentetésképpen) a Mítoszok, legendák, tévhitek a 20. századi magyar történelemrõl c. Romsics Ignác szerkesztette kötetet olvasom és ajánlani tudom mindenkinek, függetlenül attól, hogy mi a magán (esetleg politikai) véleménye a tárgyalt történelmi kérdésekről, mert egy helyesebb megvilágításba helyezi a történelemírás kérdését és vele a történelemfelfogás jellemzőit is.
   
 14. luna75

  luna75 Állandó Tag

  Általában a jól megírt könyveket hamar kiolvasom: észre sem veszem az idő múlását (hacsak meg nem zavarnak). Vavyan Fable: Csontfuvola c. könyvével viszont nincs így. Már több regénye óta nincsenek különbségek a karakterjei között, összeollózza már megírt részekből (esetleg korábbi könyveiből) a fejezeteket, számomra logikátlanul történnek dolgok (az egyik pillanatban még agyrázkódása van a szereplőnek, a következőben már vágtat a lován) - egyáltalán nem hihető. A szavakat külön értelmezni kell, mert bár leleményesen találja ki az írónő, (nekem) gondolkodnom kell, mit is akar jelenteni az a szó v. kifejezés, és emiatt folyton kizökkenek a sztoriból. Este, ha nekikezdek, hamar leteszem, mert belefáradok, de aztán igazán jól alszom :).
   
 15. Shanara

  Shanara Állandó Tag

  Dennis Lehane: Megszentelt életek
  Ez a könyv a Kenzie-Gennaro sorozat harmadik kötete. Az előzőekhez méltón ez is egy piszok jó krimi. Titkokkal, összeseküvésekkel és jó nagy csattanókkal a végén.
  Krimi rajongóknak kötelező. Ahogy Lehane többi könyve is.

  A krimi után gyors stílusváltást vittem véghez és jött Jeanienne Frost-tól a Karó és sírhant.
  Vámpíros? Igen. Csak romantika és szex? Van benne, az igaz, de cselekmény is van a könyvben. Ez a lényeg. A történet röpül előre, kellő mennyiségű és jó humor, akció és összeesküvés. Jól kitalált és szerethető figurák.
  Tetszik! A következő kötetre is vevő vagyok!
  Most pedig amellett, hogy elkezdtem "bütykölni" a Viktoriánus vámpír harmadik részét, még szétnézek a polcomon valami olvasnivaló után. Lehet, hogy megint stílusváltás lesz?

  Mégsem történt stílusváltás, mert közben megérkezett Laurell K. Hamilton: Fekete vér című könyve. Ez az Anita Blake vámpírvadász 15. magyarul megjelent kötete.
  Bevallom az előző pár kötetből kiindulva egy kicsit félve kezdtem bele a könyvbe. Félve is rendeltem meg, de azért csak belevágtam a rendelésbe és az olvasásba is.
  Pozitívum: javult a könyvben a szex, a lelkizés és az akció aránya. A szex kárára (amit egyáltalán nem bántam), valamint az akció javára. Így élvezhetőbbnek, olvashatóbbnak találtam a könyvet, mint az előző 2-3-4 kötetet. Bár az ismét megfogalmazódott bennem, hogy hogyan lehet még Anita képességeit tovább fokozni. Hány képességnek, illetve még további férfinak akar megfelelni?
  Ettől függetlenül a vámpíros történetek rajongóinak olvasásra ajánlom a könyvet.
   
 16. Eventyr

  Eventyr Állandó Tag

  Holly Hill - Luxusnyalánkság

  Érdekes volt, pláne azt a háttérinfót tekintve, hogy a szerző állítólag saját tapasztalataiból merítette a sztorit.

  "Te meddig mennél el? Holly Hill jómódú barátja kérésére hagyta ott a munkáját, a szakítás után azonban nehéz helyzetbe került. Miután hat hétig szenvedett pizsamában a szerelmi csalódás miatt, egy barátja azt tanácsolta neki, legyen nyitottabb a karrierválasztás tekintetében. Holly ekkor hirdetést adott fel az interneten, amelyben őt kitartó szeretőt keresett. Elsöprő mennyiségű válaszlevelet kapott különböző férfiaktól, akik közül a legtöbben nős emberek voltak, de a feleségüknek már elment a kedve a szextől. Holly számtalan férvivel találkozott, mire kiválasztotta számára megfelelő partnert. Szinte napi gyakorisággal jegyezte fel különleges élményeit nem csak a férfiakról, hanem arról is, amit megtudott a házasság intézményéről, a férfiak vágyairól. A feladott hirdetés: „Vonzó, diplomás, intelligens, jólöltözött, 35 éves nő szeretőt keres. Darlinghurtsben lakom egy légkondicionált, kikötői panorámás lakásban. A lakásomhoz nagyon diszkrét, biztonságos, fedett parkoló is tartozik, de van megbízható autóm, és hajlandó vagyok a környező településekre is eljárni. Kizárólagosságra törekszem, ezért (elméletileg) a nap 24 órájában rendelkezésre állok majd. Egyedülálló vagyok, gyerekeim nincsenek. Nagyszerű szakács vagyok, és kérésre ínyenc fogásokat tudok készíteni. Szívesen töltöm fel a hűtőt kedvenc ételeiddel és italaiddal (nincs is jobb annál, mint elkényeztetni valakit és megvalósítani az álmait). Pszichológus végzettségem van, ezért remek hallgatóság vagyok, és nagyon élvezem a tartalmas beszélgetéseket. Társasági lény, gyönyörű, szellemes és szórakoztató partner vagyok szinte minden helyzetben. IMÁDOM a szexet, és kevés olyasmi van, amit nem élvezek. Ráadásul remekül masszírozok! A fentiekért cserébe bőkezű heti zsebpénzt kérek.” A Sugarbabe-ben email-váltásairól és találkozóiról számol be, valamint mesél az öt férfiról, akiket végül kiválasztott (nem párhuzamosan!). A könyv egyszerre vicces, tanulságos, provokatív és gondolatébresztő."

  Valamelyik e-bookos topikban találtam rá, ezúton is köszönet érte.
   
 17. Shawn 84

  Shawn 84 Állandó Tag

  Én épp Elmore Leonard Glanc című könyvét olvasom.

  Ő magyarországon nem annyira ismert krimiíró de ha azt mondom hogy az ő könyveiből készült a Jackie Brown, a Szóljatok a köpcösnek, a Stikli vagy a Csak lazán! című film akkor már biztosan mindenkinek ismerősebb.
  Ez a könyv sem marad el az imént felsorolt filmek eredetijeitől.
   
 18. zaluro

  zaluro Új tag

  Nora Roberts: Örvénylés-Ég és föld között-Szemben a tűzzel
  3 boszorkány leszármazottjától szól,és mindegyik részben egyikükről van szó.
  Az elsőben Nellnek bátornak kell lennie,mert nem elég,hogy elszökött az őt bántalmazó férje elől, de fel kell fedeznie a benne rejlő erőt is. A végén a férje rátalál a Három nővér szigetén, ahol addigra Nell már szerelembe esett a helyi seriffbe.
  Olvasás közben elénk tárul a sziget múltjának egy kis része, Levegő és a Nell életének közös pontjai.
  A második kötetben Ripleynek kell elfogadni az erejét, legyőznie a démonait, és együtt dolgoznia Mac-kel, és két nővérével.
  A harmadik kötet szerintem a megbocsátásról szól. Mianak el kell fogadnia,hogy gyerekkori szerelme 10 év után visszatért a szigetre.Újra fel kell fedeznie,hogy bízhat a férfiban, és ezúttal nem hagyja el.
  Három szóval tudom jellemezni a trilógiát, ami szerintem a legjobban jellemzi őket:bátorság-elfogadás-megbocsátás.
  Romantikus regények, egy kis boszorkánysággal.
   
  Orchidea 22 kedveli ezt.
 19. Shawn 84

  Shawn 84 Állandó Tag


  Egy ilyen könyvem nekem is van. Az egész 500 oldal körül van. Az egyik könyv benne a Da Vinci kód. Az magában 700 oldalas könyv. Még nem olvastam ezt a kötetet de az eredetit igen. Nem túl zavaró, hogy a történek kb. harmada van a köteteben? A másik kérdésem pedig hogy megfelelően érthetőek e ezek a történetek ennek ellenére is.
   
 20. Szasza91

  Szasza91 Állandó Tag

  A Twilight Saga szériáját olvastam végig angol nyelven.Egyrészt nagyon jó nyelvgyakorlás volt számomra,másrészt kiváncsi voltam a történetre ami sajnos magyarul még csak a 3as kötet fordításánal tart.
  Inkább ifi regény,de aki szereti a vámpírsztorikat és a klasszikusokat(Rómeó és Júlia,Üvöltő szelek),az is tudja élvezni.
  A főszereplő Bella ,a hétköznapi tinédzserlány,aki a napsütötte Arizonából a mindig ködös és esős Forskba költözik.Megismerkedik Edwarddal,a tökéletes fiúval.Azonban nem sokkal később kiderül,hogy a kiválasztottja mégsem olyan tökéletes,hisz a fiú és népes családja egy vámpírklán tagjai.Mindeközben a városban furcsa gyilkosságok történnek...
   
  masni1 kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás