Nyaralás, utazás - a világ legcsodálatosabb helyei

Jupiterrr témája a 'Fotó album' fórumban , 2009 Augusztus 11.

 1. Diiaa

  Diiaa Állandó Tag

  Nekem az eddigi kedvenc Horvátország. Lassan 9 éve, hogy ott tölthettem 4 napot. Csodálatos vízesésekkel tarkított nemzeti parkok, és gyönyörű városok. Még visszamennék.
   
 2. zithea

  zithea Állandó Tag

  Egyetértek jazmine4-gyel, nekem is Németország a kedvencem - bár Lindauban még nem jártam. No-on belül is elsősorban a bajor és a baden-württembergi tartomány.
  Imádom a hegyeket - idén nyáron kétszer is voltam Füssenben. Először idő hiányában csak a kastályokat néztük meg, de már akkor lenyűgöztek a környező hegyek és a bennük rejlő túralehetőségek, úgyhogy szeptemberben visszamentünk túrázni pár napra. Felejthetetlen volt!
  Csatoltam pár képet, kedv csinálónak :)

  http://addat.hu/19f1b4ed/Füssen.zip.html
   
 3. Seychelle

  Seychelle Állandó Tag

  Sziasztok! Én a mediterrán helyekért vagyok oda: türkíz tenger, pálmafák...Málta és Dél-Kréta nálam az abszolút befutó...eddig. :) Máltán 2x voltam és az egyik kis szigetét Cominót ajánlom Nektek (bár látom, h Ti a hegyvidéket preferáljátok), mert annyira szép, hogy hihetetlen.
   
 4. Sziluetta

  Sziluetta Állandó Tag

  Én is régóta skandináv vidékre vágyom, az klíma is vonz és a szépségek, amiket ott találhatunk. No meg hegy és fenyőmániás vagyok... Amúgy Angliában és Franciaországban jártam eddig busszal, tehát átmrntünk Ausztrián, Németországon. Mind szép volt, de talán a német hegyi falvak vonzották leginkább testem és lelkem is...
   
 5. zithea

  zithea Állandó Tag

  Én tényleg hegy mániás vagyok, fel kell kapaszkodnom a tetejére (ha nagyon meredek, és csak profiknak ajánlják, akkor persze csak felvonóval :)), de nekem attól tetszik egy hely, ha van hangulata.
  Mint az alpesi házaknak, a horvát tengerparti városok szűk kis utcáinak, Velencében a kicsit poshadt vízszagnak, Skandináviában az ezernyi zöldnek... és lehetne még sorolni a tengerparti napsütéstl kezdve a középkori várromokig...
   
 6. Fedora

  Fedora Állandó Tag

  Olaszország

  Sziasztok!
  Kedvenc országom Olaszország. Szicilia kivételével az egész országot bejártam családommal együtt. 5 éve találtunk egy nagyon jó kis szállodát Jesolóban a tengerparton. Neve Vidi Miramare & Delfino. Nagyon jó a konyhája, kedves a személyzet és szép és kényelmes a szálloda.
  Az idén Horvátországba szeretnénk menni. Szívesen vennék ötleteket, tanácsokat. Főleg a tengerpartra mennék, legalább 4 csillagos csendes helyen lévő szállodába. Onnét szeretnénk bejárni a környéket, főleg Dubrovnik, Raguza és környéke érdekelne.

  Köszönöm. Fedora
   
 7. csatacsiga

  csatacsiga Állandó Tag

  Szerintem Görögország csodaszép. A természeti szépségek (Samaria szurdok felejthetetlen) és emberi műremekek (Meteora kolostorok, Knossos) egész tárháza. Az ember egy idő után "hozzálassul" a helyiekhez. Tényleg, volt már olyan, hogy egy görög illető pontos volt? Nálunk még az idegenvezető is késett egy kiránduláson :). Elég lazán értelmezik a pontosságot, kb. délelőtt, délután, este ;) és tényleg nem értik, mi a gondod azzal, ha késnek. Fura, de rendkívül barátságos nép.
   
 8. gödipista

  gödipista Állandó Tag

  Én a dalmát szigetekért vagyok oda - különösen Hvarért- de túl nagy reklámot nem akarok csinálni, mert 9 éve járunk Hvarra, és minden évben zsúfoltabb...
  2000-ben még nagyon romantikus volt - a mai állapotokhoz képest- még most is találni nyugodt, gyönyörű öblöket, ha ezek elfogynak, már nem leszek annyira oda érte...
  Nagyon otthonossá tud válni egy hely, amit megszeretsz, és még fontosabb: megismersz. Történelmét, földrajzát, állat-és növényvilágát, lakóit, visszajáró turistáit, éghajlatának szokásos változásait az év külömböző szakában, továbbá utoljára, denem utolsó sorban épitett örökségét... a Spanyol erődöt. a Fort Napoleont, az Arsenalt, Petar Hektorovity befejezetlen palotáját, Tvargyelj-
  nek (erőd) becézett Kuriaépületét Starigradban - a város visszaszavazta ókori
  görög nevét:pharos-t... A főszezonban kissé fárasztó módon nyüzsgős Hvar város helyett a kissé álmos Jelsa-ban tölteni az estét a kikötői éttermek kerthelyiségeiben....vissza a Hvar felé vezető tengerparti kanyargós úton megcsodálni a hold ezüsthídját a tengeren, a Milna feletti kanyarokból a holdfényes éjszakában Vis szigetének sötét tömbje látszik, és amikor a városba érsz, az út legmagasabb pontjáról a Pakleni szigetek gyöngysora között csillog a Hold...
  Na, most hagyom abba, mer' mingyá' elbőgöm magam...
   
 9. Whimsical

  Whimsical Állandó Tag

  Érdekes volt erről a sok helyről és élményről olvasni, azonban most tanácsot szeretnék kérni. Vegyünk egy kalandvágyó, viharokat, tengereket és hatalmas fákat szerető emberkét, aki szeretne elmenni nyaralni, de nem tudja, hogy hova. Esetleg valami ötlet?
   
 10. Seychelle

  Seychelle Állandó Tag

  Csatacsiga! Sajnos a nagy meleg miatt nem kíséreltem meg a Samaria szurdokot, pedig szerettem volna. Melyiken mentél végig? a Kis-Samarián, mai 7 km-es vagy a 13 km-esen?
   
 11. Bécó0220

  Bécó0220 Állandó Tag

  Szeretnék nyáron elutazni nyaralni, kikapcsolni.(Nagyon érdekel az ókor)
  Az a helyzet,hogy nem nagyon tudok két úti cél között dönteni. Görögország vs. Törökország.
  Szerintetek melyik jobb, és ott mi kihagyhatatlan?
   
 12. deccc

  deccc Állandó Tag


  Eltérő világ a két ország. Görögország európai, Törökországban, főleg ha Isztambulon túl is eljutsz, már belekóstolhatsz a keleti világba. Nehéz felsorolni mi kahagyhatatlan, ez erősen függ attól mennyi időt töltesz ott. Görögorzságban én semmi képen nem hagynám ki Athént, a Meteorákat, a peloponnészosz félszigeten is "akad" látnivaló. Törökország: Isztambul, ha az ókori emlékek akkor pl. Trója városa, Pergamon de lehetne sorolni tovább.
  Nehéz döntés, de szerintem mindkét uticél gyönyörű.
   
 13. nagysuhi

  nagysuhi Állandó Tag

  Bretagne, Normandia. Mindig fúj a szél, sok eső esik nyáron is és az Atlanti-óceán hatalmas. Heteket el lehet túrázgatni, jó almabort inni. Vannak képeim.
   
 14. Kisszoltanzsolt

  Kisszoltanzsolt Új tag

  Írország

  Szevasztok!

  Én még nem voltam ott de ota tartozom, ( :confused: ) és egyszer el kell jutnom majd Írországba! Egyszerűen így van éd kész..
  Addig nem nyugodhatom amíg nem töltök el ott pár napot, amíg nem nézem saját szememmel azt a zöld füvet, azokat a dombokat, szirteket, és amig nem forgatok elgémberedett újjaim között egy kávészínű eredeti ír feketesört..:111: szal ha valaki már volt ott akkor örömmel várnám élményeit.:rolleyes:
  -Zoli
   
 15. isizen

  isizen Állandó Tag

  Sziasztok!
  A Ligur tengerpart, Chinque Terre kornyeke szerintem is Europa egyik legvarazslatosabb videke. Skandinaviaban nekem Norvegia tetszett a legjobban, de a megfelelo hozzaallassal szinte barhol, barmiben felfedezhetjuk a szepet...
   
 16. detti7

  detti7 Állandó Tag

  Mi tavaly Nei Poriban, Görögországban nyaraltuk. Tetszett. Szép hely, és olcsóbb is mint Horvátország. Több látványosság is van a közelben. Ajánlom mindenkinek!
   
 17. dpetra

  dpetra Új tag

  Sziasztok!
  Én is nagyon szeretek utazni, ha tehetném csak és kizárólag utaznék. Nincs olyan hely, amire ne lennék kíváncsi:p Nekem a kedvenc országom Hollandia, ahol többször is jártam már. Görögországban is jártam jópárszor, Santorini szigete volt a legnagyobb élmény, csodálatos és egyszerűen lélegzetelállító. Ha valaki szeretne utazni erre a szigetre szívesen adok utazási tippet.
   
 18. petyerka

  petyerka Állandó Tag

  Bretange

  Bretange ott mindent megtalálsz.
   
 19. detti7

  detti7 Állandó Tag

  Hát kalandvágyó, viharokat, tengereket szerető embereknek ajánlom Horvátországot.Volt szerencsénk pár vihart túlélni ott, de a tavalyelőtti volt a csúcs, akkor azt mondtuk hogy ezt nem fogjuk túlélni. Crikvenicában volt a szállás, lemenetünk teljesen Mali Losinj-ig a Krk szigeten keresztül. És visszafele a komphoz elkapott egy nagy vihar a hegyekben, jégeső, kidőlő táblák, lehulló sziklák...stb.De még itt vagyunk.
   
 20. detti7

  detti7 Állandó Tag

  Aki nyugisabb helyeket szeret annak továbbra is Nei Porit ajánlom Görögországban, vagy ugyanitt Sartit. Az utóbbi tele van magyarokkal, és sokkal görögösebb a hely, tradicionálisabb. Nei Pori modernebb, új építésű.
   

Megosztás