Nyílt levél a Fidesz női országgyűlési képviselőihez

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 17.

Melitta - 2019 Április 17, 15:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tisztelt Fideszes Képviselőnők!

  Az utóbbi napokban a “nemzeti”, “keresztény-konzervatív”, “jobboldali” “újságírás” korábban soha nem látott mélységekbe merészkedett. A Pesti Srácok a DK kampánynyitó rendezvényén befotózott az eseményen felszólalóként részt vevő diák, Nagy Blanka ruhája alá, majd Pilhál Tamás, a Pesti Srácok “újságírója” a Facebook-on tette közzé a fényképet azzal a szöveggel, hogy “TRÁGÁRKA VILLANT. A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban.”
  Nem szeretnék abba belemenni, hogy amikor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a jobboldalon újságírónak lenni “önmagában morális fölényt jelent”, akkor pontosan erre gondolt-e, de abban biztos vagyok, hogy ilyen eset egy normális, európai országban nem történhet meg következmények nélkül.
  Képzeljék el, ha Önökkel történne hasonló a Fidesz egyik rendezvényén és egy ilyen fotóval aláznák meg Önöket női mivoltukban. Képzeljék el, ha édesanyjukkal vagy lányukkal történne ilyesmi, hogy egy “újságíró” a szeretteik fehérneműjén csámcsogna. Ez nem pártpolitika kérdése, ez alapvető emberség és a nők tiszteletének kérdése. Első sorban én sem ellenzéki politikusként fordulok most Önökhöz, hanem nőként és anyaként. Én beleborzongok, ha arra kell gondolnom, hogy ilyen megtörténhet nem csak Nagy Blankával vagy velem, hanem akár a lányommal is, ha kritikus véleménye van a Fideszről és kormányzásáról.
  Éppen ezért kezdeményeztem a DK törvénymódosításával, hogy a már létező és alkalmazott brit példa alapján legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül, szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek a ruha alatti fehérneműjéről. Azt szeretném, ha ez soha nem történhetne meg újra, sem Nagy Blankával, sem mással.
  Azt kérem Önöktől, hogy győzzék meg a Fidesz-frakciót arról, hogy szavazzák meg a javaslatunkat. Mutassák meg, hogy a Pesti Srácok által elkövetett támadást sem nőként, sem politikusként nem tartják elfogadhatónak!

  Budapest, 2019.04.16.

  Tisztelettel,
  Dobrev Klára

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 17.

  1. setni
   setni
   De ez szuper jó ötlet!!!
   Jaa....figyelj oda ezt dobrev klára írta....
   Akkor ne hőzöngjön!!!
  2. Melitta
   Melitta
   ?
   Valahogy csak raferne ezekre a ferfiakra hogy kello tiszteletttel viselkedjenek a nokkel. NEm lehet mindenkit ugy kezelni mint ha adam kosztumbe vagy alig ruhaba orommel kerul a bulvarsajtoba.
   [​IMG]
  3. setni
   setni
   Nos megtörtént a bocsánatkérés.
   Pilhál azt írta Nagy Blankának, hogy „felnőtt közszereplő vagy, politikuspalánta, aki a meggondolatlan trágárságaival, túlzott agresszivitásával maga megy a pofonok elé. De azért olyat is kaptál, amit nem kellett volna. Tőlem is.

   Kerülgethetem a forró kását, de minek. Oda akarok kilyukadni, hogy hiába öltözöl és ülsz ügyetlenül (majd megtanulsz), hiába mondasz döbbenetes szamárságokat, hiába irtózom mindazoktól, akik téged most beraktak a politikai inkubátorba – sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget... Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!
  4. gumelig
   gumelig
   Patkány volt, és az is maradt.
  5. csigafi
   csigafi
   Nos ha ez nem személyi jóg és becsületsértés akkor mi? Na persze mielőtt Bianka védelmére kelnék arról sem feledkezem meg hogy ugyan ezeket ő maga is elkövette nyilvánosa szavaival :) Tehát nyugodtan mehet oda vissza a sárdobálás bocsánat kérések nélkül. Bianka csak 1 a Millióból akit felkaptak rajta kívül még sokan vannak csak nekik nincs akkora háttérszelük hogy sztárolják őket. Mondjuk az érdekelne hogy a Sorosnál tett látogatása hogyan zajlott le és mi történt ezen a talin :)
  6. Ternyák
   Ternyák
   Ez a "hátszéllel ment át gyerekszobán" kategória. Bunkók, eddig sem vártam többet tőlük.

   "Pilhál Tamás, a Pesti Srácok “újságírója” a Facebook-on tette közzé a fényképet azzal a szöveggel, hogy “TRÁGÁRKA VILLANT""

   Prosztó meg posztol.
  7. FLAMINGO
   FLAMINGO
   És ezzel rendben van?
   Ha nagyon jóindulatú akarok lenni, azt feltételezem, hogy a FB posztoló (mert újságírónak nem nevezném, a nevét meg említésre méltónak sem tartom), összekeverte a celeb fogalmát a közszerepvőlével.
   De közel sem erről van szó. Az sem igazán tetszett amikor 'Rezsszilárd" vagy maga a nagyfőnök külalakjával élcelődtek, bár az utóbbi maga indította el az ellene irányuló megjegyzéseket az elhíresült tábornokos mondatával. Itt viszont nem is a külalak, hanem az azt társadalmilag elvárt fedés volt az alantasság tárgya. Csak ennyire telik? Tudja-e bárki is, hogy mit mondott ez a leányzó a kampánynyitón?
   Lehet nem szeretni a DK-t, sőt, akár utálni a pártvezetőt, de ettől még a esemény egy komolyabb esemény (EU választás) indítóeseménye volt. Persze, sejtem, a posztolótól túlzott elvárás lenne elvárni, hogy érdemi kritikát mondjon akár a kampánynyitóról, akár a DK programjáról.
   Mint ahogy azt is vélelmezem, hogy fogalma sincs arról, hogy ki az Európai Egyesült Államok kigondolója (Churchill), hát még annak a tartalmáról...
   Ezek alapján megértem, hogy fogékonyabb volt egy tinédzser lány fehérneműje iránt, csakhogy ennek az eseménynek még csak érintőlegesen sem volt köze semmi ilyesmihez.
   Elszomorító.
  8. 139
   139
   Azért tisztázzuk már, miről is van szó... az alábbi a képról beszélnek

   [​IMG]
   Evidesns, hogy a fotós állt, egy normális felvétel.
   Ha a magyar Jeanne d’Arc azt képzeli, hogy ez a ruha áll jó neki, meg kell tanulnia ebben a ruhában ülni is... de az biztos, hogy illik a stílusához, semmi újdonság.
   DanielXYZ, hljudit és fschch kedveli ezt.
  9. prominor
   prominor
   Az egészben az a legszörnyűbb, hogy semmiféle következménye nincs a nagy nyilvánosság előtt elkövetett aljasságoknak.. Ugye ez a bocsánat kérés is olyan mint amilyent a jelenlegi kurzus vezetőitől is megszokhattunk.
   Mint a viccben amikor Szabót bocsánatkérésre kötelezi a bíróság, mert lehülyézte Kovácsot.. Bocsánatot kérek, de a Kovács tényleg nem hülye?.. No meg azután jutott eszébe a bocsánatkérés is, miután a Pesti Srácok propaganda kiadvány kitiltását helyezték kilátásba az ellenzéki rendezvényekről...
   Kormánypárti közvéleménykutató szerint egyébként a Fidesz támogatottsága áprilisban 5%-ot csökkent, miközben a DK-é 3%-kal nőtt... Ugye a DK-nak van programja ..Nem a többi pártot hanem az embereket szólítja meg mert bizony nem az ellenzéknek, hanem a jó szándékú tisztességes embereknek kell összefogniuk ahhoz, hogy a közbeszédbe az emberi szó térjen vissza ne a hazugság, a kirekesztés, gyűlölet keltés, korrupció legyen a politika szinonímája..
   A leírt szónak pedig ne csak becsülete, de következménye is legyen...
   ( Ja csak így zárójelben.. az Európai Egyesült Államok ötlete I. Ferenz Józseftől származik 1870-ben bízta meg a kidolgozásával Andrássy grófot, aki "elszabotálta"..)
   cat34, Melitta és Gagamail kedveli ezt.
  10. eddy56
   eddy56
   Hmmmmmm
   Egyorszag miniszterelnoket alaki paranoiasnak, elmebetegnek, gecinek mondja nagy nyilvanossag elott, az termeszetes...

   Normalis kulturalt ember nem csinal ilyet, meggondolja mit beszel mert konnyen minositik ot.
   Em mar ezeken nem haborodok ffel, ami meglep hogy vannak akik politikai hovatartozas alapjan dontenek a felhaborodasroll
  11. prominor
   prominor
   Bocsánat de ez a kép nem divatbemutatón készült, hanem politikai rendezvényen.. S az ifjú hölgy nem model, hanem aktivista, s nem az öltözködési szokásait osztotta meg hanem a gondolatait... S talán arra kellett volna reagálnia a hivatalból ott levő magát fotósnak és újságírónak tituláló uraknak... ( Bár az úr megszólítás számukra azt hiszem túl hízelgő...) De azt hiszem a Te értékítéleteddel is nagyon komoly gondok lehetnek....
  12. eddy56
   eddy56
   Ami meglep, hogy egy olyan helyen folyik a felhaboirodtott velemenyezes, ahol legalabb -5-6 olyan topic van, ahol ettol sokkal sokkal kemenyebb dolgok vannak.

   Szerintem - es ezt Melittatol tanultam - elobb ki-ki a sajat udvaran seperjen
  13. prominor
   prominor
   Ugye ezt nem nekem címezted, mert meglehetősen rosszul tűröm, ha olyan gondolatokat, szavakat esetleg nekem
   tulajdonítanak amik nem az enyémek...

   Közben megérkezett a következő post is ismét rám utalva....
   Rendben, Te nem találsz kivetnivalót ebben.. Mert ennek ugyanis semmi köze a politikához,
   nekem a biblia idézet jutott eszembe a Te hozzászólásodról..
   Mene tekel ufarszim..
   Utoljára módosítva: 2019 Április 17
  14. setni
   setni
   Hogy lenne normális?
   A fényképek mögött embere áll az dönti el hogy most ez menjen vagy sem....valamiért úgy gondolta hogy ez jó lesz.
   Pénz.
   Vagy te készítenél ilyen fényképet?
   Vagy engednéd hogy rólad vagy a hozzád tartozóról készítsenek?
  15. 139
   139
   Már ne haragudj, de közszereplőnek, aki pléne a politkába ártja magát, illene a viselkedés alapjaival tisztában lennie ... habár az anyukája is hibás, ha nem világosítja fel, hogy mi illik mi nem. Az biztos, hogy a kép nem egy tendenciózus felvétel, egy hétköznapi felvétel, valószínüleg százával készültek.

   érdekelne, mit kifogásolsz az értékítéletemben. Mi gondod azzal a véleménnyel, hogy ez egy hétköznapi felvétel, a fotós nem hibás semmiért.
   hljudit, Begezi Gabriella és fschch kedveli ezt.
  16. 139
   139
   Ha a fotós leguggolt volna és a szoknya alá fókuszált volna, akkor az valóban elítélendő lenne.
   De itt a fotós készítette a felvételeket, végezte a munkáját, még paparazzinak se lehet nevezni ... ha valaki így öltözködik, így jár az utcán az vállalja a következményeit, vállalja a stílusát.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 17
   Begezi Gabriella és fschch kedveli ezt.
  17. setni
   setni
   Így van a fényképezőgép a hibás.....
   Melitta, FLAMINGO és Gagamail kedveli ezt.
  18. setni
   setni
   Ja, mert ha bikinis nőket látsz akkor azonnal fotózod őket....
   Az hogy ha valaki újságírónak nevezi magát és nem a bulvár oldalon mert ha ott dolgozik akkor értem hisz ott lekell menni kutyába hisz csak azért fizetnek ha botrányt hozol.
  19. prominor
   prominor
   Látom Neked mindent kétszer kell elmondani.. Ez a kép nem a politikáról szól, lásd fentebb már írtam..
   S a hölgy nézeteit lehet vitatni, de ez minden, mert minden más azt minősíti, aki ezt átmagyarázza...

Megosztás