NŐ és FÉRFI

Ila1 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2006 November 7.

 1. Ila1

  Ila1 Állandó Tag

  Örök téma....
   
  kata0501, gotzj és jgabor kedveli ezt.
 2. Ila1

  Ila1 Állandó Tag

  FÉrfi, NŐ BarÁtsÁg

  Örök kérdés, hogy létezik-e igazi barátság férfi és nő között? Sokan egyből rá vágják a választ: nem!

  Néhányan mégis azt állítják, igenis, létezhet. Ők tényleg szívbéli jó barátok egy ellenkező nemű emberrel. Vallják, hogy szükség van ellenkező nemű barátra, mert vannak olyan kérdések, amikre csak ők tudnak felelni és más szemmel ítélnek meg dolgokat..

  Karinthy fogalmazta meg ezt a kérdést a legszellemesebben:

  Létezhet-e férfi és nő között igazi barátság? Ha igen, akkor miért nem?  Itt az örök kérdés: létezik-e őszinte, szex mentes barátság férfi és nő között? Egyesek szerint lehet, de a többség szerint képtelenség. Mások pedig azt vallják, hogy néha félre lehet dobni a barátságot egy jó szex kedvéért. Mi az igazság? A kérdések továbbra is megmaradnak: Belefér-e a testi kapcsolat egy barátságba? Vagy túl lehet lépni a testi vonzalmon egy barátság érdekében? Mennyire kell betartani a "két lépés távolságot "? Tönkre teszi-e a testiség, a barátságot? Vannak, akik túl tudnak lépni a testi vágyakon, a barátság értékét tartva szem előtt. Választásuk legtöbbször a jó lépés ebben a kényes témában. Szeretőt könnyű találni. Igaz barátot, annál nehezebb.
  Társadalmunk erotikától túlfűtött. Elég csak végig menni az utcán, az újságárusok standjai mellett, vagy bekapcsolni a TV-t, ahol a minden második reklám kétértelmű, és eláraszt a meztelen testek dömpingje. És mégis, léteznek kapcsolatok, ahol nem az erotikáé a főszerep.

  Erotika nélkül??

  Léteznek bizony bizalmon és őszinteségen alapuló értékes kapcsolatok nevetéssel, vagy épp könnyekkel, baráti beszélgetésekkel, ölelésekkel, jótanácsokkal. Itt nem az erotika a kapcsolat lényege, és ha elő is fordul, fel is bukkan valamelyik (vagy mindkét) fél részéről, ettől még nem válnak szerelmes párrá, titkos szeretőkké, vagy bukott barátokká. Átgondolják a dolgot, és a barátságuk fontosságát, plusz a külső körülményeket mérlegelve döntenek. Egy stabil, jó barátságot, egy botlás még nem feltétlen kell, hogy romba döntsön.

  Játék a flört

  Jóbarátok között az együttlét mindkét félnek örömet okoz. Szívesen vannak együtt, ugyanakkor pont az ellenkező nemük ad lehetőséget arra, hogy kipróbálják, tudnak-e még csábítani, képesek-e még a flörtre, az elcsábulásra. De ők csak játszanak. Nem veszik komolyan, és nincs is tétje a játéknak. Ugyanis a testiséget mellőző, viszont bensőséges lelki kapcsolatban lévők nem akarnak szerelmet, vagy szexet egymástól, és ezt tudják is hárítani. Vagy, mert már párkapcsolatban élnek, vagy épp túl vannak egy csalódáson, és nagyobb szükségük van barátra.
  Lelki síkon közelednek egymáshoz, inkább melegséget, bizalmat, biztonságot és könnyedséget akarnak. Hogy legyen, aki meghallgassa őket, és hogy legyen, akit meghallgassanak, akivel számíthatnak egymásra. Aki más szemszögből látja őket, és az életüket, és más megvilágításba tud tenni dolgokat, rámutatni megoldásokra. Aki előtt nem kell a szokásos férfi-nő játékot eljátszani, akivel őszintén lehet beszélni, utólagos megbánás nélkül. Aki segít felépíteni újra az önbizalmunkat, vagy le beszél hülyeségek elkövetéséről. Aki olyannak lát, amilyenek tényleg vagyunk. Embernek elsősorban, és nem férfinak, vagy nőnek. Akivel egyszerűen csak jó beszélgetni. Bármiről.

  Lelki intimitás hozza a testi intimitást?

  A férfi és nő között kialakuló barátság, azonban mindig igen vékony határvonalon mozog. Idővel ugyanis kikerülhetetlen a két nem közötti erotikus vonzás vagy taszítás, mint a két pólus között. Azért kikerülhetetlen, mert tudatalatti és ösztönös. Persze lehet fegyelmezni, de mindenképp oda kell rá figyelni. Igen kicsi az a százalék két nem barátságában, akiknél sosem merült fel ilyen vonzódás. Nagyon ritka amikor tényleg a két ember érdeklődik egymás iránt, és nem a férfi és a nő. Ennek vonatkozásában pedig a lelki vonzódás, és egymásra hangoltság sok esetben a szerelem, és az erotikus érdeklődés előszobája.
  Amikor a barátság férfi és nő között annyira elmélyül, hogy testi és lelki vonatkozása is előtérbe kerül, megjelenhet a szerelem. Sokan a szexuális érdeklődést már a szerelemmel azonosítják. Azonban a szerelem föltűnésével a különneműek közötti barátság olyan bensőbb kapcsolattá fejlődik, ami vele és csak vele élhető meg a legmagasabb szinten. Más barátságok szövődhetnek, de ez a fajta bizalmi kapcsolat kizárólag azzal az egyetlen személlyel valósulhat meg. Mivel a szerelem a legmélyebb bizalmon alapul, sebezhetőbb, mint más kapcsolat, és fölbomlása sokkal fájdalmasabb is.
  Ahogy a barátság felborulásához vezethet az egyoldalú vonzalom is. A párkapcsolat utáni barátság pedig megint egy másik kategória…
  Tehát? Létezhet férfi és nő között igazi barátság?
   
 3. Anry

  Anry Állandó Tag

  Maradok a Karinthy meghatározásnál:
  " A ffi és a nő, örök ellenség, mert mind a kettő mást akar, a ffi anőt, a nő a ffit".

  Ennél rövidebb meghatározás nem született azóta se:)
   
 4. Anry

  Anry Állandó Tag

  Most jövök rá, női topik ez a javából:) ha nekem jutott volna az eszembe, akkor a címben az állna, hogy: Férfi és Nő;)
   
  Georgina Bojana és Nelci kedveli ezt.
 5. allegro

  allegro Állandó Tag

  Persze, mert Ti férfiak csak magatokból tudtok kiindulni :D
   
 6. Anry

  Anry Állandó Tag

  Ez így csúsztatás, inkább magunkon szürünk át benneteket;)
   
  gagika76 kedveli ezt.
 7. Anry

  Anry Állandó Tag

  ...de most tényleg, elgondolkodtam ezzen az egészen, szerintem nagyon olyannak kell lennie egy nőnek, hogy csak barát lehessen, ponotsabban: hidegen hagy mint a frigó, taszít valamiért, és tőlem fényévekkel öregebb.
  Azért nem írtam azt, hogy csúnya, mert ilyen nincs, valami egészen kicsi megnyerést minden nő képes kisugározni, legfeljebb azt mondjuk erre, hogy érdekes:)
   
  Nelci, Timcsusz89, puszt és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. Ila1

  Ila1 Állandó Tag

  nem is férfi lennél, ha nem írtad volna ezt :-D
   
 9. Anry

  Anry Állandó Tag

  Azért egy kicsit szigorúbban!
  Bár ezt az este szerettem volna bekarcolni ide, de a CH már megint nem jeleskedett, és egyszerűen nem vitte be az üzenetemet.
  Szóval: Nő és ffi kapcsolat és főleg barátság: Úgy hiszem, ha ffi és nő között lelki kapcsolat jön létre és ez nagyon mélyreható, ott evidens az is, hogy a testeknek is vágyai támadnak. Nos, ha engednek a teljesülés felé, akkor a barátságnak lőttek. Következésként, mérlegelendő, hogy érdemes -e...Na ez baromira hülyére sikeredett, mert mi is ez az állatság? Ha beindulnak a hormonok, vajon ki mérlegel? Nagyon racionálisnak kell lennie annak a nőnek, aki megálljt parancsol ilyenkor, merthogy neki kell, ez is evidens, mint azt tudjuk ha a f... feláll, az ész megáll, már a ffi esetében. De azért ennyire ne egyszerűsítsünk, lehet barátság azért nő és ffi között, az én esetemben a nőnek minimum 65 évesnek kell lennie:D ráncosnak, de nagyon aranyosnak, világi gondolkodásúnak, eszesnek, egyébként nem hiszek a ffi, nő barátságában:D
   
  Nelci, t.bernadette és step kedveli ezt.
 10. Ila1

  Ila1 Állandó Tag

  Érdekes ez a barátság téma, mert én is azt állítom, hogy férfi és nő között nincs igazi mély barátság, de el kell ismernem, hogy mégis létezhet ilyen, sőt nekem is volt már férfi barátom, aki nem volt sem ostoba, se ronda, sőt. Intelligens és nagyon is jóképű fiú, de még sem volt köztünk több, mint mély barátság. A kapcsolatunk alapja a mai napog a beszélgetés és a humor. Mindig is úgy tekintettem rá, mintha a bátyám lenne, felnéztem rá, tanácsot kértem tőle, ő pedig úgy kezelt, mint a kishugát, védett, segített... és ez a barátság azóta is tart kisebb-nagyobb szünetekkel persze, hisz ma már mindegyikünknek külön önálló élete van, új barátai....
   
  rleicht0514 és Rózsakvarc kedveli ezt.
 11. Rinka

  Rinka Állandó Tag

  Szerintem is létezhet barátság nő és férfi között; de azért az elképzelhető, hogy az egyik fél kicsit mást érez, de valami miatt ezt nem mutathatja ki.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 12. Anry

  Anry Állandó Tag

  :rolleyes:Nos, igen!  :rolleyes:Ehhez születni kell, de most gondolj bele, hogy ez velem előfordulhatna?:rolleyes:Én:polyan haszonleső vagyok;)hogy az csak na!;):rolleyes::4:
   
 13. Ila1

  Ila1 Állandó Tag

  :rolleyes: haszonleső? :rolleyes:
   
 14. Szőke Beyyya

  Szőke Beyyya Állandó Tag

  Hát nagyon örülök Ila1 , hogy megnyitottad ezt a topicot, hihetetlen, honnan szedtél róla össze ilyen gondolatokat.Minenkinek a meglátásában van igazság, akár a tiedben ,akár Anryéban.
  Nekem jelenleg most van egy ilyen BARÁTOM.Mind a ketten igen nehezen léptünk tul azon a momentumon, hogy most akkor tulajdonképpen mi a frászkarikáért vagyunk mi állandóan együtt és ez testi vagy "szellemi" vonzalom. Még nem ismertük egymást annyira mint ma, és elrontottuk. Legalábbis ugy nézett ki a dolog, mert egy buli alkalmával elcsattant pár csók. Utána ezt nem is hoztuk nagyon szóba , de lelkesen kerestuük egymást, ugy ahogy írtad Ila néha játszottunk/flörtöltünk, de ennél tovább nem jutottunk. Neki volt otthon nagy szerelme én meg épp ugye mindig vagy pasival próbálkoztam vagy épp szingliként. Rengeteg mindenben megértettük egymást, de folyamatosan huztuk egymást agyát mint ffi és nő. De soha nem jutotttunk tovább a mai napig. Ma már olyan rettentő erős a kapcsolatunk, hogy mindig kell hogy lássam, elmondja a véleményét és nagy mackó termetével átkaroljon,megpuszilja a fejem kicsi búbját, és néha ha rossz kedvem van mellettem alszik, vacsorát főz nekem. Én cserébe csak önmagamat adom, meg tanácsokat osztok neki(2év van köztünk, picit naiv fiu még ). De kell nekem, vannak pillanatok. amikor egyes beszólás után neki vagy nekem is megfordul a fejemben hogy is gondolta a másik.DE mult héten megtörtént a csoda, az én kicsi pártfogoltam/barátom elmondta, hogy itt szegeden az első ember vagyok ,aki fontos számára. sokat gondolkodott kettőnkről (hiszen pasiból van, őt is először a f--a vezette), de rájött , nem lenne meg a varázsa , ha együtt lennék, meg lenne az a kötöttség, ami így nincs meg. De ha nem lenne mellettem , néha megőrülnék, még ha ő nem is tud tanácsot adni, csak másképp lát egyes helyzeteket(mer pasi és kivülálló), megfogja a kezemet magához húz és átölel....KELL ENNÉL TÖBB, BÁRMELY SZÓNÁL???
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 15. WebDragon

  WebDragon Állandó Tag

  Annyira összefogott a hsz-ed, hogy sokat nem tudok hozzátenni. Szerintem létezhet baráti kapcsolat ffi és nő között, azonban ez sok esetben egy kitartó szerelem "álcázása" az esélytelen oldalról. :-D Saját tapasztalatom, hogy egy barátném, akivel nagyon jól eldiskuráltunk, pubertás korunk fő problémájáról, az ellenkező nemek kapcsolatáról, még egy csajszit is "beszervezett nekem..." egy egyoldalú szerelmi kapcsolatban állt velem. Na egyszercsak, egy náluk tartott bulin bukott le, amikor is ?véletlen? a kezembe került a naplója. Persze voltam olyan galád /ki ne lenne/, hogy beleolvastam... szinte minden nap csak velem foglalkozott.. azaz Ővele... a barátnőjét kérdeztem, ki az a nagy Ő? mire Naki lenne, te vaksi, hát te.. :-D Ennyit erről.. Most is van barátném... nemtom, mikor, mi fog kiderülni.... ki lesz a hunyó? Ez egy nagy kérdőjel jelenleg... de nem firtatom, nem firtatja senki se.. :-D Egy ilyen kapcsolatban mindíg benne van a testi folytatás lehetősége. Azzal nem értek egyet, hogy véget is ér akkor, ha ez be is teljesül.. Miért kellene egy szellemi kapcsolatnak ettől megszakadnia? Sőt! :)
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 16. Anry

  Anry Állandó Tag

  WebDragon!
  Nemes fotós barátom:) A nagyszámok törvényszerűsége mondatja velem ezt;)Természetesen csúnya általánosítás az enyém:rolleyes:! Léteznek, létezhetnek kivételek is, de a nagy átlagon ez nem változtat. Egy lelkikapcsolat, ami átbukik oly szerelembe, ahol a test is kikövetelheti a magáét, nos az nagyon szép lehet, sőt olykor fájdalmas is, ám ha ennek vége van, mert miért is ne lenne vége, hisz örökké nem lehetsz fáklya, akkor innen a barátság mint folytatás, akkora visszalépés, hogy az már egy zuhanás, ejtőernyő nélkül;)
   
 17. Anry

  Anry Állandó Tag

  Bizony, bozony:)

  HASZONLESŐ, ilyen csúnya fogalmak is létezenek.;)

  Vajon elgondolkodtál-e már azon, hogy mindig, minden kapcsolatodban, azt kaptad vissza-e, amit beleadtál?

  Nem tudodm mennyi a tapasztalatod, és most nem szeretnélek letorkolni azzal, hogy mennyivel vagy fiatalabb, mert ez kortól független is lehet, bár azért egy bizonyos kort meg kell élni hozzá. Mi másnak hívhatjuk azt, amikor szerelmes vagy mint a nagyágyú, és egy idő után azt érzed, hogy bár ott van a másik, mégsincs igazán, valamiért nem az jön át aminek kellene, és ott van, mert akar részesedni belőled, ki akaraj venni belőled azt, ami "jár" neki. Ez nem derül ki rögtön, sőt, az olyan vén színész, mint amilyen én vagyok:D:rolleyes:;) elodázhatja a leleplezés pillanatát, de előbb utóbb, az igazság utat tör magának, és akkor jön a borzalom:D Na most jól magamra vállaltam ezt a rongy szerepet:D
   
 18. böbike

  böbike Állandó Tag

  Egyetértek a " haszonleséssel" , mindenki a saját vágyait szeretné kielégíteni, ha ez összejön nő és férfi között, azt hívják szerelemnek.
  Az is valós megállapítás, hogy a barátság, csak a nőn múlik, hogy az is maradjon.
   
 19. icsi

  icsi Állandó Tag

  Erre mondják múlté és jövőé a barátság a jelené a szerelem.......
  Valaki mindig álcázza magát egy ilyen barátságban , ha a körülmények gátlóak akkor esetleg mindkét fél törekszik arra ,hogy csak barátság legyen és ne több.
   
 20. Anry

  Anry Állandó Tag

  Mi értelme van húzni az időt, bele kell csapni a lecsóba, aztán valami csak lesz;)
   

Megosztás