Nyílt levél a Fidesz női országgyűlési képviselőihez

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 17.

Melitta - 2019 Április 17, 15:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tisztelt Fideszes Képviselőnők!

  Az utóbbi napokban a “nemzeti”, “keresztény-konzervatív”, “jobboldali” “újságírás” korábban soha nem látott mélységekbe merészkedett. A Pesti Srácok a DK kampánynyitó rendezvényén befotózott az eseményen felszólalóként részt vevő diák, Nagy Blanka ruhája alá, majd Pilhál Tamás, a Pesti Srácok “újságírója” a Facebook-on tette közzé a fényképet azzal a szöveggel, hogy “TRÁGÁRKA VILLANT. A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban.”
  Nem szeretnék abba belemenni, hogy amikor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a jobboldalon újságírónak lenni “önmagában morális fölényt jelent”, akkor pontosan erre gondolt-e, de abban biztos vagyok, hogy ilyen eset egy normális, európai országban nem történhet meg következmények nélkül.
  Képzeljék el, ha Önökkel történne hasonló a Fidesz egyik rendezvényén és egy ilyen fotóval aláznák meg Önöket női mivoltukban. Képzeljék el, ha édesanyjukkal vagy lányukkal történne ilyesmi, hogy egy “újságíró” a szeretteik fehérneműjén csámcsogna. Ez nem pártpolitika kérdése, ez alapvető emberség és a nők tiszteletének kérdése. Első sorban én sem ellenzéki politikusként fordulok most Önökhöz, hanem nőként és anyaként. Én beleborzongok, ha arra kell gondolnom, hogy ilyen megtörténhet nem csak Nagy Blankával vagy velem, hanem akár a lányommal is, ha kritikus véleménye van a Fideszről és kormányzásáról.
  Éppen ezért kezdeményeztem a DK törvénymódosításával, hogy a már létező és alkalmazott brit példa alapján legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül, szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek a ruha alatti fehérneműjéről. Azt szeretném, ha ez soha nem történhetne meg újra, sem Nagy Blankával, sem mással.
  Azt kérem Önöktől, hogy győzzék meg a Fidesz-frakciót arról, hogy szavazzák meg a javaslatunkat. Mutassák meg, hogy a Pesti Srácok által elkövetett támadást sem nőként, sem politikusként nem tartják elfogadhatónak!

  Budapest, 2019.04.16.

  Tisztelettel,
  Dobrev Klára

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 17.

  1. prominor
   prominor
   Hallottatok már Ola Roslingról? Ezek a gondolatok Tőle származnak...

   OLa Rosling.jpeg

   Hívőkkel és trollokkal nem érdemes vitázni.. De az elvakultsággal sem.....
   Csak a problémák megoldásának módjáról.....

   Ha valakit érdekel:

   Factfullness.jpeg Tények.jpeg
   Utoljára módosítva: 2019 Április 21
   johannsebastian és Gagamail kedveli ezt.
  2. Gagamail
   Gagamail
   Kedves Johannsebastian!

   Megint ellent kell mondjak az Orbán-féle propagandának, ahol évekkel ezelőtt is elfogadott volt, hogy mást mond és mást csinál.

   A 2019 januári állapot a tankönyvek ingyenességéről:

   "Kik kaphatnak tankönyvtámogatást?

   Rászorultsági alapon történik az ingyenes tankönyvellátás a jogszabályban meghatározottak szerint. Ennek feltételei szerint a következő tanulók kaphatnak ingyenesen tankönyvet:

   • Tartósan betegek (csatolandó: érvényes szakorvosi igazolás, a megállapított magasabb családi pótlék igazolja),
   • Sajátos nevelési igénnyel rendelkező diákok /szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd/ű (csatolandó: a szakértői bizottság szakvéleménye)
   • 3 vagy több gyermeket nevelő családok (a megállapított családi pótlék igazolja, csatolandó: friss lakossági folyószámla-kivonat, vagy postai igazoló szelvény)
   • Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők tanulók (csatolandó: érvényes önkormányzati határozat)
   • Nagykorú saját jogán jogosultak(a megállapított családi pótlék igazolja, csatolandó: friss számlakivonat, postai igazoló szelvény)
   • Gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül. (csatolandó: gyámhatósági határozat alapján a gondozási helyet biztosító intézmény vezetőjének igazolása.)
   Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult az a tanuló, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 130%-át. (Az öregségi nyugdíjminimális mértéke 2019-ben is 28.500 Ft/hó)

   Természetesen a fenti esetekben a szükséges dokumentumokkal igazolni kell a jogosultság feltételeinek meglétét, így például orvosi igazolások, rehabilitációs bizottság szakvéleményének, szakorvosi szakvéleménynek, családi pótlék szelvény bemutatása lehet indokolt, mely a fenti felsorolásban is szerepel."
   https://www.mixin.hu/magyarorszag/ingyenes-tankonyv-igenyles-es-feltetelei

   S az összegeket is érdemes megnézni a 2006-os adatokhoz képest!!

   Ideteszem a hatályos jogszabályt, ne mondhassa senki, hogy valami lejárt információval győzködlek:
   2013. évi CCXXXII. törvény

   upload_2019-4-21_11-44-48.png

   Erről próbállak meggyőzni - azért tartasz ki Orbán mellett, mert elhiszed, hogy eddig mindenki rosszul csinálta, s jött a nagy ő, és ő most mindent jól csinál.

   DE NEM!

   Semmit nem csinál jobban, mint az eddigiek, csak elfoglalta a médiákat, hogy számotokra ezt sulykolja. Okos emberek fekszenek le annak, amit az MTV csatornái mondanak.

   Ja, s a munkanélküliségi adatok is voltak alacsonyabbak, kozmetikázás nélkül (6%) - csak nem plakátozták tele vele az országot, és nem akarták földbetaposni azt, aki ez ellen ágállt - lásd Orbán egész "ellenzéki" tevékenysége publikus volt.

   Mikor értitek meg végre, hogy saját önös érdekükben becsapnak, becsapnak, becsapnak?
   Utoljára módosítva: 2019 Április 21
   FLAMINGO és tornando kedveli ezt.
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   Most valóban nincsen általános ingyenesség! A tervek szerint 2020-21-es tanévre valósul meg az eddig felmenő rendszerben bevezetett forma. A köznevelésben és a szakképzésben általános ingyenesség lesz - és nem rászorultság alapú.
  4. tornando
   tornando
   Mint amit a nagykoalíció kényelmességéről írtam válasznak amit Timmermans írt hogy ellustít megszokás semmi egyeztetés
   Nem hitte egy barátocskánk: hogy A nagykoalíció és az egyeduralom ellustít okosan kormányozni
   #4-6
  5. Gagamail
   Gagamail
   Tartom, hogy becsapnak.

   Ad.1.
   Ezek tartós tankönyvek, kb. 4 év "kihordási idő" előírással.
   Ez sem új a nap alatt. A lenti jogszabály 98-tól 2004-ig érvényben volt.
   3. a tankönyvtárban elhelyezett könyvek, a tartós tankönyvek fogalma, felhasználása az 5/ 1998. MKM rendelete szerint tartós az a tankönyv, amely - minősége (tartalmi és fizikai) alapján több tanuló, több éven keresztüli használatára alkalmas tankönyv,
   https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99800005.mkm&getdoc=1

   Van is a jelenlegi eljárás miatt felháborodás és zavar, hiszen a gyerekek nem írhatnak ezekbe a könyvekbe.
   Az alábbi idézet óta sem dőlt el, mi a helyzet akkor, ha mégis rongálódik.

   "A tartós használatba adott tankönyvekkel kapcsolatos feladatok azonban most módosulnak. A 2011. évi CXC. törvény a Nemzeti Köznevelésről kimondja, hogy 2013 szeptemberétől kezdve felmenő rendszerben az elsőtől a nyolcadik évfolyamig, továbbá a nemzetiségi nevelés-oktatásban és a gyógypedagógiai nevelés-oktatásban az állam biztosítja, hogy a tanuló számára a tankönyvek térítésmentesen álljanak rendelkezésre.[2] Arra vonatkozóan viszont még nincs érvényes utasítás, hogy ezeket a könyveket a könyvtár állományába tartozónak kell-e tekinteni, miként szükséges nyilvántartani, kell-e törekedni a visszaszerzésükre. Ha a könyvtárnak ezzel kapcsolatban bármilyen kötelezettsége lesz, akkor azt feltehetően a tartós használatba adott tankönyvek kezelésére vonatkozó eljárással fogja megoldani."
   http://olvasas.opkm.hu/portal/felso..._hasznalatba_adott_tankonyvekkel_kapcsolatban

   Ad.2.
   Ingyenesség - minek
   ?

   Én vagyok a nagylelkű állam, aki gondoskodom rólad, lám, ingyen adom a könyveket.
   Még egyszer kérdezem, minek?

   Megfelelő nagyságú havi bérek mellett én szeretném eldönteni, mire költök, mire nem.
   Fussa a családom fenntartására a béremből - én ezt tartom megfelelőnek, nem az alamizsnát.

   Ez minden kormánynak szól!
   Velem ne jótékonykodjanak - lásd rezsicsökkentés, lásd ingyen tankönyv - miközben nekem pl. színvonalas orvosi szolgáltatásra lenne szükségem, de a kormány éppen kifizeti a tehetős gyerekek családjainak is a tankönyveket az adókból - legalábbis papíron.

   Nem várom, hogy megértsd, miért van ez is rosszul - s miért nem változás az előző, általuk oly nagyon kritizált időszakhoz képest.

   Csak pávatánc, ráadásul megspékelve olyan gusztustalan hétköznapokkal, amikor egy fiatal lányt lehet támadni szánalmas újságírónak nevezett senkiknek - s nem hallom a felháborodást, a jogos rámordulást a részetekről.

   Ez az erkölcsi szint mélyen az alatt van, amit el tudok fogadni.
   tornando kedveli ezt.
  6. johannsebastian
   johannsebastian
   Lehet, hogy az alanyi jogon járó tankönyv neked jótékonykodás (megalázó alamizsna), itt azonban egészen másról van szó! Ez a jóléti társadalom irányába mutató fordulat. Ha a jóléti intézmények szerepe kizárólag piackorrigáló (s nem egyenlősítő vagy státusmegőrző), ha az állami újraelosztás mértéke alacsony, ha a szociális jogok alapja csak a rászorultság (és nem alanyi jog),ott a társadalom kettészakad, a nagymértékű szegénység pedig borítékolható. Mellesleg korábban az volt a bajod, hogy nem ingyenes vagy nem ingyenes egészen - most pedig az a bajod, hogy alanyi jogon fog járni?! Nagy Blanka meg egyszerűen nem a témához tartozik. Korábban is elmondtam, felháborító a történet - tehát ne nekem címezd többes szám második személyben! De nemcsak az újságíró részéről, hanem azok részéről is, akik azonnal politikai tőkét akarnak konvertálni belőle.
  7. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Csak halkan kérdem:
   Úgy valósul meg, mint az egyéni nyugdíjszámlák?
   Egy ciklus esetén még talán lehet hivatkozni, hogy a középtávú tervekben ez+az szerepel, de két ciklus után már nincs hivatkozási alap semmire.
  8. johannsebastian
   johannsebastian
   Nem, remélhetőleg úgy valósul meg, mint a HPV elleni védőoltás.
  9. Gagamail
   Gagamail
   Tehát jöhet az alapjövedelem?

   Több bajom is van ennek a kormánynak az intézkedéseivel, valóban. Egyrészt ingyenesnek kiált ki valamit, ami nem az. Másrészt egyáltalán minek?
   Azon kívül, hogy lehet vele házalni, milyen frankók vagyunk.
   Nem azok.
   Ezer gond van az oktatásban, amit meg kellene oldani, és pénz kérdése is.

   Nem a tankönyvek ára volt a legnagyobb baj. S akiknél mégis - ott segítsen az önkormányzat, ha van miből (mert itt is sok megvonás volt), vagy az állam. S ott már a rászorultság határozza meg az ellátást.

   Ezzel az erővel bármit oszthat a közösből ingyen a kormány.
   Csináljuk élelmiszerrel, s annak látnám hasznát. Kisebb sorok lennének az ételosztásoknál.

   Bár változatlan a véleményem, semmilyen ingyenességnek nincs értelme azoknál, akik tudnának érte fizetni. Miért kellene a befizetett adóból a Szijjártó- , Gyurcsány-, Rogán-, Bajnai-, Mészáros-, Liszkai-, Orbán-családnak ingyenesség bármiért is?
   Adnék pénzt, ha már ennyi van, a szociális ellátó szférának - pl. azért, hogy ne maradjanak egyedül emberek télvíz idején, s hűljenek ki a saját lakásukban.

   A társadalom kettészakadt - hála ennek a csoda kilenc évnek. (Amiről írsz, a rászorultság alapú megsegítés, mint a kettészakadás alapja, ez egyszerűen nem igaz.)
   Milliók élnek a szegénységi küszöb alatt - jó lenne elmondani, hogy az emberek meg tudják fizetni, amire szükségük van. De nem!

   Várják a pénzeket - a nyugdíjasok örülnek 10.000 forintnak, tisztességes nyugdíjak helyett, rezsicsökkentéssel hülyítik az embereket, ahelyett, hogy biztosítanák a bért, amiből a szolgáltatókat ki tudják fizetni - lásd közszférában dolgozók bére
   (és a szolgáltatók pl. a befizetésekből meg tudják fizetni az alkalmazottakat és a felújítást, karbantartást), ... sat., sat. Holnapig sorolhatnám.
   Hülyeség milliárdokat látszatintézkedésekre költeni, miközben arra, amire kellene, nem jut pénz.
   Ugyanaz a gond százhuszonötödször.

   Nagy Blanka pedig a téma maga. Aki kiáll mellette, politikai tőkét kovácsol belőle? Dobrev Klára kiállása szükséges, a felháborodásával tudok azonosulni, és támogatni, hogy az ilyen tisztességtelen emberek ellen fel kell lépni.
  10. tornando
   tornando
   Utólag: És Bayeren mi marad rajta?
   Amíg Ő van hallgassatok
  11. Melitta
  12. Melitta
  13. prominor
   prominor
   Újhelyi István azzal a felkiáltással, "Nyugi Klárika bejut.." arra szólította fel az MSZP szimpatizánsait, s mindenkit aki nem a kormánypárta szavaz, a kis pártok támogatóit, hogy szavazzanak rájuk, hogy Jávor Benedek is bejusson az EP-be...
   Teszi ezt úgy, hogy az MSZP nek nincs is megvalósítható reális programja.... Az igazi szavazat vesztés az lesz ha DK és a Momentum nem kap elég szavazatot....
   varázsdoboz kedveli ezt.
  14. Melitta
   Melitta
   A Dk es az Mszp Jobbik baloszinu 2-3 kepviselot fognak tudni Brusszelbe kuldeni, ami ketseges az az LMP es a Momentum.

Megosztás