OH Mister alkohol...............................

Melitta témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2004 Október 12.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A nők jobban bírják az alkoholt

  Tudományos megfigyelések szerint azonos véralkoholszint mellett a férfiak háromszor gátlástalanabbul és kontrollálatlanabbul viselkednek, mint a nők, akik ekkor még magabiztosan állnak a lábukon, és végrehajtják a számukra előírt feladatot.

  A Kentucky University kutatói szerint a férfiakat stimulálja az alkohol, míg a nőket megnyugtatja; ez tehát megmagyarázza, miért válnak a férfiak agresszívabbá ittas állapotban - írja a BBC.

  Gombnyomós kísérlet

  A kísérlet során tizenkét, társasági ivónak mondott férfival és nővel azonos mennyiségű alkoholt itattak, majd lemérték reakcióidejüket. Arra kérték őket, nyomjanak meg egy bizonyos gombot, amikor a zöld jelzőlámpa kigyullad. Ha azonban a kék lámpa gyulladt ki, nem volt szabad a gombot megnyomniuk. Minél többet ittak, természetesen annál kevésbé tudták megállni, hogy a kék lámpára nem nyomkodják a gombot. A férfiak azonban háromszor gyengébben teljesítettek, mint a nők, azaz amikor a nők még mindig kontrollálni tudták cselekedeteiket, a férfiak már rég a gombokat nyomkodták.

  Gátlástalan férfiak

  Ezután a résztvevőket arra kérték, mondják el, szerintük milyen hatással volt rájuk az alkohol. A férfiak nagyobb aktivitásról, agresszivitásról és önbizalomról számoltak be, valamint úgy érezték, elvesztették gátlásaikat. A nők azonban sokkal inkább úgy érezték, megnyugodtak, agresszivitásról és gátlástalanságról nem számoltak be. Ezek a beszámolók tehát bizonyítékot szolgáltatnak arra: a férfiak gátlástalanabbul viselkednek alkoholos befolyásoltság alatt.

  A kutatócsoport szerint biológiai és pszichológiai tényezők is felelősek azért, hogy a két nem ennyire eltérően reagál az alkoholra, ez tehát azt jelenti, nem biztos, hogy a szocializáció játszik a legfontosabb szerepet az alkoholos mámor közben tanúsított viselkedésre. "Például a nők és férfiak eleve más céllal fogyasztanak alkoholt, más hatást várnak tőle, és ez az elvárás befolyásolhatja a végeredményt" - mondta el Mark Filliomore pszichológus, a kutatás vezetője. Nem állja meg tehát a helyét az az elképzelés, miszerint a nőknek hamar megárt a likőrkortyolgatás, a kutatás szerint ugyanis sokkal jobban bírják az alkoholt, mint a férfiak.

  Ugyan ezen az álláspontos volt a BBC által megkérdezett pszichológus, Jim Orford is. Szerinte a nők eleve óvatosabban isznak, és kikapcsolódást várnak az alkoholos állapottól, míg a férfiak szeretnének minél gyorsabban felpörögni. Ezek a prekoncepciók aztán nagyban meghatározzák az alkoholos viselkedést.
   
  galti kedveli ezt.
 2. csocsike

  csocsike Vendég

  Ez igy is van . Amiota ismerlek megnyugodtam , meg is irnak igazat az ujsagok :evil:
   
 3. Laci

  Laci Állandó Tag

  ,,A nők jobban bírják az alkoholt,,

  Meg sem lepődtem... :roll:
   
 4. obsitos

  obsitos Állandó Tag

  Azt hittem itt valami újat is olvashatok. :wink:
   
 5. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  hahahaha :lol: Ehez nem kell a Kentucky University kutatójanak lenni , beszeljetek az ex-ferjeimmel :idea:
   
 6. bojtorjan

  bojtorjan Állandó Tag

  Nocsak... :shock:
   
 7. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az asztal ala kell inni a fiukat?
  Csak nem versenyezni akartok a lanyokkal? :lol:
  MEg se probaljatok ugy se sikerul :lol:
   
 8. Judith

  Judith Állandó Tag

  Hát ez szomoru. Ez sem jellemző rám. Én nem tudok senkit túlhaladni ivásban. Mégha Péter siszik alkoholt Torontóban, akkor is én leszek töle részeg Montreálban. Szerencsémre alig iszik!!!!
   
 9. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  Kleopátra, a nílusi szerető

  Kleopátra okos asszony volt. Több nyelven beszélt, műveltségéről elismeréssel nyilatkoztak. Valójában nagy, görbe orrával és hatalmas szájával nem felelt meg a kor szépségideáljának. Alakja viszont arányos és kecses, mi több, mesterien tudta sminkelni magát.


  Ő volt az első nő, aki a kozmetika minden trükkjét bevetette céljai érdekében. A férfiakat előkelő, finom modorával, érzéki mozdulataival és gyönyörű hangjával hódította meg.

  Történetírók regélik, Kleopátra gyakran vad orgiákat tartott palotájában. Ezek a mulatságok még akkor is zajlottak, amikor már Antoniusszal, a római hadvezérrel folytatott viszonyt. A híres férfi szórakoztatására színházi klubot alapított, amelynek látogatói kifejezetten érzéki előadásokban gyönyörködhettek.

  Az éjszakai rendezvényekről persze már akkoriban is rengeteg legenda keringet...
   
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szesztestvér, szesznővér
  2005.02.12. 07:44


  "A rosszullétig ivás szokása az alkohollal egyidős" - állítja Timothy Naimi az amerikai Járványügyi és Prevenciós Központ kutatója.

  Bár az 1995 és 2001 között végzett felmérései szerint a "nagyivás" (binge drinking) mára már annyira elterjedt a Földön, hogy lassan kiszorít minden más alkoholfogyasztási szokást. Eddig a "problémás ivó" általában alkoholistát jelentett, olyan embert, akiknek biológiai függése alakult ki az alkoholtól. A kocsmák nyugodt sörözőiről vagy az italozgatva lazító diákokról a mai napig az a vélekedés, hogy csak szórakoznak egy kicsit és valójában nincs problémájuk az alkohollal.
   
 11. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A sör hatása az ízületi gyulladásra
  Ez amiatt fontos, mert ha a húgysav fokozott mértékben képződik, vagy pedig nem távozik elegendő mennyiség a vizelettel, köszvény, azaz izületi gyulladás alakulhat ki. A felesleges húgysav ­ nátrium-urát-kristályok formájában ­ az ízületekben rakódik le, és gyulladást, fájdalmat okoz.
  A vizgsálatok szerint a sör nagyobb mértékben járul hozzá a húgysav emelkedéséhez a szervezetben, míg a bor, mérsékelt fogyasztás esetén, nem produkál ilyen hatást. Az alkoholtartalmú italok tehát más és más hatással vannak szervezetre, tehát a köszvény kialakulása szempontjából más kockázati mértékkel rendelkeznek.
  A kutatók megviszgálták a sör, a bor, és a töményitalok hatását, milyen hatással vannak a vér húgysavtartalmára. A felmérés Amerikában végezték el, és reprezentatív minta alapján értékelték az eredményeket, tehát a vizsgálat résztvevői reperezentálták az amerikai társadalom egészét. A résztvevők életkora húsz év felett volt, és a résztvevők száma majdnem elérte a 15 ezres létszámot.
  Az eredmények szerint a húgysav szintje jóval magasabb volt azoknál, akik sört fogyasztottak, rögtön utánuk következtek a sorban azok, akik töményitalt ittak, és azoknál, akik bort fogyasztottak nem lehetett kimutatni semmilyen változást a vér húgysavszintjében.
  Az eredmények igazak voltak mind a férfiak, mind a nők tekintetében, és nem volt különbség a testsúly tekintetében sem. Ebből a szempontból tehát bort nyugodtan fogyaszthatunk, nem emelkedik a vér húgysav szintje.
  Gadol
   
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  elfaradt a baratunk
   
 13. Leona

  Leona Kitiltott (BANned)

  [​IMG]

  Feltöltöttem a raktárt :lol: Gratis
   
 14. pitti

  pitti Állandó Tag

  Koszonnyuk! :D Hol a palinka? :shock:
   
 15. Leona

  Leona Kitiltott (BANned)

  [​IMG]
  [​IMG]

  Elég lesz? :shock:
   
 16. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  mar toltottem is egy kis sort
   
 17. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Világverő a magyar pálinka

  Magyarország - Azt mondod, whiskey? Azt mondom, Skócia. Azt mondod, konyak? Azt mondom, Franciaország. Azt mondod, pálinka? A napnál is világosabb, Magyarország. Mi, magyarok eddig is tudtuk, hogy a pálinkánknak nincsen párja a világon.


  Fényesebb bizonyítékot aligha szolgáltathattunk volna: taroltak termelőink a pálinkák Bécsben megrendezett versenyén, összesen huszonnégy csillogó-villogó, főképp arany színben pompázó érmet hoztak haza a mieink. Egészségükre, egészségünkre!

  Éremeső hullott a magyaroknak a Destillata versenyen: összesen huszonnégy csillogó-villogó érmet hoztak haza a mieink. Hat ország 142 főzdéjének közel 1200 párlata közül hét aranyat, tizenegy ezüstöt és hat bronzérmet halásztak el a magyarok a többiek orra elől. Az agárdiak aratták a legnagyobb sikert: egyik párlatukkal, a Vylyan Cabernet Franc seprőpálinkával elnyerték Az év pálinkája címet.
  - Ez a harmadik alkalom, hogy neveztünk a versenyen. Nagyon örülünk, hogy ilyen sikereket értünk el - büszkélkedett lapunknak Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde szakmai vezetője.

  KIS PáLINKASZóTáR

  Ágyaspálinka: gyümölccsel együtt érleltek, legalább három hónapig. Az ágy lehet a párlat fajtájával azonos, de tartalmazhat többfajta gyümölcsöt is.

  Kisüsti: az a törköly- vagy gyümölcspálinka, amelyet legfeljebb 1000 liter űrtartalmú, rézfelületet is tartalmazó lepárló berendezésben, legalább kétszer szakaszos lepárlással állítottak elő.

  Kóserpálinka: készítésénél a zsidó hitközségtől hívott ellenőr követi végig a munkafolyamatot, melynél nem alkalmazható olyan eszköz, amelyet korábban másra használtak. A tárolás és a szűrés folyamata alatt semmilyen idegen anyaggal nem érintkezhet.

  Mézes pálinka: mézzel édesített édes pálinka.

  Törköly: a préselésen átesett szőlőből készül.


  De vajon mitől olyan nemes és ízletes a magyar pálinka?
  - Megfelelő minőségű alapanyag nélkül nem megy - bocsátotta előre Nagy András, a Magyar Szeszipari Szövetség igazgatója. - A jó pálinka kizárólag száz százalékos gyümölcsből készülhet, megfelelő berendezéssel és kitűnő szakértelemmel.
  A pálinka eredete a XIV. századig nyúlik vissza. Erzsébet királyné köszvényét gyógyították az akkor még élet vizének nevezett párlattal. A pálinka elnevezést csak az 1500-as évektől kezdék használni.

  Pálinkák ezreit találjuk meg a budapesti Magyar Pálinka Házában, ahová külföldiek is szívesen betérnek egy üveg hamisítatlan fütyülősért. A német Kirstin Hoffmann (21) barátnőjéhez, Beták Patríciához (24) érkezett Budapestre.
  - Kirstin édesapja a lelkére kötötte, hogy feltétlenül vigyen haza valami magyar jellegzetességet - tolmácsolta Patrícia. - Útikönyvben olvasták, hogy milyen jó a magyar pálinka, így Kirstin nem habozott, együtt vásárolunk valami finomat.

  Bárány Zsuzsa
   
 18. FiFike

  FiFike Állandó Tag

  :222: Egeszsegunkre ! Mikor jon a Tibi ??? :wink:
   
 19. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nagyon varjatok mar , a hovegen . :wink:
   
 20. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Töményet soha!

  Inkább igyunk naponta egy pohár bort, mint bármilyen tömény alkoholt. Az alkoholban található aldehidek károsítják a sejtfalakat, egy kevéske vörösbor viszont a benne levő antioxidánsok segítségével jótékony hatással van az egészségre.


  Az általános nézet szerint az alkohol azért rossz a bőrnek, mert kiszáradást okoz. Úgy tartják, ha elég sok vizet iszik valaki egy duhaj estét követő nap, már ki is védte a negatív hatásokat, ez azonban csak részben igaz, mert az alkohol olyan gyulladási folyamatokat hoz létre a testben -így a bőrön is-, melynek hatásai messze tovább tartanak, mint maga a kiszáradás. Ezek lehetnek megnagyobbodott pórusok, elszíneződések, a rugalmasság elvesztése és petyhüdtség. Nagy mennyiségű alkohol fogyasztásakor a bőrbe irányuló véráram megváltozik, ezáltal akár napokra is meglehetősen egészségtelen kinézetet kaphat arcunk.

  Ennek okai többek között a kiszáradás, így hajlamosabbak leszünk apró ráncokat kifejleszteni, valamint az a tény, hogy alkohol hatására kitágulnak a bőrfelszín közelében található kis vérerek, amik a kapillárisok "szétpattanásához" vezethetnek. Amikor ilyen állapotban vízszintes helyzetbe kerül a test és az arc (magyarul lefekszünk aludni), még rátettünk egy lapáttal: másnap egészen biztosan pufókra dagadt arccal ébredünk.

  Stop!
   

Megosztás