Mobilházak adottságai

Mobilházak adottságai – Összeszedtük a legfontosabb tulajdonságaikat

Amerikában és Kanadában egyre több ember adja fel hagyományos otthonát, hogy mobilházba költözzön. De valóban jó döntés ez? Általában a mobilházak adottságai nem érnek fel a hagyományos otthonokéval, ám így is rengeteg jó tulajdonságuk van. Mutatjuk is ezeket.

Három évszakos mobilházak adottságai

Három évszakos mobilháznak nevezzük azokat a mobilházakat, amelyek nem rendelkeznek fűtőberendezéssel. Bár ezt hősugárzóval talán lehetne valamennyire orvosolni, mégsem elég önmagában, hiszen a három évszakos mobilházak nem képesek megtartani a hőt. Ennek legfőbb oka, hogy a nyílászárók és a falak sincsenek leszigetelve. Nézzük, milyen adottsággal rendelkezik még ez a típus:
  • Méret: A hazánkban előforduló mobilházak többsége 10-15 méter hosszú, és 3-4 méter széles. Ezekbe általában 1-2 szoba fér el kényelmesen, plusz nappali, konyha és fürdőszoba.
  • Nyílászárók: A mobilházakban az alap, szimplaüveges nyílászárók a jellemzőek, ami sajnos nem túl erős hőszigetelésben.
  • Falak: A három évszakos mobilházak falai elég vékonynak számítanak szigetelés szempontjából, így hiába oldanánk meg a fűtést kandallóval vagy hősugárzóval, a téli zimankó már kifogna rajtunk.
  • Felszereltség: A mobilházak felszereltségei természetesen nagyon változók, hiszen többnyire az ártól függ, mik vannak beépítve. Azonban általánosságban elmondható, hogy az alap dologok, mint például a tűzhely, mosogató vagy sütő, megtalálhatók a mobil házakban.
  • Vezetékek és szennyvízrendszer: Az olcsó mobilházakra inkább a tartályok jellemzők a víz és szennyvíz tekintetében, azaz nem tudjuk őket rákötni külső rendszerre. A drágább verziók viszont már sokkal modernebbek: van, amelyik saját generátorral is rendelkezik, illetve a víz és szennyvíz miatt sem kell aggódnunk, hiszen lehetséges azok ki- és bevezetése.
Négy évszakos mobilházak adottságai:

A négy évszakos mobilházak adottságai szinte megegyeznek a hagyományos házakkal, így alkalmasak arra, hogy akár teljes értékű állandó lakhelyek legyenek.
  • Méret: A teljesen jól szigetelt, négy évszakos mobilházak között már nagyobbakat, akár 3-4 szobával rendelkező opciókat is találhatunk. Ezek hossza leginkább 15 méter, szélességük pedig 5-8 méter.
  • Nyílászárók: Mivel itt többnyire duplaüveges nyílászárókkal találkozhatunk, a négy évszakos mobilházak téli lakhatásra is alkalmasak.
  • Falak: Akár 5-10 centis, komoly szigeteléssel felszerelt mobilházat is találhatunk. Ezek képesek nyáron a hűvös levegőt, télen pedig a meleget bent tartani.
  • Felszereltség: Mivel ezek már szinte egyenértékűek a hagyományos lakóházakkal, többségük nagyon jól felszerelt. A sütő, a tűzhely, a mosogató, a fűtésrendszer és a hűtő többnyire alapfelszereltségnek számít.
  • Vezetékek és szennyvízrendszer: A telepítés során a szakemberek megoldják az áram- és vízellátást, bekötik a villanyt, a gázt és a vizet is.
gettyimages-184347544-768x467.jpg
 
Számomra érdektelenek. Itt szocializálódtam ahol a családi ház az alap.
Melléképületekkel , kerttel.
A sufnik, szobák tele lim-lom-al. Persze ezek szükségesek meg emlékek.
 
A trailer parkok számának növekedése az elszegényedés biztos jele...
Vannak olyanok is ebben a csoportban, akik a munkájuk után járnak. Építőmunkások, építö szakemberek. Hiába lakik Szentesen, ha a munkája az Örséghez köti. Meg ilyenek.
Jártam Olaszolrszágban, még a 2000-es évek elején. Ott a kempingek alkalmazottai éltek ilyenekben. Ősszel pedig átköltöztek a síparadicsomok mellé.
Tehát nemcsak az elszegényedés jele lehet.
 
Vannak olyanok is ebben a csoportban, akik a munkájuk után járnak. Építőmunkások, építö szakemberek. Hiába lakik Szentesen, ha a munkája az Örséghez köti. Meg ilyenek.
Jártam Olaszolrszágban, még a 2000-es évek elején. Ott a kempingek alkalmazottai éltek ilyenekben. Ősszel pedig átköltöztek a síparadicsomok mellé.
Tehát nemcsak az elszegényedés jele lehet.
Tatám, Amerikáról meg Kanadáról beszélük. És életvitelszerűen ilyen házakban élőkről. Egy cikk alapján, ami ezeknek a szörnyű házaknak az előnyeit ecseteli...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,481
Tagok
615,606
Legújabb tagunk
Putt Putt
Oldal tetejére