Hírek Nagyot alakított II. Erzsébet királynő a platinajubileuma alkalmából készített videóban

Hatalmas koncerttel köszöntötték szombat este Londonban a 96 éves II. Erzsébetet platinajubileuma, vagyis trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából. A királynő nem vett részt az eseményen, de szerepet vállalt – és hatalmasat alakított – a rendezvényt felvezető videóban.

A britek bebizonyították, hogy nem csak a mesékben tarthat egy ünnep három éjjel s három nap: II. Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóját négynapos hosszú hétvégén ünneplik szerte az Egyesült Királyságban. A nagyszabású rendezvénysorozat legkiemelkedőbb eseménye a Buckingham-palota előtt tartott, vasárnap hajnalba nyúló két és fél órás koncert volt. A 22 ezer fizető vendég közvetlen közelről, lelátókról nézhette a három színpadon zajló, rendkívüli műsort, de a Buckingham-palota és az Admiralitás között húzódó Mall sugárúton többszázezres tömeg gyűlt össze a rendezvényre, ők óriási kivetítőkön nézhették a koncertet.

II. Erzsébet saját magát alakította​

Az uralkodó, aki az udvar tájékoztatása szerint mozgásproblémákkal küszködik, nem volt jelen személyesen a koncerten, de színészi szerepet vállalt a rendezvényt felvezető, nagy sikerű rövid videóban. A néhány hete felvett vicces kisfilmben II. Erzsébet királynő saját magát alakítja, amikor a brit gyermekirodalom egyik legnépszerűbb hősével – a Michael Bond író által kitalált –, Paddington medvével teázik a palotában. A maci meglehetősen esetlenül viselkedik, kannából issza a teát, alig néhány cseppet hagyva az uralkodónak, majd beletenyerel a felszolgált tejszínhabos süteménybe, végül közli, hogy szerencsére mindig van nála lekváros szendvics, és ezt kárpótlásként felajánlja a királynőnek. Az uralkodó elnéző mosollyal válaszolja, hogy nála is mindig van ilyesmi, és elő is húz egyet retiküljéből.

Ez tréfás utalás volt arra a Nagy-Britanniában évtizedek óta folyó össznépi találgatásra, hogy a királynő mit is tarthat a minden nyilvános megjelenésén nála lévő kézitáskájában.

A jelenet végén az uralkodó és Paddington teáskanalaikat csészéikhez ütögetve együtt adták meg a koncertet indító Queen együttes híres, We Will Rock You című számának kezdő ritmusát, amelyet a palota előtt az együttes gitárosa, Brian May, Adam Lambert énekes és a királyi tengerészgyalogság zenekara folytatott.

Sztárok minden mennyiségben​

A Buckingham-palota előtti szombat esti koncerten sok más világsztár mellett fellépett George Ezra, Craig David, a Duran Duran, Alicia Keys, Sir Rod Stewart, Andrea Bocelli, és videófelvételen Sir Elton John is eljátszotta az erre az alkalomra írt dalát. Jelen volt Andrew Lloyd Webber, a világhírű musicalszerző, a londoni West End színházi negyedének legnagyobb mecénása, akinek több musicaljéből felhangzottak részletek.

A helyszínről vagy videófelvételről üdvözölte platinajubileuma alkalmából az uralkodót Sir David Attenborough, Sir Paul McCartney, Emma Raducanu, David Beckham, Ellie Simmonds, Stephen Fry, Julie Andrews, Judy Dench és Michelle Obama.

A koncert közben a Buckingham-palota falát rendkívül látványos fényjátékok színesítették. Érzelmektől fűtött beszédet mondott az ünnepségen Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 73 esztendős elsőszülött fia, aki először felségnek, majd „maminak” szólította édesanyját. Arra kérte a tömeget, hogy üdvrivalgással köszöntse a királynőt, aki – Károly szavai szerint – a 30 kilométerre fekvő windsori kastélyban tartózkodik, és „ha elég hangosak vagyunk, talán még meg is hall bennünket”.

A hatalmas rendezvényt – amely minden idők egyik legnagyobb zenei és kulturális eseménye volt az Egyesült Királyságban – Diana Ross rövid fellépése zárta.

A királynő a legnépszerűbb, őt Katalin követi a sorban
Az IPSOS közvéleménykutató cég a platinajubileum alkalmából készített felmérésében kimutatta, hogy a britek 45 százaléka sorolja a királyi család népszerűségi listájának első helyére a 96 esztendős II. Erzsébet királynőt.
Az általános népszerűségi listán a második helyre Katalin cambridge-i hercegné került: ő a válaszadók 32 százaléka számára a királyi család legkedveltebb tagja. A harmadik helyen Katalin férje, Vilmos herceg végzett: a kutatásba bevont britek 28 százaléka őt kedveli a leginkább a királyi család tagjai közül. Károly herceg, az Egyesült Királyság következő uralkodója saját fia mögött meglehetősen lemaradva került a negyedik helyre: őt a britek 14 százaléka szereti a legjobban a királyi családon belül. Harry herceg, Vilmos öccse, aki két éve felhagyott a királyi család magas rangú tagjaként betöltött feladatainak ellátásával és amerikai feleségével Kaliforniába költözött, még sokkal hátrébb jár a népszerűségi listán: a britek alig 11 százaléka mondta azt, hogy őt kedveli a leginkább a királyi családból.

MTI​


Kuti Noémi



1654493464890.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,639
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére