Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. gmj

  gmj Állandó Tag

  Nem rég olvastam ki Barabási László: Az emberiség története első kötetét. Nagyon érdekes és az író stílusai jó. Előtte James Redfield háromkötetes művét olvastam, a Mennyei prófécia, A Tizedik felismerés és a Shambhala titka címmel. Nagyszerű mindegyik, bátran ajánlom mindenkinek. A nemrégi olvasmányélményeim közül még ajánlanám Wass Albert Funtineli boszorkány és az Elvész a nyom című műveit / a többi könyve is remek, de ezeket olvastam legutóbb tőle :o) /
   
  Nagykarikás kedveli ezt.
 2. dabra

  dabra Állandó Tag

  Én nemrég fejeztem be Osara LaMort: Napút az istenekhez című könyvét. Azoknak ajánlom, akiket érdekel az egyiptomi istenek, és az ókori egyiptomiak vallása. Sok hasznos információt tartalmaz ebben a témakörben.
   
  Daniele kedveli ezt.
 3. Kissu

  Kissu Állandó Tag

  Hát ezzel ugyan még nem végeztem (bár már közel a vége), de J. R. Wardtól olvasom a Halálos csókot, ami igazából egy novellás kötet, és J. R. Ward története mellett helyett kapott 1-1 Sherrilyn Kenyon, Susan Squires és Dianna Love írás is.
  Ha valaki szereti az ilyen stílus könyveket annak tudom ajánlani, nekem tetszett az amit eddig olvastam belőle.
   
 4. Wynie

  Wynie Állandó Tag

  Lucy Maud Montgomery-Anne Shirley- aki lányregényt szeretne olvasni nagyon ajánlom: Avonlea kanadai falucska népe felbolydul: vajon mi indíthatta a besavanyodott agglegényt, Matthew Cuthbertet, no meg kardos nővérét, a háztartást parancsnoki szigorral vezető Marillát, hogy árva gyereket fogadjanak tanyájukra? Bizony, a szorgalmas, puritán testvérpár fölött eljárt az idő - segítségre van szükségük, és ki lenne erre alkalmasabb, mint holmi apátlan-anyátlan legényke, aki örül, ha fedelet kap a feje fölé? Mekkora aztán Matthew meglepetése, amikor a várt legényke helyett egy pulykatojásképű, vörös hajú leányzó várja...:)
   
  raszta6921 és Nyuzika kedveli ezt.
 5. Főleg hölgyeknek ajánlom, (akik szereti a romantikus regényeket) Jayne Ann Krentz könyveit, elsősorban a Viharos szenvedélyt és a Titkos tehetségeket. De mindegyik nagyon jó. Kellemes, optimista kisugárzása van, és már többször is olvastam mindegyiket. A Viharos szenvedélyen kívül minden könyve megvan, akinek akadna egy felesleges példánya, szívesen megvenném.
   
 6. Goody

  Goody Állandó Tag

  Karácsony elött olvastam a Twilight sorozatot, tetszett.. nehezen tettem le.
  Vámpírok után varázslók : Harry Potter utolsó regény. volt 2-3 nap.
  Asimovtól az Alapítvány sorozat, 8 kötet :)
  Jelenleg John Caldwell (Nemes István) Káosz könyveit forgatom, a hetedik a sorban :)
  Skandar Graun mindenkit levesz a lábáról... vagy így - vagy úgy.
   
 7. Hajdu M

  Hajdu M Kitiltott (BANned)

  Üdvözletem mindenkinek.

  Most találtam erre az oldalra teljesen véletlenül, és igen csak megörültem, a sok jó E-book-nak, de igen ügyesen ki van találva ez a 20 hozzászólásos limit, ami feltétele a letöltéseknek. Úgyhogy nagy lendülettel bele is kezdek, összehozni ezt, és talán úgy sikerül, hogy közben hozzá is szokok a fórum napi látogatásához, és sok jó beszélgetésnek lehetünk részesei.

  Ja utoljára általam olvasott könyv: Dr Bánki M Csaba Életünk és az agy című könyve.

  A Pszichiátria Magyarországi fejlődéséről, életrajzi jelleggel, igen olvasmányosan és sok információval megírt könyv. Érdekes olvasmány
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Október 13
 8. Jupiterrr

  Jupiterrr Állandó Tag

  Sziasztok!
  Bár nem utoljára olvastam, de máig emlékezetes számomra egy könyv: Cesare Pavese - Szép nyár.
  A Világirodalom Remekei sorozatban jelent meg a kötet, és 4 kisregényt tartalmaz. Mindegyik nagyszerű olvasmány.
  Pavese tragikus sorsú olasz regényíró, néhány írása magyar nyelven is megjelent, érdemes elolvasni.
  Olyanoknak ajánlanám, akik nem a pörgő eseményeket kedvelik egy-egy irodalmi alkotásban, inkább a mélyebb mondanivalót és a szép tájleírásokat. Pavese művészete valóban SZÉPirodalom!
   
 9. sznyul

  sznyul Új tag

  Christopher Moore: Biff evangéliuma (lamb)

  Kedvcsinálónak (illetve a korrektség kedvéért, nehogy valaki másra számítson):
  A könyv Jézus Krisztus gyerekkori haverjának szemszögéből mutatja be Krisztus (kitalált) gyerek- és ifjúkorát, illetve tanításainak, tetteinek egy részét.

  Én szétröhögtem az agyam.

  A könyv kellő tisztelettel ír Krisztusól - ebben vallásos barátaim is egyetértenek - de azért némi lazaság kell hozzá.
   
 10. Lady05

  Lady05 Állandó Tag

  Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka I-II.

  Nagyon sok részletekbemenő témát tár elénk ez a mű.
  Tudományos bizonyítékokat sorakoztatfel az élet és minden élő kapcsolatáról, arról, hogy minden mindennel összefügg, minden visszavezethető Istenhez és a teremtéshez.
   
 11. motoszkar

  motoszkar Állandó Tag

  könnyű olvasmány, hangsúlyos szavak

  Nemrég olvastam Dragomán György: A fehér király kötetét.
  A kötet akár önállóként is olvasható novellákból áll össze. Egy gyerek szemszögéből élhetjük át a felnőttek világának komplikáltságát, időnként érthetetlenségét a romáiniai kommunizmus idején. Hogy zavarosabb legyen a kép a nagyapa magasrangú elvtárs, míg a fiát (a kisfiú apját) egy nap elviszik munkatáborba. Ebben a környezetben éli mindennapjait a kisfiú.
  Számomra nagyon érdekes olvasási élmény volt. Egy kis empátiával visszarepít abba az időbe amit kevéssé tapasztaltam meg, de mai napig észlelem, hogy a kor örökségét még mindig hordozzuk magunkban.
   
 12. motoszkar

  motoszkar Állandó Tag

  'csak' könnyű olvasmány

  A Truancy Isamu Fukui 2008-ban megjelent antiutópiája. A regény gyors pörgésű, könnyű esti olvasmány. Megjelent magyar fordításban és következik a folytatása is. Nem gyullad be az ember agya a feldolgozástól, de azért egy 15 éves srác agyszüleményéhez képest egész jó kötet kerekedett belőle. A sztorit nem mondom el, elég sok reklámot kapott amúgyis. Akit érdekli megtalálja.
   
 13. motoszkar

  motoszkar Állandó Tag

  A Truancy reklámjának hatására megkerestem a Battle Royale könyvet.
  A Battle Royale filmet elég rég láttam, de nagyon tetszett. Rendszerint a megfilmesített könyveket előbb szeretem olvasni, mint a filmet megnézni. De ebben az esetben nem is tudtam, hogy egyáltalán megvan-e magyarul, de megtaláltam pdf-be. A regény szerzője Takami Kosun.
  A cselekmény egészen eredeti (ha eltekintünk a Legyek urának alaphelyzetétől) egy szigetre visznek egy 9. osztályt. Csak egyikük hagyhatja el a szigetet, egymás ellen kell küzdeniük az életbenmaradásért. Helyenként agresszív és horrorisztikus a leírás; mindvégig maróan benne van a társadalomkritika, a rendszerellenesség, de az ifjúságba vetett hit, a bennük, bennünk rejlő változtatásra való erő is.
   
 14. motoszkar

  motoszkar Állandó Tag

  És ha már elindultam a gyerekek, fiatalok főszereplésének vonalán a Truancy reklámjának hatására, a Battle Royale után elolvastam a Legyek Urát is. Valamikor nagyon rég hozzákezdtem, de valahogy nem találtunk egymásra. Most viszont sikerült belemerülni, ha egyéb nem is, de azért is kíváncsivá lettem, hogy össze tudjam hasonlítani a Truancy, Battle Royale közös vonásait. Azon túlmenően, hogy mindegyik arról szól, hogy gyerekek extrém helyzetekbe kerülnek, a legjobban mégis a Battle Royale tetszett. Talán, mert ez volt a legaktuálisabb, a legközelebb a mi korunkhoz, több kapaszkodót nyújtott. A Legyek ura is jó könyv, a szimbólumok hangsúlyosabbak, csak számomra legalábbis annyira távoli az egész életérzésük a könyvben leírt gyerekeknek, hogy nehezen tudok ráhangolódni a félelmeikre, világlátásukra. Talán azt hiányolom, hogy nincs túl nagy opció a karakterekben, de abban a korban és a szerző mondandójának illusztrálására ennek pont ilyennek kellett lennie.
   
 15. RaveAir

  RaveAir Állandó Tag

  Legutóbb a Twilligh / Alkonyat sorozat első kötetét olvastam el. Valahogy a nagy reklám, rajongás hidegen hagyott, és nem is igazán sokat tudtam előzetesen a könyvekről és a filmekről, csupán annyit, hogy vámpírok vannak benne.

  Nos, aki fantasyt szeretne inkább olvasni az ne is nagyon lásson hozzá, mert igazából egy lány/szerelmes regény az egész. Nem mondom, hogy rossz, mert igencsak olvastatja magát. Elég hamar be lehet falni azokat a százoldalakat. Igazából könnyed szórakoztatást nyújt, miközben egy lány belső lelki világába pillanthatunk bele.

  Jelenleg a sorozat második kötetét olvasom, és tervezem, hogy ezt követően majd jön a következő is (de csak azért, mert itt vannak nálam kölcsönben). Ezt követően bizonyára valami "keményebbet" fogok olvasni. Pl. Steven Eriksontól valamit...
   
 16. jános1964

  jános1964 Állandó Tag

  Nemrég fejeztem be Nick Mason könyvét - ő a Pink Floyd dobosa, és természetesen az együttesről ír. Nagyon tanulságos történet, nemcsak a zenéről szól. Szép a kivitelezése is, nagyon sok jó minőségű fotóval megspékelve.
  Előtte egyik kedvenc krimiszerzőm, John Sandford Durva terep c. regényét olvastam. Eddig minden magyarul megjelent könyvét elolvastam, legjobbak az elsők voltak, de még mindig le tud kötni.
   
 17. mariann49

  mariann49 Állandó Tag

  -

  Utoljára John Grishamtol az Artatlan ember cimu konyvet olvastam,egy megtortent esetet dolgoz fel.
  Egy gyilkosságért elítélt férfi tobb mint 10 évet toltott bortonben ártatlanul.
   
 18. csirkebirke.74

  csirkebirke.74 Állandó Tag

  Erica Fischer: Aimée & Jaguár
  Nem tudom, mi vonz ehhez a témához, de egyszerűen vonzanak elkerülni a koncentrációs táborokhoz kapcsolódó emberi történetek. Nagyszerűen van megírva, a végén régi dokumentumok és fényképek. Csontig hat ez a mérhetetlenül kegyetlen kiszolgáltatottság. Igazából két szerelmes története, olyan apróságokat is megemlít, ami mondjuk egy történelem könyvben biztos nincs benne, amitől legalábbis számomra, még emberibb és félelmetesebb lett az "összkép". Erős érzelmek vannak benne: szeretet, gyűlölet, félelem, kétség, iszonyú üresség... Átélhető és szerethető, ha nem is a szokványos megközelítés.
   
 19. csalcsil

  csalcsil Állandó Tag

  Nekem nagyon tetszett Ken Follett A katedrális című regénye.
  A történet egy középkori angliai kisváros küzdelmét mutatja be a saját katedrális megépítéséért, melyet még a saját egyházuk is ellenez.
   
  vargane keltai agnes és Borzosland kedveli ezt.
 20. ulo

  ulo Állandó Tag

  Darvasi László: A titokzatos világválogatott

  A titokzatos világválogatott a magyar irodalom nagy sportkönyvei mellé sorakozik, Mándy Iván, Ottlik Géza, Mészöly Miklós, Zelk Zoltán, a kortársak közül Esterházy Péter, Kukorelly Endre és mások műveinek társaságába. A szerző figyelmét mintha leginkább a labdarúgás elmúlt húsz-harminc-negyven évének a különféle valóságos vagy képzeletből szőtt legendái kötnék le.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás