Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

 1. Eva741102

  Eva741102 Állandó Tag

  Amin Maalouf : A keresztes háboruk arab szemmel
  Számomra letehetetlen könyv volt. Rendkívüli gyűjtőmunka van mögötte - szinte hétről - hétre követi a közel 2 évszázad eseményeit.
   
 2. Libretom

  Libretom Állandó Tag

  Jó szívvel ajánlom mindenkinek Lian Hearn, Otoriak története című fantasy sorozatát, melynek kötetei:
  - A fülemülepadló,
  - Fűpárna,
  - Ragyog a hold,
  - Rikolt a kócsag,
  - Az ég hálója tágas.
  Az író a japán szokások, érzelemvilág, művészi és vallási motívumok felhasználásával írta meg fantasy regényét, melyhez komoly előtanulmányokat folytatott. A könyvben tehát keveredik a valóság és a fantázia világa. Nyelvezete egyszerű, világos, sallangoktól mentes, egyben képszerű. Története egy képzeletbeli távol keleti birodalomban dúló hatalmi harcokról szól, mely fiktív, de akár a régi Japánban is játszódhatna. A regény főhőse Otori Takeo, aki különleges tulajdonságokkal rendelkezik, mint pl. az időleges láthatatlanná válás lehetősége, és a tűéles hallás, altató erejű pillantás. A főszereplő élettörténetét olvashatjuk ebben a nagyon izgalmas, lebilincselő olvasmányban.
   
 3. Eva741102

  Eva741102 Állandó Tag

  Hasonlatos lehet "Aposztolosz Doxiadisz Petrosz bácsi és a Goldbach-sejtés" könyvéhez. Nagyon jó könyv [​IMG]
  "Az életben elért sikereket a magad által kitűzött célokhoz kell mérni"
   
  AndreaBeszedes kedveli ezt.
 4. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Jessica Park: Szeretni bolondulásig
  Nagyon jó könyv...a nyelvezete, a szócsaták nagyon jók...bár, voltak helyek, ahol csak néztem ki a fejemből, hogy most akkor miről is van szó? :D a történet magával ragad, és bár tudod, hogy mi is a valóság, te is, mint Julie, tagadod a végsőkig...nem tudtam letenni, amíg ki nem olvastam...ajánlom figyelmetekbe...
   
  ilder kedveli ezt.
 5. ficere1976

  ficere1976 Állandó Tag

  Emile Zola:A hölgyek öröme.
  Tetszett a film,és kíváncsi voltam a regényre is.Nekem egy kicsit túl részletesen leírja a kereskedelem világát.
   
  raszta6921 kedveli ezt.
 6. AndreaBeszedes

  AndreaBeszedes Állandó Tag

  Letölthető valahonnan? Előre is köszönöm
   
 7. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Colleen Hoover: Reménytelen
  Nekem tetszett a könyv...ez eleje laza, könnyed...viszont ledöbbentett, elborzasztott az utolsó fejezetek mondandója...és az egy kicsit fura, hogy miután lelövik a pasast, nincs miatta összeomlás, hogy hű mit tettünk, meg ilyenek...
   
 8. Kristin Rita

  Kristin Rita Állandó Tag

  Exkluzív szerelem
  Johanna Adorján
  Együtt éltünk. Együtt megyünk.
  Két ember, akik együtt öregedtek meg, elhatározza, hogy öngyilkos lesz. A férj halálos beteg, felesége képtelen nélküle élni. 1991 őszén, egy októberi vasárnapon véghez is viszik tervüket. Kutyájukat egy ismerősre bízzák, lakásukat szépen kitakarítják, becsomagolják a karácsonyi ajándékokat, mindent elrendeznek. Kéz a kézben megy Vera és István a halálba, végső megpecsételéseként egy különleges szerelemnek, mely az egész világot kizárta, a gyermekeiket is beleértve. Johanna Adorján, az unoka a történtek után 18 évvel tapintatosan és mélységes szeretettel próbálja rekonstruálni nagyszüleinek utolsó napját. S miközben így tesz, felidézi a magyar származású zsidó házaspár viszontagságokkal teli életét, az üldöztetések, a kommunista évek, 1956 sorsfordító eseményeit, majd emigrációjukat Dániába, ahol új életet kezdhettek. A mozaikszerűen kirajzolódó családtörténet arra is lehetőséget ad az írónőnek, hogy felkutassa saját gyökereit közelebb kerüljön magyar és zsidó származásához.
   
  Libretom kedveli ezt.
 9. notaspista

  notaspista Állandó Tag

  VASS ALBERT-KARD ES KASZA cimu konyvet ajanlom forum tarsaimnak.A kommunista rendszer eltiltotta tolunk konyveit Erdelyben,de megtalaltam ezelott 1 evvel ,beleolvastam es meg is vettem.OLYAN szepen megszemelyesiti a termeszetet,egybeolvad vele,gyonyoru atelt torteneteket mesel gyerekkorarol .Szerintem ez a legszebb leiras Erdely mezosegi es tohati reszeirol.Ez egy eletmu. jo olvasast szabadidoben!
   
 10. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  M.C. Beaton: Death of a Hussy (Hamish Macbeth 5.)
  Az első 4 rész nem nyűgözött le, de ez nem volt rossz. Pörgősebb, mint az eddigiek és a gyilkosra sem volt ötletem. Illetve volt csak jól mellélőttem. :D
   
 11. Osvalderzsi

  Osvalderzsi Állandó Tag

  Szia Biomon, Jodi Picoult néhány könyvét már olvastam, nagyon megkedveltem az írásait. Hallottam a Vezeklésről is..., Örülnék és megköszönném, ha el tudnád küldeni valamilyen E-book formátumban. Lehetséges? Szép napot! Osvalderzsi
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 12. Osvalderzsi

  Osvalderzsi Állandó Tag

  Néhány könyvét már olvastam. Fel tudnád tölteni a Vezeklést? Nagyon szeretném elolvasni. Előre is köszönöm: Osvalderzsi
   
  Winnetou71 kedveli ezt.
 13. NAGY PIROSKA

  NAGY PIROSKA Állandó Tag

  Susan Elizabeth Phillips "maratont" tartok.
  Chicago Stars sorozatot már elolvastam, nehezen letehető könyvek, kedvencem az első lett, gondolom ezért döntöttem a maraton mellet.
  Számomra ismeretlen volt az írónő, köszönöm, hogy általatok rátaláltam a történeteire.
  :dr_24::hurra:
   
  Winnetou71, ditti28 és napsugár7127 kedveli ezt.
 14. zsuzana

  zsuzana Állandó Tag

  Bár előbb olvastam volna a kommented. Ha még egy sort el kell belőle olvasnom agysorvadáson megyek keresztül. Még csak az elején tartok, de ha még egyszer meglátom a szeretlek szót felfordul a gyomrom. Én sem tudom ezt a könyvet ajánlani. Ha valaki mindenképpen erotikus könyvet szeretne, keressen mást. Ennél a könyvnél vannak sokkal jobbak is.
   
  Christierna123, nanan és Mártuszka kedveli ezt.
 15. zsuzana

  zsuzana Állandó Tag

  Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa Én speciel szeretem az írónő halhatatlanok alkonyat után sorozatát, így most sem csalódtam benne. Attól pedig még jobban tetszett, hogy pár fejezet erejéig Lothaire oldaláról látjuk a dolgokat. Amióta csak felbukkant jó pár résszel ezelőtt, azt várom mikor jön az ő könyve. Remélem nem kell éveket várni rá.
   
 16. lona1224

  lona1224 Állandó Tag

  Szia! Sajnos nem tudom neked feltölteni mert én mindet könyv alakban olvastam.Még nem barátkoztam az ekönyvvel imádom a a friss nyomdai papír illatát. Üdv.
   
 17. hideki77

  hideki77 Állandó Tag

  A Belgariad ciklust David Eddingstől - klasszikus heroikus high fantasy. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit nem kötnek le a manapság népszerű szuperralisztikus "belezős" fantasyk.
   
 18. hideki77

  hideki77 Állandó Tag

  Eleinte nekem is nagyon bejött, de onnantól, hogy fiatalok baromi táposak lettek, már nem tetszett... :(
   
 19. Cseke Nikolett

  Cseke Nikolett Állandó Tag

  Sziasztok!!
  Ajánlani tudom mindenkinek a figyelmébe Jennifer Crusie - Fogadj rám c. könyvet nekem nagyon tetszett :D
  Remélem nektek is teszeni fog :)

  A 33 éves Minerva Dobbst két hónap után kíméletlenül lapátra teszi a barátja, mert a lány nem hajlandó lefeküdni vele. Min dúl-fúl, leginkább azért, mert így húga három hét múlva tartandó esküvőjére kísérő nélkül marad. Így aztán kapóra jön, amikor véletlenül fültanúja lesz, amint ex-pasija fogadást köt egy üzlettársával, hogy az nem tudja Mint ágyba vinni egy hónap alatt. Az illető Calvin Morrisey, aki a nőfaló macsók közül is kitűnik, és mindig nyerésre játszik, ha a női szívek meghódítása a tét.

  Min hagyja magát felszedni. Hátsó szándék vezérli: ha egy hónapon át az orránál fogva tudja vezetni Calvint, a férfi elveszíti a fogadást, neki viszont lesz kivel mennie húga küszöbön álló lagzijára. Ám az első randi végére lemond a tervről. Amikor elköszönnek egymástól, mindketten remélik, a búcsú örökre szól. Csakhogy a sors más terveket szövöget számukra: Min és Cal képtelenek távol tartani magukat egymástól. Közben előkerül Min féltékeny ex-pasija, Cal elszánt ex-nője, és megjelennek a segítőkész barátok, akik persze mindenbe beleütik az orrukat. Számolatlanul fogy az édes, csokimázas fánk, számtalan szebbnél-szebb nyitott orrú cipő tűnik fel, megismerhetjük a káoszelméletet, és kiderül, hogy a legnagyobb hazárdjáték nem más, mint a szerelem.
   
  napsugár7127 és sivecste kedveli ezt.
 20. Christierna123

  Christierna123 Állandó Tag

  Gillian Bagwell - A darling szajha - történelmi romantikus. Ez tényleg az. Valós személyről írt ...nem is tudom, biográfia? Annyira nem ismerem a korszakot és II. Károly magánéletét, hogy megítélhesem mennyi volt fikció és mennyi a valóság. II Károly egyik szeretőjéről (sok volt neki, a falu bikája bújjon el mellette) szól, aki egyike volt az első nőknek akik színpadra léphettek. Jó könyv, határozottan ajánlani tudom azoknak akik mást is olvasnak, nem csak a most divatos vámpír-alakváltó-vérfarkas-angyalka-erotikus-szexuális deviancia tartalmú könyveket. Nem egy könnyű olvasmány, az biztos.
   

Megosztás