Hírek Mutasd meg a Reginád! – reklámozták a kanadai várost, botrány lett belőle

Saskatchewan tartomány székhelyén nem mindenki örült a poénosnak szánt szlogennek.

Roppant nagy botrány kerekedett belőle Kanadában, hogy az egyik középső préri-tartomány, Saskatchewan székhelye bizarr turisztikai szlogent szült. Az esetről többek közt a kanadai CBC számolt be, írván róla, hogy múlt csütörtökön jelentették be Regina városában a turisztikai szervezet rebrandingjét. A Tourism Reginából így lett Experience Regina, de több új szlogent is bedobtak a köztudatba. Végül két szlogenért elnézést kellett kérniük:
„Show us your Regina” (magyarul: Mutasd meg a Reginád!),
„The city that rhymes with fun” (magyarul: A város, ami rímel a mókára.)
Többek közt Cheryl Stadnichuk helyi képviselő is kiakadt a két szlogenen, mondván a szexuális erőszak áldozatai nem feltétlen mosolyognak rajtuk. A kampányért felelős cég gyorsan visszavonta a két mondatot, miközben az arculatért felelős ügynökség igyekezett a Facebookon hűteni a kedélyeket, miszerint nem volt közük a mondatokhoz.

A bocsánatkérés és a két szlogen törlése már nem volt elég, a felelősök megbüntetését követelik többen, egyesek szerint a botrány ráég Regina városára. Stadnichuk rendkívüli ülést akar összehívni a városi tanácsba az ügy miatt, hogy kérdéseket tehessenek fel a kampány felelőseinek. Hozzátette, a kampányt szervező cégnek egyeztetnie kellett volna a várossal, mielőtt útjára ereszti a szexista mondatokat.
Talitha McCloskey, a Raise Her Community nevű nőjogi szervezet társalapítója is jelezte, a fenti mondatok azokat az időket idézik, amikor a nőknek még nem voltak jogaik és tárgyiasították őket. Nem is értette, a nemzetközi nőnap után ez hogy lehetséges. Megkérdezte a kampányért felelős céget is, volt-e fókuszcsoport, ami az élesítés előtt véleményezte volna a szöveget, mire kiderült, hogy volt. McCloskey elmondta még:
„Úgy tűnik, a város azt gondolja, hogy a vaginák inkább turisztikai célpontok, mint valami olyasmik, amik szentek és védettek.”

1680032580686.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

szabolcsigy wrote on jövő13's profile.
Szia! Sikerült megszerezned a felmérőket?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:

Statisztikák

Témák
37,951
Üzenet
4,754,245
Tagok
612,735
Legújabb tagunk
Katazi
Oldal tetejére