Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Rocklexikon

Ismét egy érdekes,többször olvasható könyvre akadtam a minap,címe:"Rocklexikon-A Metallicától a Kraftwerkig".
A rockzene és-kultúra az ötvenes években indult diadalmas világhódító útjára rock 'n' roll néven,és az azóta eltelt több,mint fél évszázad alatt a fiatalok életének meghatározó részévé vált.Időközben számtalan vállfaja,ága irányzata,stílusa alakult ki,a punkon (Sex Pistols),a kölönféle metál (Accept),vonulatokon keresztül a grunge-ig (Nirvana),az indie-ig (Coldplay),a gansta-rapig (50 Cent) és a jazz-rockig (Miles Davis).
Külön öröm,hogy jó pár kedvencemet is megtaláltam (Jean-Michel Jarre,Nightwish,Depeche Mode,Lomp Bizkit,Kraftwerk stb) a könyvben,discography-val kiegészítve.A 400 oldalas könyvet napokig lehet böngészni,és újabbnál-újabb információkat megtudni minden jelentős külföldi zenekarról és előadótól 2Pactól egészen a ZZ Top-ig!
(A mű eredeti címe:Horváth Zsolt-Rocklexikon):D
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar Rocklexikon

Itt az előző könyvnek(Rocklexikon) a magyar változata,a "Magyar Rocklexikon" is.Ebben a 208 oldalas kötetben is sok érdekességet tudhatunk meg a magyar rockzene több,mint 50 éves hódító útjáról!Olvashatunk itt a Taurusról,a Tűzkerékről,de nem maradhat ki a Beatrice,Pokolgép,Auróra és a Locomotív GT sem.Legendás személyiségek is megelevenednek az oldalakon pl:Radics Béla,Dinnyés József,Vikidál Gyula,Slamovits István....és még sorolhatnám.A könyv többször is lekerül a polcról,hiszen a 30Y-tól a Zorallig minden jelentős zenekar és előadó megtalálható ebben a gyűjteményben,discográfiai felsorolásukkal együtt.Ebben a kötetben sem csalódtam...
(A mű eredeti címe:Horváth Zsolt:Magyar Rocklexikon)
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
A végső valóság

Végre,sok utánjárás után sikerült megszereznem ezt a könyvet,melynek címe:Balogh Béla:A végső valóság.Ez a majd' 300 oldalas könyv,a "Végső valóság" talán az első olyan mű,ami áthidalja a materialista,az idealista és az ezoterikus világnézet közötti szakadékot.A halál utáni,valamint a születés előtti élet lehetősége már nem hit kérdése,hanem fizikai törvényszerűség.A könyv olvasása közben egy megdöbbentően új világkép tárul elénk,ami a léttel kapcsolatos kérdéseink többségére választ adhat.Kicsit "nehéz" olvasmány,egy szuszra elolvasni szinte lehetetlen-de nem is érdemes:minden oldal után az olvasó elgondolkodik,és felismer néhány dolgot,amely megdöbbenti,és további kérdésekre sarkallja.Talán az egyik legjobb könyv,ami mostanában a kezembe került!
(A mű eredet címe:Bela Balogh-Den yttersta verkligheten)
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Rock'n'roll Babylon

Kétféle ember létezik:aki szereti a rockzenét és aki nem kedveli.Ez a könyv tehát mindenkinek szól,hiszen a rocktörténet legismertebb alakjaival foglalkozik behatóan-de a többi hasonló témával foglalkozó könyvvel ellentétben,ez a mű a kudarcaikat és gyarlóságaikat mutatja be-rengeteg képanyaggal illusztrálva.A könyv a rockvilág négy évtizedének hátteréből számos olyan rémtörténetet is elmesél,melyek mélyen megrázták a rockvilágot.Gary Herman a rocksztárság jelenségét vizsgálja-egyaránt kitérve annak magasságaira és mélységeire,abszurditására és tragikumára,örömére és bánatára.A könyvben találkozhatunk klasszikus ikonokkal,(Elvis,Jerry Lee Lewis,)és a közelmúlt sztárjaival (Axl Rose,Elton John),olyanokkal,akik életmódjuk áldozatává váltak (Jimi Hendrix,Sid Vicious),és megpróbálja elmagyarázni egyes sztárok (Buddy Holly,John Lennon) értelmetlen halálát.A 224 oldalas olvasmány szinte letehetetlen,én is két nap alatt jutottam a végére-de még legalább kétszer biztos el fogom olvasni.
(A mű eredeti címe:Gary Herman:ROCK'N'ROLL BABYLON)
 

leilasy

Állandó Tag
Állandó Tag
Vonnegut : Áldja meg az Isten, dr. Kevorkian


Pár sor :

- Csak még egy utolsó kérdést - könyörögtem neki. - Minek tulajdonítod hihetetlen termékenységedet?


Isaac Asimov egyetlen szóval válaszolt: "Menekülés". S még hozzátette egy hasonlóan termékeny francia író, Jean-Paul Sartre híressé vált szállóigéjét:

"A pokol a többi ember."
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Önéletrajz 5.

Most lettem "kész" Bud Spencer önéletrajzi könyvével,melynek címe:Különben dühbe jövök.Igaz,ami igaz,a könyv végén van részletes filmográfia a hagymás bab és a pofonok nagymesterétől,de azt az alig 200 oldalas könyvet nagyon "karcsúnak" találtam-olyan,mintha csak össze lenne csapva a könyv-(nem úgy,mint a Roger Moore-életrajz,amiről már tettem említést ezen az oldalon).Bár westernfilmek hőseként ismerte meg a nagyvilág,Carlo Pedersoli sokkal több ennél:forgatókönyvíró,dalszövegíró,úszóbajnok,olimpikon.Bud Spencer megható öniróniával mesél gyermekkoráról,arról,hogy hogyan került bele szinte véletlenül a filmek világába,barátságáról Terence Hill-lel.A könyvben találhatunk fényképmellékletet is,mégis "üresen" tesszük le a könyvet a kiolvasás után!De lehet,csak én éreztem így....hogy mi hiányzott a könyvől,ami egy önéletrajzot ÖNÉLETRAJZZÁ teszi?Döntse el az olvasó....
(A mű eredeti címe:Carlo Pedersoli-Altrimenti mi arrabio.La mia vita)
 

Sid2

Állandó Tag
Állandó Tag
Stephen King : A holtsáv

A tudományos-fantasztikus regény a fiatal Johnny Smith története, aki kómába esik, miután majdnem halálos baleset éri. A kóma közel öt évig tart. Nem sokan reménykednek benne, hogy ismét magához tér majd, de édesanyja egy percig sem adja föl a reményt. Nem sokkal az örvendetes, már-már csodával határos esemény után azonban Johnny édesanyja meghal, a fiú pedig felismeri, hogy különös új képességgel lett megáldva-megverve: olyan dolgokat lát, ha megérint egy-egy személyt, amelyek majd csak a jövőben fognak megtörténni. De vannak bizonyos részletek, mint például az, hogy pontosan hol is történnek bizonyos dolgok, amelyeket Johnny nem lát előre: ezek a dolgok rejtve maradnak előtte, örökre megbújnak az úgynevezett holtsávban.

Érdemes elolvasni,nekem nagyon tetszett.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Hrabalhoz kell egy hangulat,az biztos...nemrég fejeztem be egy novelláskötetét,melynek címe:Bohumil Hrabal:VÉRES TÖRTÉNETEK ÉS LEGENDÁK.Nagyon jól szórakoztam a történeteken,mely azt adja,amit az olvasó Hrabaltól megszokott:irónikus derűt,fekete humort,és néha eszement abszurditást.(Ide írhattam volna azt is,hogy egetverő ökörségeket ír,de szeretnivaló stílusban....)Az elbeszéléskötet legtöbbje 1949 és 1986 között született,sokáig asztalfiókban őrzött írásokból épül fel,melyekből egy nem mindennapi életutat megjárt,történelmi sorsfordulókat próbált ember és egy kivételes tehetségű,hol mennybe menesztett,hol pokolba kívánt író feketén-fehéren megrajzolt Janus-arcú önportréja tárul az olvasó elé,több,mint 200 oldalon.(Ha javasolhatok annyit-saját hibámból okulva-hogy senki se olvasson Hrabal művet,miközben a fogorvosnál vár a sorára,hogy kihúzzák a fogát,mert mire sorra kerül,nemcsak a várakozó páciensek fogják hülyének nézni...)
(A mű eredei címe:BOHUMIL HRABAL:MORYTÁTY A LEGENDY)
 

Arc.en.ciel

Állandó Tag
Állandó Tag
Szabó Magda: Tündér Lala

Biztosan mindenki emlékszik a gyermekkorunkban a Tv-ben vetített nekem legalábbis kissé sci-fi-be hajló, de inkább valamiféle " ijesztő" mellékzöngéjű filmre. ( MTV honlapján online megtekinthető.)
Mindenesetre aki nem látta, ne is nézze meg, inkább olvassa el, nem is értem hogyan lehetett ebből az egyébként sokkal jobb meséből, ilyen béna filmet forgatni.
Mint sokszor eddig, ennél a történetnél is, a könyv sokkal jobb, kb 6-10 éves gyerekeknek szerintem felolvasni vagy a nagyobbaknak akár önállóan olvasni is jó választás.
Felnőttként is jó szórakozás, nosztalgia.
"Lala más, mint a többi tündérgyerek. Látja ezt mindenki Tündérföldön, tudja édesanyja, Írisz királynő is, csak nem akarja észrevenni. Hiába, van abban valami nyugtalanító, ha egy tündérkisfiú különbözik a többitől. Hiszen a tündérgyerekek valamennyien derűsek, elégedettek, gondtalanok. Egyik sem töri a fejét olyasmin, ami nem tartozik rá, egyik sem vágyik el Tündérföldről még próbaképpen, még kíváncsiságból sem. Csak éppen Lala. A legöregebb tündér sem emlékszik ilyen furcsa tündérgyerekre. Persze túlzás volna azt állítani, hogy egyedül Lala az elindítója azoknak a hihetetlen eseményeknek, amelyek teljesen felkavarják Tündérföld békéjét, hiszen a szálak Aterpaterhez, a piros szemű varázslóhoz vezetnek. Ha követitek az izgalmas bonyodalmakat, amelyek Írisz királynő, Amalfi kapitány, a kis Gigi és Csill patikus körül támadnak, megértitek Lalát, aki nem rossz tündérgyerek – csak éppen más, mint a többi."
 

Arc.en.ciel

Állandó Tag
Állandó Tag
még mindig olvasom... mivel 47 kötet !
Margit Sandemo: Jéghegyek népe sorozat

Mit mondjak? Bárkinek ajánlom, mindenkinek másért, és bár romantikus ponyvaregénynek tűnik, nyugodt szívvel ajánlom férfiaknak is,
mert sokat tanulhat belőle az ember, az emberről magáról, férfiakról és nőkről is, és az életről, nem csak azokból a korokból, mikor a cselekmények történnek.

„Én a felnőtteknek írok meséket” – mondta Margit Sandemo saját írói
munkásságáról. Ezeknek a meséknek az ismertetőjegyük a termékenység és a
fantázia.

Sorozatai számtalan életutat mutatnak be. A történetek szálai
kapcsolódnak egymással. Az olvasó szeme előtt különböző korok
történelme, története vonul fel, melyekben minden előfordul, izgalom,
dráma, misztérium, szerelem, természetfeletti erőkkel fűszerezve. Két másik, kisebb sorozat követte a Jéghegyek Népét, a
„Boszorkánymester” és a „Legenda a fény birodalmáról” címűek. Ezek a
sorozatok egy trilógiát alkotnak, 82 kötettel.

A norvég-svéd regényfolyam a 16. századtól követi nyomon egy család
életét egészen napjainkig. De nem egy átlagos családról van szó, hiszen
tagjai között boszorkányok, varázslók, különös képességekkel megáldott
gyógyítók vannak. A 47 részes mű egy-egy családtag
életét mutatja be, az írónő különös, szórakoztató stílusában. A sztori az 1500-as évektől napjainkig ível, a szereplők bejárják
egész Európát, sőt még Ázsiába is eljutnak. A történelem aktív
résztvevői, miközben saját sorsukkal, végzetükkel küzdenek. A történet kiindulópontja a gonosz ősapa, aki eladja a lelkét a
sátánnak. Ám nemcsak a sajátját, hanem leszármazottaiét is. Néhányan
küzdenek az átok ellen, több-kevesebb sikerrel, néhányan kihasználják
természetfeletti képességeiket, és nem mindig jóra.

A Tuan Kiadó megvalósítja Margit Sandemo régi vágyát, hogy az összes
könyvét magyarul kiadja. A tervekben szerepel a Jéghegyek Népe sorozat
újranyomása, a Boszorkánymester sorozat újrafordítása és újranyomása,
valamit az összes sorozat, és önálló kötet kiadása.

Részlet:
„Gonosz Tengel régesrégen, több száz éve kiment a
pusztába, hogy eladja lelkét a Sátánnak.

Ő lett s Jéghegyek
Népének ősapja.

Az ördög földi
hatalmat ígért neki és utódainak, ha ennek fejében minden nemzedékből
legalább egyetlen leszármazottja a Gonosz szolgálatába áll és gaztettet
követ el. Varázserejükről és sárgás fényben égő ragadozószemükről lehet
felismerni őket. Egyiküket olyan természetfeletti hatalommal ruházta fel
a Sátán, amilyet addig nem látott a világ és ezután sem fog látni.

A nemzetségen addig
ül az átok, amíg valaki meg nem találja a Gonosz Tengel üstjét, s benne
azt a varázsfőzetet, amellyel megidézte a Sötétség Fejedelmét.

Így szól az ősi
legenda.

Vagy talán mégsem így
történt?

Valójában úgy esett,
hogy Gonosz Tengel felkereste az élet forrását, és ivott a gonoszság
vizéből. Örök életet és az emberiség feletti hatalmat ígértek neki, ha
ennek fejében eladja utódai lelkét a Gonosznak. De számára rossz idők
jártak akkoriban a földön. Ezért csendes szendergésbe vonult vissza,
hogy kivárja, amíg eljön az ő ideje. Az üst, amelyről annyit regéltek,
nem is üst, hanem korsó, melyet elásott a gonoszság vizével. Most
türelmetlenül vár a jelre, hogy felébressze szendergéséből.

Valamikor a XVI.
Század során született a Jéghegyek Népének egy átokverte tagja, aki
megpróbálta jóra fordítani a rosszat, és ezért Jó Tengelnek nevezték az
emberek. Ez a történet az ő családjáról szól, legkivált családjának
nőtagjaitól.

Közülük az egyiknek,
Shirának 1742-ben sikerült eljutnia az élet forrásához. Merített tiszta
vizéből, amely feloldja a sötét forrásvíz gonosz hatalmát. De az elásott
korsót senki nem találta meg ezidáig. A nemzetség tagjai attól félnek,
hogy Gonosz Tengel idő előtt felébred, még mielőtt őt megtalálnák.

Annyit tudnak csupán,
hogy valahol Dél-Európában rejtőzik, és csak egy varázserejű furulya
képes felébreszteni. Ezért a Jéghegyek Népe retteg a furulyák szavától.”



<tbody style="border-top-width: 0px; border-top-style: solid; border-top-color: rgb(204, 204, 204); -webkit-border-horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; border-collapse: collapse; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; ">
</tbody>
 

GadMar

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Én Storym Irodalmi Novella Pályázat topic-ban elovastam Méhészmester: Fürdőshow a Szegedi Maximális Szereretszolgálatnál nagynovelláját.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom!
Biztosan hatással lesz az olvasóra: vagy okul belőle, vagy megdöbben, vagy fogékonyabb lesz az ember, vagy hitetlenkedik, vagy csak egy jót mosolyog, de valami történni fog.
 

macamama

Állandó Tag
Állandó Tag
Wass Albert könyv faló lettem. Aki nem olvas el legalább egy könyvet Tőle, az nem is tudja szerintem mi a szép.
Utoljára Tamási Gáspártól olvastam "Vadon nőtt gyöngyvirág" c könyvet, ami szintén nagyon jó
 

vicomte

Állandó Tag
Állandó Tag
allan folsom konyveit olvastam legutobb,aki a kemtorteneteket szereti annak letehetetlen konyvek.
a legjobban a gyonas napja tetszett majd a machiavelli szovetseg aztan a holnaputan es most olvasom az orok szamuzetest ami majdnem 2 mb. szuper konyvek.

ha valakinek van ettol az irotol mas konyve is megkerem szepen kuldje el nekem a kovetkezo email cimre:[email protected].

elore is koszonom faradozasotokat
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére