Hírek Napi egymillió euróra büntette az EU Bírósága Lengyelországot

Újabb fejezetéhez érkezett Lengyelország és az Európai Unió egyre élesebb csatája: az Európai Unió Bírósága napi egymillió euróra büntette Lengyelországot azért, mert a kormány a bíróság rendelkezésével szembemenve nem függesztette fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését – jelentette be szerdán az uniós testület.

Amint a hvg felidézi, az Európai Unió Bírósága július közepén döntött úgy, hogy a bírói jogsértések kiküszöbölésére létrehozott lengyel fegyelmi kamara nem egyeztethető össze az uniós joggal, továbbá veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Az uniós bírói testület elrendelte a kamara működésének felfüggesztését is, míg az Európai Bizottság szankciókat helyezett kilátásba, amennyiben Varsó nem hajtja végre az ítéletet.

"Az elrendelt intézkedéseket végre kell hajtani az Európai Unió jogrendjét és az unió alapját képező értékeket, különösen a jogállamiságot érintő súlyos és helyrehozhatatlan károk elkerülése érdekében" – mutatott rá határozatában a bíróság.

Így tehát az Európai Unió Bírósága napi egymillió euróra büntette Lengyelországot azért, mert a kormány a bíróság rendelkezésével szembemenve nem függesztette fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését – jelentette be szerdán az uniós testület.

egy millio.jpg
 
Magyarországnak (is) mindenképpen be kell állnia a sorba, Brüsszel diktál, mert onnan jön a pénz. S, egyáltalán nem mindegy, hogy az UNIO többi tagja (országa) által befizetett pénzeket, jelenlegi kormányunk és miniszterelnökünk mire és hogyan használja (pl. eszement kilátók. kisvasút és stadionok, közben... ezer más fontos dologra nincs pénz). Nagyon is fontos volna, hogy mennyire és hogyan, szoros elszámolással tartanák be a brüsszeli (UNIO-s) elvárásokat?!
Van miért drukkolnunk, mert o.v. akarata (terve) az, hogy a pénzt küldjék, lehetőleg határ a csillagos ég - szerinte! - de viszont, az UNIO egyik tagállamának, sőt Brüsszelnek "ne legyen beleszólása", hogy a pénzt a jelenlegi kormány mire és hogyan használja?!
Az igazságszolgáltatásról de sokunknak rossz véleménye van. Nem véletlenül! A bírók nagy részét menesztették, főként az idősebbeket, no meg főként azokat, akik nem a jelenlegi kormány elvárásait teljesíti. De a "panaszláda" csurig van, mármint azok részéről, akik nem hódoltak be a jelenlegi "elvárásoknak".
Idézhetném mindazokat az ellenszenves törvényeket, amelyeket több magyarországi polgármesteri hívataltól vontak el, elvonnak mind a mai napig, mertazok ellenszegülnek a jelenlegi kormány határozatainak, döntéseiknek, §-saiknak.
o.v. folyamatosan sérti, kritizálja Brüsszelt, de az általuk adott pénzt nem úgy és nem arra használja, amiért az UNIO küldi. Sok, nagyon sok példát tudnék felsorolni... Nem teszem, mert aki e sorokat olvassa, biztos vagyok abban, hogy tudja, mit is írnék le... Csak az igazat, ami időnként vérforralóan dühít. Bizony mondom, napi drukkban vagyunk, nehogy o.v. és csatlósai miatt az UNIO nekünk is ajtót mutasson. Bízom az UNIO és Brüsszel erejében és döntéseiben.
 
Kevés… Menjenek a francba velünk együtt, ha nem tetszik nekik. Szét rombolnak egy, ha nem is hibátlan, de működő gazdasági és politikai szövetséget.
 
Nagyon furcsálom a fenti hozzászólásokat , mert tudomásom szerint például itt Németországban a jogi személyek igy birok és államügyészek mind függök a mindenkori tartományi igazságügy miniszterrel szemben !! Ezt a német alaptörvény elöirja ! Valamint a párok válasszák meg a mindenkori legfelsöbb birókat az Alkotmány biróságon , most az új legföbb biró egy CDU tag egyenessen pár évnyi képviselöség után került be a társaságba és minden kérelemt elutasitott ami eddig a "parlament" megkerülését kritizálta , na erröl ennyit . Amugy fura mod majd az összes volt NDK-s államügyás és biró az ugynevezett eggyesülés után menesztve lett , de majd minden volt náci akik a festönél is tevékenykedtek visszakapták állásukat . Tetszik e vagy sem a mérce kettös ! Ami még furrább azorbán ellett itélve a drotkerités miatt , de az összes balti állam pénzügyi segitséget kap Lukasenkó ellen ezt felépiteni !
 
Inkább gazdasági oldal ami működik, a politkai olyan felemás. Minimum kellene egy amerikai mintáju képviselőház, ami a laosságszámot és egy felsőház. ami a tagálamok számán alapuló közvetlenül választott képviselőkön alapulna. A brüsszeli ep képviselők a pártjuk hazai belpolitikai erejét tükrözik és el vannak szakadva a választóktól.
 
Nagyon furcsálom a fenti hozzászólásokat , mert tudomásom szerint például itt Németországban a jogi személyek igy birok és államügyészek mind függök a mindenkori tartományi igazságügy miniszterrel szemben !! Ezt a német alaptörvény elöirja ! Valamint a párok válasszák meg a mindenkori legfelsöbb birókat az Alkotmány biróságon , most az új legföbb biró egy CDU tag egyenessen pár évnyi képviselöség után került be a társaságba és minden kérelemt elutasitott ami eddig a "parlament" megkerülését kritizálta , na erröl ennyit . Amugy fura mod majd az összes volt NDK-s államügyás és biró az ugynevezett eggyesülés után menesztve lett , de majd minden volt náci akik a festönél is tevékenykedtek visszakapták állásukat . Tetszik e vagy sem a mérce kettös ! Ami még furrább azorbán ellett itélve a drotkerités miatt , de az összes balti állam pénzügyi segitséget kap Lukasenkó ellen ezt felépiteni !
Háztüznezőbe megy az aposjelolt meg a felesége a legennyel.
A leendő feleség a sarokba ul és szoptat.
Az anyósjelölt felháborodik: - De hát ez szoptat!!!!
A jány anyja csodalkozva: - Ideje van, teje van, mér ne szoptatna....
 
Mennyi pénzt vesznek el naponta az emberektől! :( Nem a lengyel kormánytól, a lengyel emberektől, mert ezt nekik kell fizetni! (bár biztos megérdemlik)
 
Beka ,
semmenyit sem ! Mert nemfizetnek ! Ha meg levonják a "kapható" és a lengyeleknek beigért több milliárdos "támogatásból" akkor is röhög a PiS kormány ! Mert ugye ez csak évi 365 millió€ lenne a támogatás meg valami 30 milliárd€ ! Ha az EU megteszi a megvonást akkor a PiS nyer mert igaza van a kettös mércében és az EU által történö zsarolásba . Ha ezt az EU nemteszi meg akkor is Ö a vesztes mert nemtudja akaratát végrehajtani . Különben fura dolog ez az egész , hiszen az EU nem egy szövetségi ország , hanem gazdasági együtt müködés melynek az alapja a szabad árú és munkaerö mozgás és semmi más ! A jogok az csak egy szemfényvesztés mert áruld már el nekem kik is nevezték ki ezeket a birókat ?? Kik is választották meg a Flinten Uschit aki nem is volt elnökként felállitva ?? Na ennyit a hires demokáréról, aztán nekem egy gyarmatositó , adócsaló állam minisztere nepofázzon már ugy a margóra , ha szer43etem Orbánt , hanem ! Meséld már el mi is volt és van Kongóban , vagy a Holland gyarmatokon ? Még ma is nagy csönd mindenfelé ! Hogy Libiát , meg a többit ne is emlitsem a demokrácia nevében földig bombázták .
 
majd minden volt náci akik a festönél is tevékenykedtek visszakapták állásukat
Aki a festonel dolgozott legalabb 26 eves jogasz ma annak nem adnak vissza semmilyen allast hisz 82 eve /1939/ az most ippen 108 eves .
NEm is ertem miert valasztottad Nemetorszagot otthonodnak ha ennyire nem tetszik.
Ano Kozos Piac tagjai demokratikus allamok , erdekes modon egy szoc allamot nem vettek fel ,oda vissza igy dolgozott a KGSt-be se lepett be kapitalista nyugati orszag.
A demokracia alapjait elfogadta minden belepo orszag. A jogbiztonsag fontosabb dolog mint a penz. A birosagokat nem lehet atszabni torolni ami nem tetszik a politikusnak stb.
A jogallamisag alapelv es minden embernek alapveto erdeke ne kavarjon a politka benne elvegre a birosagok fuggetlenek es azok is maradjanak.
 
Melitta ,
már többször is mondtam , hogy én nem disszidáltam ! Mint akkoriban szokás volt ugynevezett KISZ-es ként kerültem ki 77-ben akkor nemgondoltam , hogy ennyi év lesz belölle ! Nem a jó lét miatt hagytam el Magyarországot mint sokan akkor , tetszik e vagy se Ugylátszik te mindenre begerjedsz amit én irok , én nem csak a mostani birokról , államügyészekröl irtam , de ha élnének öket akkor sem itálnék el , mert csak az akkori kisembereket , titkárnöket , meg örkatonákat állitanak 96 évesen itt biróság elé mondván , lövette volna agyon magát és akkor ma nemlenne meghurcolva ! Mi a jogbiztonság ? Ki éss kik állapitják azt meg ?? Milyen "demokratikus" államokról beszélsz ?? Amikor a Közös piac megalakult nagyba ment Afrikában a népirtás ugy a Franciák mint a Belgák által . A Közös piac nem a szocialista országoknak lett megalapitva ezt neked pont ugy kelle tudni mint másnak .
Ps. jutt eszembe ugy az 1970-es évekig volt a náci halálbiró Filbinger Baden-Würthenber tartomány miniszterelnöke !
 
Regota nem kell disszidalni , hogy valaki barmelyik Eus orszagba eljen ahol jobbak a feltetelek.
Nem ertunk egyet ez nem mai hir, de csak kikellett javitani a szamtani hibat. Nem ismerem a nemet helyzetet de Ernoe mast ir mint te. KIvulrol ugy latszik nagyon kinosan ugyel Nemetorszag a rossz tortenelmi szereplesebol adodoan ne legyen ma kivetni valo a poltikajaba.
A Kozos piac is nem csak gazdasagi kozosseg hanem hasonlo politikai oldalon allo orszagokbol allt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,569
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére