Napköziotthonos tevékenységek

szepyné témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2010 December 27.

 1. szepyné

  szepyné Állandó Tag

  Sziasztok!

  Szeretnék egy új fórumtémát indítani, méghozzá a napköziben a szorgalmi időszak és a szorgalmi időszakon kívüli idő eltöltésének minél kreatívabb ötletesebb eltöltésére.Kérem ha van ötleteteket vagy bevált módszerek osszátok meg velünk.Pl napközis tervezet, ünnepi körök, iskolán kívüli tevékenységek, szülők bevonása....

  Gabi
   
 2. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  De örülök ennek a fórumnak! Köszönöm!
  Több, mint 20 éve napközizem, azt hiszem van némi tapasztalatom.:oops: Viszont anyagom csak azóta, mióta aktívan élek a számítógépemmel.:D Ha lesz valamim, hozom.

  Most felteszem az idei munkatervem, a betéteivel együtt (versek, mesék). Amint megtalálom a többit, hozom azokat is.
   
 3. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  Idén újdonsággal álltam elő, amit a szülők nagyon nagy örömmel fogadtak. A gyermekek nem különben. Honlapot csináltam a mindennapjainkról, tájékoztatás és informálódás céljából. Itt meg lehet tekinteni:
   
 4. szepyné

  szepyné Állandó Tag

  üzi

  Szia Tűz! Nagyon jó hogy írtál.Én pályakezdő ped. vagyok és másodikos napközi csoportot kaptam.Nagy kihívás számomra és el kell némi segítség.Szeretném minél színesebbé és izgalmasabbá tenni a gyerekek számára.Nekem is van két nagyobb gyerekem és mindig csak panaszkodtak a napközi miatt.Én olyan napközi csoportot szeretnék ahol szívesen vannak a gyerekek és nem úgy mennek haza hogy utálom a napközit mert... Megyek és elmélyedek abban amit feltettél és jövök tanácsokat kérni. Gabi
   
 5. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  Az utóbbi években, mondom most pironkodva, bizony a gyerkőcöket úgy kell "elzavarni", hogy menjenek már haza. Valahogy sikerült olyan dolgokra rájönnöm, amiket nagyon szeretnek, élveznek. Ez mondjuk nem kis időmbe került, de megérte a várakozás. Ma már a fiúk is lelkesen kézimunkáznak (pld. fonalgrafika, de a keresztszemessel is elbíbelődtek, amikor azzal ismerkedtünk). Ennek az egésznek csak annyi a "hátránya", hogy jóval előre kell dolgozni, mert aztán jár a kezük és nem győzöm anyaggal. Így is gyakran előfordul, hogy hiány van, akkor ott, helyben kell a a fonalgrafikát lyukasztgatni, ami nem egyszerű, mert mindig siettetnek.:D:(
   
 6. szepyné

  szepyné Állandó Tag

  üzi

  Sziasztok

  Készítettem én is egy pici tervezetet Tűz segítségével remélem sikerül megmutatnom.
  Nagyon jó tanácsokat kaptam és ha valakinek vannak ötletei várjuk ossza meg velünk.

  Gabi
   
 7. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  Gabi, ez nagyon jó lett!
  Látom, szereted a klasszikusokat. Zenélsz is vagy csak hallgatod?
   
 8. gecseklari

  gecseklari Új tag

  Napközi

  Én is napköziben dolgozom, s ebben az évben írtam erről egy kiadványt ötletekkel, képekkel, szívesen megosztom, ha érdekel valakit.:55:
   
 9. peterfii

  peterfii Állandó Tag

  Engem érdekelne.
  BÚÉK
   
 10. manka63

  manka63 Állandó Tag

  Kedves GECSEKLARI !
  Megtisztelnél, ha közkinccsé tennéd munkádat. Előre is köszönöm és boldog új évet kívánok.
   
 11. szepyné

  szepyné Állandó Tag

  Tűz!

  Csak hobbi szinten zenélek a magam kedvére.A klasszikusokat és a többi komoly zenét nagyon jónak tartom a gyerekek számára eleinte nem nagyon szeretik, mert szinte soha nem is hallották.Ezért is fontos hogy ne csak a könnyű zenével ismerkedjenek meg hanem a zenei kultúrájuk is formálódjon tudatalatt.
  Másik célom vele ami nagyon nehéz egy 8 éves gyerek számára a saját szervezetének lecsillapítása, ezek a mai gyerekek szinte állandó mozgásba lendületbe vannak jó tudom életkori sajátosság de ezért tartom fontosnak hogy segíteni kell picit lenyugodni lecsillapodni ebből a pörgésből és erre nagyon alkalmas a zene hallgatás.
  Na persze kivételek vannak.

  Gabi
   
  timea1984 és andreapapp kedveli ezt.
 12. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  Szerintem mindenki, aki napközis, hozzon ide a munkáiból ötletet (ami miatt végül is a fórumot elindítottad), hogy a többiek is merítsenek belőle!
   
 13. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  Gabi: ecélból használom én is a zenét!:)
   
  andreapapp és kapor2008 kedveli ezt.
 14. zsani60

  zsani60 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nálunk az iskolában nagy sikere van a projekteknek.

  pl:Egészség- (röviden: alkotópályázat, egészséges étrend, anyuka torna, apuka foci, túra diákoknak és szülőknek, úszóverseny)

  Különböző ünnepek alkalmával szoktunk még ilyen, több napos foglalkozásokat tartani. Leginkább a délutáni órákban, napközi idején. A gyerekek nagyon élvezik.
   
 15. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  Nagyon megköszönném én is! Amint lélegzethez jutok, hozom a többi anyagomat is.
   
 16. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  A projekt-tel, mint olyannal, én most ismerkedem csak (bár a szót nagyon ki nem állhatom, mert nem magyarul van és szeretnék magyarul beszélni erről). Már nagyjából sikerül is megvalósítanunk, de ennek adminisztrációs formáját még nem tudom. Tudnél ebben segíteni nekem?
   
  filip melania, andreapapp és abarbocz kedveli ezt.
 17. Holleanyó1969

  Holleanyó1969 Állandó Tag

  Én azt vettem észre, hogy szeretik a klasszikusokat a gyermekek, operát rendszeresen hallgatunk már első óta és nagyon szeretik. A szimfónikus darabokat is szívesen hallgatják. Meg kell szokniuk természetesen!
   
  andreapapp, kapor2008 és abarbocz kedveli ezt.
 18. Kabaiedit

  Kabaiedit Állandó Tag

  Kis kezek kész csodái program

  Két kolléganőmmel pályázati támogatással indítottunk a napközis csoportjaikban egy kézműves programot, aminek nagy sikere volt a gyerekek körében. Mellékelem programtervet, hátha használni tudjátok. Ha részletesebbre van szüksége valakinek, nyugodtan írjon, és küldöm priviben.
   
 19. vargakontor

  vargakontor Állandó Tag

  Gratulálok a topikhoz, én idén vagyok először napközis, és örülök neki, hogy egy kicsit a másik oldalról is látom a dolgokat. Szerintem minden alsós tanítónak kellene napközizni ahhoz, hogy egymás munkáját respektáljuk. Új vagyok itt, de hamarosan én is töltögetek. Remélem....
   
 20. Tűz*

  Tűz* Állandó Tag

  Bárcsak mindenki így gondolkodna, mint Te! Az osztálytanítók büntetésnek veszik, ha napközibe kell menniük. Ezért be is betonozzák oda magukat valahogyan.:( Szerintük az nem munka, nem olyan munka, mint az övéké. Csak azt felejtik el, hogy a mi diplománk is olyan, mint az övéké!:rolleyes:
   
  andreapapp és kapor2008 kedveli ezt.

Megosztás