Nem hajlandóak kirúgni a postást, aki azzal hencegett , hogy milyen keveset vár az ügyfelekre

A fiatal nő a brit királyi posta egyik reklámarca is, ráadásul a kézbesítéső kalandjait megörökítő közösségi oldalán több, mint 700 ezer követője van, szóval érthető, hogy nem szívesen válnának meg tőle.

A brit posta, a Royal Mail nem volt hajlandó kirúgni a hirdetéseikben is szereplő fiatal nőt, miután megosztott egy TikTok-videót, amelyben azzal kérkedik, hogy csak két másodpercet vár az emberek ajtónyitására, mielőtt távozik.
A 26 éves walesi postásnő, a TikTokon nagy népszerűségnek örvendő Laura Orgill nemrégiben arról posztolt egy videót, hogy a dél-walesi körútja során mindössze pár másodpercet várt arra, akinek kézbesítenie kellett volna egy csomagot, majd sebtiben ott is hagyott neki egy papírt, amivel a címzett aztán a postán vehette át a csomagot.

„Amikor egy ügyfélnek két másodpercnél tovább tart ajtót nyitni” – jelenleg 1,6 millió megtekintésnél jár. A Royal Mail az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy beszéltek a nővel a videó miatt, és emlékeztették őt arra, hogy a posta alkalmazottjaként mindig a legmagasabb színvonalon kell eljárnia.


A barátnőjével a dél-walesi Rhondda-völgyben élő Laura Orgill a TikTok önjelölt postásaként egy igaz online sztár lett, pedig csak viccesen dokumentálta a munkáját. Emellett úgy tűnik, hogy a főnökei is támogatják, akik a Royal Mail hivatalos karrieroldalán és egy Facebookon közzétett videóban is szerepeltették már. Sőt, a különleges TikTok-fiókjáról még a Cosmopilitanban is írtak.


A hozzászólók egy részét a videó nagyon felháborította. Volt, aki például azt vetette fel neki, hogy egy idős ember valószínűleg nem érne oda ilyen rövid idő alatt még akkor sem, ha rögtön elindulna.

A csomagok utáni rohangálásra késztetett dühös ügyfelek kritikáira Orgill egy következő posztban úgy reagált, hogy
Az ilyen megjegyzések nagyon felzaklatnak. Mindössze annyit teszek, hogy megpróbálok nap mint nap buta videókat feltölteni, hogy felvidítsam az embereket, mert tudom, hogy mennyit tesznek ezekben a bizonytalan időkben, és az ilyen embereknek van képük hozzá, hogy megpróbáljanak lehúzni.

Majd arra kért mindenkit, hogy figyeljenek oda, miket kommentelnek, mert a hozzászólásaik hatással lehetnek másokra.
A Royal Mail szóvivője pedig azt mondta: cégük mindig arra törekszik, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsa az ügyfeleknek.

Postásaink és postásaink mindig mindent megtesznek azért, hogy az ügyfelek a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben kapják meg leveleiket– fogalmazott a szóvivő.


postas.jpg
 
Valaki nem mond igazat.
Mert ha tényleg csak pár másodpercet vár az ajtónyitásra akkor már rég kirugták volna.
Szerintem mivel az arca összenőtt a postával így már kezd elszaladni vele a ló és durvább vicceket enged meg mint szabadna.
 
Részemről szerény megjegyzésem, ahol dolgozom, s ameddig ott dolgozom, semmiképpen nem viccelődök sem a munkatársaim, sem az ügyfelek, (esetemben szerkesztőséget) felkeresők dolgain. Hangsúlyozom, amíg ott vagyok. Után pedig miért beszélném ki a (volt) dolgokat? No, de jól tudom régimódi vagyok. De mindig is ehhez tartottam magam. Hiába, így neveltek, s ettől nem térek el, még ma sem. Empátia és nem gúny kérdése az egész. Az előbbi hiánya, az utóbbi megléte, nem tetszik. A hír aktuális és érdekes, nagyon sokan így gondolkoznak. Mindenek felett érzik magukat, pálcát törnek, kinevetnek olyan embereket, akik bármi októl nem szolgáltak erre.
 
én sem érteném a viccet, mert a környékünkön állandóan panasz van a postásra, nem hozza fel a küldeményt, be sem kopog, az értesítőt dobja be a postaládába akkor is, ha otthon vagyunk. Nem nevetnék a két másodperces videón akkor sem, ha tudnám, hogy viccnek szánta.
 
Egy arrogáns magáról sokat képzelő, nem a szolgáltatásba való elbizakodott nőcske.

Legyen tele minden telefonos ügyfélszolgálati ügyintézése neki Mikor 2 másodperces gondolkodási szünete közben otthagyja őt az ügyfeles. Miután 10 percet várt az automatán mire kapcsolták.
Mindaddig amig nem végzi tisztességgel a saját munkáját!!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,623
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére