Nyest vagy menyet...

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen! Végülis a nyomorult állat csak élni akar valahol. Az a "bűne", hogy ott szeretne élni, ahol nekünk nem tetszik. Ennek megfelelően kellene kezelnünk. Ha nem hagyjuk megtelepedni, akkor nem tud módfelett elszaporodni, nem igazán fogjuk egymást zavarni.

Ha belegondolsz, mi emberek elfoglalunk lassan minden talpalattnyi földet a szerencsétlen állatok elől és "megtisztítjuk". Nehogy a vakondtúrás elcsufítsa a gyepet: kiírtjuk a vakondot! Nehogy a fecskék összepiszkítsák a folyosót: leverjük a fészkeiket és fénylő-zizegő szalagokat kötünk a helyükre, nehogy visszajöjjenek... És ez így megy, de már nem sokáig. :confused:
 

Nyuuuuuu

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=Arial, Helvetica, Verdana]A sárkány egy páncélos lovaggal találkozik.
- Micsoda pechem van - sóhajt fel - megint konzerv
[/FONT]
 

talizman

Állandó Tag
Állandó Tag
A nyest kedves állat, de nem a padláson.....
Nálunk az új tető szigetelését egy az egyben szétszedték, megették, játszottak vele.
Mármint a kicsik.
Kb 4-en lehettek.
Gyönyörűek, meg minden, de azért....
 

talizman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja azt elfelejtettem, hogy úgy sikerült eltessékelnünk öket otthonról, hogy vettünk egy risztót, iszonyú hangos, ezt nem bírják így aközelbe sem jöttek.Direkt nyest riasztó, magas frekvencia, minket annyira nem zavar, és nem ártunk neki...elkerül minket!
 

Lexyke

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratulálok a "mérges" hozzászólónak! kérdem én? Te normális vagy! Fel kellene téged jelenteni állatkínzásért!
A nyest ellen (menyét nem lehet, mert az nagyon picike és nem padláson lakik), kutya szagú rongyot, vagy kutyaszőrt tegyél... Nem mérget!
 

filemon72

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne felejtsük el mégis csak vadállatok. Nem várható el, hogy az otthon kedvenceként a párnánkhoz símuljon.
A vadságukkal együtt igazi egyéniségek.
 

Enyhe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem vadállatot kínzás otthon tartani...a háziasítás nagyon hosszú idő, nem csak annyi hogy egy kölyköt magamhoz veszek és megvárom amig megszokja a jelenlétem...
 

Lilkobilko

Új tag
Nálunk is rendszeresen előfordul nyest esténként és rendkívűl nagy zajt szokott csapni.Én általában csak hangos kopácsolással vagy zenével szoktam elriasztani őket, szerencsére ez beszokott vállni.Azt nem tudom,hogy hogyan lehetne végleg megszabadulni tőlük anélkül, hogy bármi baja vagy bajuk legyen.Szerintem a tetőn át tudnak bejutni vhogy,de még nem jöttünk rá,hogy pontosan hol és hogyan lehetne eltorlaszolni..
 

flevente

Állandó Tag
Állandó Tag
sajnos nekünk is van egy hívatlann vendégünk, nem is zavarna ha nem éjjel 3kor érkezne és zajongna a padláson, nem mellesleg a szigetelést is rágja
 

flevente

Állandó Tag
Állandó Tag
van egyébként egy foxink, de a kutyakiképzőnk azt tanácsolta hogy ne küldjem rá mert ugyan megverekszik a nyesttel és valőszínűleg győztesen száll ki a versenyből mégis olyan ösztönök jönnek elő belőle, hogy nem lesz többé családi kutya és ha szagot fog képes lesz még a kerítésen is kirágni magát...inkább most ha legközelebb megyünk a kutyakozmetikushoz akkor elkérem a levágott szőrt és azt szétszórom, hátha...
 

flevente

Állandó Tag
Állandó Tag
ha van valakinek jó ötlete mit tegyek a nyestfogóba akkor szívesen veszem...sem a tojás, sem a tonhal(!), sem a gyümölcs nem vált be eddig. most kutyatápot kentem be nutellával, de úgy tűnik ez sem nagyon érdekli.
amúgy ez egy élve elfogó kalitka, azt mondták ha megfogtuk jó messzire el kell vinni, mert 15-20km-ről simán visszatalál
 

Joco0001

Új tag
mivelk a nyest ragadozó , nyers husba tegyél bele talán patkánymérget, kevesd el, de a föt tojást is bele lehet tenni a méregbe! / ne hireszteld mert a nyest én ugy tudom egy időbe védett állat volt/ csak ugy suba alatt irsd ki! irjál mire mentél az állattal!?
Szia! Remélem nincs olyan szomszédod, aki nem szeret Téged. Mert ha van, akkor véletlenül se fogadj el tőle sütit...
Hogy lehet ilyen .... ( nem akarok csúnyát írni). Ennyire utálod az állatokat?
 
Oldal tetejére