Olyat tett az osztrák kancellár Soros Györggyel, mint amire Orbán soha nem lenne képes

Vasárnap este fogadta hivatalában Soros Györgyöt Sebastian Kurz osztrák kancellár. A találkozó kiemelt témája a CEU Bécsbe költözése volt.

A Soros által alapított egyetemet egy éve próbálja elűzni Magyarországról a kormány, mostanra úgy fest, sikerrel: október végén az egyetem vezetése december elsejéig adott határidőt a magyar kormánynak, hogy aláírják azt az együttműködési megállapítást, ami garantálhatná az egyetem további működését Budapesten. A kormány azonban a saját maga által szabott feltételeket nem hajlandó betartani, így olyan helyzetbe hozták az egyetemet, hogy költözniük kell.

Nem meglepő módon Ausztria pedig kapva kap az alkalmon, hogy a közép-kelet-európai régió egyik legmagasabban jegyzett, rengeteg kutatási forrást és erős nemzetközi kutatói hálózatot fenntartó egyeteme hozzájuk költözne.

444.
K_EPA20180919207.jpg
 
NEm vagy nagyon kepbe, a kutatasok zomet Amerikabol hozza a CEU.
Milliardos adozasa van es nem a koltsegvetesbol eltartott oktatasi tamogatasbol elt.
A magayr diakoknak hogy amrikai diplomat is kaptak csak elonye van, mert kitudnak menni osztondijaskent , gyakorlatra stb Amerikaba mert ott elfogadjak es nem kell tobb ezer dollart elkolteni kulonbozetikre.
A vesztes Mo , mert oket barmelyik orszag tart karokkal varja.
 
Hát igen Magyarország azon okos emberei akik pozícióhoz jutottak sosem támogattak más okos embereket ha nem inkább ellopták más okos emberek ötleteit. Vagy Magyarországon ellehetetlenítették a szabadalmazást. Aztán aki nem adja fel mind érvényesülni tud külföldön. Kár hogy ennyire tönkre akarja tenni a jelenlegi hatalom Magyarország kincseit és feltölti szeméttel az országot, mert nincs semmi normális értékrendjük.
 
Nos most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy a magyarok teljes joggal kiérdemelték Orbán és társai "uralkodását"....
Egyszerűen hihetetlen, mennyire nem tudnak elszakadni az Orbán a főgonosz a strómanok élén szlogentől, na meg hogy a sorosozó papagájkomandó uralja a médiát, s így egyetlen igaz hang sem érheti el a népet...
Ez egy vicc..
Az ellenzék képtelen észrevenni, hogy Orbán csak egy állandóan megvezetett balfácán, aki nemzetközi politikusnak hiszi magát, pedig csak egy gyalog a nagyok sakkjátszmájában....S az ország az, ami megsínyli az újabb és újabb tapasztalatokat... Itt van ugye a CEU, ami egyedül kilencszer annyi nemzetközi grant-t gyűjtött be mint az egész magyar tudományos kutatás együtt véve.... A hetvenes évek Magyarországán számos fejlődő ország csúcsvezetője okult és építette kapcsolatait, az ország pedig számos barátot szerzett a későbbi piac-, s gazdaságépítéséhez, memzetközi megítéléséhez, erősödtek gazdasági kapcsolatai... S nem kellett ország imázst építeni, mert az magától megteremtődött . Az itt tanulók vitték el mindenfelé...Kit érdekel. hogy a CEU egy faházban székel az USÁ-ban ? Ezek a fiatalok itt Magyarországon szereztek a világ minden részén jól hasznosítható tudást, közben megismerve az országot, kapcsolatokat építve... Ráadásul az elnyert kutatási támogatások is Magyarországom kerültek felhasználásra, s a legtöbbet az ország profitált belőle...
A CEU vagyona a maga majd egy milliárd dollárjával azt is lehetővé tette, hogy a világ legjobb oktatói közül válogathasson, ugye nyilvánvaló ennek a tudományos műhelyekre gyakorolt hatása is, na meg a hallgatók összetételére is.. A külügy , tkp. a kormányzat mai nyilatkozata olyan szintű dilettantizmusról tesz tanúbizonyságot, hogy érdemes lenne végig gondolni ki is a hazaáruló ebben az országban... De ugye az ellenzékre egyetlen esetben lehetne számítani, ha ők is belépnének a Fideszbe, mert ahogy lassan saját magukat felszámolják, rövid idő alatt az ő támogatásukkal a Fidesz is teljesen megszűnne..

De végül is akkor lehetne új lapot nyitni..
 
... Itt van ugye a CEU, ami egyedül kilencszer annyi nemzetközi grant-t gyűjtött be mint az egész magyar tudományos kutatás együtt véve.... A hetvenes évek Magyarországán számos fejlődő ország csúcsvezetője okult és építette kapcsolatait, az ország pedig számos barátot szerzett a későbbi piac-, s gazdaságépítéséhez, memzetközi megítéléséhez, erősödtek gazdasági kapcsolatai... S nem kellett ország imázst építeni, mert az magától megteremtődött . Az itt tanulók vitték el mindenfelé...Kit érdekel. hogy a CEU egy faházban székel az USÁ-ban ? Ezek a fiatalok itt Magyarországon szereztek a világ minden részén jól hasznosítható tudást, közben megismerve az országot, kapcsolatokat építve... Ráadásul az elnyert kutatási támogatások is Magyarországom kerültek felhasználásra, s a legtöbbet az ország profitált belőle...
A CEU vagyona a maga majd egy milliárd dollárjával azt is lehetővé tette, hogy a világ legjobb oktatói közül válogathasson, ugye nyilvánvaló ennek a tudományos műhelyekre gyakorolt hatása is, na meg a hallgatók összetételére is...

A felsoroltakat ki kérdőjelezi meg? Sehol nem hallottam, olvastam, hogy megkérdőjeleznék az elért eredményeket. Valóban a Közép Európai Egyetemneknek sikerült nagyon sok sikeres kutatót idevonzania, akik aztán a támogatási pénzeket vonzzák az országba. Az összes tanárt a magyarországon akkreditált Közép Európai Egyetem foglalkoztatja, ezért állítják a médiában, hogy semmi probléma sincs.
 
Bocs de nem értem ki állítja, hogy nincs probléma? A CEU költözik, a kormányzat hisztéria keltésről beszél, kinek van minden rendben?
Bár bízom benne a dakoták is alkalmazzák amit a Nagyfőnök mondott:
Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz idejében szállj le róla..
 
Orbán Viktor a minap azt mondta a Budapest ünnepen, hogy a magyar főváros lesz 2030-ra a világ legélhetőbb városa.. Jelenleg (évek óta legrosszabb esetben is második, harmadikként) ez Bécs... Közben minden 11. magyar diplomás külföldön él. minden 4. magyar gyermek. külföldön születik, Budapest után lakosságát tekintve London a második legnagyobb magyar város.. A magyar fiatalok legképzettebbjei külföldön szereznek másod, harmad diplomát, s ha nem maradnak ott, akkor is egyik multi magyar vállalatánál dolgoznak..S ha végre lenne(van, volt) egy olyan intézmény amely nemzetközi mércével is mérhető, a kormányzat próbálja elhitetni, hogy a Közép-európai Egyetem a lényeg, s az itt marad.. Ez igaz.. csak a pénz, a kutatási projektok, a tanárok és a diákok krémje megy el.. Az ami érték volt... Az is igaz, hogy ez nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni.. De az ország szempontjából ez már semmit sem jelent.. S ahogy hallani lehet Bojár kurzusait is igyekeznek csendesen megölni...Az Akadémiával és a tudományos műhelyekkel együtt .. De semmi baj jön a Kásler magacsinálta professzor újabb sorozata a magyarok felemelkedéséról..
 
mindí felteszek egy kérdést: neked mi jót tett orbán hogy szimpatizálsz vele? ekkor már gondolkodnak és nem tudnak válaszolni csak az eget bámulják és vakarják a fejük búbját.

emlegetik azt is, hogy megszabadultak az IMF-védőhálótól, amit képesek adósrabszolgaságnak nevezni.
 
A kormány ugy tesz mindha a CEU a magyar egyetemek konkurenciája lenne.
Hát kérem szépen nézzétek meg, hogy tüntetnek különböző egyetemek közösen Budapesten. :)
-
upload_2018-11-24_17-9-58.png
 
hogyan? úgy hogy felemelte az adókat. ezt nem nevezném zseniálisnak, erre még egy majom is képes.

A lényeg, hogy akadt valaki aki meg merte csinálni. De például miért baj, hogy visszavásárolja a külföldi kézben lévő energiacégeket, szerintem nem tragédia például a gázüzletág gyors államosítása.
Miért lenne gond ha a profit nem külföldre vándorol?
 
A kormány ugy tesz mindha a CEU a magyar egyetemek konkurenciája lenne.

sőt vannak akik nem konkurenciáról hanem a jogi kettősség miatt jelentős versenyelőnyről beszélnek

http://www.haon.hu/kulfoldi-egyetem...at-az-eu-n-kivul-akkreditaltatni-kell/3430075

panaszkodnak, hogy az általuk kiadott magyar és angol nyelvű diplomákat minden Európai Unión kívüli országban, így az Amerikai Egyesült Államokban is akkreditáltatni kell, hogy elfogadják.
 
egat
Elszoktunk koszoni azoktol a tagoktol akik notorikusan vagy szandekosan allitanak hamis hireket, es a handabandat akarjak sokszorositani itt.
Vagy ha tenyleg nem vagy kepben miert nem hasznalod a google ami a te baratod is?
Amerikai diplomat amit a CEU kiad azt elfogadjak az Usaba.
A CEU altal csak magyar diplomat ado szakokat nem fogadjak el, az egyik kapzes angolul folyik a masik magyarul.
Amennyiben a CEU elkoltozik Becsbe 2/3 resze az egyetemnek megy az 1/3 a magyar oktatas marad.
Fent van nalunk az egyetem vezetoinek nyilatkozata videon erdemes lenne megnezned.
 
A lényeg, hogy akadt valaki aki meg merte csinálni. De például miért baj, hogy visszavásárolja a külföldi kézben lévő energiacégeket, szerintem nem tragédia például a gázüzletág gyors államosítása.
Miért lenne gond ha a profit nem külföldre vándorol?
Akkor nem lenne baj ha a nyereséget a hasznunkra fordítanák de, sajnos sportcélokra megy és külföldi templomokra...kórházakra.
Miért nem államosítja a Suzukit, Audit a Mercedest??
Azok is kiviszik a hasznot....
Gáz meg állítólag olcsóbb külföldön...
  • 2006-ban még a Gyurcsány-kormány akart egy nagy stratégiai gáztárolót.
  • Óriási összegért a Mol 2009-re meg is építette.
  • Amikor az Orbán-kormány öt éve felvásárolta az ország összes gáztárolóját, akkor ennek a többsége is állami tulajdonba került.
    • Most viszont benyújtottak egy törvénymódosítást, hogy el lehessen adni.
    • Egy másik törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy az Európai Bizottságnak ne kelljen elmondani, hogy mit üzletel az ország a Gazprommal.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,844
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére