NŐk

Melitta témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2005 Október 7.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Feminista Almanach 2005 - könyv, mely a férfiaknak egyenesen kötelező

  Akik eddig azt hitték, hogy a feministák át akarják venni a hatalmat, és ugyanolyanok akarnak lenni, mint a férfiak - tévednek.


  A feministák továbbá nem szőrös lábú, elhanyagolt külsejű, családot messziről kerülő leszbikusok, akik véres szájjal ócsárolják a fennálló rendet. Megjelent a Feminista Almanach, amely eddig egyedülálló módon mutatja be, hogy a feminista mozgalom célkitűzése a nők emberi jogainak biztosítása (biztonsághoz való jog, egyenlő bérek, egyenlő munkaerőpiaci esélyek stb.), és nem a férfiviselkedés imitálása. Akinek eddig tévhitei vagy ellenérzései lettek volna a feministákkal kapcsolatban - olvassa.

  Feminista Almanach 2005
  Budapest, 2005
  Kiadta: Minők, a Magyar Internetező Nők egyesülete és a NőTárs Közhasznú Alapítvány
  Felelős szerkesztő: Csapó Ida
  Társszerkesztő: Török Monika
  Elérhetőségek: www.minok.hu, www.feminista.hu, www.notars.hu

  Részlet a könyv előszavából Csapó Idától:

  "Az asszony a világ négere." Emlékszem, mennyire szíven ütött ez a gondolat - John Lennontól - tudatos feministává válásom hajnalán. Reményeim szerint ez a maga nemében egyedülálló kötet, az első magyar nyelvű Feminista Almanach hozzájárul ahhoz, hogy mind többen rájöjjünk, miért négere még ma is, a 3. évezred küszöbén a világnak az asszony, a nő, a lány, s mi lenne a teendőnk, hogy ne így legyen. Nőknek és férfiaknak egyaránt. Jómagam mélyen hiszem, hogy mentálisan az a társadalom egészséges, ahol a nemek működése harmonikus, s a teherviselés igazságos.

  Tom D, rapper, a publicenemy.com egyik news managere. 2004-ben az amerikai Pvt. Militant első albumának egyik zenei producere, és az Old School Hip-Hop CD-ROM producere írása a kötetben: "Bár nincsenek diszkriminatív törvények, a nők esélyegyenlősége még mindig nem valósult meg, mert a világban a férfiak játsszák az irányító szerepet. A férfiak kezében van a gazdasági és politikai hatalom. A nők nem kaphatnak addig több hatalmat és érvényesülést, amíg a társadalomban a fiúk és a férfiak "elnyomottjainak" szerepét kell játszaniuk.

  A férfiak mindig "férfi" mivoltukat akarják hangsúlyozni. Aki nem tud megfelelni ennek a képzeletbeli elvárásnak, azt megjegyzésekkel illetik (pl. "A nagyfiúk nem sírnak", "Úgy viselkedsz, mint egy kislány"). A férfiasság leginkább az érzés nélküli magatartásban nyilvánul meg. A fiúk és a férfiak gyakran azért nem akarnak bensőséges barátságot, kapcsolatot és kötődést, mert ezzel megsértenék a világban elfoglalt pozíciójukat és tekintélyüket. Ha egy férfi segítségre szorul, más férfiak szemében olyanná válik, mint egy nő. A legfontosabb, hogy előtérbe helyezzük és támogassuk a nőket. A szexizmus mindenkit érint, tehát kollektív cselekvést igényel. Szükségünk van arra, hogy megbeszéljük és meghallgassuk a nők társadalmi nehézségeit.

  Egy rövid vers ami a témával kapcsolatos

  Az egész világ gyermekeit eteti és félti
  De közben a nőket és a lányokat lenézi
  Sok férfi nem tudja, ezért elmondom ezt neki
  A gyengébbik nem őt is erőssebbé teszi
  Eljött a pillanat, hogy csinálj te is valamit
  Remélem a szavaim ledöntik az elnyomás falait
  Addig is szünet nélkül lázadok
  Mert nem csak a szeretőd az, aki téged is átkarol
  Hiányzik a tisztelet - ki az, aki számolja a könnyeket?
  Engem is egy anya szült, ezért ajánlom neked
  Hogy becsüld meg a nőket - védjük meg őket
  Mert ők, akik világra hozták az egész Földet
  A mai világ megöli az álmokat
  Csak arra tanít bennünket, hogy lenézzük a lányokat
  Sokaknak csak az a fontos milyenek az ágyban
  Agyonverik őket, vagy úgy bánnak velük mint egy tárggyal
  Lennon énekelte: "A nő a világ niggere"
  Ha nem válik a szolgáddá azt hiszed, hogy nem szeret
  Ha gyereke van, nehezen kap állást
  Ne csodálkozz azon, ha lánynak lenni általában hátrány
  A háta mögött azt mondod egy kurva
  Neked az is baj, ha okos, és az is baj, ha buta
  Ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kap
  A nők és a férfiak között egy szakadék van
  Semmi rossz nincs abban, hogyha sírnál
  Csak attól félsz, hogy azt mondják: "nyafogsz, mint egy kislány"
  Bennünk van a probléma - beteg az agyunk
  Együtt erősebbek vagyunk"

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
  csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.
   
 2. Forgoszel

  Forgoszel Állandó Tag

  Megnyílt az első női bank

  Münchenben működik a világ eleddig első, kizárólag hölgyeket foglalkoztató és női ügyfelekre szakosodott pénzintézete, a Frauenbank. Tulajdonosa, a 41 éves Astrid Hastreider szerint a szebbik nem képviselőinek elegük van a férfi bankalkalmazottak fölényeskedéséből, ráadásul a hölgyeknek alkalmazottként is több megértésre van szükségük, mint a teremtés koronáinak - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

  Astrid üzleti karrierjét egy aprócska vállalkozással kezdte, amely befektetési tanácsadástól kezdve nyugdíjazási stratégia kidolgozásáig mindennel foglalkozott. Mára cégének már 300 állandó ügyfele van - többségükben egyetemet végzett, 30 és 55 év közötti hölgyek veszik igénybe a Frauenbank szolgáltatásait. A kliensek között azonban akad mutatóban néhány férfi is, akik kipróbálhatják a női banki alkalmazottak nyújtotta pénzügyi szolgáltatások előnyeit.

  Astrid Hastreiternek 10 millió eurót, azaz 2,5 milliárd forintnak megfelelő összeget kell összegyűjtenie, hogy megkapja a banki licencet és teljes körű banki szolgáltatást nyújthasson ügyfeleinek. A vállalkozó szellemű hölgy jövőre három másik német városban készül megnyitni a Frauenbank fiókintézményeit és reményei szerint 2007-ben megkezdheti a hitelfolyósítást.
   
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szilveszeteri uj ruhak;)
   
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  egy ket tipp....;)
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  <TABLE style="MARGIN: 20px 0px 15px 9px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=472 border=0><TBODY><TR><TD class=oldal_cim style="PADDING-BOTTOM: 11px">Alapozó </TD></TR><TR><TD class=oldal_alcim>Férfias viselet: füllbevaló, karkötő, gyűrű - hódítanak az ékszerek</TD></TR><TR><TD class=oldal_datum>2005. december 22. 11:08</TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE class=lead_hatter cellSpacing=0 cellPadding=0 width=486 border=0><TBODY><TR vAlign=top><TD style="PADDING-LEFT: 12px" width=107><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=101 border=0><TBODY><TR><TD width=94>[​IMG] </TD><TD width=7 rowSpan=2>[​IMG]</TD></TR><TR><TD>[​IMG]</TD></TR></TBODY></TABLE></TD><TD style="PADDING-RIGHT: 10px" width=357>David Beckham, Johnny Depp és Brad Pitt is imádja az ékszereket </TD></TR><TR><TD style="HEIGHT: 10px"></TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE style="MARGIN: 9px 0px 9px 10px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=471 border=0><TBODY><TR><TD><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD class=cikk><!-- SZÖVEG --><TABLE style="MARGIN: 0px 9px 5px 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=166 align=right bgColor=#bae4f2 border=0><TBODY><TR><TD style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-TOP: 6px" align=middle>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=cikk_nagyitas style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-BOTTOM: 10px; PADDING-TOP: 0px" align=middle>A nagyításhoz kattintson a képre</TD></TR></TBODY></TABLE>Egyre több férfi vásárol feltűnő ékszert magának. Vége a szerény óra-, mandzsettagomb, nyakkendőtű-korszaknak. Az Egyesült Államokban a múlt évben 5 milliárd dollár értékben kelt el férfiékszer.
  <!-- KÉP --><!-- SZÖVEG -->Igazából nincs is már éles határ női és férfiékszer között, ezen a téren is az uniszex lett a divat. Sok 20-40 éves férfi visel fülbevalót, nyakláncot, gyűrűt, egyszerre többet is. Pszichológusok szerint a fiatalabbak azért, hogy "szebbek legyenek", az idősebbek pedig valamiféle önjutalmazásként. A szakmabelieknek az a tapasztalatuk, hogy főleg a divatszakmában dolgozók, a sportolók és a művészek hódolnak az új hobbinak, és egyelőre nehezen tudják elképzelni, hogy egy banktisztviselő felékszerezetten jelenjen meg a munkahelyén - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
  <!-- KÉP --><!-- SZÖVEG -->
  <CENTER>[​IMG]</CENTER>
  <!-- KÉP --><!-- SZÖVEG -->Mindenesetre akik viselnek ékszert, azok nem elégszenek meg a korábbi szerény, kis díszekkel. Az ékszerek mind anyaguk, mind nagyságuk terén hivalkodók lettek. Már az egyszerű karikából álló jegygyűrűből is kevesebb fogy. Minimum kétféle aranyból valót, vagy köveset választanak. A fülbevaló is nagyobb lett, nem beszélve a nyakláncokról és a rajtuk lévő fityegőkről, amelyek a kereszt mellett etnikai, törzsi szimbólumokat ábrázolnak. A karkötők is úgy divatosak, ha több van belőlük a karon. Fémből, bőrből, műanyagból egyaránt készülnek. A gazdagabbak a gyémántot kedvelik. A menő amerikai rapperek például arannyal és gyémánttal borítva tündökölnek a videó-klipeken. Lil Jon fogszabályozója gyémántokkal van kirakva. Hódol az új divatnak Hollywood két ikonja: Johnny Depp és Brad Pitt is. Szinte mindenfajta ékszerből több is van rajtuk egyszerre. Pitt még társtervező is lett a D. Side ékszercsaládnál. Az egyik fityegője kultikus tárggyá vált a New York-i férfiak között.
  <!-- KÉP --><!-- régen itt voltak a kapcsolódó linkek --><!-- SZÖVEG -->Az ékszerőrület "begyűrűzött" Európába is. Az elsőség Aldo Montanóé, a 2004-es athéni olimpia aranyérmes kardvívójáé, de azért nem megy a szomszédba a feltűnésért Antonio Cassano, az AS Roma futballcsillaga sem a maga óriás gyémánt fülbevalójával. Ne hagyjuk szó nélkül David Beckham ékszerőrületét sem, a futballsztár kollekciója több tucat ékszerből áll.
  <!-- KÉP --></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
   
 6. Spanky

  Spanky Állandó Tag  hmmm, I call bullshit :D

  ez valahogy torvenytelennek hangzik.
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az alkalmi-, báli- és koktélruha divatja

  Már attól, hogy magunkra öltjük, megnő az önbizalmunk. Miben rejlik az alkalmi ruhák varázsa?

  Kislánykorunkban hercegnőset játszottunk: földig érő függönydarabokat aggattunk magunkra vagy anyu selyem kombinéjában parádéztunk. Azóta is vágyunk egy-egy jól szabott, kifinomult, igazán nőies darabra. A selymes anyag simogatásától bársonyosnak érezzük a bőrünket; kihúzzuk magunkat, felemeljük az állunkat, a hozzáillő magas sarkú szandálban vagy cipellőben karcsúbbnak hat a bokánk, hosszabb a lábunk. A jó szabás kiemeli szép testrészeinket a kevésbé előnyösekről pedig eltereli a figyelmet. A jól megválasztott színárnyalat felélénkíti az arcot, kiemeli a különleges bőr- vagy hajszínt.
  A jelenlegi nőies alkalmi divat sokféle; színben és fazonban változatos. A szezon modelljei a felsőtestre, nyakra, dekoltázsra irányítják a figyelmet, míg a comb és csípő vonala nem kap hangsúlyt. A nyaklánc, nyakék viseletét a divatszakértők most éppen nem preferálják "a kevesebb mindig több" irányelvének megfelelően. Ezzel szemben a nyakat szabadon hagyó, feltűzött frizurákhoz hosszan lecsüngő fülbevalót javasolnak. Az egyszerű, sima hajból készült kontyok ismét hódítanak a kifutókon.
  Aranyozott gobelin-hatású szövetből készült koktélruha <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=box1head><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=2 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=text10black></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
  Talán minden alkalmi viselet közül a koktélruha a legsokoldalúbb - nem feltétlenül kell koktélt innunk, hogy viselhessük! Noha a "kis fekete" az általánosan elfogadott koktélruha-prototípus, a drágakövek színeiben pompázó, különleges textúrájú anyagokból készült rövid ruhák egyre inkább átveszik a helyét.
  Az egyszínű anyagból készült koktélruhákat változatossá tehetjük eltérő karakterű kiegészítőkkel: kitűzőkkel, arany vagy ezüst bizsukkal, gyöngyökkel.
  Válasszon alakját előnyösen hangsúlyozó fazont, mely karcsúsítja a derékvonalát. Ha például széles csípőjéről szeretné elterelni a figyelmet, válasszon öv- illetve derékpánt nélküli, egyszínű, sötétebb tónusú szélesedő szoknyájú fazont, mely takarja a térdet.
  A képen látható fazon a legtöbb alakon előnyös, amennyiben sehol nem túl szűk és nem feszül meg.
  Változat a "kis feketére" <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=box1head><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=2 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=text10black></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
  Selyemhatású míder csillogó lurex harangszoknyával - az összeállítást az eltérő hatású anyagok teszik érdekessé. Felvehetjük Szilveszterre, színházba, fogadásra és még sok más alkalomra. Vigyázat, csak jó alakúaknak előnyös!
  Állógalléros színjátszó vörösbor- árnyalatú báli ruha <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=box1head><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=2 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=text10black></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
  Létezik-e hangsúlyosabb keret az archoz, mint egy állógallér?
  Akár szolid akár kihívó a dekoltázs kivágása, ehhez a fazonhoz rövid illetve szorosan hátrafogott vagy feltűzött frizura illik.
  Fehér, klasszikus fazonú koktélruha <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=box1head><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=2 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=text10black></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>


  A szezon legnagyobb divatja az ötvenes éveket idéző szabás. A tökéletes egyszerűség verhetetlen kelléke. Tiszta vonalvezetése minden túlzástól mentesen emeli ki az alakot.
  Dekoratív míder fazonú estélyi ruhák <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=box1head><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=2 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=text10black></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
  Egy kis díszítés különlegessé teszi a ruhát. Mi a legszebb Önben - a nyaka, háta, dekoltázsa vagy karcsú dereka? Bizonyosodjon meg róla, hogy a hangsúly valóban a legelőnyösebb testrészén legyen! A díszítés lehet olyan finom, mint az azonos árnyalattal történő hímzés vagy olyan hangsúlyos, mint a flitter- vagy gyöngydíszítés. Utóbbi esetben kerülje a feltűnő ékszereket.
  Alkalmi kétrészes összeállítások <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=box1head><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=2 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=text10black></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
  Nem minden alkaton mutatnak jól az egyrészes ruhák - sokan könnyebben találnak alakjukra illő kétrészes öltözéket. A finom, különleges anyagok, mint a selyem, bársony, siffon, organza vagy taft, teszik alkalmivá a szoknya-top vagy szoknya-blúz összeállításokat. A gyöngyökkel kivarrt felsőrész, áttetsző, könnyű anyagból készült szoknya, hímzett boleró szintén tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra.
  Nagy divat az eltérő jellegű, azonos színárnyalatú anyagok kombinálása egy ruhadarabon belül (például áttetsző organza és súlyos bársony) vagy a különböző stílusú ruhadarabok ötvözése (folklorizáló fazonú szoknya elegáns míderrel vagy egyszerű garbó földig érő szoknyával esetleg hímzett, áttetsző blúz férfias fazonú nadrággal).
  Nyomott virágmintás ruha <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=5 align=center border=0><TBODY><TR><TD class=box1head><TABLE cellSpacing=1 cellPadding=2 border=0><TBODY><TR><TD>[​IMG]</TD></TR><TR><TD class=text10black></TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
  A vidám, virágos ruha tökéletes alkalmi viselet napközben, akár esküvőre akár baráti összejövetelekre. Az eddigiektől eltérően évszaktól függetlenül dívik!
  A nagy nyomott virágminta a legtöbb nőnek jól áll, egy szabályt figyelembe véve: a magas hölgyeknek a sűrű minta előnyösebb - vagyis a virágok szorosan helyezkedjenek el, kevés háttérrel - apró termetűekre az ellenkezője vonatkozik.
  Ne viseljünk mellé virágmintás cipőt vagy virágos kitűzőt, hajcsatot - sokkal kifinomultabb megjelenést kölcsönöz az egyszerű, egyszínű cipő és túlméretes gyöngyökből álló nyaklánc.
   
 8. donna

  donna Állandó Tag

  Én egyetlen alkalomra sem emlékszem, amikor konkrétan hátrányosnak éreztem volna, hogy nő vagyok.
  A férjem néha próbálkozik, mert főnök típus, de én is az vagyok, úgyhogy marad neki a demokrácia. Ami azt jelenti, hogy én mosogatok, és amikor ő jön, akkor valahogy ráveszi a gyerekeket, úgyhogy ő nem mosogat. Ja, a szennyes is az enyém. Viszont nem lapátolok havat, nem mosok kocsit, nem cserélek villanykörtét, nem babrálom a számítógépet, és még nem csinálok egy rakás dolgot, amit férfimunkának minősítettem. Ez egészséges munkamegosztás. Ettől elnyomott vagyok?
  Állítólag mindenféle statisztikákkal alátámasztható, hogy a nők kevesebbet keresnek ugyanabban a pozícióban, mint a férfiak. Ugyanakkor arra is van statisztika, hogy az a nő, aki sminkeli magát, 20%-kal keres többet átlagban, mint aki nem. Kíváncsi vagyok, mikor találják ki az egyenjogúság nevében, hogy mindenki fesse magát, sőt, a férfiakat is kötelezzék a rúzs és púder intenzív használatára.
  Egyébként néha égnek áll a hajam attól, ez a kérdés itt mennyire túl van lihegve. Abszolut egyenjogúság van. A cégek rettenetesen igyekeznek, hogy elmondhassák magukról, egyenjogú munkáltatók.
  A ló túloldalán egyetemek be akarják vezetni, hogy minden szakon fele-fele legyen a hallgatók aránya. A fizikusok sikítanak. Minden húsz hímnemű jelentkezőre jut egy nő. Most vagy nem vehetnek fel elég hallgatót, vagy kénytelenek lesznek higítani a színvonalon - de csak a nőknek az egyenjogúság nevében.
  Kíváncsi vagyok, az ovónőképzőben mit gondolnak erről az ötletről. Vagy nő lehet több, csak férfi nem?
  Az igazságszolgáltatásból már eltűnk a józan paraszti ész (common sense), most az oktatás jön????
  Én tiltakozom!!!! Én nem akarok egyenjogúságot! Én azt akarom, hogy maradjanak férfiasabb és nőiesebb hivatások, mert a természet nem teremtett minket egyformára!!! Én nem akarok bányában dolgozni, inkább a vécépucolás!!!
  Holnap meg már azt követeljük majd, hogy a férjeink is legyenek terhesek, és szüljenek, mert milyen igazságtalanság, hogy kizárólag a mi szervezetünké az a teher?

  Amikor a feminizmust kitalálták, nem volt hülyeség, valóban volt miért harcolni. De ma, itt, erre...???
  Igenis túl van lihegve a dolog. A internetező nők szövetsége Idával az élen évekig küszködött azzal, hogy sajtót szerezzen magának. Én is próbáltam sajtót meg szponzort keresni, halott ügy volt. Kellett valami, aminek kapcsán írnak róluk... hát ez a feminizmus.
  Divat.
  Marketing fogás. Árucikk.
  A bank esetében is.
  OLCSÓ REKLÁMFOGÁS. Nehéz kimondani, de a glóbusznak ezen a felén szinte feleslegessé vált. Mostmár a férfiúi egyenjogúságért kéne küzdeni.

  Különben is, kikérem magamnak. Én nő vagyok, és úgy gondolom, elég értelmes és érett vagyok arra, hogy megharcoljak magamért az egyenjogúsított világban. Ma már az egyén is képes rá. Nem kell hozzá segítség.
  A helyzeten már csak rontani lehet.
  Lehet, hogy maradi vagyok?
  Ugyanis én a férfiakat férfiasnak szeretem. Azt akarom, hogy továbbra is ők lapátolják a havat, míg én mosogatok.
  Ki van velem????
   
 9. Efike

  Efike Állandó Tag

  Ez a terhesség dolog azért érdekel. Hogy gondolod ? :D
   
 10. donna

  donna Állandó Tag

  Én nem gondolom. Én kikérem magamnak, hogy el akarják venni tőlem. Én nő akarok lenni, punktum.:33:
   
 11. Efike

  Efike Állandó Tag

  Valaki kétségbevonta ? :shock:
   
 12. donna

  donna Állandó Tag

  Azt nem, de ez az egész feminizmus lassan agybaj szintjére kezd süllyedni.
   
 13. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem ismered Dona a ferfi sovinizmus. Mikor a statisztika azt mondja minden heten meghal egy no a ferj brutalitasaba.
  NA meg azt is mondja a statisztika hogy keves az olyan no akit nem paholtak el egyszer ketszer hol ezert hol azert.
  Nem is emlitem az alkoholizmusba szenvedo ferjeket akiknel a feleseg es a gyerek a szenvedo alany.
  Az egyenjogusag rogton valosssa valik mikor a ferj angolosan tavozik es a no kenytelen vallalni mindenket szerepet.
  HAny ferj lepet le mert nem birta a streszt a kivandorlas elso eveit.
  NA arrol mar nem is beszelek hogy hany ferfi szereti a valtozatosagot es keres uj es ujabb kapcsolatot hol titokban hol gatlastalanul.
  Aki normalis hazasagban el annak termeszetes amit leirsz,addig meg nincs baj a hazasaggal.
  VAnnak kiveteles rendes ferjek akik huzzak az igat szo nelkul de hogy a boldogsag egyre tavolabbinak tunik.
  Vagyunk itt egy paran akiknek nem sikerult a hazasaga es on hibajan kivul.
  Ilyenkor az ember megedzodik erosebbe valik es meg nagyobb szo szoloja az egyenjogusagnak mikor mar rajott hogy nem maradhat mindig vesztes.
  Mikor minden "noi" munkat vallal es meg + dolgozik + gyerekeket nevel es rajon hogy megsem tokeletes, bizony a feminizmushoz egyre kozelebb kerul.
  VAnnak rendes ferjek es hazassagok,de nem ezek az emberek tagjai a feminista mozgalmaknak.;)
   
 14. donna

  donna Állandó Tag

  Én nem arról beszélek, hogy nem kell lépni, mikor egy házasság nem működik normálisan. Hanem arról, hogy bizinyos szempontból a feminizmus kicsit túlzásba lett víve. Kétség sincs felőle, hogy az egyenjogúság jó.
  Egy bizonyos mértékig. De alapvetően a férfi és a nő biológiailag (fizikailag és agyilag... stb.) nem egyforma, és ezeket a határokat nem is szabad elmosni.
   
 15. Efike

  Efike Állandó Tag

  :evil: Engem ebből hagyjál ki, én úriember vagyok. A feleségem nem ütöm, csak rúgom. Különben is a statisztika szerint több nő van mint férfi, vagyis ki kell lőni a selejteset. Nőkre különben sincs vadászati tilalom. Anyósokra főként. :twisted:
   
 16. csocsike

  csocsike Vendég


  A masik dolog az hogy a ferfiak nagyresze a nok zsortoledese miatt lessz alkoholista, a no provokalja ki , hogy neha pofan vagjak,Meg nem lattam olyat , hogy egy ferfi csak ugy odament volna egy nohoz es belerug. Mitol van az , hogy azok a szegeny nok meg is atlagossan 10 evvel tovabb elnek mint azok a galad ferfiak. Miert van az , hogy szegeny vedtelen nok elvezik az osszes szocialis tamogatast? miert van az , hogy a valopernel a no viszi a hazat ? Ki talalta ki az aszonytartast? Milyen alapon kovetel a no gyerektartast, ha a dontest egyedul hozta meg? Kerlek ne boszantsatok, mert lekaszabolom az Efit.:rolleyes:
   
 17. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A ferfiak korai halalanak egyik oka hogy potyos a majuk es mikor mar nem birja a sok pottyot kipurcan.
  Nem vagyok a statisztika hive de a barati korban valahogy tobb no halt meg fiatalon mint ferfi.
   
 18. csocsike

  csocsike Vendég

  A potyos maj okozoja az , hogy a ferfiakat senki es semmi nem vedi, ok vegzik az osszes egeszsegre karos munkat, ok azok akik elmennek a banyakba vegyi uzemekbe , ok azok aki a csalad fentartasa erdekeben , telen nyaron meloznak. Van kivetel is de a nagy tobseg ezt teszi. A nok az egyenjogusagi mozgalmukkal atestek a lo masik oldalara. A statisztika amire te hivatkozol irja , hogy a nok atlagossan 10 evvel tovabb elnek. Ha ez nem igaz akkor a tobbi sem. A ferfiak szervezete hamarabb elhasznalodik mint a noke , az aranytalanul nagyobb megterheles hatasara. Na mindegy hagyuk. Ha az ember estenkent dugni akar akkor a noknek van igazuk, es ez egy nagy zsarolas amivel rengeteg mindent elernek. Ideje volna mar egy kicsit a helyire tenni a dolgokat a fejekbe.
   
 19. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  OHHHHHHHHHH ha raerek sajnalak benneteket, de most eppen nagyon elfoglalt vagyok.:D
  Az egyenjogusag neveben hany no dolgozott kemeny fizikai munkat?
  a mosonok koran halnak.:(
  az mar regen rossz ha zsarolassal kell kenyszeriteni egy not.
   
  kaktusz1990 kedveli ezt.
 20. csocsike

  csocsike Vendég

  Na akkor olvasd el megegyszer figyelmessen amit irtam. A nok hasznaljak a serxet zsarolasra. Az hogy cinikus vagy az nem erv. Az hogy a no kepes gyermeket szulni az nem erdem hanem adotsag. Igen is legyenek a nok egyenjoguak , de ne tobb es ne kevesebb.
   

Megosztás