Na ki az orult

csocsike témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2005 Szeptember 29.

 1. csocsike

  csocsike Vendég

  Fagyoskodó édesanya a pápai kétszobás panelben. Magyar valóság, vagy enyhei kormányfői túlzás? Egyesek már gyűjtést akartak kezdeményezni, Gyurcsány Ferenc fagyoskodó édesanyjának.

  Aztán kiderült: köszöni, jól van, már jó ideje nem nélkülözött...A hétvégén majálisi keretek között nézett mélyen a szocialista választópolgárok szemébe Battonyán Gyurcsány Ferenc. Több magvas gondolat mellett a kormányfő a nyugdíjasok helyzetéről beszélt. Mint fogalmazott, ismeri az idősek problémáit, hiszen az ő édesanyja is szegénységben, hónapról-hónapra él.

  "Tudom és ismerem milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, hogyha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban" - hangoztatta. Többen egy kövér kis könnycseppet morzsoltak el szemük sarkában a szívszorongató családi példa után, ám a megható pillanatok után azért érdemes elgondolkozni a szavakon.

  Vajon egy milliárdos ember édesanyja valóban olyan szinten "nyomorog", hogy nincsen arra pénze, hogy bármikor bekapcsolhassa a konvektort? Ennyire smucig a Feri, hogy nem ad haza Pápára némi aprópénzt, hogy édesanyja kifizethesse számláit? Azért egy kétszobás panellakást kifűteni csak nem olyan nagy tétel. Vagy mégis? Egyes szociálisan érzékeny állampolgárok állítólag már azon tanakodtak, miképp gyűjtsenek pénzt a fagyoskodó édesanyának. Aztán letettek róla. Helyesen.

  Hiszen az is megeshet, hogy Gyurcsány Ferenc egészen egyszerűen félrebeszélt. Valami frappánsat, meghatót és ütőset kívánt a battonyaiak elé vágni. Ahogy tette azt már nem először övéi között. Talán ismét elszaladt vele a ló? Feltehetőleg igen, hiszen a szokásos keddi rádiós interjújában már finomította kijelentését. Akkor már eképp fogalmazott: "Példaként mondtam a mamámat, akinek, hála Istennek, talán azért is, mert hogy a fia sokra vitte, semmilyen értelemben nem kell nélkülöznie, de nem tud leszokni arról a régi szokásáról, hogy megnézi naponta, hetente, hogy mennyi gázt is fogyasztott".

  Csakugyan életszerű példa egy magyar átlag kisnyugdíjasra Gyurcsány édesanyja, akinek állítólag "semmilyen értelemben nem kell nélkülöznie"? Van ennek a példának bármi értelme? Nem úgy néz ki. Mindegy. Még szerencse, hogy a kormányfő szerint Orbán Viktor populista. Mi lenne, ha fordított lenne a helyzet?

  Egyébként Gyurcsány édesanyja szerdán megjelent fiának könyvbemutatóján. Kosztümben, láthatólag egészségesen és pihenten. Tényleg nem fagyoskodik. Ez így van jól. Csak a saját fia nem beszélne másról...

  ma.hu

  Kapcsolódó írás...
  http://ma.hu/page/cikk/ad/0/130788/1
   
 2. Efike

  Efike Állandó Tag

  2005-10-07 14:29
  Bush Isten parancsára vonult be Irakba?
  A Fehér Ház cáfol

  George Bush palesztin politikusok előtt állítólag úgy nyilatkozott, hogy Isten parancsára vonult be Irakba. Egy dokumentumműsor, amelyet hétfőn este fog teljes terjedelemben sugározni a BBC, többek között úgy idézte az amerikai elnököt, hogy a Mindenható megjelent neki, és így szólt: "George! Kerekedj fel, és vess véget a zsarnokságnak Irakban".

  A műsor szerint az istenfélő amerikai elnök egy palesztin delegációval találkozva kijelentette: a közel-keleti béke érdekében isteni megbízásból fejt ki erőfeszítéseket. A találkozót a BBC szerint 2003-ban, négy hónappal az iraki háború kezdete után tartották. Az állítólagos Bush-kijelentések fő forrása az akkori palesztin külügyminiszter, Nabíl Saat volt.

  Saat a következőket mondta a BBC-interjúban: "Bush mindannyiunk előtt kijelentette: isteni megbízatásból cselekszem. Isten azt mondta nekem, George, indulj, és vedd föl a harcot a terroristákkal Afganisztánban." Később Bush megkapta az isteni felhatalmazást az iraki rendszer megbuktatásához is. Saat szerint ekkor Bush a következőt mondta: "Most újra azt érzem, hogy Isten szól hozzám, indulj, add meg a palesztinoknak az államukat, add meg az izraelieknek a biztonságukat, és teremts békét a Közel-Keleten. Istenemre, ezt meg is cselekszem."

  Scott McClellan, a Fehér Ház szóvivője a BBC-nek kijelentette, hogy Bush sohasem mondott ilyen képtelenségeket.

  Forrás: MTI

  No, ha ez mind igaz, akkor egy őrült vezeti a világ legerősebb katonai és gazdasági hatalmát. Régen rossz nekünk. :shock:
   
 3. pitti

  pitti Állandó Tag

  Inkabb egy orult mint egy orult palesztin. :idea:
   
 4. Efike

  Efike Állandó Tag

  Egyetértünk :lol:
   
 5. Laci

  Laci Állandó Tag

  Ez igaz ! Csak ez sem megnyugtató!
   
 6. csocsike

  csocsike Vendég

  Navezzetek ki Amart, o ugy is a vilag csaszara :evil:
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  megnyugtatobb hogy nem az orosz a vilag ura.
  Ki lenne jobb?
  Van tipp esetleg?
   
 8. Laci

  Laci Állandó Tag

  Tipp nincs! Két szar közül valóban ez a kevésbé büdös.De ennyi. Nem több :D !
   
 9. pitti

  pitti Állandó Tag

  Akkor most almatlanul fogsz hanykolodni a parnaidon? :shock:
   
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  a nagytestver vigyazo szeme rajrad van :wink:
   
 11. Laci

  Laci Állandó Tag

  Dehogy hánykolódom álmatlanul :D ! Meg isteni sugallataim sincsenek. Ha meg a nagytestvérnél-aki benézhet- audencián lévő vezetőink a szokásos nyelvcsattogtatáson kívül nem tesznek felelőtlen igéreteket a nevünkben,akkor pláne nyugodtan alszom :wink: .
   
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Vizum ugy nem valoszinu hogy menni fog, hisz soha nem volt elengedve,es millio egy orszagnak sem engedik el. PL Del-Amerika.
  Raadasul a canadaiakat is szigoritjak pedig egy jogsi eleg volt hogy atmenjel usaba. Be fogjakvezetni hogy csak utlevellel lehet menni a szomszedhoz. :(
  DE
  Uzlet meg lehet ebbol a latogatasbol a nagytesvernel. :lol:
   
 13. Laci

  Laci Állandó Tag

  Kell is,hogy legyen ! A korrektség alapján. És ne állítsák be szerelemnek.
  A vízumnak is kölcsönösen szigorúnak kellene lennie.Mert ha ez ügyben az USA biztonságra hivatkozik-mert hivatkozik-akkor a mi biztonságunk is legalább olyan fontos.Számunkra.
   
 14. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Bush nem tiltakozik ellenne ha mint pl Brazilia is bevezeti az ujjlenyomat vetelt utazasnal a yenkiknek, sot keri a listat is. :wink:
   
 15. pitti

  pitti Állandó Tag

  Te jo isten! A Bush terroristakat kuldott Magyarorszagra robbantgatni?! :shock:
   
 16. Laci

  Laci Állandó Tag

  Te Jó Isten ! Magyarország terroristákat küldött az USA-ba robbantgatni?
   
 17. csocsike

  csocsike Vendég

  Csak megmutattam a fenykepedet :evil: Kitort a panic :shock:
   
 18. pitti

  pitti Állandó Tag

  Nem, de sok arab illetosegu fennhatosag kapta meg a magyar allampolgarsagot. :idea:
   
 19. Laci

  Laci Állandó Tag

  USA-ban sokkal-sokkal több kapta meg az ottanit és most amerikai útlevéllel szabadon glasszálhat Magyarországon. Az iraki kalandban való nem túl dicsőséges szerepvállalásunk miatt tehát megvan az esély arra,hogy kihúzzuk a gyufát,mint pl. a spanyolok vagy az angolok.
  És az USA-ból szabadon bejuthatnak az országba.Az mér' van,hogy az igazság csak oda érvényes visszafelé már nem?
   
 20. pitti

  pitti Állandó Tag

  Mer a Bush meg en aszontuk! Mitugrasz? :evil:
   

Megosztás