Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. mfg92

  mfg92 Állandó Tag

  Susan Elisabeth Phillips: A nagy menekülés
  Nem a legjobb regénye az írónőnek, de kellemes volt.
   
 2. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Julie Garwood: A titok
  Nagyon tetszett, igazi csemege volt, azt hittem olvastam már régen, de kiderült, hogy valahogy kimaradt a sorozat többi része közül. Örülök, hogy rátaláltam.
  [​IMG] [​IMG]
  Szerelem mindig volt és mindig lesz.
  Tanúsítja ezt Judith és Iain szerelmének regénye is, amely a 12. században játszódik. De az írónő – s neki köszönhetően – a főhősök gondolkodása egyáltalán nem nevezhető középkorinak. Így igazi, hús-vér szerelem történetét olvashatjuk ebben a könyvben, kedves humorral fűszerezve.
  A címben szereplő titokra itt természetesen nem derítünk fényt, erről csak annyit: Judith angol hölgy, Iain pedig skót nemzetségfő. S a két nemzet ebben az időben esküdt ellensége egymásnak.
   
  okidli44 és Mártuszka kedveli ezt.
 3. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Ilona Andrews: Burn for Me (Hidden Legacy 1.)
  Minden betűjét imádtam, még a szóközöket és az írásjeleket is. Izgalmas, pörgős, kiszámíthatatlan, szexi. Még a Kate Daniels sorozatnál is jobb, pedig az is nagyon-nagyon tetszett.
   
 4. Zorica85

  Zorica85 Állandó Tag

  Paulo Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam

  Elgondolkodtató...kik vagyunk, hova tartunk, milyen maszkot viselünk, merünk-e álmodni és megvalósítani...
   
  ViktaVarga kedveli ezt.
 5. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Stuart MacBride: Hideg gránit (Logan MacRae 1.)
  Közepes krimi volt, részemről nem vagyok kíváncsi a folytatásra.
   
  Seuso69 kedveli ezt.
 6. tomi6789

  tomi6789 Állandó Tag

  Daniel Silva A gyontato :cool:
   
  Seuso69 és tovizsuzsi kedveli ezt.
 7. garbika

  garbika Állandó Tag

  Lawrence Block "Bérgyilkos" és "Matthew Scudder" sorozatát olvastam az utóbbi napokban-hetekben. Az alkoholista, majd ex-alkoholista Scudder a végén egy kicsit már sok volt, de a 4 kötetes bérgyilkos nagyon tetszett.
   
  Seuso69 és napsugár7127 kedveli ezt.
 8. edzsi bk

  edzsi bk Állandó Tag

  A39 kulcs,- ifjúsági irodalom,fordulatos tetszett
   
 9. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Camilla Grebe - Åsa Träff: A terapeuta
  Nem volt ez olyan jó...hamar kilogikáztam, hogy ki lehet a gyilkos...így nem annyira hatásos, amikor a könyvben is elérkezik a leleplezés ideje...
   
 10. seriland

  seriland Állandó Tag

  Az író Álmok bandája könyve is nagyon tetszett, letehetetlen. A 20-as 30-as évek Amerikájában játszódik...mindenkinek ajánlom!
   

  Csatolt fájlok:

  gOOdw1n, Paulikbalivica és gabisz kedveli ezt.
 11. Christierna123

  Christierna123 Állandó Tag

  Marian Keyes - Görögdinnye - túl sok mellébeszélés, erőltetett jópofizás, hanyagolható
   
 12. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Connie Willis: Az ítélet könyve
  Nagyon tetszett, érdekes volt, fanyar angol humorra, remekül váltakoznak a két korszak eseményei. Nem rózsaszín lányregény, izgalmas sci-fi. Kedvet kaptam az íróné további írásainak olvasására, remélem találok még ezen kívül.
  [​IMG]
  Kivrin Engle történelem szakos egyetemi hallgató lány. Tanulmányai különösen izgalmasak a 2050-es évek Angliájában, ahol kutatási segédletként már az időutazást is igénybe veheti. A szabályok szigorúak, tiltanak mindenféle beavatkozást, csupán a megfigyelés engedélyezett.
  Az eddig veszélyesnek nyilvánított és tiltott középkort a Történelemtudományi Kar helyettes vezetője váratlanul megnyitja, így Kivrin engedélyt kap, hogy ellátogasson az 1320. évi Oxfordba, tanára, James Dunworthy professzor határozott tiltakozása ellenére. Az időgépet kezelő egyik technikus hirtelen megbetegedése miatt az utazás nem zökkenőmentes, és amint megérkezik, a lányon is kitörnek az influenza tünetei. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ez a legkisebb problémája: nemcsak hogy nem emlékszik a koordinátákra, ahonnan kollégáinak föl kell majd őt szedni, de nem is az eltervezett évbe érkezett.
   
  sziszada, napsugár7127 és Mártuszka kedveli ezt.
 13. Hampi169

  Hampi169 Állandó Tag

  John Scalzi Zoé törtenete
   
  evuska54 kedveli ezt.
 14. urbkri

  urbkri Állandó Tag

  Bukowski - Egy vén kujon jegyzetei
  Palahniuk - Halálraítélt
   
 15. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló
  Skandináv krimi, a tökéletes fajtából. Letehetetlen, pergő, izgalmas, az utolsó pillanatokra is tartogat meglepetést, és nem utolsósorban elgondolkodtató. Ezúttl sem csalódtam az íróban.
   
  evuska54, jessike és napsugár7127 kedveli ezt.
 16. patera

  patera Tag

  Galla Miklóstól a -Könnyű Műhajt. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az abszurd humort.
   
 17. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Nicci French: A kételynél is erősebb
  A mondanivalója nagyon jó...egyszerűen lenyűgöző, mennyire képes egy feleség hinni és bízni a férjében, még akkor is, amikor minden a férj ellen szól, és öt már nem tudja megkérdezni...ahogy ez le van írva, az engem nem kötött le...lehet, hogy azért, mert nem tudtam magamévá tenni, ahogyan a nő érezhetett, és remélem, hogy soha nem is fogom...azért érdemes elolvasni...

  Tarryn Fisher: Kihasznált alkalom (Szeress, ha hazudok is 1.)
  Milyen lehangoló...de attól még nem rossz, inkább valóságosabb, emberibb...
   
 18. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Gordon Reece - Megtorlás
  Nagyon megrázó, szívszorító történet, izgalmas fordulatokkal. A félelem nem ismer kegyelmet…

  [​IMG]
  A tizenhat éves Shelley szülei elválnak, s ő az édesanyjával egy félreeső vidéki házba költözik. Mindketten súlyos traumán vannak túl: az anya minden erejével igyekszik talpra állni a válás után, s ráadásul szembesülnie kell azzal is, hogy érzékeny, befelé forduló lányát kegyetlenül bántalmazták az iskolatársai. Anya és lánya félénkek, visszahúzódóak és engedelmesek – született áldozatok, vagyis Shelley kifejezésével: kisegerek. Járt utaktól messze eső házukban igyekeznek mindent újrakezdeni, s kis időre nyugalomra is lelnek. A törékeny béke azonban hirtelen szilánkokra robban, amikor egy éjszaka Shelley arra ébred, hogy az egyik lépcsőfok megnyikordul. Valaki betört a házba, s a két nő élete egyik pillanatról a másikra vérfagyasztó rémálommá válik.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 19. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Julie Garwood - A menyasszony
  Igazi középkori romantikus szerelmi történet a skót felföldről. Nagyon tetszett.

  [​IMG]
  Julie Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
  Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a pletyka, hogy Alec megölte első feleségét, valami ismeretlen, a vágynál is sokkal veszélyesebb erő készül legyőzni az ébredő szerelmet.
   
  napsugár7127, kucko és Mártuszka kedveli ezt.
 20. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Alissa Nutting: Tampa
  Számomra ez emészthetetlen...nagyon kevés oldalszámig jutottam el, de nem bírtam...ehhez gyenge a gyomrom...
   
  napsugár7127 és Christierna123 kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás