Optimista topik

advocatus_diaboli témája a 'Dumcsi' fórumban , 2018 Február 1.

 1. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Hi meg háj meg minden, kedves mindenki! E topik azon célból lett nyitva, mert világunkban és életünkben oly sok a bánat és a bú... Illik tehát hogy legyen egy olyan hely is benne, ahol a kedves Olvasó és Idelátogató kizárólag - értitek KIZÁRÓLAG!!!! - csak JÓ hírekkel szembesülhet! Méghozzá kéretik kerülni a politikát meg az általánosságokat: kizárólag oyan hírekre azaz örömökre gondolok, amik SZEMÉLYESEN ÁTÉLTEK, tehát amik konkrétan megtörténtek valakivel!

  Példákkal élve: Az nem e topik témája hogy „jaj de jó mert ma Zambezi árvaházaiban minden kisgyereknek jutott reggeli kakaó”. Ez általánosság. Hovatovább, az se biztos hogy igaz, mert aki ideírja, vélhetőleg csak a hírekből értesült róla, de a médiák gyakran hazudnak.

  Ha azonban valaki azt mondja, épp kakaóra vágyott, de üres volt már a pénztárcája, ekkor talált a földön kétszáz forintot, s ebből megvolt a maga kakaója, az személyes élmény, jó hír, ezért e topikban van a helye!

  Mindezzel az a célom, hogy ha valaki teljesen depi már, végigolvasgathassa e topikot, s rájöjjön, igenis történik egy rakás JÓ IS minden emberrel! Van öröm az életben!

  Kezdem is akkor. Most az iménti pillanatokban engem nagy öröm ért - persze, csak mert alaposan megdolgoztam érte: befejeztem legújabb regényemet. A tizedik leghosszabb művem. A címe: Aspia.
  Amiatt ez a címe, mert arról szól, hogy egy rakás asperger-szindrómás illető kivándorol egy idegen bolygóra hogy ott olyan társadalmat építsen fel, melyben ők jól érzik magukat, melyben rájuk szükség van, ahol ők megbecsült személyek. A sztori az ő kalandjaikról szól.
  A mű 154816 szó, azaz tényleg jó hosszú. Körülbelül 2 éven át írtam (igaz hogy közben sok minden máson is dolgoztam), s teljes egészében itt az USA-ban született meg, azaz itt kezdtem el, s itt fejeztem be, azaz teljes joggal mondhatjuk hogy a mű léte az Egyesült Államoknak köszönhető, hálás is vagyok érte ennek az országnak.

  Nekem mindig roppant öröm amikor befejezek egy művet, gondoltam megosztom az örömömet veletek is, s akkor jött az ötlet hogy efféle örömei másnak is lehetnek, miért is ne születhetne ezek megosztására egy dedikált topik is, elvégre a közmondás is úgy tartja, hogy az örömöt a bánattól épp az különbözteti meg elsősorban, hogy az örömből annál több lesz, minél többfelé osztják!
   
  janibacsi, cyrca, Libusch és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Na, írok még jó dolgokat amik történtek velem! Ma történt, hogy végre megtaláltam a youtube-on egy dalt, amit régóta kerestem mert gyermekkoromban nagyon szerettem, de abszolút nem emlékeztem a címére. A dal maga ugyan kissé szomorkás, de a dallama szép (nekem legalábbis tetszik), s maga a jó hír az, hogy sok év után végre MEGTALÁLTAM!

  Ez az:

   
 3. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Folytatom. Tegnap meg az történt, hogy végre találtam plugint a böngészőmhöz, amivel tetszőleges youtube videót letölthetek. Vagy akár csaupán a hangsávot róla (bár ez nekem nem olyan fontos, mert ha magát a videót letöltöttem, a hangsávot már én is könnyen lenyesem róla magamnak). Örülök e pluginnak, mert így már nem szorulok rá a letöltögetéshez mindenféle gyanús online oldalak igénybevételére.
   
  janibacsi és Melitta kedveli ezt.
 4. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Bár nem ma történt, de megemlítem azt is, hogy érdekesen alakult az USA-ba kijövetelem. Amikor Magyarországon felszálltam a repcsire, beszálláskor elkobozták a bicskámat... Én kis naív, nem tudtam hogy bicskával nem szabad felmenni a fedélzetre... nem volt nagy bicska, még csak nem is igazán éles, mégse lehetett. Azt mondták, választhatok: bedobom az ottani szemetesbe, vagy nem utazom... Fájó szívvel, de kidobtam inkább.

  Na, erre már az USA-ban, nem sokkal azután hogy megérkeztem, amint életemben először úgy alakult hogy valamiért megszálltam egy kis hotelben, az ismeretlen környezet miatt sokat forgolódtam éjjel az ágyamban, így alul az a fehér szivacsos izé összegyűrődött, nyomta a hátamat. Felkeltem, szétszedtem az ágyat és megigazítottam. Közben pedig felfedeztem a matrac és az ágy fája közé lecsúszva egy jókora, pompás bicskát, messze sokkal élesebbet és komolyabbat mint amit Magyarországon a reptéren kidobattak velem! Úgy tűnik abban a hotelban a housekeeper rosszul takaríthatott, figyelmetlen volt az ágyazáskor... de eszem ágában se volt bánni! Azóta is megvan e bicska, és nagyon örülök neki. (Persze, használat előtt alaposan fertőtlenítettem).

  Na, most már sok jó hírt írtam e napra!
   
  Melitta kedveli ezt.
 5. kuempepe

  kuempepe Állandó Tag

  Egy linuxosnak illik ismerni a youtube-dl-t.
   
 6. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Ismerem. Természetesen. Sőt ha hiszed ha nem, régebben én magam is írtam teljesen saját youtube-letöltő programot.

  A baj azzal van csak, hogy a drága jószagú jutub időnként változtatgatja a sokmindent ott önmagánál, gondolom direkt azért, hogy megnehezítse a letöltögetést. Ember, van neked fogalmad róla, hányszor kellett emiatt újraírnom a letöltőmet?! Mert egy darabig működött, aztán meg nem. És nem benne volt a hiba, hanem hogy közben a jutub maga változtatott valamit. Végül elegem lett az egészből hogy folyton aktualizálgassam.

  Ugyanez igaz a youtube-dl -re is: egyszerűen egy idő után nem működtek a régebbi változatok.

  Itt azonban a plugin esetében remélem másképp lesz, mert ahogy a többi pluginnál is van frissítés, remélem ez is hozzá lesz mindig igazítva az aktuális állapothoz, automatice. Úgy értem, nem kell hozzá a saját közreműködésem. Hogy kitaláljam, épp mit változtatott a jutub, épp mivel akar megint szopatni.
   
 7. kuempepe

  kuempepe Állandó Tag

  Igen, a drága youtube (is) már csak ilyen. Aki pedig fejlesztésre adja a fejét (bár minek, ha van/volt működő megoldás) az pedig vállalja ezt a szopórollert.

  Folyamatosan frissítik. A legutóbbi update 4 napos.
   
 8. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Ezt én neked készségesen elhiszem. Meg kell azonban említsem, hogy én nem valami mainstream disztrót használok, pld Ubuntu, ami csak úgy maga frissítget automatice! Én a magam disztróját használom, magam készítettem LFS alapon, de még azt is jócskán megvariáltam. Ergo, nálam abszolút semmi se frissül. Ha én frisset akarok valamiből, magam kell feltegyem forrásból.

  Na most, van aminél ezt vállalom, van aminél szerintem nem éri meg. Ami ritkán változik, ott azt mondom oké, rászánom az időt (néha...). Ami szinte hetente vagy akár havonta is, ot azt mondom, kínlódjon vele akinek két anyja van...

  Tehát, nálam ez így működik illetve nem működik. A plugin oké, az frissülgethet tőlem, azt elintézi a böngészó, ahhoz nem kell forrásból forgassak semmit, és nem kell megkínlódnom a függőségekkel se.
   
 9. kuempepe

  kuempepe Állandó Tag

  Nálam sem így megy. A weboldalukról letöltött binárist frissítgetem kézzel, terminálból, amikor éppen kell. A disztróhoz készített csomaggal valami gond volt, így azt kukáztam.

  (Halkan hozzáteszem, hogy legszívesebben az egész linuxot kukáznám, ahogy van. 10 év használat és kb. 50 disztribúció után elég volt ebből az inkább vissza, mint előre fejlődő viccrendszerből, ami komoly munkára teljesen alkalmatlan.)

  De ez egy optimista topic elméletileg, így inkább itt ezt nem tárgyalnám.
   
 10. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Nézd, az biztos hogy a Linuxnak sok hibája van, de el se tudom képzelni hogy visszatérjek a Windowshoz. A Windows nem operációs rendszer a szememben, hanem egy bitszeméthalom. Vagy ha jóindulatú akarok lenni: Egy hülye vicc, amit sokan komolyan vettek sajnos...

  Nézd, a Linux egy eléggé szerteágazó terület, olyan mint egy amúba, erre is meg arra is kinyúlnak a csápjai. Sajnos, mostanában elég sok csápja valóban rossz irányba nyúlik: abba az irányba hogy bloatware legyen, lásd systemd, Grub2, de én ide sorolom a teljes X felületet is (mármint az Xorg-ot), a pulseaudio-t, meg van még egypár efféle: KDE, Gnome, sőt, szerintem az Ubuntu úgy ahogy van a maga teljességében szintén. Mindez nekem se tetszik, na de semmi baj: Ezeket egyszerűen NEM HASZNÁLOM és kész! (Illetve az Xorgot igen, azt sajnos kénytelen vagyok. De azzal azért még együtt lehet élni valahogy).

  A Linuxnak megvan az a nagy előnye hogy ha értesz hozzá, bármit kicserélhetsz benne. ÉN MEGTETTEM. A „disztró” amit építettem, nem igazán hasonlít semmi ismertebbre. Persze, efféle mókákra rá kell szánni az időt. Ha azonban egyszer megtanultad, utána már „tied a világ”. És irtó jó meg geek érzés hogy e ezt TUDOD, te ezt ÉRTED, sőt: hogy nem vagy tucatember, hogy EGYEDI vagy, és ez látszik is azon amit használsz...

  Mégis, mi lenne a Linux alternatívája szerinted? Windows? Ne nevettess, „onnan jövök”, az utolsó amit használtam a Win98 wolt, na jó win2000-et is, de utóbbit csak munkahelyen talán 2 évig... Nincs az az isten hogy visszatérjek Windows alá...

  OSX? Ugyan már... Leültem egyszer elé, 10 perc után visítva menekültem, és mág másnap éjjel is rémálmok gyötörtek... Megmondom miért: Mert állandóan ki akarta találni hogy én épp mit akarok! És erről nem lehetett lebeszélni. Például betettem egy CD lemezt a meghajtóba, s legnagyobb döbbenetemre azonnal beolvasta róla az összes zeneszámot és átkonvertálta mp3-ba! Hát basszus... Én tényleg NAGYON örülök neki ha képes így konvertálgatni de az isten szerelmére, várja meg amíg erre UTASÍTOM! Mi van ha arról a lemezről én csak 1 számot szerettem volna meghallgatni?!
  És tele volt egy rakás ilyesmivel az az oprendszer. Köszi de nem. Nem kérem. Pláne hogy még drága is...

  Minix? Nos, szimpatizálok vele. Komolyan, többször is ránéztem hogy na áttérjek-e, mert elvileg én a mikrokerneles megközelítés híve vagyok, sajnos azonban nincs natív módon támogatva a 64 bites architektúra benne jelenleg, a 4 giga feletti memóriaterületeket valamiféle „emulációval” vagy mivel éri el, na kösz, így nem okéságos. Emellett egy rakás mindenhez nincs támogatása a perfériák közül, röhej hogy még az USB -re is igaz ez, hát azért az manapság már elég közönséges dolog kéne legyen... Szóval, 10 év múlva talán...

  A Linux jelenleg az egyetlen ami szóbajöhet. Szerencsére, olyan nagyon sok rákfenéje nincs is, mindaddig amíg összeválogathatom a nekem tetsző részeket „from scratch”.
   
 11. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Milyen jó dolog történt ma velem:
  Lefekvés előtt, jót kacagtam. Nem szólt rá.
  Kèt ember az optimista topikba furcsa nyelven káromkodott...
  Én nem értettem semmit, de ők jól el voltak...:rohog:
   
  sanctieri kedveli ezt.
 12. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Ööö... Ez így ahogy írtad, eléggé olyan... olyan... misztikus vagy homályos vagy hogy mondjam. Mit akarsz mondani azzal a rövid mondatoddal, hogy „nem szólt rá”?
   
 13. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Ma délután megint ért engem egy kis öröm. Megjöttek az alattvalóim, a földigiliszták! Már be is költöztettem a drága kicsikéket az összkomfortos lakhelyükre, a szobai kiskertbe.
   
 14. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Nem szólt rá-egyenlő- nem számítottam rá...

  Tabletről írtam és az automata szókeresője simán átírja a szöveget még a küldés pillanatban is.
   
 15. varázsdoboz

  varázsdoboz Állandó Tag

  Na kíváncsi leszek én erre a kukac projektre:rohog:
   
 16. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Boldogan beszámolok róla, de szerintem annak nem e topikban van a helye a maga teljes részletességében, hanem abban amit a másik fórumban nyitottam. Ott keresd a jövőben a róluk szóló infót.
   
  varázsdoboz kedveli ezt.
 17. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Na csak hogy örömemet megosszam veletek: megszereztem a „Pirx pilóta kalandjai” filmet, és lenyestem róla a hangsávot. Már gyerekkoromban is nagyon szerettem a bevezető zenéjét. Ezt most megosztom veletek, feltöltöttem ide csatolmányként, mp3 formátumban.
   

  Csatolt fájlok:

  cyrca kedveli ezt.
 18. cyrca

  cyrca Állandó Tag

  Mai aprócska örömöm ennek a topicnak a felfedezése. Bár ahogy elnézem, nincs tolongás, de őszintén szorítok a beindulásáért.
  A mindennapi optimista derű nem tartozik a specialitásaim közé, így 3 napos élményt osztok meg veletek: egy rizikós
  munkahelyi témában sok ilyen-olyan visszajelzés mellett a számomra legfontosabb elismerés így hangzott: "...és annyira őszinte voltál. "Egy bókból két hónapig is elélek." -alapon most ezzel a munícióval felvértezve élem a mindennapjaimat.
   
  advocatus_diaboli kedveli ezt.
 19. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Na, drága mindenkik, ma megérkezett hozzám egy újabb AKAI mini hangfal. Ezt beállítottam a fürdőszobába, s egy Y jack kábellel van a számítógépemhez csatlakoztatva, azaz a számítógépem most 2 hangfalat is táplál: azt ami a szobában van, s azt ami a fürdőszobában. persze mindegyik hangfalnak saját tápegysége van. Mindez azzal a következménnyel jár, hogy ha a fürdőkádban fekszem, akkor is hallgathatom a zenét vagy nyelvleckéket amit a számítógépem játszik le, s még a számokban is előre- meg visszaugorhatok illetve a hangerőt változtathatom, mert wireless billentyűzetem van, elég ha ezt viszem magammal, s amíg a kádban fekszem, addig egy nejlonzacskóba dugom.

  Remek dolog, igazi luxus, okvetlenül jó hírnek tartom hogy ezt így megoldhattam! Sőt, hogy egyáltalán eszembe jutott!
   
  Utoljára módosítva: 2018 Február 6
  cyrca és varázsdoboz kedveli ezt.
 20. advocatus_diaboli

  advocatus_diaboli Állandó Tag

  Nem fogjátok elhinni, ma mivel örvendeztetlek meg benneteket kedves reménybeli optimista olvasóim:

  LEGYŐZTEM EGY DAGANATOT!

  Úgy bizony!

  Leírom hogy történt. Talán egy hónapja észrevettem, hogy a jobb lábamon, a térdizület mellett, tehát pont a térd magasságában, annak a belső oldalán - nem hátul, hanem a másik lábammal szemben - valami szemölcs-szerű ragya kezd nőni. Eleinte azt hittem, pattanás, később hogy valódi szemölcs bár nem egészen olyan volt. És érzékeny, nagyon, holott az igazi szemölcsök nem nagyon érzékenyek.

  Napról-napra nagyobb lett, jól láthatóan nőtt, a végén már elérte a majdnem fél centis nagyságot, és ekkor már komolyan kezdtem aggódni, mert szemölcsök nem nőnek ekkorára, pláne nem ilyen hamar. Ronda sötét színe volt ráadásul.

  Gondolkodtam mit tegyek. Itt Amerikában a kórházi kezelés drága, aztán meg mit is tehetnének másat minthogy kivágják?! Legfeljebb teletömnek előtte fájdalomcsillapítóval meg egy rakás gyógyszerrel aminek még mellékhatása is lehet... És még az se biztos hogy azonnal kivágják, lehet hogy előbb vizsgálgatni kezdik, közben meg ez az undokság tovább nő, és ki tudja hová fejleszt még áttéteket is...

  Elhatároztam, a magam kezébe veszem az ügyeket. Azt a módszert alkalmaztam, amit gyermekként többször műveltem már igazi szemölcsökkel szemben is. Ez pedig a következő:

  —Levágtam jó sok gyufaszál fejéről késsel a foszfort (vagy micsodát, mindenesetre azt ami azon meggyullad), megtettem ezt nem egy hanem kb 8 vagy tíz gyufaszállal, és alaposan felstószoltam e port meg darabkákat a daganat körül, meg rajta is. Aztán egy öngyújtóval szépen meggyújtottam...

  Szép kis robbanás lett... persze, sisteregve égett még a robbanás után is egy darabig, szépen beleégett a húsba, a daganatba meg körülötte. Mikor vége lett, tűvel kipiszkáltam a sebből a kevés elszenesedett égésmaradványt, majd MEGISMÉTELTEM azon nyomban ezt a kezelést, hogy ne csak a szétégett daganat maradjon ott de SEMMI, csak a lyuk... nyilván, most még mélyebbre égett, nagyobb lett a seb, de direkt ezt akartam, égjen csak ki a daganat gyökere is...

  Ezután langyos vízzel kimostam a sebet, majd öntöttem bele nem takarélkoskodva a mennyiséggel sebfertőtlenítésre való alkoholt. Hát, csípett... de nem annyira mint gondolnátok, mert a korábbi dupla tűzkezelés alaposan szétégette arrafelé már az idegeket úgyis.

  Mikor az alkohol megszáradt (elpárolgott) jött a sebkenőcs és sebtapasz. A kenőcsös kezelést és a sebtapaszcserét naponta megismételtem, 5 napon át. Most már egyik se kell, a daganatnak híre-hamva, bár az látszik a lábamon ott, a helyén, hogy arrafele jócskán megégett. Vörös ott a bőr... Valószínűleg így is marad már, mert nem fáj, nem érzékeny, szóval nem amiatt vörös mintha gyulladt lenne, csak ahogy a gyógyult sebek néznek ki, ha égés miatt keletkeztek eredetileg.

  Nem izgat, nem szépségversenyre készülök, különben se az arcomnon van ez hanem a térdem belső oldalán, ahol senki se fog bámulni engem...

  Szóval, győztem! Sőt, még büszke is lehetek magamra hogy milyen bátor ipse vagyok...

  Jó, na, elismerem, barbár és kőkorszaki módszer. Rém durva. ELLENBEN HATÁSOS...
   
  janibacsi kedveli ezt.

Megosztás