Mosolygó történelem!

DrTalar témája a 'Humoros írások' fórumban , 2008 Október 14.

 1. szine

  szine Kitiltott (BANned)

  Rákosi korszak közepén vagyunk, és ekkor ugy dönt az ország első embere, látva, hogy mennyien éltetik őt, hogy álruhát vesz, mint Mátyás király, és a nép közé megy.
  Elmegy egy színházi előadásra. Megy az előadás rendben. És elhangzik Sztálin neve. Elkezdik Sztálint, majd a Pártot és Rákosit éltetni.
  Rákosi eközben csak ül és figyel. Erre odaszól a mellete lévő férfi:
  Tapsolj barátom, mert különben elvisz az ÁVÓ!
   
 2. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Orbán Viktor a 2006-os választások előtt kampánykörútra megy.
  Egy gyűlés után szomorúan ül az autóban. Kövér László megkérdezi tőle:
  - Mi a baj vezérem? Miért vagy olyan szomorú?
  - Hát hogyne lennék szomorú - mondja Orbán. Tegnap Kőbányán voltunk és kővel dobáltak meg. Ma Székesfehérváron székeket dobáltak felénk.
  - Ajjaj! Holnap Szarvasra megyünk!
   
 3. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  Köszönöm az írásokat nagyon jók. Mellesleg megkerültem (sajnos a fiam halála miatt nem tudtam itt lenni). Még egyszer köszi a sok remek beírást.
   
 4. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  Roosevelt amerikai elnök vendégül látta Churchill angol miniszterelnököt. Reggel váratlanul fölkereste vendégét a lakosztályában, és hökkenten pillantotta meg a kádból kilépő kormányfőt anyaszült meztelenül. Sietve igyekezett visszafordítani tolószékét, de Churchill megállította:
  - Nincs semmi gond - mondta -, nekem mint miniszterelnöknek nincs takargatnivalóm az Egyesült Államok elnöke előtt.
   
 5. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  Szólón athéni államférfi ismertette barátjának azokat az új törvényeket, amelyekkel kormányozni kívánta az ókori államot. Bölcs barátja figyelmesen, de kétkedő mosollyal hallgatta végig a politikust.
  - Ó, Szólón - szólt eltűnődve -, nem tudod, a legtöbb törvény olyan, mint a pókháló: a kis legyek fennakadnak benne, de a nagyok szétszaggatják.
   
 6. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  Condé herceg, a tizenhetedik század kiemelkedő fiancia hadvezére egy városkán haladt át csapatával. A polgármester ünnepélyes díszben vonult ki a fogadtatására. „Kegyeimfis uram - harsogta -, úgy illett volna, hogy önt ágyúlövésekkel üdvözöljük. Ez a tiszteletadás ezeregy okból nem lehetséges. Először is nincs ágyúnk, másodszor..."
  Condé közbevágott: „Ez az első annyira döntő ok, hogy a többiről már nem is érdemes beszélnie."
   
 7. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  Az ifjabb Oumas francia író nagy barátja volt a nőknek, bizalmasa sok szép dámának. Rengeteg szerelmi kalandja volt.
  „Végy el feleségül!" - mondta neki egy alkalommal Rachel, a nagy drámai színésznő.
  „Még a saját szeretőimet sem tudom feleségül venni - tért ki az ajánlat elől az író -, nemhogy a másokét!"
   
 8. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  Báron Jónás huszadik század eleji orvosprofesszor <
  zsugori beteggel került össze, aki sokallta a műtéti díjat. „Ha az ön anyagi helyzete nem engedi meg, hogy megfizesse az első osztályú műtétet, csinálunk egy másodosztályút" - mondta neki.
  „És mi a különbség?"
  „Az első osztályú műtétet új műszerekkel és régi asszisztensekkel végezzük. A másodosztályút új asszisztensekkel és régi műszerekkel."
   
 9. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  És ez sajnos ma is igy van!!!
   
 10. DrTalar

  DrTalar Állandó Tag

  Ballagi Mór, a híres nyelvész korának legszórakozottabb embere volt. Török püspök hivatalos ebédet adott, amelyen jelen volt a tudós is. Feltálalták a levest, de Ballaginak sehogyan sem Ízlett. Izgett-mozgott a széken, majd a vendégekhez fordulva bűnbánó arccal így szólt: „Elnézésükért esedezem, uraim, de a feleségem éppen ma fogadott új szakácsnőt, azért ilyen rossz a leves.
   
 11. / kergeZerge /

  / kergeZerge / Állandó Tag

  Mária Lujzáról pedig fönnmaradt, hogy annyira nem érdekelték a gyermekei, hogy amikor a kutyája és Napóleontól született fia egyszerre betegedett meg, az állatorvost hívta, akit, miután ellátta a kutyát, megkért, hogy nézzen már rá a fiára is.
   
 12. Mirarwa

  Mirarwa Állandó Tag

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:UseFELayout/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Az Amerikai Bűnügyi Tudományok Egyesülete évenként díjátadó estélyt rendez. Az 1997-es estélyen Don Harper Mills elnök egy San Diegoban történt rendkívül bonyolult és bizarr esettel szórakoztatta hallgatóit:

  1996 március 23-án az orvosi szakértő megtekintette Roland Opus tetemét, és megállapította, hogy a halál oka puskából származó fejlövés. Az áldozat egy 10 emelet magas épület tetejéről ugrott le ÖNGYILKOSSÁGI szándékkal (hagyott ugyanis egy erre utaló búcsúlevelet). Esés közben azonban a 9. emelet magasságában életet egy, az ablakon kilőtt puskagolyó oltotta ki.
  Se a lövést leadó, sem pedig az öngyilkosságot elkövető nem tudott a 8. emelet szintjében elhelyezett biztonsági hálóról, amelyet az ablakmosók szereltek fel. Opus nem tudta volna kivitelezni az öngyilkosságát emiatt a háló miatt. Általában, aki öngyilkosságot akar elkövetni, az sikerrel jár, még ha nem is olyan módon hal meg, ahogyan eltervezte. Attól, hogy Opust lelőttek a 9. emeletnél miközben a biztos halál felé esett, még nem változik halálának oka öngyilkosságról gyilkosságra... De a tény, hogy az öngyilkossági kísérlet nem járt volna sikerrel, az orvosi szakértőt GYILKOSSÁG kivizsgálására késztette.
  A 9. emeleti szobában, ahonnan a lövés jött, egy idős ember és a felesége lakott. Éppen veszekedtek, és a férfi a puskával fenyegette feleségét. Elkeseredésében, amikor meghúzta a ravaszt, elvétette a lövést, és a lövedék a felesége helyett az ablakon keresztül Opust találta el. Ha valaki "A"-t próbálja meggyilkolni, de véletlenül "B"-t gyilkolja meg, akkor az "B" ellen elkövetett emberölésért büntethető. Amikor szembesítették ezzel a váddal, az öregember és a felesége mindketten hangoztatták, hogy egyikük sem tudta, hogy a puska töltve volt. Az ember azt állította, hogy hosszú ideje szokása, hogy feleségét a töltetlen puskával fenyegesse. Nem állt szándékában, hogy megölje.
  Opus meggyilkolása VÉLETLEN BALESETNEK tűnik, ugyanis a fegyver véletlenül volt megtöltve. A kivizsgálás folytatódott, és előkerült egy szemtanú, aki azt állította, hogy látta, amint az idős házaspár fia megtöltötte apja fegyverét, körülbelül hat héttel a halálos balesetet megelőzően. Mint kiderült az idős hölgy megszakította fia pénzügyi támogatását. Ezért fia, ismerve apja fegyveres fenyegetőzési szokását, megtöltötte a puskát, arra számítva, hogy így apja majd megöli anyját.
  Így az ügy ismét GYILKOSSÁGI üggyé alakult, ahol a fiú lett Roland Opus gyilkosa. Volt még azonban egy különlegesen szép csavarás az esetben: A további kivizsgálás kimutatta, hogy a sértődött fiú (név szerint Roland Opus!) egyre jobban elkeseredett, hogy nem sikerült az anyja elleni gyilkosság. Ez az elkeseredés arra vitte, hogy március 23-án leugorjon egy 10 emeletes épület tetejéről, hogy végül egy puskalövés végezzen vele, melyet egy 9. emeleti ablakon lőnek ki. Az szakértő ÖNGYILKOSSÁG címen zárta le az ügyet.
   
 13. Mirarwa

  Mirarwa Állandó Tag

  Nem vagyok biztos benne, hogy ez a történet igaz, de én jót nevettem rajta, és azt hiszem, leginkább ide illik:

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:UseFELayout/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> 1969.-ben, a világ egy emberként figyelte az Apolló programot és a Holdra szállást. Minden TV csatorna és adó a nagy eseményt közvetítette. Neil Armstrong kilépett a Hold felszínére, majd elhangzott az azóta már szállóigévé vált első mondata: "Kis lépés egy embernek hatalmas lépés az emberiségnek!"
  Majd néhány másodperc múlva mondott még valamit: "Sok szerencsét Mr. Gorsky!"
  Az eseményeket irányító földi személyzet ledöbbent, a kirendelt "elemzők" és "megfigyelők" pedig a szívükhöz kaptak! Ez vajon mi volt? Rivális űrtársasághoz üzent volna? Kódolt üzenet egy ellenséges "megfigyelőnek"?
  Átnéztek minden adatot, nyilvántartást, de nem találtak semmit. Semmit! Gorsky nevű űrhajós vagy ügynök nem szerepelt sehol! Mikor az űrhajósok visszatértek a Földre, természetesen megvizsgálták, "meg"hallgatták őket.
  Feltették a kérdést Armstrongnak, mi volt ez a mondat, ki az Mr. Gorsky? Ő nem válaszolt. Számtalan sajtófórumon nyilatkoztak, feltették neki a kérdést, ami lázban tartotta az egész világot: Mi volt ez a mondat, ki az a Mr. Gorsky? Armstrong nem válaszolt, csak vigyorgott.
  1995.-ben egy riport alkalmával ismét előkerült a több mint negyedszázados kérdés, ki az a Mr. Gorsky? Az újságíró legnagyobb döbbenetére Armstrong így felelt: Mivel az érintettek már valószínűleg nem élnek, elmondhatja a történetet.
  Mr. Gorsky és a felesége a szomszédjukban éltek, gyerekkorában. Idősödő, csendes kis házaspár voltak. Egyszer, mikor egy gyönyörű tavaszi napon a haverjával baseballozott a kertben, a labda véletlenül átrepült a Gorsky házaspár udvarába. Ő átmászott, hogy visszahozza és e közben óhatatlanul meghallotta, ahogy Mrs.Gorsky a férjével kiabál: "Orális szex?? Orális szexet akarsz? Majd akkor lesz orális szex, ha a szomszéd gyereke a Holdon sétál!"
   
  rodeoclown kedveli ezt.
 14. telekunyho

  telekunyho Állandó Tag

  Nos én is olyan jól ellenék még, de sajnos nekem is mennem kell
   
 15. Katalin/Anyoka

  Katalin/Anyoka Kitiltott (BANned)

Megosztás