Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Carin Gerhardsen: A mézeskalács ház
  Skandináv krimi. Nem volt rossz, de nem ragadott magával.
   
  müller ferenc és Dr. Ilku Lívia kedveli ezt.
 2. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  J. R. Ward: Életre keltett szerető FTT 4.
  Nagyon tetszett ez a rész is. Jó ez a sorozat, tetszik, hogy a harcosok egyáltalán nem tökéletesek, hibátlanok, ezért nagyon emberiek. A király szinte vak, van akinek az egyik alsó lábszára hiányzik, egy másik olyan mint a maláji tigrisvadász, tele sebhelyekkel, van aki fájdalom esetén eszelős sárkánnyá változik. Ja igen néma is lesz. Az is tetszik, hogy nem egyformák, különböző a hajszinük, a szemszinük, a testalkatuk. És akkor még a lelki gondjaikról nem is beszéltem, meg a bőséges alkoholfogyasztásról. A vámpirok civil társadalmában is megtalálható a családon belüli erőszak, mint a halandó embereknél.
  [​IMG]

  A Fekete Tőr Testvériség hat vámpír harcosból álló csoport, akik a fajt védelmezik. A testvériség szövetségese most élete legnagyobb kihívásával, valamint a kor legsötétebb gonoszával kényszerül szembenézni.
  Butch O’Neal természeténél fogva harcos. A nehéz életutat bejárt, egykori gyilkossági nyomozó az egyetlen ember, aki valaha is bebocsátást nyert a Fekete Tőr Testvériség belső köreibe. Ő azonban egyre nagyobb szerepet akar vállalni a vámpírok világában, és az alantasok ellen folytatott harcukban. Ha nem kaphatja meg a vámpír lányt, akit szeret, akkor legalább a testvérek oldalán akar harcolni…
  A sors azonban megátkozza azzal az egy dologgal, amire vágyik. Amikor feláldozza magát, hogy megmentsen egy vámpírt a gyilkosoktól, a háború legsötétebb hatalmának esik áldozatául. Haldoklik, ezért a testvériség Marissát hívja segítségül, hogy visszahozza az életbe, de talán még az ő szerelme sem elég ahhoz, hogy megmentse…
   
  Utoljára módosítva: 2015 Április 14
  NAGY PIROSKA kedveli ezt.
 3. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 05 - Feloldozott szerető
  Ez is nagyon tetszett, tele volt meglepetésekkel. Tetszik, hogy ezek a hatalmas harcosok is tudnak és nem szégyellnek sirni, egy-egy megható jelenetnél, nekem is elő kellett vennem a zsebkendőmet. Nagyon élvezem, hogy tudom folyamatosan olvasni a részeket és nem kell várnom fél-egy évet a folytatás megjelenésére. Máris kezdem a következő részt.

  [​IMG]
  A könyörtelen Vishous pusztító átokkal kénytelen együtt élni, és azzal a rémisztő képességgel, hogy a jövőbe lát. Az apja által vezetett harcosok táborában nőtt fel, ahol sokszor bántalmazták. A testvériség tagjaként nem érdeklik az érzelmek, csupán az Alantasok Társaságával folytatott háború.
  Mégis egy emberi lény, Jane Whitcomb doktornő menti meg a biztos haláltól, akinek feltárja lelkét és szenvedéseit, és életében először megtapasztalja az igaz szerelmet. Sorsát azonban így sem kerülheti el, hiszen előre látta; a nőnek nincs helye az életében.
   
  NAGY PIROSKA kedveli ezt.
 4. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Patricia Cabot: Educating Caroline
  Történelmi-romantikus. A sztori nagyon jó volt, a kivitelezés már kevésbé, az írónő stílusa nem fogott meg. Túl hosszú lére is eresztette a könyvet, néhol unalmas volt.
   
 5. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Julia Quinn: Romancing Mr. Bridgerton
  Untam. :(

  Kami Garcia: Törhetetlen - A légió 1.
  Törhetetlen ... aha ... meg olvashatatlanul rossz is. :( Tinilányoknak max. 14 éves korig talán bejön, bár nem biztos.
   
 6. callie

  callie Állandó Tag

  Nagyon jó kis könyv volt. De engem a folytatása is érdekelt. :) Már itt Kayden mellett is kíváncsi voltam Luke történetére, úgyhogy nem tudtam kivárni a fordítást. Nem nagyon olvasok angolul, de egyszerűen tudni akartam ki is ez a Luke. Érdemes volt megküzdeni az angol változattal, mert ez is jó volt:
  Jessica Sorensen: The destiny of Violet & Luke ( The coincidence 3.)

  Ismét egy sorozat-kedvenc. Azt hiszem a vége csattanóval mindent vitt a történet. Talán még a Callie/Kayden 1 zárásánál is jobb...
   
  sivecste és hljudit kedveli ezt.
 7. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Két könyv is kivégzésre került.
  Egy arany pöttyös: Okváth Anna: Másállapotok Nem volt rossz.
  Abby Clement: Vivien Mennyei fagylaltozója: Ez sem volt rossz, viszonylag gyorsan haladós könyv. A Kicsi Lányom ránézett, nagy csodálkozással kijelentette, milyen gyönyörű a borítója. Mindkét könyv könnyed romantika.
  Amit most olvasok: arany pöttyös: Két vén bolond otthonra talál (Victoria Twead) hát, igyekszek vele mielőbb végezni, ez leginkább esti mese felnőtteknek.Most tartok a felénél, szerintem az elsők közt hoztam ki a könyvtárból. Az előző kettő jobb volt.
   
 8. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Victoria Twead könyvét félbehagytam. Van még több könyv i nálam, ami sokkal érdekesebb.
   
 9. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 06 - Megváltozott szerető
  Ez is tetszett, ez egy nagyon megható rész volt, sok szereplő küzdött a lelki sérüléseivel. Újabb elemek is bekerültek, egy angyal és kiderült ki az Omega fia, aki úgy kezdetnek hatalmas vérengzést vitt véghez a vámpir társadalomban. Szóval volt izgalom bőven, kezdem is a következő részt.

  [​IMG]
  A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, a lenyűgözően jóképű Phury felel a testvériség vérvonalának életben tartásáért. Mint a kiválasztottak Nemzője, neki kell utódokról gondoskodnia, hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok gyilkosaival.
  Cormia, a Nemző első számú asszonya a félelmet nem ismerő harcos lelkébe lát, és megérzi gyengeségeit. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell; kötelesség vagy szerelem…
   
 10. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő
  Túl rózsaszín... Ezért számomra hihetetlen... Fél nap alatt kivégeztem, és ha tini lennék, még tetszett is volna...
   
  callie kedveli ezt.
 11. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Louise Walters: Levelek a bőröndből
  II. világháborús történet, szép volt így is, hogy nem volt happy end.
   
 12. Ega

  Ega Állandó Tag

  Trónok harca, egyszerűen nagyszerű, akció, szerelem, ármány, romantika, hűség, miden található benne és a fordulatok felejthetettlenek.
   
  Norcsi1987 kedveli ezt.
 13. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 07 - Megbosszult Szerető
  Na, ez is nagyon izgalmas volt, jó sok lelki problémát hordozott, izgalmas harcos eseményeket, nagy-nagy szerelmeket és természetesen felkeltette az érdeklődést a következő részek iránt. Már kezdem is.

  [​IMG]
  A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között…
  Rehvenge, az alvilág drogbárója a városba érkezett… Kétes hírneve miatt egy titokzatos megbízótól azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Wrath-t, a Testvériség vezetőjét. Rehvenge származása hétpecsétes titok, ha kitudódik, egy életre száműzhetik… Eddig kerülte az összetűzést a Testvériséggel, s bár a húga az egyik testvér asszonya, most viszont nincs válaszút.
  Miközben a múltbeli események és a titok mázsás súlyként nehezednek rá, Rehvenge ahhoz a vámpír lányhoz menekül, aki sötét életében a fényt jelenti, akit még nem hálózott be a korrupt világ és aki megválthatja az örök szenvedéstől.
   
 14. Carun

  Carun Állandó Tag

  Stephen King: A búra alatt
  Nem igazán voltam elragadtattva tőle. Sablonos történet, egysíkú karakterek, "ezt már láttam/olvastam valahol" érzés.

  Jelenleg Joe Abercrombie: Hidegen tálalva
  Az Első törvény trilógia nagy kedvencem, így nem is volt kérdéses, hogy Abercrombie további könyveit is beszerzem. Eddig elég véres, mocskosszájú fantasynak ígérkezik :)
   
  Adri76 kedveli ezt.
 15. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Rainbow Rowell: Eleanor és Park
  Újabban mind ifjúsági könyveket szemelek ki, akaratom ellenére...ez eléggé egyedi volt, még tetszett is...tiniknek kötelező olvasmány... :)
   
  egon98, callie és Adri76 kedveli ezt.
 16. Adri76

  Adri76 Állandó Tag

  Épp ma fejeztem be Stephen King Tűzgyújtó (Firestarter) c. könyvét. Nagyon tetszett, nem thriller, inkább tudományos-fantasztikus, nyugodtan lehet aludni utána :)
   
  Carun kedveli ezt.
 17. Adri76

  Adri76 Állandó Tag

  Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap és Papírsárkányok
  Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szeret más népek kultúrájával, problémáival, örömeivel, szokásaival megismerkedni.

  [​IMG]
   
  Szpacsi, Mártuszka és napsugár7127 kedveli ezt.
 18. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Jan Matthews: Érzéki játékok
  Tipikus, csöpögős, csajoknak írt könyv...Legalább valami nem várt fordulat lehetett volna benne...
   
  Szpacsi kedveli ezt.
 19. Rone477

  Rone477 Állandó Tag

  Godzi 75
  Diana Gabaldon: Outlander - Az idegen

  Úgy hallottam mostanában fog a harmadik kötet is megjeleni. A második felénél járom, ez már nem "letehetetlen " , de még mindig nagyon jó. Kíváncsian várom mi lesz a végkifejlet :)
   
  nanan, Godzi75 és Norcsi1987 kedveli ezt.
 20. Bnekata

  Bnekata Állandó Tag

  J. L. Armentrout Luxen sorozat
  Obszidián
  Onix

  Az Obszidián tetszett! Vicces volt és izgalmas.
  Az Onixel azért volt bajom. A főszereplő sokat nyafogott és kicsit vontatott és kiszámítható volt, azért mire a végére értem felcsigázott a harmadik rész elolvasására!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás