Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Julia Quinn: To Sir Philip, With Love (Bridgertons 5)
  Végigrágtam magam rajta, de ezt a sorozatot jegelem, az tuti, nem jött be az utóbbi két rész.

  Nevada Barr: Ördögkatlan
  Na ez viszont tetszett, krimi-féleség, pszichopata gyilkossal.
   
 2. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Sylvia Ber: Míg elmúlik haragod
  Jó könyv volt...annál is inkább, mert megtört a jég, végre nem tiniknek szóló... Joanne lenyűgöző egy teremtés, Kyle a tipikus rosszfiú, lehengerlő külsővel, aki mégsem annyira rossz, mint amilyennek tűnik... Nagyon drukkoltam nekik, és végülis nem kellett csalódnom... Margaret szerethetetlen egy jószág, jött volna, hogy kifejeljem a topánkájából...
   
  Jaszladany, hljudit és Ekilit kedveli ezt.
 3. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 08 - Halhatatlan szerető
  Ez is jó volt. Nagyon tetszett, ahogy váltogatták a különböző idősikon zajló eseményeket. Bevontak egy teljesen civil eseménysorozatot, amiről tényleg csak a végén lehetett rájönni, hogy mimódon kapcsolódik a történethez. Sok volt ebben is az izgalom és a végén igazán sok meglepetéssel szolgált.

  [​IMG]
  John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel. Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült Gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz..
  Xhex, a bérgyilkosnő, titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy egy újabb értékes férfi is áldozatul essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen…
   
  Szpacsi kedveli ezt.
 4. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Michael A. Stackpole: Zsiványkommandó
  Kellemesen pörgős, akciódús könyv, szerethető karakterekkel.

  J. D Robb: Halálos számítás
  Inkább gondolkodós, mint pörgős. Fordulatos, méltó darabja a sorozatnak.
   
  Adri76 kedveli ezt.
 5. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Samantha Towle: Revved
  Amolyan, se veled se nélküled kapcsolat...sokszor lehurrogtam volna Andit, mert idegesítő volt az akarlak-de-mégse-leszek-veled logikája...dehát valamivel nyúzi-húzni kell a sztorit...Ryan egy szerethető karakter, annak ellenére, hogy férfi és ennek megfelelően gondolkodik bizonyos helyzetekben...ilyenkor be is tudtam volna húzni neki az orra alá... (Így nézve, Andinak egy szál haja se lenne már :) )
   
  callie kedveli ezt.
 6. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Melinda Salisbury: The Sin Eater's Daughter
  Jó könyv volt, megfogott. Van hangulata, még ha sötét, komor és nyomasztó is legtöbbször. A főszereplő, Twylla fejlődik, eleinte utáltam a passzivitása, alávetettsége miatt, de aztán csodáltam azért, hogy a saját kezébe vette a sorsát és mert dönteni. Lief nagyon meglepett, de azt kell mondjam én is bedőltem neki, és ha nincs a könyvben ez a fordulat, a Merek-Twylla-Lief szerelmi háromszög nagyon sablonos lett volna.
   
 7. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 09 - Felszabadított Szerető
  Ez is nagyon izgalmas volt, igazi felnőtteknek szóló erotikus mese, tele meglepetésekkel, szenvedéllyel, szerelemmel, előre vetitve, hogy a következő részek sem fognak csalódást okozni.

  [​IMG]
  Payne-t, Vishous ikertestvérét ugyanabból a sötét, csábító fából faragták, mint a fivérét. Anyja, az Őrző éonokra elzárta őt a világtól, ám miután kiszabadul, borzalmas sérülést szenved. A testvériség Dr. Manuel Manellót hívja hozzá segítségül, mert ő az egyetlen, aki meg tudja menteni az életét. Amikor az emberi sebész és a harcos vámpírlány találkozik, a világuk összeütközik, a szenvedély azonban tagadhatatlanul lángra lobban közöttük. Miközben oly sok minden ellenük dolgozik, vajon erősebbnek bizonyul-e a szerelem a születési jognál és a biológiánál, amely elválasztja őket?
   
 8. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Whitney Gracia Williams: Jogos kétség (Reasonable doubt 1., 2., 3.)
  Fantasztikus volt...nagyon nagy sorozat, és ez most nem mennyiségi jelző volt...nem volt benne a sok sok bla-bla, amivel sok szerző csak húzza nyúzza az egész sztorit, hogy több oldalszáma lehessen a könyvnek, mintha ettől jobb lehetne a könyve... olyannyira hamar vége lett ez első könyvnek, hogy csak néztem ki a fejemből: Most akkor mi van? Gyorsan kutattam a folytatás után...Egyszerűen nem tudtam addig nyugodni,amíg ki nem olvastam...a nyelvezete nagyon közvetlen, a párbeszédektől sokszor padlót fogtam a röhögéstől...végre egy női főhős, aki nem rínyál, hogy szét tette a lábát az áhított férfinak, és aki kézbe tudta venni a sorsát...Andrew meg az a mocskos szája...tényleg tetszik nekünk nőknek...
  Ahogy Évi mondta, sok volt a 3. részben a hű és a hó, derűs és borús részek egyaránt, majdnem el is pityeregtem magam néha, viszont egyszerűen imádtam a sorozatot...
  Több mint valószínű, hogy még fogok a szerzőtől olvasni...mondjuk ez attól függ, hogy lesz-e amit...
   
 9. Kiscica255

  Kiscica255 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Jeffery Deaver - Káprázatok c. novellás kötetét. Zseniális és nagyon gyorsan olvasható (egy történet kb. 20-40 oldal). Az a letehetetlen fajta könyv, aki szereti a krimiket az odáig lesz érte :)
   
 10. Kozakne_Laura

  Kozakne_Laura Új tag

  Sziasztok!

  Még új vagyok a fórumok, a könyvek szeretete vonzott ide. Most éppen Jojo Moyes: Akit elhagytál c. könyvét olvastam. Az egyik kedvenc szerzőm, kevésbé kedvenc könyve. A többi jobban tetszett.
   
  Adri76 és napsugár7127 kedveli ezt.
 11. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Helena S. Paiget: Egy lány beállít az esküvőre
  Ez is érdekes volt, mint az első rész is...most csak egy választott vonalon mentem végig, és jókat derültem...
   
  callie kedveli ezt.
 12. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Kristina Ohlsson: Az 573-as járat
  Skandináv krimi, de totál más, mint amiket megszoktam. Ez egy gépeltérítős-túszulejtős történet, amiket alapból nem kedvelek, ez mégis tetszett. Mert elgondolkodtató. Olyan komoly kérdéseket vet fel a terrorizmus elleni harcról, annak mellékhatásairól, egyes országok külpolitikájáról, hogy még napokig agyalok majd rajta.
   
  Adri76 kedveli ezt.
 13. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
  Egy nagyon szép szerelmes történet levélregény formájában. Imádtam minden sorát, letehetetlen volt, ajánlom mindenkinek.
   
  napsugár7127 és ilder kedveli ezt.
 14. MáziZsu

  MáziZsu Állandó Tag

  P. T. Deutermann - Vadászidény.
  Ajánlották. :)
  Ez a könyv a letehetetlen kategóriába tartozik. Nálam mindenképp.
  Sodró, lendületes, meglepetésekkel teli.
  Aki szereti az ilyen témájú könyveket azok számára csak ajánlani tudom!

  "Három egyetemista titokzatos körülmények között eltűnik az Appalache-hegységben, az FBI-t hívják az ügy kivizsgálására. Mivel nem találnak nyomokat, sem bűncselekményre utaló jelet, a hatóságok leállítják a nyomozást. Az egyik diák apja, Edwin Kreiss azonban nem hajlandó elfogadni a tényt. Kreiss nyugalmazott FBI-ügynök, aki korábban a CIA elitcsapatához tartozott, amelynek tagjait arra képezték ki, hogy kézre kerítsék és visszahozzák az eltévelyedett ügynököket. Karrierje egy vérfürdőben végződő kínai kémösszeesküvés leleplezése során ért véget. Kreisst csendben feláldozták annak érdekében, hogy eltussolják a botrányt, és a férfi azóta egyrajta száműzetésben él Virginia államban…"
   
  brunó1945 és Adri76 kedveli ezt.
 15. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  J. Sterling: Heartless 1.-2.-3.
  Ez már nem volt annyira jó...egyáltalán nem fogott meg...semmi fordulat, semmi olyan nincs benne, ami emlékezetessé tenné...
   
 16. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 10 - Újjászületett szerető
  Ez is jó volt, az utolsó oldalig csupa izgalom, néha majd betojtam annyira féltettem a szereplőket. Az előző rész valamelyikében meghalt Wellsi temetése szinte művészien volt leirva, nagyon megható volt. A gonosz vámpirfőnök, meg sokszor igazán sajnálatra méltó, kiváncsi leszek mi lesz vele a végén, főleg, hogy a bugyuta kiválasztott szerelmes belé.

  [​IMG]
  Várandós felének tragikus halála óta Tohrment csak árnyéka önmagának. Testileg megtörve, lelkileg szinte megsemmisülve kerül vissza a testvériség házába, egy bukott angyal, Lassiter segítségével. Miután kicsit megerősödik, újult erővel veti bele magát a harcba, és nem sejti, hogy ismét szörnyű végzet leselkedik rá.
  Álmában Tohr egyre többször pillantja meg elvesztett szeretteit, akik egy hideg, elszigetelt világban, a Köztesben vegetálnak. Megmentőjéhez, a bukott angyalhoz fordul, hogy segítsen nekik végre az Árnyékba jutni. Amikor azonban Lassiter elmondja neki, hogy az egyetlen megoldás az, ha újra beleszeret valakibe, Tohr biztosan tudja, hogy mindnyájukra szörnyű vég vár…
  Ekkor azonban találkozik egy nővel, akinek hozzá hasonlóan keservesen alakult az élete. Tohr naponta vívja élet-halál harcát az alantasokkal, ráadásul felbukkan egy új ellenség is, aki a király életére tör, mindeközben pedig igyekszik ellenállni a lassan-lassan kialakuló szerelemnek és szenvedélynek… Vajon képes lesz megbékélni, és végleg elengedni a felét, hogy mindannyian nyugalomra találhassanak?
   
 17. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Danelle Harmon: The Wild One (The de Montforte Brothers 1.)
  Történelmi romantikus. Ami tetszett: újszerűen áll a dolgokhoz, vannak benne anyagi gondok, nem minden tiszta rózsaszín. Ami nem jött be: a stílusa, meg túl hosszú is volt.

  Jennifer Ashely: Shifter Made ( Shifters Unbound 0.5)
  Egyik kedvenc romantikus írónőm elkalandozik az alakváltók világába. Ez a feledik rész egy novella, de igazán ígéretes, állok is neki az 1. résznek.
   
 18. callie

  callie Állandó Tag

  Matthew Norman: Házas-társas

  A szokatlan felütésnél még haboztam, hogy akarom-e ezt a könyvet úgy teljes egészében a magamévá tenni, de a végére tényleg elégedett voltam ezzel a történettel. Kellemesen realisztikus tudott lenni, ahol kellett és nem voltak rózsaszín légbuborékok, sem túllihegett erotika. Csak a józan valóság, azokkal a gondolatokkal, amik úgy a házasságban megjelennek...
  A családi mellékszereplők történeteit tudtam volna mellőzni a könyvből.

  Rachel van Dyken: Egyetlen

  Nem ez az egyetlen pocsék könyv, amit olvastam, meg biztos nem is az utolsó. Nem tudom miért, de valahogy a vége teljesen romba döntötte az egész történetet. Túl idealizált lett. Az biztos, hogy ha trilógia, akkor elég volt ez az Egyetlen rész belőle.
   
  csillaw és hljudit kedveli ezt.
 19. Én a történelmi témájú könyveket nagyon szeretem, legutóbb Piers Paul Read könyvét olvastam újra., a Templomosokat.
   
  Adri76 kedveli ezt.
 20. Adri76

  Adri76 Állandó Tag

  Egy nagyon jó kis mesét-fantasyt szeretnék nektek ajánlani: Stephen King: A sárkány szeme. A kislányának írta, de szerintem felnőttnek is nagyon jó kis olvasmány :)
  Most tudományos - fantasztikus könyveket vettem le a polcról, Artur Herzog: Delej c.könyvét ma fogom befejezni, szerintem ez is egy jó kis könyv!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás