Olimpia 2026: Calgary fontolgatja a visszalépést

Calgary polgármestere, Naheed Nenshi kilátásba helyezte, hogy visszavonja a város pályázatát a 2026-os téli olimpia megrendezésére, amennyiben legkésőbb hétfőn nem tudnak megállapodni az esemény finanszírozásáról a kanadai kormánnyal.


„Nagyon sajnálom, de ha hétfőig nem tudunk kölcsönösen elfogadható megállapodásra jutni, nem lesz más választásom, mint arra kérni Calgary városi tanácsát, hogy törölje a népszavazást, és vonja vissza az ajánlatot” – írta a polgármester Justin Trudeau miniszterelnöknek. A pénteken elküldött levelet a Calgary Herald című napilap hozta nyilvánosságra vasárnap.

A városvezető úgy fogalmazott, amennyiben nem születik megállapodás, az számára azt jelenti, hogy egyik fél sem akarja igazán az olimpiarendezést.

A népszavazásra a tervek szerint november 13-án kerülne sor.

„Természetesen bármikor, éjjel-nappal elérhető vagyok, és állok az Ön, illetve munkatársai rendelkezésére, hogy kiderüljön, meg tudjuk-e menteni ezt a folyamatot” – zárta levelét Nenshi.

A 2026-os téli olimpia megrendezésére Calgary mellett Stockholm, illetve Milánó és Cortina d'Ampezzo közösen pályázik, de a svédek és az olaszok előtt is állnak még leküzdésre váró akadályok hazájukban.

Korábban heten jelentkeztek, de Sion, Szapporó és Graz visszalépett, míg a törökországi Erzurumot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság zárta ki a jelentkezők közül.

A NOB jövő júniusban a lausanne-i kongresszuson dönt a helyszínről.

upload_2018-10-28_20-9-0.png
 
Nem véletlen, hogy a nem éppen sóher Svájcban két tartomány is
leszavazta az olimpiát.
Majd mi elválaljuk. A vezér mer nagyot álmodni és a gázszerelő 26-ig épit nekünk
jutányos áron hegyeket.:D
Jajj,Gumelig...ês ha visszaemlékszel, sok évvel ezelőtt mondta is, hogy szeretné...
Akkor lesz nekünk annyi, ha már akarja is...
Be kell látni: amit ez az ember akar, azt meg is valósítja. Vagy így-vagy úgy, de mindig eléri a célját.
Áldozatot soha nem mérlegel, nem lát.:(
 
Most is azt mondom,kár volt,hogy Budapest visszamondta jelentkezését! Sikerélmény lehetett volna egy nagy sportnemzetnek! Az ellenséges hangok erősek voltak.
 
Nem csodálom, hogy Calgary polgármestere ''behúzta a vészféket''. Elég, ha csak eszébe jut az 1976-os montreáli olimpia, ahol a kanadai várost kis híján csődbe vitték a játékok. 30 év alatt tudták csak visszafizetni az összes felvett hitelt. Erre korábban is gondolhattak volna.
 
Most is azt mondom,kár volt,hogy Budapest visszamondta jelentkezését! Sikerélmény lehetett volna egy nagy sportnemzetnek! Az ellenséges hangok erősek voltak.
*
Hatalmas szerencse, hogy az "ellenséges hangok erősek voltak"! Bár a többi idióta intézkedésben is u.ilyen erősek lennének. Ismered egyáltalán a fővárost? Milyenek az utak, az utcák, s legfőképpen NINCS PÉNZ! Különösen olimpiai falura és az olimpia megrendezésére. Nem sorolom, ha nyitott szemmel járnál, információt begyűjtenél, akkor magad is rádöbbenhetnél arra, hogy MÁSRA KELL(ENE) a --MÁR MEG SEM LÉVŐ - PÉNZ.
 
.
Ti itt ezen a híren görcsöltök, amikor Timike macskája beteg ?!
Külön gépen kellett azonnal az USA-ba szállítani - aggódunk nagyon.
*
Vegyük már tudomásul, hogy az a kaszt, amibe Timike belandolt és a macskája is, az más, mint az, ahol mi vegetálunk... macskával-kutyával- v. anélkül...
Most jön részemről a "bezzegetés", tehát bezzeg az utcákon didergő nincstelenekkel a civil szervezeteken kívül ki törődik?! Az omladozó kunyhóba születő gyermekekkel?
Ígérni lehet büntetlenül, ezt a felcsuti csuti és társai folyamatosan teszik, de tényleges segítséget nem adnak. Ami szúrja a szemüket, azt eltüntetik, v. olyan határozatot, törvényt, §-st hoznak, hogy ők kerekedjenek felül: az önkény, az erőszak és a becstelenség.
Kíváncsi vagyok, hogy a karácsonyi ételosztásnál a Blahán fityeszesék mit fognak majd rendezni? Nem ételosztásra gondolok, hanem arra, hogy a nincstelenek sora majd eléri a Rókus kápolnát... Ugye behozták a törvényt, hogy X számú ember nem gyülekezhet? Ha ott a TEK v. bárki más, szét akarná kergetni a sorban álló embereket, arra már Brüsszel is ráköhög, s jól tenné.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,786
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére