Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló
  Lendületes, fordulatos több szálon futó krimi. A végével picit hadilábon állok, de bátran ajánlom mindenkinek.

  Milly Johnson: Yorkshire puding klub
  Annak ellenére, hogy nem az én műfajom, mégis tetszett. Szerintem ez engem lepett meg a legjobban ^^;
  A történet nem volt nagy szám, a tálalás viszont remek. Az érdekes, változatos, jól megformált, hihető karakterek, a lendületes történetvezetés, a dráma, a humor és az érzelmek megfelelő adagolása élvezetes olvasmánnyá teszi. Helyenként kissé kiszámítottnak éreztem, a terhesgondozások és a szülésfelkészítő tanfolyamok kissé „szórakoztató tananyag” hatást tettek rám, de ennek ellenére jó volt.
   
  Borsos Ildikó kedveli ezt.
 2. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Linda Castillo: Az alagút (Kate Burkholder 4.)
  Jó kis krimi volt, igaz, ezúttal könnyen kitaláltam a fordulatot benne. Talán mert az első 3 részt is olvastam.
   
 3. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Rebecca Brandewyne: Mexikói tűz
  Jó könyv, izgalmas fordulatos, a mexikói polgárháború idén, az 1900-as évek elején játszódik. Bosszúból szerelem lehetne a mottója. Néha kicsit sok volt benne a természet leirás, meg a politikai és háborús helyzetek taglalása, mintha az irónőt oldalszámra fizették volna, de az utolsó oldalig izgalmas volt.
  Köszönet a készitőnek és a feltöltőnek.
  :dr_24:
  [​IMG]
  Nyugat-Texas egyik legnagyobb és legbefolyásosabb embere magához veszi árván maradt unokáját, és fényes jövőt, gazdag férjet biztosít számára. Ám a szépséges Araminta nem így képzelte el az életét. Balsorsára – vagy szerencséjére –, megtetszik férje régi ellenségének, a mexikói Rigo Del Castillónak, és a férfi elhatározza, hogy a család ellen régóta ízlelgetett bosszúját valóra váltja.
   
  Rakó Józsefné, hljudit és callie kedveli ezt.
 4. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Linda Castillo: Utolsó lélegzet (Kate Burkholder 5.)
  Ez nagyon jó volt! Sosem jöttem volna rá, ki(k) a gyilkos(ok). Fordulatos, végig izgalmas, minden krimikedvelőnek ajánlom.
   
  Rakó Józsefné és napsugár7127 kedveli ezt.
 5. callie

  callie Állandó Tag

  Melissa Landers: Elidegenítve

  Aelyx. Íme a földönkívüli, akit tényleg követnék egy másik bolygóra. Egyszerűen cuki a srác, zabálnivaló, ide nekem is egy ilyen ufógyereket. Cara is teljesen rendben van, határozott kis csaj. Jó párost alkotnak. Trilógia első, úgyhogy lehet megint elfogy a türelmem és nekiállok angolul elolvasni a második kötetet. Érdekes, néhol humoros a történet és jól is lett végigvezetve.
   
  hljudit és Norcsi1987 kedveli ezt.
 6. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  M.C. Beaton: Agatha Raisin és a halálos tánc; Agatha Raisin és a feddhetetlen feleség
  Jók voltak, hozták a szokásos színvonalat. A második talán izgalmasabb volt, jobban bejött.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 7. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Rebecca Brandewyne - Az aranybánya örököse
  Ez még jobb volt, mint a másik könyve, nagyon tetszett. Jó kis vadnyugati történet, sok izgalommal, végig fenntartva a érdeklődést, hogy vajon ki okozhatta a sok szerencsételnséget. Igen csak csavaros történet volt, és persze volt szerelem, féltékenység, ármánykodás, gyönyörű nők és jó pasik, na és ne feledjük a happy end-et.
  Köszönet a készitőnek és a feltöltőnek
  .:dr_24:
  [​IMG]
  Josselyn a félelem és izgalom szorításában hánykolódott. Nem akart Durango prédája lenni, de máris reménytelenül kiszolgáltatottjává vált hevülő vérének. Feloldhatatlan szégyene ellenére valami megkönnyebbülés, felszabadulás érzése töltötte el, mikor a férfi bűnre csábító szája lázasan az övére tapadt. Teljesen felgerjesztette meztelen testét, ahogy nyelvével gyötrően, lassan felitta a mellei között gyöngyöző cseppeket. Saját akaratát elvesztve, az érzékek hullámán, a szenvedély árján utazott, amit már nem tudott megállítani.
   
  Rakó Józsefné kedveli ezt.
 8. callie

  callie Állandó Tag

  Denise Jaden: Soha nem elég

  Nyomasztó volt. Mintha a hegycsúcsról indulna a történet és sziklaként görögne lefelé a lejtőn. A mélypont a vége. Gyorsan keresni kell valami vidámat utána... nagyon gyorsan...
   
  napsugár7127 és bububaba73 kedveli ezt.
 9. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Iris Johansen - Az aranybarbar
  Huh, remek kis könyv volt ez. Két kultúra találkozása a XVIII. században, sok kaland, izgalom, ármány és szerelem kövezik ki a boldog befejezést. De ez a befejezés inkább egy új kezdet, aminek a folytatását a képzeletünkre bizza az irónő.

  [​IMG]
  A fényűző palota csillogó börtönéből a végtelen sivatag perzselő homoktengerébe…
  Szerelem és kaland, aranyhegyek és háborúk, vérszomjas törzsek és mesés királyságok kavargásábn bontakozik ki a félelmet nem ismerő hercegnő és a barbár sejk lebilincselő története.
  A nő, aki gyönyörűséges bábu a politika és a szenvedély időtlen játszmájában…
  Kihívóan, merészen dacolva a Tamróvia királyságban reá leselkedő nyomasztó végzettel, Theresa Christina Rubinoff hercegnő érzéki alkut köt a lenyűgöző barbár törzsfővel. Ünnepélyes fogadalmával részesévé válik a csábítás viadalának, aláveti magát a férfi akaratának, s közben mindvégig eltökélten küzd függetlenségéért egy olyan világban, ahol a nők játékszernek számítanak csupán.
  A férfi, aki sivatagi szenvedély és büszkeség űzte, harcos királya…
  Titokzatosan, mint a sivatagi éjszaka, gazdagon, akár maga Midász király, Galen Ben Rasid magával ragadja Tesst egzotikus izgalmakat rejtő birodalmába, Szedikánba, s szabadságot ígér neki, ha házasságuk révén szövetségben egyesíthetik a két királyságot. Ellenségei gyűrűjétől övezve a férfi szenvedélyeinek rabszolgájává teszi a lányt, hogy magához kösse mindörökre, de nem sejti még, hogy amikor elnyeri asszonyául, saját szívét ítéli önkéntes, meghódoló rabságra.
   
  Rakó Józsefné kedveli ezt.
 10. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Robin Cook: Halálcsapda
  Hát… nem volt az igazi. Az ötlet jó volt, de amúgy tipikus Robin Cook könyv, nem mutatott semmi újat a korábbiakhoz képest. Kár, mert amúgy kedvelem ezt a párost, de ez nekem túlságosan ismerősre és kiszámíthatóra sikerült.

  Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?
  Sötét, reménytelen világba visz minket a regény, a Föld maradványain tengeti életét ami az emberiségből itt maradt, és olyan kérdéseket feszeget, amin szerintem a többség legalább egyszer elgondolkodik. Ki vagyok én? Mi vagyok én? Valós-e a valóság? Ki a másik? Mi a másik?
  Elsőre furcsa volt, hogy mennyire ragaszkodnak az emberek az állatokhoz, akár igaziak, akár másolatok, mégis mennyire ellene vannak az androidoknak. Aztán megértettem (vagy legalábbis a magam módján értelmeztem): ahogy Irmgard is mondja, az empátia a lényeg. A radioaktív porban pusztuló világban az ember kétségbeesetten keresi az emberséget.
  Megrázó, felkavaró könyv. Mélyen elgondolkodtató, és mindenképpen újraolvasós!

  Michael Connelly: Az igazság ára
  Igazából bíztam benne, hogy ha már a Bosch sorozattal nem alakult jól a kapcsolatom, hátha Haller jobban ízlik. Hát… maradjunk annyiban, hogy nem lopta be magát a szívembe.
  A könyv első kétharmada nekem száraz, tényszerű, rendszeresen ismétli önmagát, és lassan halad. Az utolsó harmadára indul be, a legvége egészen lendületes. Az utolsó pár fejezet kifejezetten tetszett, ami előtte volt, azon viszont meg akartam halni, annyira kínlódtam.
  Kár, mert amúgy maga a történet jó (lenne).
   
  brunó1945, callie és napsugár7127 kedveli ezt.
 11. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Dorothy Koomson: Barátnőm kislánya

  Ha időnként jobban ráértem volna olvasni, akkor kb. két-három napos könyv lenne, mert olvastatta magát. És elgondolkodtató. Olvasásra ajánlott. Ha jól emlékszek az olvasási kihívásba van olyan, hogy egy könyv, amit egy nő írt. Ha beneveztem volna, akkor kipipálva.
   
  callie kedveli ezt.
 12. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Fiona Paul - Örök rózsa 1 - Méreg
  Nem volt rossz, de azért nem lesz a kedvencem sem. A reneszánsz kori Velencében játszódó romantikus krimi, kissé hátborzongató. Az eleje kicsit vontatott volt, de aztán felpörögtek az események. Sajnos a történet nem kerek egész, nincs még vége, szükséges a következő részt is elolvasni, hogy a végét is megtudjuk. Belladonna a cime, amit még szeretnék megszerezni, egyenlőre csak papirkönyvben láttam a boltokban.

  [​IMG]
  A reneszánsz Velencében a titkok ugyanolyan hatalmasak – és halálosak – lehetnek, mint a méreg. Cassandra Caravellónak mindene megvan, amit egy lány kívánhat magának: elegáns ruhák, csillogó ékszerek, meghívók a legelőkelőbb estélyekre, és egy jóképű, gazdag vőlegény… mégis többre vágyik. A szülei halála óta Cassandra csapdában érzi magát, egyedül a vizek városában, ahol a sötét csatornalabirintusok menekülésről suttognak. Amikor Cass belebotlik egy meggyilkolt asszony tetemébe, akinek a szíve fölé egy nagy X-et metszettek, kapcsolatba kerül a titkos társaságok, kurtizánok és gyilkosok veszélyes világával. Nem kell sok hozzá, hogy belebolonduljon Falcóba, a huncut mosolyú, szegény festőbe, akinek nagy tehetsége van ahhoz, hogy folyton bajba kerüljön. Sikerül Cassandrának megtalálnia a gyilkost, mielőtt még az talál rá? És hű marad-e vőlegényéhez, vagy megadja magát zabolátlan érzéseinek, amelyek Falcóhoz vonzzák? A szépség, a romantika és a titokzatosság olyan vonzón és ellenállhatatlanul szövi át a regényt, mint amilyen vonzó és ellenállhatatlan maga Velence városa is.
   
  Rakó Józsefné, fildy és Zimanko1 kedveli ezt.
 13. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  J. D. Robb: Halálos karácsony

  Lehet, hogy velem van a probléma, de ez most annyira nem jött be. Fél éve, mikor elolvastam angolul, már akkor is hadilábon álltunk, bíztam benne, hogy magyarul jobban bejön, de sajna nem :( Egész végig azt éreztem, hogy nem jó… nem jó… nem jó… Folyamatosan ott motoszkált bennem, hogy rossz helyen keresgélnek, pedig ott a megoldás az orruk előtt.
  Hogy jót is mondjak: Trina az elején zseniális! Örültem, hogy végre kicsit többet láttuk. A magánéleti részek is nagyon jók voltak, Eve hihetetlenül szórakoztató, ahogy karácsonyra készül :D
   
 14. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Az elmúlt napokban belekezdtem néhány könyvbe, de egyik sem fogott meg annyira, hogy el is olvassam. Egészen eddig:
  Anne Gracie: The Perfect Rake
  Történelmi romantikus, mondhatnám, hogy 12 egy tucat, mert pont olyan, mint a többi. Családon belüli erőszak, menekülés, egymásba szeretés, egy nőcsábász megszelídítése, esküvő, ilyesmik. Mégis tetszett, mert jó stílusban volt megírva, és ami nekem sokat számít, humorosan.
   
  Rakó Józsefné és napsugár7127 kedveli ezt.
 15. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Ashley Snow: Déli tűz
  Elég jó és izgalmas volt, tetszett. A rabszolgatartó délen játszódik, az abolicionista mozgalmak kezdetén. Elég hitelesen volt megirva, ezért a hősnő ültetvényes szemellenzős magatartása és hozzáállása kicsit zavaró és idegesitő volt számomra, kedvem lett volna megrázni. A kedves papa ugyan nem kinozta a rabszolgákat, de szemrebbenés nélkül, megtartotta magának és kihasználta a szemrevaló rabszolgalányokat és a H...P... lánya még a szerencsétlen lányt hibáztatta a következményekért.
  [​IMG]
  Talán nincs a világon még egy olyan hely, amely annyi romantikával és szépséggel lenne megáldva, mint Dél-Amerika a polgárháborút megelőző napokban…
  Wyndham lankás dombjain Louisiana hatalmas, széles, hömpölygő folyója mentén húzódnak, s buja ígéretekkel csalogatják az arra járót…
  Raven vérében szenvedély lobog szülőföldje iránt, de még nem ismerte meg azt a férfit, aki miatt szívesen elhagyná otthonát. Találkozik azonban Val Fontainnel és érzi, hogy megtalálta, akit annyira keresett. A kemény természetű, ambiciózus férfi csodálatos gyönyöröket ígér a lánynak. Perzselő csókjai és forró ölelése felpezsdítik Raven vérét, de tudja, ha megadja magát ennek a tiltott vágynak, tönkreteheti az életét…
   
 16. nefeledj

  nefeledj Állandó Tag

  Gogol-Köpönyeg
   
 17. callie

  callie Állandó Tag

  Jay Asher-Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk

  Szupi kis alapötlet, jól megírva, szerethető szereplőkkel. Minden okés volt. Sőt szinte irigyeltem a lányt, hogy lehetősége volt változtatni a jövőn. Hiányoltam egy epilógust a végén, hogy: és mi lett X év múlva velük. Utószó nélkül is érdemes elolvasni.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 18. Tsubasa

  Tsubasa Tag

  Túlvagyok az Éhezők viadala trilógián, mindenkinek ajánlom, aki csak egy kicsit is olvasni és gondolkodni szeretne az emberségről és erkölcsről.
   
 19. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Inara Scott: Falling for Mr. Wrong
  Inara Scott: The boss's fake fiancee

  Hátast nem dobtam tőlük, de azért teljesen le se kell írni őket...

  Ella Dominguez: Kontinentális reggeli, Kontinentális kezdetek
  Legalább rövidek voltak... :)
   
  Mártuszka és callie kedveli ezt.
 20. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Tara Vasilková: A pók hálójában

  Talán egy elgondolkodtató teleregényes stílusa van. Ahogy az előbb sívecske írta, hátast nem dobta tőle én se, egyszeri olvasatra, de nagy kedvencek közé biztos nem sorolnám.

  Elkezdtem Marco Caldera: Szín Markában c. könyvét, arany pöttyös. Kíváncsi vagyok, remélem, nem kell félúton abbahagyni. Valamint beleolvasgatok Csépe Valéria Az olvasó agy c. könyvbe is. Módszeresen végig olvasni nincs türelmem, viszont vannak részek amikre kifejezetten kíváncsi vagyok.
   
  callie kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás