Hírek Nagy bajban van a budapesti székhelyű orosz kémbank

Úgyszólván az összes likviditási tartalékát felélte a budapesti székhelyű, 50 százalékban az orosz, 25,27 százalékban a magyar állam tulajdonában lévő, leginkább kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank (IIB).

A lap szerint az orosz–ukrán háború miatt bevezetett szankciók keretében zárolt pénzeszközei nélkül „a bankot a fizetésképtelenség veszélye fenyegeti, vagy kénytelen lesz már 2023 májusában átstrukturálni a kötvényeit”.

A kémbank menedzsmentjének december közepén „meglehetősen borúlátó”, „vészjósló” levelet küldött az egyik magas beosztású vezető. Ez a Hvg.hu birtokába került levél tanúsítja azt, hogy miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, és csak Európában több tízmilliárd dollár értékben zárolt az Euroclear nevű szervezet orosz magánszemélyek tulajdonában lévő értékpapírokat, az IIB pénzeszközeit is zárolták. A levélben a banki vezető az idei első negyedévre „olyan súlyos hiányt prognosztizált, amit a hitelportfólió értékesítésével sem tudnának pótolni”.

1677507374680.png
 
Orosz hátterű bank, de mitől kémbank? Mi a fene bizonyítja ezt? Egy bank a millió közül, szerte a világban. Most akkor mind kémbank, ott ahol van egy kihelyezett székhelye az adott országban? Vagy attól kémbank, hogy orosz, csak őket címkézi fel a világ?
 
Orosz hátterű bank, de mitől kémbank? Mi a fene bizonyítja ezt? Egy bank a millió közül, szerte a világban. Most akkor mind kémbank, ott ahol van egy kihelyezett székhelye az adott országban? Vagy attól kémbank, hogy orosz, csak őket címkézi fel a világ?
Hogy mitől? meg kell nézni az előzményét mondjuk a 70-es évekből... Na meg érdekes azért hogy diplomáciai mentességet kértek és kaptak is az ott dolgozók...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Valakinek meg van Gordosné Szabó Anna (szerk.) (2004): Gyógyító pedagógia? Word-be szeretném felolvastatni!
Sziasztok! Friss tag vagyok! Le szerettem volna tölteni egy dokumentumot, de minden villogni kezdett! Mit kellene tennem?
Palotai-Nemes Klaudetta wrote on sofi5's profile.
Kedves Sofi5!Láttam,hogy a pdf változatokat feltöltötted a Színes kérdések és válaszok német nyelvből – B1 szint ből. Megvettem a könyvet, de nincs cd lejátszóm,online pedig nem tatlálom a hanganyagot. Neked online formátumban meg van esetleg? Tudnál segíteni? Előre is köszönöm. Klaudetta
katica69 wrote on Punpido25's profile.
Szia!
Szeretném elkérni tőled a könyvet.
Sokat varrok az unokáimnak a családnak. Magamtól és videókból tanúltam meg. De hiányoznak az egyszerű fortélyok.
Köszönöm előre is.
trueheart wrote on Melitta's profile.
megkérhetlek,hogyha nem tudod tolerálni a tagok véleményét,azt ne egyoldalúan cenzúrázd!? nem diplomatikus,és amúgy mi nem vagyunk elkötelezett radikális szélsőbalosok! (sem) munkából élünk (van olyan) Ti mért nem tudtok főzni,könyveket megvenni,filmeket adni?

Statisztikák

Témák
37,715
Üzenet
4,699,192
Tagok
608,848
Legújabb tagunk
Cseszter11
Oldal tetejére