Okosabb lesz a robotszerzetes

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 10.

Melitta - 2018 Július 10, 20:47
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Úgy döntöttek, hogy bölcsebb lesz a Sárkányforrás templom robotszerzetese.

  Kína két vezető technológiai cége megállapodást írt alá a pekingi Lungcsüan vagyis a Sárkányforrás nevű templommal arról, hogy bölcsebbé teszik az intézmény robotszerzetesét.

  [​IMG]
  Fotó: Kim Kyung-Hoon/Reuters

  A templom azt szeretné, hogy korszerű mesterséges intelligenciával lássák el Hszian'er nevű robotját
  - jelentette be Hsziantu mester, a buddhista intézmény mesterséges intelligencia és információs technológiai kutatócsoportjának a vezetője.

  A templom 2015-ben alkotta meg a 60 centiméter magas robotszerzetest, amely képes mantrákat mondani, és a buddhista tanításokkal kapcsolatos alapvető kérdésekre válaszolni.

  A sárgaköpenyes robotnak azóta már 1,37 millió rajongója van, és naponta mintegy százezer ember kínai és angol nyelvű írásos és hangüzeneteire válaszol a WeChat mikroblogon. A templom most azt tervezi, hogy létrehoznak egy széles adatbázist a robotnak feltett kérdésekből és válaszokból, a fejlesztéssel pedig egy harmadik generációs Hszian'ert hoznak létre.

  MTI
   
  Beka Holt és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 10.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ha így haladunk, számíthatunk robot Krisztusra, Atyára is számíthatnak a hívők? - A Szt.Lelket hogyan és miképpen valósítják meg? No, robot készítő tudorok, feladat van:dr_9:
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   Nem rossz ötlet. A látogatók megkapják a válaszokat a kérdéseikre, a szerzetesek pedig végezhetik a munkájukat nyugodtan.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Semmiképpen nem akarnék "háborút" a hívőkkel. De vegyük pl. a gyónást. Bárki bemegy a fülkébe, elmondja, hogy ezt meg azt tett. Kiosztják rá a napi penzumot, aztán azokat felmondja vagy hittel, vagy hit nélkül. S, ezzel letudja a kötelességét, miszerint megvallotta, felmondta a napi imádságot - így feloldozást nyer.
   Részemről nem így működik a dolog. Ha vétettem, nagyot vétettem, akkor elsősorban önmagammal kell(ene) egyenesbe lennem, a saját lelkiismeretemmel. Miként, hogyan hozhatnám helyre a vétségemet, amit (részemről) biztosan nem rosszindulatból, de figyelmetlenségből, hozzá nem értésből tettem. Aztán azon dolgoznék, hogyan hozhatnám helyre azt amit elrontottam. A bocsánatkérés benne van az én paklimban, de tudván tudom, nem mindent lehet egy bocsánat kéréssel elintézni. Van, hogy több kell. S, ezt a többet adhatná meg a robot Krisztus, robot Atya...
   *
   Most tudván "gonosz" leszek. Ha egy gyerek ellen vétő egyházfi, egy ilyen robotnak vallaná meg a vétségét, feloldozást nyerhetne? Részemről - SOHA... De persze a Vatikán véleménye előttem (még) erről nem ismeretes... Félő, hogy nem közlik velem az ő hova tartozásukat ilyen, ebben a témában.
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Buddhistáknál nincs gyónás, nincs feloldozás. Adott esetben annyi az egész, hogy a robot válaszol a látogatók kérdéseire.
   Ott van leírva, képes a buddhista tanításokkal kapcsolatos alapvető kérdésekre válaszolni.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Tudom, csak én ezt az egész robot dolgot - tovább is gondoltam...
   Beka Holt kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Biztos vagyok benne, hogy alapvetö kérdésekre, a robotok már ma intelligensebb választ tudnak adni, mind a menyei tolbamondások. :)
   -
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem akarok néhány lelkészt minősíteni, de tény, hogy vannak olyanok, akik úgy vezénylik le a vasárnapi istentiszteletet, hogy énekeltetik a gyülekezetet. Aztán olvassák a Biblia intelmeit, aztán ismét énekeltetés, aztán áldás és mindenki menjen Isten hírével... Van ilyen lelkész, sőt közelről ismerek. De van olyan is, aki az énekeltetés, a Biblia ismertetésén túl, prédikációját megfűszerezi okos tanmesékkel. Olyanokkal, melyekből tanulhat a templomba járó, mert fordulatos, érdekes, s bizony még szórakoztatóak is ezek a rövidke történetek.
   Bizony mondom, egy robot lelkész u.úgy le tudná vezényelni az istentiszteletet, mint a beírásom első részében említett lelkész... Talán még érdekesebben is, mert előre betáplálnák beléje a tanulságos, fordulatos kis történeteket is.
  8. Oriana
   Oriana
   Hszian'er adj nekem türelmet. Mert ha erőt adsz, akkor küldj óvadékot is!
   cdurmol kedveli ezt.

Megosztás