Nyest vagy menyet...

Joco0001

Új tag
Szia! Az az állat vagy nyest, vagy görény.
Van olyan, hogy élvefogó csapda: ez okoz szenvedést. Megfogja az állatot, elviszed néhány km-re a természetbe, és kiengeded. Vagy az is elég, ha felteszel egy lámpát a padlásra, amelyet néhány este felkapcsolsz. Valószínű, hogy elköltözik.
 

Joco0001

Új tag
A nyestet a kutya nem riassza el, több kárt csinálnak, és nagyon kellemeteln a jelenlétük, a padlás teret nem lehet ugy lezárni hogy ne férjrenek be, talán egy ismerös állatorvoshoz kéne elmenni és tanácsot kérni tőle! utána néztem és a patányméreg nem jó. A patkányméreg a véralvadás gátlon alapszik és a patkányoknál azért hat mert ők verekszenek és verekedés után elvéreznek. Mivel a nyestek nem verekszenek nem hiszem hogy hat rájuk.sok sikert a ki irtásukhoz. A denevéreknek a fészkelő helyét kell megkeresni és elzárni: A denevérek virusos betegségeket terjeszt ,igy nagyon óvatosan kell vellllük bánni!
A patkányoknál nem azért hat, mert verekszenek, hanem azért, mert a méregben apróra őrölt üveg van, és az okoz belső sérüléseket a beleiben éa a gyomrában, belső vérzései lesznek, és ebbe pusztul bele.EGY IDŐ UTÁN!!!
A denevérekről meg csak annyit, hogy rengeteg rovart pusztítanak el. ( Úgy látom olvastad a "Cujo"-t.<label for="rb_iconid_10">
icon10.gif
</label>)
 

Joco0001

Új tag
Nem az a baj hogy oda koltozik a padlasra a nyesd vagy akarmi ,csak akkor nem lessz enekes madar a kornyeken ,en a meregnek vagyok a hive es a legpuskanak .
Kedves k.apu! Látszik mennyire ismered a menyétféléket! Ha ott lakik, akkor a környéken nem vadászik, azért, hogy ne hagyjon maga után nyomot a "fészke" körül.
 

janotutu

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyest

Mivel meg sem lett határozva, hogy milyen állatról van szó, csak emlékeztetőül.

A nyest
Testhossza 40–54 cm, farokhossza 22–30 cm, testtömege 1,1-2,3 kg. Karcsú testalkata és viszonylag rövid lábai vannak. Szőrzete barnás színű. Jellegzetessége a nagy fehér mellfolt, mely egyben a legfőbb megkülönböztető jegye a nyuszttól, melynek mellfoltja narancssárgás színű. Orra világos színű, talppárnái szőrtelenek. A menyét

Testhossza 15-26 centiméter, vállmagassága 3-4 centiméter, farokhossza 3-7 centiméter. A hím maximum testtömege 250 gramm, a nőstényé maximum 110 gramm

Egyébként a leírtak alapján nyestről lehet szó, ő szokott padlásokon megtelepedni.
Az a baj, hogy az emberek elfoglalnak minden talpalatnyi területet és az ott élő állatokat, vagy elűzik, vagy kiirtják.Ez is gyarmatosítás csak állatokkal szemben.
Ha minden állatot kiirtunk magunk körül, mert zavar, ki lesz a következő a szomszédok? Vigyázat, azért már börtön jár! Az állatokért nem? Sajnos!

 

Miescu

Állandó Tag
Állandó Tag
Természetes, egyszerű, hatásos: tessék megkérni egy hölgyet a családból, hogy pisiljen le egy rongyot. Ezt helyezzétek el a padláson. (néha érdemes cserélni)
A nyest el fog tűnni, hacsak nem náthás :)
 

atek27

Állandó Tag
Állandó Tag
Vidéken valamilyen szinten működik az a verzió, hogy a vadasparkoknak van vadbegyűjtőjük.
Egy próbát megér szólni nekik, lehet hogy kijönnek és elviszik. Nyestet nem tudom elviszi-e, de nálunk pl a télen itt ragadt vándormadarakat vagy sérült törött szárnyú madarakat elviszik.
 

Magus666

Állandó Tag
Állandó Tag
A telken lévő házamhoz néha elszokott nézni a kettő közül valamelyik :) , elég látványos helyekre végzi a dolgát nem szégyenlős viszont sem egér sem más rágcsáló nincs a ház környékén. Ennyit nekem megér Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét.
 
Oldal tetejére