Olyan hitelt kapnak a bajba került amerikai kisvállalkozások, amelyek akár vissza nem térítendő támogatássá válhat

Szerdától szövetségi támogatást kapnak a bajba került kisvállalkozások az Egyesült Államokban - jelentette be hétfőn Joe Biden amerikai elnök.


Biden szerint sok olyan kisvállalkozás van az országban, amelyek - a világjárvány korai időszakában - nem jutottak megfelelő forráshoz, mert a nagyobb vállalkozások kapták meg a pénz nagy részét. Az elnök úgy fogalmazott: a két nap múlva hatályba lépő változások régóta esedékes segítséget nyújtanak a kisebb vállalkozásoknak, amelyeket "lerombolt" a pandémia okozta gazdasági visszaesés.

Az úgynevezett PPP-program lényege, hogy

a szövetségi kormány kedvező hitelekkel segíti a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, hogy ne kelljen elbocsátaniuk munkavállalóikat. Amennyiben sikerül hosszú távon megtartani az alkalmazottaikat és az összeg minimum 60 százalékát bérekre költik, akkor a felvett hitel akár vissza nem térítendővé is válhat.

A kabinet szerdától egy kéthetes időszakot jelölt ki, amikor csak a 20 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cégek igényelhetik a támogatást. A kormány szintén 1 milliárd dollárt szán az egyéni vállalkozók, például a kozmetikusok megsegítésére, amely vállalkozások többségének női és színes bőrű tulajdonosai vannak.

A mostani a harmadik PPP-program. A 2020. április 3-án kezdőött és augusztus 8-án végződött első program keretében 5,2 millió hitelt helyeztek ki, összesen 525 milliárd dollár értékben. Ez - mint egy korábbi elemzés fogalmaz - sok vállalkozásnak segített a felszínen maradni abban az időszakban, amikor a koronavírus elleni kormányzati korlátozó intézkedések sokakat arra kényszerítettek, hogy leálljanak, vagy csökkentett kapacitással működjenek.

A legutóbbi január 11-én kezdődött program keretében a kormányzat eddig 133,5 milliárd dollár hitelt fizetett ki. Ez kevesebb mint a fele a Kongresszus által jóváhagyott 284 milliárd dollárnak.


Az adatok alapján vállalkozásonként, átlagban 74 000 dollárt folyósítottak.

A hivatalos tájékoztatás szerint az állampolgársággal nem rendelkező, de az Egyesült Államokban legálisan tartózkodó lakosok is jelentkezhetnek a szerdától induló harmadik programra.

MTI

Biden 2.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,126
Üzenet
4,800,609
Tagok
615,667
Legújabb tagunk
PLiza
Oldal tetejére