Hírek Nagyon nehéz meggyőzni az oltatlanokat, hogy oltassák be magukat, még a delta variáns ellenére is

Ugyan vannak, akik a delta variáns megjelenésének hatására úgy döntöttek, mégis felveszik az oltásukat, lassú tempóban nő a számukra, még mindig sok az oltatlan.

Korábban sokkal nagyobb volt az oltási kedv Magyarországon, de mint arra a szakemberek is számítottak, egy bizonyos szám felett nehéz lesz nagyobb lépéseket megtenni rövid idő alatt.

Ennek tudható be az is, hogy lassabban haladnak az új oltások felvétele, legalábbis azoké, akik az első oltásra regisztrálnak.

Vakcinából rengeteg áll rendelkezésre, akár a negyedik oltás beadására is van kellő mennyiség, így csak az emberektől függ, hogy milyen lesz a járványhelyzet a folytatásban. Már több mint 5,7 millióan vették fel az oltásukat, ám még mindig jó páran vannak azok közül, akik ezt nem hajlandóak megtenni.


Szlávik Jánost az oltási kedvről is megkérdezték de nem tudott túlságosan pozitív hírekkel szolgálni, mert sokkal kevesebben jelentkeznek, mint hónapokkal ezelőtt, amikor például tömegével regisztráltak az oltásra.

„Picikét úgy látom, hogy a delta mutáns fenyegetettsége miatt az emberek talán egy picit jobban mennek oltást felvenni, de azért még mindig nagyon lassú.” – válaszolt a kérdésre a szakember, aki szintén figyeli a számokat.


„Az új oltások felvétele a lassú, a harmadik oltások felvétele elég komolyan zajlik, de azokat az embereket meggyőzni, akik nem akarják magukat beoltatni, az nagyon nehéz.” – tette egyértelművé Szlávik.

Hujber Dávid


oltasok.jpg
 

Itt a vége!​

Döntöttek: Elsőként törlik el az oltási igazolást és a kötelező maszkhasználatot​

A következő egy hétben megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Angliában – jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.​

Koronavírus-fertőződés esetében egyelőre kötelező marad a karantén, de a kormány rövid időn belül ezt a kötelezettséget is meg akarja szüntetni.​

Boris Johnson úgy fogalmazott: hamarosan eljön az elkülönítésre vonatkozó jogi szabályozás teljes körű visszavonásának ideje, ugyanúgy, ahogy azokat sem kötelezi törvény az elkülönítésre, akik influenzásak.​

Igaza van, hiszen pl. az agyat nemcsak a covid támadhatja, hanem más is, s ők sem kerülnek karanténba. Szabadon jönnek-mennek, nyilatkoznak. Mint pl. boris meg más alkoholos is johnson.
 
Zürichben az üzletekben és a nyilvános közlekedési eszközökön a kezdetek óta kötelező a maszk. Betartják az emberek, büntetés fenyítése nélkül.
Ugyan nem a csúcs forgalomban de hetente többször lemegyek busszal meg villamossal a városba és látom.
Egy idő óta a vendéglőkbe csak certifikát kontrollal lehet bemenni. Nyugisan
várnak az emberek a vendéglők előtt míg bejutnak. Szerencsére nincs hideg. :)
Vendéglőbe csak két óra után megyek enni. Az időben kevesen vannak.

A múlt szombaton úgy kétezren tüntettek a belvárosban a tagadók és az elnyomottak.
A nemzetközi közmédiákon a hazudozók harmincezret írtak.
Be se fér annyi ember pici belvárosba. :rohog:
 
Utoljára módosítva:
Zürichben az üzletekben és a nyilvános közlekedési eszközökön a kezdetek óta kötelező a maszk. Betartják az emberek, büntetés fenyítése nélkül. Ugyan nem a csúcs forgalomban de hetente többször lemegyek busszal meg villamossal a városba és látom.
Pár hónapja a vendéglőkbe csak certifikát kontrollal lehet bemenni. Nyugisan
várnak a vendéglők előtt míg bejutnak.

A múlt szombaton úgy kétezren tüntettek a belvárosban a tagadók és az elnyomottak.
A nemzetközi közmédiákon a hazudozók harmincezret írtak.
Be se fér annyi ember pici belvárosba. :rohog:
Már egy héttel a 2G szabály bevezetése után látszott, hogy valami nagyon nem stimmel a számokkal. Az oltatlanok bezárásával az új fertőzések számának drasztikusan csökkenni kellett volna, nem többszörösére növekedni.
A mai napig nem tudnak valós adatot közölni, hogy a kórházban ápoltaknak hány százaléka oltott. Fogalmuk sincs.
 
Nyugisan várnak az emberek a vendéglők előtt míg bejutnak. Szerencsére nincs hideg. :)
Vendéglőbe csak két óra után megyek enni. Az időben kevesen vannak.
Persze, hogy jó!
Nehogy már az is meleget ehessen az ebédszünetben, aki reggeltől-estig dolgozik!
Csak elfoglalnák a helyet a nemdolgozóktól.
 
Most vitte el a rohammentő az egyik betegemet. Állapota kritikus, 3 oltás ellenére. Vigyázzatok magatokra
Mondjuk ilyen rémhíreket miért kell közzétenni? Semmilyen információt nem tartalmaz. Nem ismerjük az illető korát, alapbetegségeit, és azt sem milyen oltásokat kapott és mikor. Az sem izonyítható igaz e egyáltalán. Mégis mi a célod ezzel? Az ijesztgetés vagy az oltásoktól szertnéd elvenni az emberek kedvét?
 
Aha...a logika tombol.

Merthogy a berlini szövetségi kormány épp most csökkentette - megint - 800 ággyal az intenzivágyak számát.Igy 2020.VIII.4 óta 40 198 ágyról 2021.XII.19-ig 30 135-re. ForrásDIVI.

Lassan be kellene látni, hogy hülyére vették/veszik az embereket.

Mindamellett az omikron - ahogy a tankönyvben is megirva - mint x.dik mutáció gyorsabban terjed, s egyre kevesbé veszélyes. Immáron csak felsö léguti problémákat vált ki. Azaz, enyhe köhögés. Ami ellen egy bodorrózsa teával való gargalizálás is elegendö védelmet nyujt.
Ezt most te így eldöntötted? :) Kezdjük ott, hogy a köhögés az már nem felső légúti megbetegedés. A bodorrózsa tea meg nem fog segíteni a covid ellen abban biztos lehetsz. Magyarországon amegbetegedések 80%-át már az omikron okozza, azért így meghal közel 100 ember naponta annyira enyhe.
 
Az ember nem ér annyit sem, mint egy disznó.
Amikor azok között tört ki a pestisjárvány, gyorsan a tettek mezejére léptek, nem szarakodtak. Hulljon a férgese, jóvanazúgy.
Tévedsz. A többi járvány során is hasonló idiótaságok mentek. Lásd a fekete himlő elleni vakcinát az egyház támadta, hogy ördögtől való és patája meg szarva nő majd a beoltottaknak. Mit lehet arra mondani hogy mikor épp megdőlnek Magyarországon a napi megbetegedési adatok és már 16ezer a napi fertőzöttek száma, úgy hogy nem is tesztelnek minden tünetest és hétvégén tízezres tömeg megy tombolni az Ákos koncertre a Puskás Ferenc stadionba élükön Orbánnal aki szintén részt vett a programon. Miközben már nyilvánosan ki lett mondva, hogy az omikron ellen nem védenek megfelelőképpen az oltások és már ez okozza megbetegedések 80%-át és terjed mint a fene. Védettségit ugyan kértek a rendezvényen, de még érvényesek a tavaly januárban oltottak igazolványai is. Semmi értelme. Maszk persze nem kellett. Sajnos a nép jobban elviseli ha meghal az anyja, mintha bezár a kocsma meg a bulihely. :( Csak a felelősen gondolkodó, értelmes réteg szenved a járványtól, a többség él a napnak, aztán mindegy mi lesz holnap. A kormányt is csak a választások megnyerése érdekli, nem az emberek egészsége vagy élete. Gyomorfogató, hogy az egyetlen intézkedésük a soha nem látott megbetegedési számokra az volt, hogy lecsökkentették a karanténidőt 7 napra. Taps! Nem azt mondom, hogy be kell zárni mindet és otthon ülni, és ellehetetleníteni az emberek megélhetését. De azért több ezres tömegrendezvényekre nem tudom mi szükség van most, és miért nincs kontakt kutatás, ingyen tesztek, ffp2 maszk kötelezővé tétele és betartatása, ingyen maszkok, ingyen ellenanyag színt mérés legalább félévente 1 alkalommal, ingyen kézfertőtlenítő, távolságtartás, létszámkorlát a zsúfolt helyeken stb. Ma már hiába kötelező a maszk csak az hordja akinek kedve van hozzá, senki nem szól rá a maszk nélkül utazókra, vagy boltba belépőkre. Sejtettem, hogy a társadalom nagy része nem túl okos, de hogy ennyi önző, mély sötét ember között élek azt sosem gondoltam volna. :(
 
Utoljára módosítva:
Tévedsz. A többi járvány során is hasonló idiótaságok mentek. Lásd a fekete himlő elleni vakcinát az egyház támadta, hogy ördögtől való és patája meg szarva nő majd a beoltottaknak. Mit lehet arra mondani hogy mikor épp megdőlnek Magyarországon a napi megbetegedési adatok és már 16ezer a napi fertőzöttek száma, úgy hogy nem is tesztelnek minden tünetest és hétvégén tízezres tömeg megy tombolni az Ákos koncertre a Puskás Ferenc stadionba élükön Orbánnal aki szintén részt vett a programon. Miközben már nyilvánosan ki lett mondva, hogy az omikron ellen nem védenek megfelelőképpen az oltások és már ez okozza megbetegedések 80%-át és terjed mint a fene. Védettségit ugyan kértek a rendezvényen, de még érvényesek a tavaly januárban oltottak igazolványai is. Semmi értelme. Maszk persze nem kellett. Sajnos a nép jobban elviseli ha meghal az anyja, mintha bezár a kocsma meg a bulihely. :(

Meg ősszel, meg tavasszal.

Segítek. Nálunk 8-10% körüli (évenként változó).
Míg a covidé nálunk 7% körüli (szemben a 3-4% világátlaggal.).


Na látod, ezt nem értem.
Ha Afrikában/Indiában is tombol a covid, mire alapozzák, hogy nyáron nincs/nem lesz covid járvány?

Tudtommal az influenzának i van néhány tucat változata a spanyoltól a hongkogiig, vagy ha úgy egyszerűbb a H-k és N-ek (pl.H1N5) kombinációja is elég nagy.

Nos úgy tűnik, eltér az értelmezésünk a fenti jelzők kapcsán. (Már, ha csak a szükséges oltások számát vesszük 2-3 esetleg 4 az omikron miatt vs 1). Egyébiránt itt is érzek némi ellentmondást, a "majd ha jobban kiismerjük"-kel szemben.

Amikor én voltam a háziorvosnal, 30percet kellett várni. Saját tapasztalat...
Persze tudom egy orvos nem egy oltóközpont, de bizony ott is kellett várni ésnem az orvosok/ápolok, hanem a logisztikai szervezés hiányosságai miatt.

Kösz a jótanácsot! A gond csak az, hogy 20 km a legközelebbi könyvtár és bár az idén nem jártam még ott, félő, hogy kevés szakirodalmat találnék.

Szóval szerinted a híradó hazudik? És a WHO? Cili néni? Merkely?
Tudod az a baj, hogy egyiküknek sem lehet hinni. És bár az orvoslás nem egy egzakt tudomány, ennél azért a XXI. században valahogy többet remél az ember.
Merkely? Ő egy szívsebész :D Cilinéni változatos marhaságokat mondott időnként, elképzeleésen nincs mikor és hol szerezhette a diplomáját. A híradó sajnos gyakran hazudik, a WHO nem de ők is folyton igazodni próbálnak a változásokhoz így nem mindig a legmegfelelőbb a kommunikációjuk. Igen többet vár az ember. De ez van. Itt a pénz beszél a kutya ugat.
 
Tévedsz. A többi járvány során is hasonló idiótaságok mentek.
Sertéspestisre céloztam. :) Ott tényleg nem szaroztak, védeni kellett a sertésállományt.
Miközben már nyilvánosan ki lett mondva, hogy az omikron ellen nem védenek megfelelőképpen az oltások
Nem? Háááát, akkor kaphatsz még egyet, meg még egyet, meg még tizenegyet.
A Lajtán túl is pontosan ugyanez van. Legyenek meg a stemplik az oltási könyvedben, a többi nem fontos.
Maszk ugyan maradt, ha másra nem is, takonyfogónak jó. Az egész város köhög, tüsszög és taknya-nyála egybefojik (nekem is, nagy élmény eldugult orral+maszkban dolgozni). Tavaly még az influenza-járványt is megakadályozta, az idén legfeljebb a nózit védi a hidegtől.
A kormányt is csak a választások megnyerése érdekli, nem az emberek egészsége vagy élete. Gyomorfogató, hogy az egyetlen intézkedésük a soha nem látott megbetegedési számokra az volt, hogy lecsökkentették a karanténidőt 7 napra. Taps!
Kormányváltás kipipálva, CDU-CSU lapátra, szivárvány koalíció bevezette a 7 napos karantént, de aki nagyon-nagyon akar dolgozni menni, 5 nap után kitesztelheti magát (7 nap után teszt nélkül is mehet).
Aki háromszor oltott, annak se karantén, se kötelező tesztelés!
Ingyen maszk az elején volt, ha jól emlékszem 3, azaz HÁROM darabot vehettek át a nyugdíjasok a gyógyszertárban. Azóta semmi. Ellenanyagvizsgálat fizetős, 20 euró körül mozog mindenhol az ára.

Nagyon úgy tűnik, ezt a járványt uniós szinten engedték szabadon.
 
Sertéspestisre céloztam. :) Ott tényleg nem szaroztak, védeni kellett a sertésállományt.

Nem? Háááát, akkor kaphatsz még egyet, meg még egyet, meg még tizenegyet.
A Lajtán túl is pontosan ugyanez van. Legyenek meg a stemplik az oltási könyvedben, a többi nem fontos.
Maszk ugyan maradt, ha másra nem is, takonyfogónak jó. Az egész város köhög, tüsszög és taknya-nyála egybefojik (nekem is, nagy élmény eldugult orral+maszkban dolgozni). Tavaly még az influenza-járványt is megakadályozta, az idén legfeljebb a nózit védi a hidegtől.

Kormányváltás kipipálva, CDU-CSU lapátra, szivárvány koalíció bevezette a 7 napos karantént, de aki nagyon-nagyon akar dolgozni menni, 5 nap után kitesztelheti magát (7 nap után teszt nélkül is mehet).
Aki háromszor oltott, annak se karantén, se kötelező tesztelés!
Ingyen maszk az elején volt, ha jól emlékszem 3, azaz HÁROM darabot vehettek át a nyugdíjasok a gyógyszertárban. Azóta semmi. Ellenanyagvizsgálat fizetős, 20 euró körül mozog mindenhol az ára.

Nagyon úgy tűnik, ezt a járványt uniós szinten engedték szabadon.
A sertéspestis elég vacak példa, mert az egy állatokat fertőző betegség, és persze, hogy gyorsan lépnek különben nem lesz sertéshús a piacon. Nem mellesleg könnyen megoldható a beteg állomány kiírtásával. Nem tudni mi lesz oltás téren. Nem tartom valószínűnek, hogy ezek az oltások és féléves oltakozás maradna a végtelenségig. Főleg, hogy ezek az eredeti vírus variánsra készültek már nem elég hatékonyak és el fog jönni az a variáns ami ellen semmit nem fog érni. Hacsak nem már az omikron az. Lesznek majd korszerűbb gyógyszerek, korszerűbb oltások. De az évenkénti oltás így is esélyes. Amivel semmi gond nincs, más betegségek ellen is így megy ez. ;) A maszk nem takonyfogó max te használod annak. Az FFP2-es maszkok 95-98%-ban védenek. Vagy mit gondolsz viccből hordták eddig is az orvosok pl műtéteknél vagy fertőtő osztályokon? Tényleg sokkal jobb lenne ha nem dolgoznál maszkban és jól megfertőznél mindenkit, duguljon már be mások orra is ha már neked rossz. Taps! Tévessz nem mindenki náthás és nem mindenki köhög. Nálunk akik munkahelyen maszkot hordunk nem voltunk betegek mióta kitört a jávány. A többieknek valóban van időnként valami bajuk, de hát ha nem nyitod ki az esernyőt akkor elázol. Ez ilyen. Leköteleznél - szerintem másokat is - ha nem írnál több sületlenséget. Köszi.
 
Utoljára módosítva:
Sertéspestisre céloztam. :) Ott tényleg nem szaroztak, védeni kellett a sertésállományt.

Nem? Háááát, akkor kaphatsz még egyet, meg még egyet, meg még tizenegyet.
A Lajtán túl is pontosan ugyanez van. Legyenek meg a stemplik az oltási könyvedben, a többi nem fontos.
Maszk ugyan maradt, ha másra nem is, takonyfogónak jó. Az egész város köhög, tüsszög és taknya-nyála egybefojik (nekem is, nagy élmény eldugult orral+maszkban dolgozni). Tavaly még az influenza-járványt is megakadályozta, az idén legfeljebb a nózit védi a hidegtől.

Kormányváltás kipipálva, CDU-CSU lapátra, szivárvány koalíció bevezette a 7 napos karantént, de aki nagyon-nagyon akar dolgozni menni, 5 nap után kitesztelheti magát (7 nap után teszt nélkül is mehet).
Aki háromszor oltott, annak se karantén, se kötelező tesztelés!
Ingyen maszk az elején volt, ha jól emlékszem 3, azaz HÁROM darabot vehettek át a nyugdíjasok a gyógyszertárban. Azóta semmi. Ellenanyagvizsgálat fizetős, 20 euró körül mozog mindenhol az ára.

Nagyon úgy tűnik, ezt a járványt uniós szinten engedték szabadon.
 

Beindult a bevásárlóturizmus Bajorországban :D

Bajorországban a 2G-szabályt a kereskedelemben hatályon kívül helyezte a közigazgatási bíróság.

Ez a szabály azonban továbbra is érvényben van más tartományokban, például Baden-Württembergben.

A baden-württembergi Ulmban továbbra is érvényben van a 2G szabály az üzletekben, vagyis csak az oltottak és a gyógyultak mehetnek be az üzletekbe vásárolni. A szomszédos Neu-Ulmban, Bajorországban már nincsenek ilyen korlátozások a vásárlóknak.
 
Tévedsz. A többi járvány során is hasonló idiótaságok mentek. Lásd a fekete himlő elleni vakcinát az egyház támadta, hogy ördögtől való és patája meg szarva nő majd a beoltottaknak. Mit lehet arra mondani hogy mikor épp megdőlnek Magyarországon a napi megbetegedési adatok és már 16ezer a napi fertőzöttek száma, úgy hogy nem is tesztelnek minden tünetest és hétvégén tízezres tömeg megy tombolni az Ákos koncertre a Puskás Ferenc stadionba élükön Orbánnal aki szintén részt vett a programon. Miközben már nyilvánosan ki lett mondva, hogy az omikron ellen nem védenek megfelelőképpen az oltások és már ez okozza megbetegedések 80%-át és terjed mint a fene. Védettségit ugyan kértek a rendezvényen, de még érvényesek a tavaly januárban oltottak igazolványai is. Semmi értelme. Maszk persze nem kellett. Sajnos a nép jobban elviseli ha meghal az anyja, mintha bezár a kocsma meg a bulihely. :( Csak a felelősen gondolkodó, értelmes réteg szenved a járványtól, a többség él a napnak, aztán mindegy mi lesz holnap. A kormányt is csak a választások megnyerése érdekli, nem az emberek egészsége vagy élete. Gyomorfogató, hogy az egyetlen intézkedésük a soha nem látott megbetegedési számokra az volt, hogy lecsökkentették a karanténidőt 7 napra. Taps! Nem azt mondom, hogy be kell zárni mindet és otthon ülni, és ellehetetleníteni az emberek megélhetését. De azért több ezres tömegrendezvényekre nem tudom mi szükség van most, és miért nincs kontakt kutatás, ingyen tesztek, ffp2 maszk kötelezővé tétele és betartatása, ingyen maszkok, ingyen ellenanyag színt mérés legalább félévente 1 alkalommal, ingyen kézfertőtlenítő, távolságtartás, létszámkorlát a zsúfolt helyeken stb. Ma már hiába kötelező a maszk csak az hordja akinek kedve van hozzá, senki nem szól rá a maszk nélkül utazókra, vagy boltba belépőkre.
33.gif
 
Mire a taps?
Annyi a napi új fertőzött, hogy pcr tesztelés fentről lefújva (törvénymódosítás már folyamatban), nem győzik a laborok. Ennek ellenére újra engedélyezik a rendezvényeket, még az Olympia-parkban is kinyithat a nagy bolhapiac, amire az elmúlt 2 évben nem volt példa még a nyáron sem, amikor a vírus is kivette szokásos évi nyári szabadságát.
A taps annak szólt, hogy nagyon egyetértek azzal, amit írt.
Iszonyat hiányos a járványkezelés, sok a beteg.

Azt gondolom, hiányzik az ingyenes maszkok biztosítása, (legalább) az öntesztelés TB-támogatott biztosítása, a felhívások, hogy hordják, vegyék fel, a kötelezés zárt helyeken, tömegrendezvényeken ...

Ákos koncert belépési oldal
(Csak tippelni tudok: nem tudják, mi a cseppfertőzés ..., azt gondolják, nyílt terepen nincs veszély ..., nem érdekli őket ...)
1643272910571.png

1643272992762.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,709
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére