Munkalehetoseg Montrealban

KDina

Állandó Tag
Állandó Tag
Én arról érdeklődnék, hogy szerintetek mennyi esélye van egy átlag magyar lánynak, jó ésszel munkát szereznie, ha franciául csak 1-2 szót tud, angolul viszont elég jól beszél. A francia mennyire fontos ott kint ? Fiataloknak milyen munkalehetőség van diploma nélkül? Fizetésben tényleg nagy a különbség az itteniekhez képest ? Mennyire lehet megélni?

Ez attól függ, hogy milyen munka, de nagyon nehéz, mivel itt mindenki beszéli a franciát, így azt fogják előnyben részesíteni, aki mindkét nyelvet beszéli...
Persze nem lehetetlen. Kell találni egy olyan céget (customer service), akiknek pl az USA-ból vannak ügyfelei, így oda nem kell a francia.

Semmilyen végzettséged sincsen? Munkatapasztalat?
Mert ezek nélkül még nehezebb lesz...
 

enzo199009

Új tag
En 6 honapja vagyok Montrealban es eddig volt egy reszidos melom, es most egy teljes munkaidos bejelentett melom. Angolul elboldogulok, megertek szinte mindent amit mondanak de en nem tudom annyira jol kifejezni magam :) Franciabol par alap dolgot tudok, meg megertek ezt-azt. Itt nem igazan erdeklik az embereket milyen otthoni vegzettseged van. Az a nyero amit itt szerez meg az ember es meg melle van angol ES francia tudasa is. Itt nincs olyan hogy melyik nyelv az elonyosebb, ha amr egyik nincs a ketto kozul az mar nagyon nagy hatrany. Szoval ha valaki jol beszel angolul es franciaul akkor konnyen lehet melot talalni. De ha csak angol nyelvtudas van akkor valoszinubb hogy csak minimalberes melo lesz vele. Elszantnak kell lenni es nagyon akaratosnak, menni kell a munka utan es tanulni a nyelveket. Ha csak ul valaki otthol es eleldegel havonta a segelybol azzal sosem fog elorebb jutni. Szoval aki elegge motivaltnak erzi magat, es nem szegyenloskodik semmi miatt annak ajanlani tudom csak. Sok kerdesre remelem valaszt adtam. :) Szoval az olyan kerdesek, hogy ki milyen kepesitesekkel, meg stb hogy-mint tudna boldogulni ertelmetlenek. :)
 

Judy15

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem az érdekelne, hogy hogy vágtál neki ennek az egésznek. Milyen szintű nyelv tudással pl? Közép szintű angol nyelvtudással elboldogul az ember? Úgy mentél ki, hogy meg volt már az állásod vagy félre tett pénzzel megérkeztél és neki álltál gőzerővel munkát keresni? Volt ott kint valami ismerősöd vagy teljesen egyedül vágtál bele? :confused:
 

Judy15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, de elszánt és nyitott mindenre.
Én jelenleg nappalin tanulok kisgyermek gondozó nevelőnek (okj képzés).
Van másik két okj-s képzésem is (állatorvosi asszisztens,kutya kiképző) ezen a területen van szakmai tapasztalatom is. Érdemes lenne ezeket a bizonyítványokat europass bizonyítványba kiállítattnom? Szerintetek ilyen képzéssekkel eltudnék helyezkedni valahol? Ér ott valamit az okj-s bizonyítvány?
Miután befejeztem a sulit szeretnék Kanadába kimenni 2014 szeptember környékén. Már most utána nézek mindennek, előre mindent úgy tervezek, hogy ez megvalósulhasson.
Szívesen fogadok tanácsokat, ötleteket, hogy hogy vágjak neki. Valamint linkeket, hogy hol tudnék többet olvasni a kanadai életről, tapasztalatokról, munkáról. :)
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki informatikuskent, foleg fejlesztokent keres munkat Montrealban, az irjon nekem!
Alapvetoen ez azoknak szol, akik mar itt vannak legalisan, de ha valaki nagyon jo (Java es C++ es telko hatter), annak vizumot intezni sem lehetetlen.
 
Oldal tetejére